ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-433821

Ε, όχι και έτσι

Αντε όλοι οι άλλοι ως δημόσιοι υπάλληλοι έμειναν πιστοί στη διευθυντική εισήγηση. Ο εκπρόσωπος όμως του ΕΚΒ είναι δυνατόν να συμμετέχει σε επιτροπή του ΙΚΑ και να συνηγορεί υπέρ της απόρριψης των ενστάσεων που έκαναν οι ασφαλισμένοι για να μην τους καταλογιστούν χρήματα για σκάνδαλο στο οποίο και οι ίδιοι είναι θύματα; Δεν είναι δυνατόν να ψηφίζουν έτσι ελαφρά τη καρδία. Ο κ. Γεωργούλας μάλλον θα πρέπει να ενημερωθεί εμπεριστατωμένα για το θέμα πριν την επόμενη φορά ψηφίσει εις βάρος συναδέλφων του.

Β.Κ

Τελειωμό δεν έχει
Τελικά όταν ο Όλι Ρέν πριν ενάμιση χρόνο μάς ευχόταν καλό κουράγιο κάτι παραπάνω ήξερε και ας μας φαινόταν τότε εξωπραγματικό. Σήμερα, τόσους μήνες μετά, όχι μόνο καλό κουράγιο χρειαζόμαστε αλλά και υπομονή, αφού τα πράγματα μέρα με τη μέρα δυσκολεύουν αφόρητα για όλους ανεξαιρέτως. Ακόμη και αυτές οι ευχές παράταιρες ακούγονται πλέον, αφού ο κατήφορος είναι δεδομένος και σταματημό δεν έχει.
Β.Κ
 
Σε επ’ αόριστον απεργία
Σε κατάληψη είναι από χθες Δευτέρα όλα τα υποκαταστήματα του ΕΛΓΑ σε ολόκληρη την Ελλάδα, ενώ εκτός λειτουργίας είναι και η Κεντρική Υπηρεσία, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στα χρονικά της λειτουργίας του Οργανισμού! Οι εργαζόμενοι ζητούν τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος της γεωργικής παραγωγής της χώρας μας μέσα από έναν Οργανισμό κοινωνικού χαρακτήρα στο πλευρό των αγροτών και την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας όλων των εργαζομένων, ενώ σε ό,τι αφορά τους γεωπόνους του ΕΛΓΑ ζητούν την αύξηση των ημερών αποζημίωσης για τα εκτός έδρας. Πάντως χθες αλληλέγγυος στον αγώνα τους δήλωνε ο Γεωπονικός Σύλλογος Μαγνησίας.
Α.Φ.
 
Τον κατήγγειλαν για μια… τουαλέτα!
Εδώ και 40 χρόνια το Νηπιαγωγείο στην Σούρπη είχε μόλις μία τουαλέτα για να πηγαίνουν εκεί όλοι, νήπια και νηπιαγωγοί! Πριν λίγο καιρό ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Τ. Σκούρας ανέλαβε την πρωτοβουλία με δικά του έξοδα να κάνει μία τουαλέτα. Και τον κατήγγειλαν μάλλον επειδή πειράχτηκαν που βοήθησε στην υγιεινή των νηπίων!!
Α.Φ.
 
Εκτακτα μέτρα στήριξης
Λόγω της κρίσης που προκλήθηκε από το βακτήριο Escherichia coli το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αποφάσισε να λάβει έκτακτα μέτρα στήριξης για ορισμένα λαχανικά. Τα μέτρα είναι συνολικού προϋπολογισμού 210 εκ. € και θα εφαρμοσθούν για αγγούρια, τομάτες, κολοκύθια, πιπεριές, μαρούλια και αντίδια. Σπεύσατε…
Α.Φ.
 
Μάχη Κούγια – Μπέου
Ο Αλέξης Κούγιας υπέβαλε, όπως είχε προαναγγείλει με ανακοίνωσή του, μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του Αχιλλέα Μπέου και των υπόλοιπων μελών του Δ.Σ. της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, με βάση τις ανακοινώσεις που εξεδόθησαν το τελευταίο 24ωρο.
Μάλιστα όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναχαϊκή, ο Αχ. Μπέος και μέλη του Δ.Σ. καταζητούνται από τις 7 μ.μ. χθες. Με την ίδια ανακοίνωση γνωστοποιείται η προσωπική επαφή που είχε ο Αλ. Κούγιας με τον Αστυνομικό Διευθυντή Μαγνησίας Δ. Κατσίκα, «ο οποίος του υποσχέθηκε ότι η αστυνομική διεύθυνση Βόλου, θα κάνει όλες τις ενέργειες για να συλληφθούν οι δράστες στα όρια του αυτοφώρου το οποίο εκπνέει αύριο (σήμερα) βράδυ τα μεσάνυχτα».
 
Με λένε Ρίζο κι όπως θέλω τα γυρίζω!
Θυμάστε όταν πριν δύο χρόνια ο Νομάρχης Μαγνησίας Απόστολος Παπατόλιας έδινε τη μάχη, προκειμένου να πείσει τους φορείς της τοπικής κοινωνίας και το ΥΠΕΧΩΔΕ ότι δεν πρέπει να απαγορεύεται η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε περιοχές του Πηλίου που δεν εντάσσονται σε ζώνη NATURA, δεν έχουν παραδοσιακά χαρακτηριστικά και δεν κινδυνεύουν με αισθητική παρέμβαση;
Θυμάστε ποιός ήταν ο βουλευτής που τότε αντιδρούσε σθεναρά, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο θα ήταν «περιβαλλοντικό έγκλημα» σε βάρος του Πηλίου; Ο κ. Καρτάλης. Ε, λοιπόν, ο ίδιος βουλευτής προσπαθούσε να πείσει πριν από λίγες μέρες το Δήμαρχο του Νοτίου Πηλίου και τους συνεργάτες του ότι θα τους βοηθήσει να εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά στο Νότιο Πήλιο… «Ήμαρτον!», που θα ‘λεγε και κάποιος άλλος συνάδελφος…
Ν.Τ.
 
Με νότες και ρυθμούς
Σύμφυτη με τη μελωδικότερη των τεχνών, τη μουσική, είναι η σημερινή μέρα σε διεθνές επίπεδο. Η 21η Ιουνίου είναι σύμφυτη με την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής και διοργανώνονται συναφείς δράσεις σε πάρκα και πλατείες προς τέρψη του κοινού. Σε πείσμα του κλίματος κατήφειας που γεννά η οικονομική κρίση, οι Βολιώτες έχουν την ευκαιρία να αποφορτιστούν δημιουργικά, απολαμβάνοντας ποικίλα ηχοχρώματα και νέες αξιόλογες φωνές.
Γ.Υ.
 
Οι Αγανακτισμένοι
Μέχρι σήμερα, διότι δεν γνωρίζουμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα αύριο, το κίνημα των Αγανακτισμένων πολιτών παραμένει το πιο μαζικό και αδέσμευτο κίνημα της μεταπολίτευσης. Αυτό το γεγονός δεν γίνεται εύκολα αποδεκτό από δυνάμεις του κατεστημένου. Πρέπει να το συνηθίσουν οι Αγανακτισμένοι και να το αξιολογήσουν ανάλογα και πάντα στις πραγματικές του διαστάσεις αυτό το δεδομένο. Αν τα κινήματα αμφισβήτησης και πολύ περισσότερο ανατροπής, όπως οι ίδιοι φιλοδοξούν να γίνουν, νοιάζονταν για την κριτική της εκάστοτε άρχουσας τάξης, δεν θα ξέσπαγαν ποτέ…
Ο κρυπτογράφος
 
Καθόλου περίεργο
Εάν ρωτηθούν οι έως τώρα κυβερνήσεις, πού είναι τα έργα τους, πού οι αποφάσεις, πού η έγνοια τους για το κοινό καλό, από εκείνους που είναι αντίθετοι στο να κρατιούνται δούλοι οι φτωχοί -επειδή είναι φτωχοί- από τους πλούσιους -επειδή είναι πλούσιοι- θα στρέψουν το κεφάλι.
Δεν είναι λοιπόν περίεργο που όλος ο Βόλος βράζει.
Φ.Τ.
 
Ανάξιο λόγου;
Πάνω από 800 άτομα ήταν συγκεντρωμένα στην παραλία του Βόλου την Κυριακή, γύρω στις 9.30 μ.μ., με τους Αγανακτισμένους. Δεδομένων των συνθηκών ήταν μία καλή συγκέντρωση. Και όμως, το γεγονός αποσιωπήθηκε από μερίδα των τοπικών ΜΜΕ. Γιατί, άραγε;
Φ.Τ.
 
Και ο Επισιτισμός
Και ο Σύλλογος Εργαζομένων στο χώρο του Επισιτισμού υπέρ των Αγανακτισμένων.
Λοιπόν: Ένωση Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, ΕΛΜΕ Μαγνησίας, εργαζόμενοι «ΔΩΔΩΝΗΣ», Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων Βόλου και Ν. Ιωνίας, Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας, Εργατικό Κέντρο Βόλου, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του Δήμου Βόλου Μ. Πατσιαντάς και ο Σύλλογος Εργαζομένων Επισιτισμού είναι στο πλευρό του παλλαϊκού, ειρηνικού κινήματος των Αγανακτισμένων του Βόλου.
Τα υπόλοιπα σωματεία της Μαγνησίας, αλλά και τα αυτοδιοικητικά σχήματα της περιοχής, πού είναι;
Φ.Τ.
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου