ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-433986

Οι βαθμολογίες

Οι πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών μάλλον παρέσυραν και την ανακοίνωση των βαθμολογιών των πανελλαδικών εξετάσεων. Χιλιάδες παιδιά σ’ όλη τη χώρα ανέμεναν τις βαθμολογίες τους από την Πέμπτη για να μπορέσουν να συμπληρώσουν το ηλεκτρονικό τους μηχανογραφικό, όμως οι αλλαγές και η ένταση στο πολιτικό σκηνικό πιθανότατα δεν άφησαν τους αρμοδίους να προχωρήσουν. Έτσι, η αναμονή των υποψηφίων θα συνεχιστεί μέχρι και τη Δευτέρα που αναμένεται η δημοσιοποίηση της βαθμολογίας…

Δ.Π

Κολλήματα
Μάταια αναμένουν στο Νοσοκομείο του Βόλου να προκηρυχθούν νέες συμβάσεις εργαζομένων για να στηρίξουν το έργο των υπαρχόντων. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία εξέλιξη, αλλά ούτε και φαίνεται πως θα υπάρξει. Βέβαια ούτε το αίτημα για την επίσπευση των διαδικασιών για μετατάξεις από άλλα Νοσοκομεία -υπάρχει ενδιαφέρον εργαζομένων- έχει προωθηθεί. Να δούμε πΏς θα βγάλουν το καλοκαίρι αυτοί οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου, με χρωστούμενα ρεπό και άδειες από το 2010.
Δ.Π
 
Είναι δυνατόν;
Την ώρα που οι εργαζόμενοι βγαίνουν στους δρόμους, η ΓΣΕΕ για πρώτη φορά μετά τη Μεταπολίτευση πήρε απόφαση για 48ωρη απεργία, η ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ ξεκινά από αύριο 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, στη ΔΕΗ στο Βόλο βρίσκει έδαφος το Κίνημα Αγανακτισμένων Απεργοσπαστών, όπως έλεγε στη στήλη ένας εναερίτης από αυτούς που χειμώνα – καλοκαίρι τρέχουν για να φτιάξουν κάθε βλάβη στο δίκτυο. Το επισήμανε όχι ως παράπονο αλλά οργισμένα, αναφέροντας μάλιστα πρόσωπα και ονόματα στη στήλη. Πώς να γίνει ένας αγώνας μετά εάν υπάρχουν τέτοια «χτυπήματα» κάτω από τη ζώνη;
Β.Κ
 
Με τους Αγανακτισμένους
Είμαστε δίπλα στους Αγανακτισμένους και στηρίζουμε το κίνημα που αναπτύσσεται έλεγε χθες στη στήλη ο πρόεδρος στο Σύλλογο εργαζομένων στον χώρο του επισιτισμού Μαγνησίας Βαγγέλης Σταθαράκος. Τόσο ο ίδιος όσο και πολλοί συνάδελφοί του δίνουν το παρών στο καθημερινό ραντεβού στην Παραλία, επιλέγοντας ειρηνικά να διαμαρτυρηθούν για όλα αυτά τα μέτρα που πρώτα από όλα έπληξαν το δικό τους κλάδο με το τίμημα σε απολύσεις και περικοπές να είναι ήδη «βαρύ».
Β.Κ
 
Η προμήθεια εντύπων από το Δήμο  
Προχθές στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Βόλου εκνευρίστηκε για τις υπερβολές Μουλά για την προμήθεια ενός ικανού αριθμού αντιτύπων από περιοδικό του Βόλου που θα προβάλλει τις τουριστικές ομορφιές της Μαγνησίας. Μία δουλειά που σύμφωνα με το δημοτικό σύμβουλο της μειοψηφίας θα μπορούσε να γίνει με όρους που θα μπορούσε να δώσει η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής του Δήμου Βόλου ή το Δημοτικό Κέντρο Ιστορίας.. Όσο υπερβολικές όμως και αν ήταν οι αντιδράσεις του δημοτικού συμβούλου, δεν μπορεί παρά να υπάρχει ενόχληση για διακριτική μεταχείριση όταν ο Δήμος Βόλου δεν υιοθέτησε ανάλογο αίτημα της Δημοτικής Ενότητας Μακρινίτσας να προμηθευτεί αν όχι μεγαλύτερο, τουλάχιστον ίσο αριθμό αντιτύπων από το βιβλίο – πόνημα της Αγγελικής Μέρου για τον φιλέλληνα δημοσιογράφο των Τάιμς Κάρολο Ογλ που έχασε τη ζωή του στην περιοχή μας.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ
 
Το κτήριο της Αστυνομίας
 Βγήκε ο ανάδοχος, ξεκινούν οι εργασίες. Η πληροφόρηση από τον Π. Μαβίδη για το νέο κτήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας στο Αλιβέρι. Ένα έργο που πέρασε από… σαράντα κύματα και που είναι ουσιαστικά η πρώτη λειτουργία υπερτοπικού χαρακτήρα που γίνεται στον πρώην Δήμο.
 
Χώρος πρασίνου
 Τη δέσμευση ότι αν κατασκευαστεί και λειτουργήσει στην περιοχή της Νέας Ιωνίας το νέο κτήριο της Πυροσβεστικής, τότε το κτήριο της οδού Κουμουνδούρου όπου στεγάζεται σήμερα η υπηρεσία θα μετατραπεί σε χώρο πρασίνου, παρέσχε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Βόλου Π. Σκοτινιώτης. Υπενθυμίζεται ότι το σημερινό κτήριο της Πυροσβεστικής στεγάζεται σε οικόπεδο πουν είχε παραχωρηθεί τη δεκαετία του ΄50 από το Δήμο Βόλου.
 
Η άλλη όψη
Αναγνώστες μάς μετέφεραν την ανησυχία τους για συσκευή που προωθείται, όπως υποστηρίζουν, και από τοπικά τηλεοπτικά κανάλια και το οποίο, όπως ισχυρίζονται οι ντίλερ, απωθεί τα αδέσποτα από πιθανή επίθεσή τους σε διερχόμενους και απευθύνουν το εύλογο ερώτημα. Οι συμπολίτες και ειδικά οι γυναίκες που έχουν στο σπίτι τους για λόγους φύλαξης ένα σκύλο πώς θα προστατευτούν από επίδοξους διαρρήκτες ή ληστές; Μπορεί να μας δώσει κάποιος αρμόδιος απάντηση; καταλήγουν οι καταγγέλλοντες.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.
 
Κυκλοφοριακό χάος
Αναγνώστης μάς κατήγγειλε χθες ότι κατά τις πρωινές ώρες πίσω από τον ΟΤΕ στον πεζόδρομο της Σωκράτους ένα διερχόμενο με ιλιγγιώδη ταχύτητα τζιπ παραλίγο να πατήσει τον ίδιο και τη γυναίκα του. Μάλιστα όταν ζήτησε το λόγο από τον οδηγό εκείνος τον έβρισε με πολύ άσχημα λόγια, ωστόσο ο καταγγέλλων ήταν πολύ ταραγμένος για να κρατήσει τον αριθμό του αυτοκινήτου και να κάνει αναφορά στην Αστυνομία. Αναρωτιέμαι όμως τι κάνει η Δημοτική Αστυνομία; Δεν θα έπρεπε να φύγουν και λίγο από το Κέντρο και να πάνε προς την Ερμού που στους πεζόδρομους γίνεται ο κακός χαμός; Αλήθεια, αυτοί οι πεζόδρομοι δεν έγιναν για να μην έχουμε αυτοκίνητα στο Κέντρο, δεν τους πλήρωσαν οι δημότες; Πού είναι το ενδιαφέρον τώρα;
Α.Φ.
 
Θα πάρει θέση;
Αλήθεια, ο αγαπητός γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας θα πάρει κάποια θέση ανοικτά και δημόσια για το 48ωρο που συγκλόνισε το κόμμα του; Ξέρετε, γι’ αυτά τα ασήμαντα πολιτικά πράγματα της κίνησης των 16 βουλευτών, για τις παραιτήσεις που έγιναν και γι’ αυτές που φημολογούνται, για τις φράξιες και τα γεύματα σε κινέζικο -ή μάλλον για να ακριβολογούμε- για τα γεύματα με τον… Κινέζο. Εκτός και αν η δραστηριότητά του εξαντλείται στην καταδίκη των έντονων έστω αντιδράσεων των Αγανακτισμένων…
«Τ»
 
Κύριε Αντιδήμαρχε…
Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον την προσπάθεια του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας του Βόλου να βάλει τάξη -μέσω της νέας κανονιστικής- στα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων εστίασης. Αναγκαία αναμφίβολα η προσπάθεια, πλην όμως εξίσου αναγκαίο να λάβει υπόψη του και τις πραγματικές συνθήκες της κρίσης. Αν ήταν μόνο τα κέρδη των επιχειρηματιών, ποιος το λογάριαζε; Όμως στον τουρισμό και στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις αναζητούν αυτούς τους χαλεπούς καιρούς έστω και προσωρινή απασχόληση κάποιοι από τις ορδές των ανέργων νέων μας. Επειδή, κύριε Αντιδήμαρχε, και εσείς νέος είστε, μπορείτε εύκολα να πληροφορηθείτε ότι αν τα προηγούμενα καλοκαίρια χρόνια κάποιοι από τους απελπισμένους νέους μας τα κουτσοβόλευαν μεταξύ μπάρας και τραπεζοκαθισμάτων, φέτος τούς είναι εξαιρετικά δύσκολο έως απίθανο.
Καλό το νοικοκύρεμα, αρκεί να μη δημιουργεί παράπλευρες απώλειες…
Ο κρυπτογράφος
 
Ε, όχι και το ΕΚΑΒ!!!
Η επιταγή του μνημονίου για τη μετάλλαξη του ΕΚΑΒ με το κλείσιμο ή τη συγχώνευση των μονάδων του δεν πρόκειται να αφήσει ανέγγιχτο και το Βόλο. Η Μαγνησία χωρίς ΕΚΑΒ; Αν είναι δυνατόν! Πόσο επιτέλους θα κατρακυλήσουμε ακόμα;
Φ.Τ.
 
Αποτελεσματικότητα
Οπως το πολιτικό σύστημα γενικά αποτυγχάνει σε ό,τι επιχειρεί όταν έχει σχέση με το καλό των εργαζομένων κι επιτυγχάνει απόλυτα όταν πρόκειται για το κακό, είναι περίπου βέβαιο ότι δεν θα κατορθώσει κι ο νέος υπουργός των Οικονομικών να εμφανιστεί μπροστά στη μεγάλη συμφορά που έπληξε τη χώρα, έστω την ύστατη στιγμή, αποτελεσματικός.
Φ.Τ.
 
Και το Εργατικό Κέντρο Βόλου
Το Εργατικό Κέντρο Βόλου μετά την απεργιακή του συγκέντρωση ενώθηκε με τους «Αγανακτισμένους» στην παραλία του Βόλου.
Λοιπόν, μέχρι τώρα: Ένωση Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, ΕΛΜΕ Μαγνησίας, εργαζόμενοι «ΔΩΔΩΝΗΣ», Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων Βόλου και Ν. Ιωνίας, Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας, Εργατικό Κέντρο Βόλου και ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του Δήμου Βόλου Μ. Πατσιαντάς είναι στο πλευρό του παλλαϊκού, ειρηνικού κινήματος των «Αγανακτισμένων» του Βόλου.
Τα υπόλοιπα σωματεία της Μαγνησίας, αλλά και τα αυτοδιοικητικά σχήματα της περιοχής, πού είναι;
Φ.Τ.
 
Αποδείξτε το
Κ. Καρτάλη, Ρ. Ζήση, Θ. Νάκο, Α. Νάνο, Π. Μαρκάκη, αρχίστε να αποδεικνύετε ότι είστε στο πλάι του πενόμενου λαού αρνούμενοι από τούδε και στο εξής το μεγαλύτερο μέρος της βουλευτικής σας αποζημίωσης και όλα σας τα βουλευτικά προνόμια.
Φ.Τ.
 
Ενότητα στους εκπαιδευτικούς
Ξεκινά την Τρίτη η γενική συνέλευση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα, στην οποία θα παρευρεθεί ο κ. Γιώργος Παγωνόπουλος, πρώην πρόεδρος της νομαρχιακής επιτροπής Παιδείας, ο οποίος εκλέχθηκε ως αντιπρόσωπος από τους συναδέλφους του εκπαιδευτικούς. Προβληματισμένος θεωρεί ότι πρέπει να αλλάξει ριζικά η σημερινή μορφή του συνδικαλισμού τόσο στο θεσμικό τομέα, όσο και στα οικονομικά της Ομοσπονδίας και του τοπικού Συλλόγου, και θα μεταφέρει τις προτάσεις των εκπαιδευτικών στην Αθήνα. Η ενότητα σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς για τον κλάδο που δεν φταίει σε τίποτα, αλλά πληρώνει, είναι επιβεβλημένη. Μια καλή αρχή έγινε στον τοπικό Σύλλογο που ύστερα από πολλά χρόνια το προεδρείο του απαρτίζεται από όλες ανεξαρτήτως τις παρατάξεις που μετέχουν σ’ αυτό (ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ, ΕΣΑΚ-ΔΕΕΣ). Ο ίδιος ελπίζει το αντιπροσωπευτικό – αναλογικό προεδρείο να ισχύσει και στη ΔΟΕ.
Δ.Π
 
Ευνοεί το καλοκαίρι
Ιδανική εποχή για μικρές, αναζωογονητικές αποδράσεις είναι αναμφίβολα η καλοκαιρινή περίοδος. Μια μικρή εκδρομή στα πέριξ ή μια βόλτα στην παραλία, με φόντο το δειλινό ή το φεγγάρι, μπορούν να μας αποφορτίσουν. Σε εποχές οικονομικής κρίσης, γίνεται όλο και πιο δημοφιλής η σκέψη του βραδινού περιπάτου, που δεν κοστίζει τίποτα, αλλά αντίθετα προσφέρει ψυχική ανάταση στους έχοντες προβλήματα.
Γ.Υ.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου