ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-433487

Μάθημα σε κρατούμενους! 

Μια ιδιαιτέρως σημαντική πρωτοβουλία ανέλαβε το Υπουργείο Δικαιοσύνης και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για την ενίσχυση των μαθητών του Ειδικού Καταστήματος Νέων Βόλου. Καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας υπό τον αναπληρωτή καθηγητή του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης κ. Γεώργιο Ανδρουλάκη θα επισκεφτούν τους κρατουμένους στις 30 Ιουνίου στο πλαίσιο του προγράμματος «Θερινά Τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας». Το πρόγραμμα αυτό αφορά σε εντατικά μαθήματα γλωσσικής ενίσχυσης και καλλιέργειας της διαπολιτισμικής επικοινωνίας των αλλοδαπών μαθητών του δημοτικού σχολείου που λειτουργεί στις φυλακές νέων Βόλου κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών. Η πράξη είναι άκρως ενδιαφέρουσα και κυρίως με περιεχόμενο. Γιατί και αυτά τα παιδιά πρέπει να συνεχίζουν να κάνουν όνειρα…

Δ.Π

Τα δεδουλευμένα των εργαζομένων στο Νοσοκομείο 
Δεν πραγματοποιήθηκε η κινητοποίηση της Δευτέρας που είχε σχεδιαστεί από το Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Βόλου, καθώς εκείνη την ημέρα το πρωί είχαν κατατεθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των εργαζομένων τα δεδουλευμένα των υπερωριών τους για τους μήνες Δεκέμβριο 2010 και Ιανουάριο 2011. Τα υπόλοιπα χρήματα που δικαιούνται -από νύχτες, αργίες κ.τ.λ.- θα καταβληθούν έως το τέλος Ιουλίου, ενώ ήδη η Διοίκηση έχει αποστείλει όλα τα απαραίτητα έγγραφα για τη διαδικασία στις αρμόδιες υπηρεσίες και στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών. Οι εργαζόμενοι κάνουν υπομονή, μιας και αυτά τα χρήματα είναι σημαντικά για τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό, κατανοώντας την κατάσταση της χώρας.
Δ.Π
 
Πέρασαν 15 χρόνια…
Σαν σήμερα στις 23 Ιουνίου του 1996 πέθανε ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο ηγέτης των μη προνομιούχων Ελλήνων όπως τον χαρακτήριζαν τα διεθνή ΜΜΕ. Ένας πραγματικός πολιτικός ηγέτης, κάτι το οποίο του αναγνώριζαν φίλοι και εχθροί, που με το σύνθημα της «Αλλαγής» έβαλε τη δική του ανεξίτηλη σφραγίδα στην σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας. Ο θάνατός του είχε χαρακτηριστεί εθνική απώλεια. Ο Α. Παπανδρεου, ο άνθρωπος που ενέπνευσε ένα από τα μεγαλύτερα λαϊκά κινήματα, μια μεγάλη πολιτική προσωπικότητα που ενσάρκωσε τα όνειρα και τις ελπίδες ενός μεγάλου τμήματος του ελληνικού λαού, πέρασε την Ιστορία. Το ΠΑΣΟΚ ακόμη αναζητά στα έργα, στην πολιτική, στα κείμενα και στις παραινέσεις του το δείκτη της πορείας του μετά από τον ιδρυτή του και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στη δύσκολη ειδικά ετούτη συγκυρία.
Β.Κ
 
Αλλαγή πλεύσης
Κατά της συμμετοχής Ελλήνων πολιτών, καθώς και πλοίων ή άλλων πλωτών μέσων του ελληνικού νηολογίου στο στολίσκο που σχεδιάζεται να μεταβεί στη Λωρίδα της Γάζας για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας, αποφάσισε το υπουργείο Εξωτερικών. Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο επισημαίνει ότι με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι στιγμής η συμμετοχή στο στολίσκο δεν θα βοηθήσει ούτε την εξωτερική πολιτική της χώρας ούτε θα συμβάλει στον βασικό στόχο που είναι η άρση του αποκλεισμού της Γάζας. Αλλαγή πολιτικής ή αποδοχή άνευ όρων των πιέσεων που άσκησαν οι Ισραηλινοί; Διαλέξτε και πάρτε.
Β.Κ
Ερχεται μπουναμάς
Νέο κανονισμό στον οποίο θα προβλέπονται πρόστιμα «φωτιά» για τις διαφημιστικές καμπάνιες «πόρτα-πόρτα» προετοιμάζει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Μπ. Τσαμπάζης, όπως ενημέρωσε τη στήλη μετά το προχθεσινό μας σχόλιο. Μέχρι σήμερα η «τιμωρία» που προβλέπονταν ήταν 20 και 50 ευρώ, αστεία πράγματα δηλαδή σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο που έχει γίνει αποδέκτης έντονων διαμαρτυριών και σκοπεύει, όπως είπε, να βάλει τάξη σε όσους νομίζουν ότι μπορούν να συμπεριφέρονται χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανένα, διαφημίζοντας την «πραμάτεια» τους.
Β.Κ
 
Συγκυρία;
Δεύτερη παραίτηση μέσα σε ένα δίμηνο δεν είναι και ό,τι καλύτερο για το Δήμο Ρήγα Φεραίου. Μπορεί βέβαια από όλους να παρέχεται η διαβεβαίωση ότι δεν υφίσταται θέμα, αλλά και ως συγκυρία δύο παραιτήσεις Αντιδημάρχων… είναι ζήτημα, νομίζω.
Β.Κ

Επιστολή

Επιστολή με ατζέντα για τα θέματα που θα συζητηθούν ανάμεσα στις δύο πλευρές έστειλε στη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος ο Δήμαρχος Βόλου. Ανάμεσά τους και αυτό που αφορά στη χωροθέτηση της μαρίνας. Το πάθημα έγινε μάθημα, γιατί στην προτελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου που συζητήθηκε το master plan είχαν ξεχάσει να καλέσουν τη διοίκηση του Οργανισμού, που έπεσαν από τα σύννεφα όταν έμαθαν την επομένη από τις εφημερίδες ότι ο Δήμος προτείνει τη χωροθέτηση της μαρίνας μεταξύ Σωρού και Νέας Αγχιάλου, όταν το master plan που είναι σε εξέλιξη εδώ και τρία χρόνια περίπου τη χωροθετεί στο «κορδόνι»…
 
Τίποτα
…Πάντως το λιμάνι βρέθηκε και στη χθεσινή συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης που συγκλήθηκε για τα αντισταθμιστικά έργα υποδομής που διεκδικεί η περιοχή λόγω της απώλειας των Μεσογειακών Αγώνων, όταν αναφέρθηκε στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του λιμανιού του Βόλου ο Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου της περιοχής του Παλαιού Λιμεναρχείου Ζήσης Περσουφλιώτης, ο οποίος δεν έκρυψε τον καημό του.
- Λένε, είπε, ότι ζητάς πολλά για να πάρεις μερικά. Εμείς 35 χρόνια ζητάμε να ληφθούν μέτρα για την αερορύπανση και μέχρι τώρα δεν έχουμε πάρει τίποτα…
 
Μικρή συμμετοχή
Ελάχιστοι ήταν αυτοί που παραβρέθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Βόλου. Μόλις 13 από τους πενήντα συνολικά που είναι μέλη της Επιτροπής… Αυτό δεν είναι καλό, αλλά ο καθένας επιλέγει τη στάση του, ήταν το σχόλιο του Π. Σκοτινιώτη.
 
 Η κατάληψη
Στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Βόλου βρήκαν ευκαιρία να στηλιτεύσουν την κατάληψη του γραφείου του Δημάρχου Βόλου από τους «Αγανακτισμένους» ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Μιχ. Ζουμπουλάκης και ο Πρόεδρος των Αλβανών Μαγνησίας Εντ. Ταφάι. Ο πρώτος μέλος της Δημοκρατικής Αριστεράς και ο δεύτερος μέλος του ΠΑΣΟΚ στηλίτευσαν το γεγονός και εκεί που οι δημοσιογράφοι είπαν ότι θα συνέβαινε η έκπληξη και ότι θα γίνονταν τελικά με χρονοκαθυστέρηση η συζήτηση που δεν έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Παρασκευής, καθώς στην Επιτροπή ήταν παρόντες τόσο ο δημοτικός σύμβουλος Γρ. Ιγγλέσης από τη μείζονα μειοψηφία, όσο και ο Μαργαρίτης Πατσιαντάς από την ελάσσονα μειοψηφία. Τελικά δεν συνέβη τίποτα. Ίσως γιατί και οι δύο περίμεναν το σχόλιο του Δημάρχου. Σχόλιο που δεν έγινε ποτέ…
 
Μείωση  των πανεπιστημίων
Για συρρίκνωση των Πανεπιστημίων της χώρας από 23 σε 13 έκανε λόγο στη χθεσινή συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Βόλου ο αντιπρύτανης Μιχάλης Ζουμπουλάκης, που προσδιόρισε μάλιστα τις ανακοινώσεις του Υπουργείου, σύμφωνα με πληροφορίες της πανεπιστημιακής κοινότητας, για το ερχόμενο φθινόπωρο.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ
 
Συνεργείο του BBC στη Σκιάθο      
Στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος βρίσκεται το νησί του Παπαδιαμάντη και το τοπικό χρώμα, που αποτυπώνονται από το BBC στο πλαίσιο φιλοξενίας της πολυμελούς αντιπροσωπείας Βρετανών αθλητών, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στους αγώνες Special Olympics. Το συνεργείο του BBC βρίσκεται από προχθές το απόγευμα στη Σκιάθο και θα αναχωρήσει αύριο Παρασκευή, αφού προηγουμένως αποτυπώσει τις φυσικές ομορφιές, την παραμονή των Βρετανών αθλητών, τη φιλόξενη διάθεση των ντόπιων και τον παλμό του νησιού γενικότερα. Η Σκιάθος μονοπωλεί για μια ακόμη φορά το ενδιαφέρον των ξένων τηλεοπτικών συνεργείων, αποδεικνύοντας ότι αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο στον τουριστικό χάρτη.
Γ.Υ.
 
Στρίμωγμα του Αντώνη
Αφόρητες πιέσεις θα δεχθεί σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στο πλαίσιο της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Το κόμμα των συντηρητικών στην Ευρώπη είναι ουσιαστικά οι δανειστές της Ελλάδος, αφού σχεδόν στο σύνολό τους ασκούν διακυβέρνηση. Ορισμένοι άρχισαν να ξεσπαθώνουν από χθες βράδυ κατά του Σαμαρά, ο οποίος δείχνει αμετακίνητος στις θέσεις του. Σήμερα θα δούμε πώς θα αντεπεξέλθει στις πιέσεις. Πάντως ο αρχηγός της αντιπολίτευσης διαθέτει και ένα χαρτί που ακούει στο όνομα Γιάννης Βαληνάκης. Ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών είναι ο βασικός σύμβουλος του προέδρου του ΕΛΚ και συνδέεται με τον Αντώνη Σαμαρά με βαθιά φιλία από την εποχή που οι δυο τους συνυπηρετούσαν στο Ναυτικό. Για να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουν σήμερα τις τορπίλες…
Ο κρυπτογράφος
 
Ο Δήμαρχος Νικ. Φορτούνας
Από τον Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου λάβαμε το παρακάτω σημείωμα:
«κ. Διευθυντά,
μια έγκριτη και σοβαρή εφημερίδα όπως ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτική σε αναγραφόμενα παραπολιτικά σχόλια, όπως το συγκεκριμένο της 21 Ιουνίου με τίτλο «Με λένε Ρίζο κι όπως θέλω τα γυρίζω!» του Ν.Τ. .
Πρόκειται για κακοηθέστατο και ανυπόστατο σχόλιο, που ψευδώς κάνει αναφορά σε προτροπή του Βουλευτή κ. Καρτάλη τόσο σ’ εμένα, όσο και σε συνεργάτες μου, σχετικά με βοήθεια από την πλευρά του στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στοιχείων στο Νότιο Πήλιο… Πρόκειται για αποκύημα της φαντασίας του συγγραφέα και ουδέν πραγματικό στοιχείο περιέχει.
Σας παρακαλώ να αναρτήσετε στο ίδιο σημείο, όπου το εν λόγω σχόλιο αναρτήθηκε, την απάντησή μου, ώστε να αποδοθεί κατά το ίδιο τρόπο ισομερής ενημέρωση στους αξιότιμους αναγνώστες σας».
Σημ. Συντ: Δήμαρχε δεχόμαστε ότι δεν σας συμβουλεύει ο κ. Καρτάλης. Στο μέλλον θα διερευνούμε καλύτερα παρόμοιες πληροφορίες.
 
Ψήφος εμπιστοσύνης
Τα κόμματα που εναλλάσσονται στην εξουσία απέδειξαν για μία ακόμη φορά πως πέρα από τις επιφανειακές τους προσπάθειες να περιορίσουν το μέγεθος της συμφοράς που έπληξε τη χώρα, η κύρια πρόθεσή τους είναι όχι μόνο πώς θα δικαιώσουν τον εαυτό τους, αλλά και πώς θα αποκομίσουν το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος. Γι’ αυτό και η κακοστημένη παράσταση προχτές το βράδυ στη Βουλή.
Φ.Τ.
 
Να το ξανασκεφτεί  
Δεν είναι μεγάλη(!!!) η εγκληματικότητα στην περιοχή για να αναβαθμίσουμε τα Αστυνομικά Τμήματα Αλμυρού, απαντούσε προχτές ο αρμόδιος υπουργός σε ερώτηση της Ρ. Ζήση.
Μετά τις χτεσινές μαχαιριές στο Βόλο, μήπως να το ξανασκεφτεί; Και για όλη τη Μαγνησία;
Φ.Τ.
 
Φτερό στον άνεμο;
Η επιστολή διαμαρτυρίας προς τον αρμόδιο Υπουργό και τη διοίκηση του ΟΣΕ από  το Δήμαρχο Βόλου Π. Σκοτινιώτη για τη σιδηροδρομική απομόνωση στην οποία οδηγείται ο Βόλος, μόνον ως η πρώτη μιας σειράς κλιμακούμενων από μέρους του ενεργειών μπορεί να εννοηθεί. Αλλιώς είναι φτερό στον άνεμο.
Ή, άλλως πώς, από λόγια έχουμε χορτάσει.
Φ.Τ.
 
Και πάλι η βιομάζα
Δεν πρόλαβε ο κ. Παπακωνσταντίνου να καθίσει στη νέα του υπουργική καρέκλα και το… μπουμπούνισε: Προτεραιότητα, λέει, τα εργοστάσια καύσης σκουπιδιών!!!
Το θέμα της βιομάζας επανακάμπτει θεαματικά στο Βόλο. Ας γρηγορούμε.
Φ.Τ.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου