ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-434630

Η φυσική τους κοίτη

Η παλιά διαχειριστική πρακτική των διευθετήσεων είναι σήμερα παρελθόν. Αυτό κατάλαβαν άραγε στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Βόλου χτες κι ήρθαν χωρίς πανό, εν πορεία, να ενωθούν με τους «Αγανακτισμένους» στην παραλία; Μένει να αποδειχτεί. Σε κάθε περίπτωση τώρα είναι η ευκαιρία να ενωθούν με τη φυσική τους κοίτη, που είναι ο ίδιος ο λαός.

Φ.Τ.

Ανεπιστρεπτί
Τα χτεσινά γεγονότα με την κατάληψη του Δημαρχείου Βόλου από τους «Αγανακτισμένους» στέλνουν ένα μήνυμα: Ο καιρός που όσοι έπιαναν μια καρέκλα και μας έλεγαν «μας ψηφίσατε και τώρα θα υποστείτε ό,τι λέμε και ό,τι κάνουμε για τέσσερα χρόνια» χωρίς να λογαριάζουν παρά μόνο τους φίλους και το κόμμα τους, έχει περάσει ανεπιστρεπτί.
Φ.Τ.
 
Χοντροκομμένη προβοκάτσια
Αμφιβάλλει κανείς ότι η χτεσινή αποθάρρυνση που η κυβέρνηση επεξεργάστηκε κι επέβαλε χτες μπροστά από τη Βουλή με τους κουκουλοφόρους ήταν μια χοντροκομμένη προβοκάτσια;
Φ.Τ.
 
Μεγάλο μπέρδεμα   
Το Υπουργείο Παιδείας ακόμη δεν ανακοίνωσε πότε θα γνωστοποιηθούν οι βαθμολογίες των πανελλαδικών εξετάσεων, αν και όρισε τις ημέρες που μπορούν οι υποψήφιοι να καταθέσουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό. Πληροφορίες ήθελαν σήμερα ή αύριο την ανακοίνωση των βαθμολογιών, όμως τίποτα δεν είναι σίγουρο μετά και τις χθεσινές πολιτικές εξελίξεις. Όμως το θέμα είναι πως οι υποψήφιοι βρίσκονται γι’ ακόμη μια φορά σε μεγάλη αγωνία.
Δ.Π
 
Κανένας για χορηγία  
Κρούσεις σε όλες τις τράπεζες και τους Δήμους της Μαγνησίας αλλά και σε επιχειρήσεις έκανε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας προκειμένου να συγκεντρώσει ορισμένες χορηγίες για τη διεξαγωγή της Συνόδου των Πρυτάνεων που θα διεξαχθεί στο Βόλο από τις 29 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου. Αυτοί που ανταποκρίθηκαν ήταν η Alpha Bank, τράπεζα που το Πανεπιστήμιο έχει οικονομικές συναλλαγές και ο Δήμος Νοτίου Πηλίου που προσέφερε ως χορηγία τη διοργάνωση ενός δείπνου… Ευτυχώς που η Σύνοδος δεν θα κοστίσει πολύ στο τοπικό Ίδρυμα- ακούγεται το ποσό των 15.000 ευρώ περίπου- και τα οικονομικά του δεν θα στριμωχτούν παραπάνω απ’ ότι είναι σήμερα.
Δ.Π
 
Εντυπωσιακή αποχή!
Μόλις τρεις εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Μαγνησίας δήλωσαν πως προχώρησαν στην τρίωρη στάση εργασίας που είχε προκηρύξει χθες η Ομοσπονδία του κλάδου. Οι υπόλοιποι έμειναν στα σχολεία και μοίρασαν τα ενδεικτικά στα παιδιά, καθώς χθες ήταν η τελευταία ημέρα λειτουργίας των Δημοτικών Σχολείων.
Δ.Π
 
Κάπου στην μέση;       
Χθες κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο δημοσιεύματα που ήθελαν τη Γενική Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας να έχει επισκεφτεί τη Σκιάθο την Τρίτη για να παραστεί στην τελετή υποδοχής της φλόγας των Special Olympics και να φεύγει κακήν κακώς! Οι πληροφορίες όμως διίστανται. Στη Σκιάθο κυκλοφορούν φήμες ότι η κ. Γερακούδη δεν άντεξε την γκρίνια του Δημάρχου Νίκου Πλωμαρίτη και των υπολοίπων της Δημοτικής Αρχής για την καθυστέρηση που υπάρχει στην έγκριση του προϋπολογισμού έτους 2011 και έφυγε εσπευσμένα με κρις κράφτ για Κατηγιώργη, από όπου και την παρέλαβε το αυτοκίνητο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας. Ερωτηθείς ωστόσο ο κ. Πλωμαρίτης τα αρνήθηκε όλα και είπε πως αυτό ήταν το πρόγραμμά της. Άλλοι λένε ότι η κ. Γερακούδη παράτησε ακόμα και το δείπνο στο οποίο ήταν καλεσμένη στο Σκιάθος Palace, ωστόσο και πάλι ο Δήμαρχος αναφέρει ότι στο συγκεκριμένο δείπνο ήταν καλεσμένοι μόνο όσοι ήταν στην αποστολή της Φλόγας. Μάλλον η αλήθεια θα είναι κάπου στην μέση…
Α.Φ.
 
Με άδεια!
«Μπ…» χαρακτήρισε το Δημοτικό Συμβούλιο σε μια στιγμή έκρηξης ο σύμβουλος της αντιπολίτευσης Δημήτρης Καλλές. Αιτία το γεγονός ότι εκείνη την στιγμή αρκετοί από τους συμβούλους είχαν βγει στο μπαλκόνι για τσιγάρο. Βέβαια όσοι δέχτηκαν… επίπληξη σα μικρά παιδιά το κράτησαν, γι’ αυτό και ο πλειοψηφών σύμβουλος Στάθης Παπαδημουλάς για να πάει τουαλέτα ζήτησε άδεια! Ωραίο χιούμορ…
Α.Φ.
 
Ναι μεν, αλλά
Περίπου 50.000 ευρώ ενέκριναν να δώσουν στον Αλμυρό για να καταθέσουν φάκελο σε πρόγραμμα βιοκλιματικής αναβάθμισης της πόλης που τρέχει το ΥΠΕΡΑ. Καλό και χρυσό το πρόγραμμα, αλλά αναρωτιέμαι είναι εποχές για τέτοια ανοίγματα όταν η χώρα βρίσκεται στο χείλος της χρεοκοπίας και όταν ο Δήμος μπορεί αύριο-μεθαύριο να μην έχει να πληρώσει τους υπαλλήλους του; Γιατί μπορεί τα λεφτά να μην τα δώσουν αμέσως, αλλά κάποια στιγμή θα κληθούν να τα δώσουν!
Α.Φ.
 
Πρωτοβουλία 
Η πρωτοβουλία του προέδρου του ΕΚΒ Θανάση Παπαδημόπουλου να προτρέψει τους απεργούς χθες από την οδό Μακρινίτσης να κατευθυνθούν με την πορεία προς την Παραλία του Βόλου για να συναντηθούν με τους «Αγανακτισμένους» πολίτες χαιρετίστηκε από όλες τις παρατάξεις αλλά και τους πολίτες γενικότερα. Ήταν μία κίνηση που πραγματικά έκανε αίσθηση, διότι πέρα από παρατάξεις και συνδικαλιστικές διαφορές υπάρχει σε ορισμένους ακόμη η αίσθηση ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να κάνουν τις υπερβάσεις τους γιατί τα προβλήματα είναι κοινά.
Β.Κ
 
Προς τους συναδέλφους της
Εμψυχωτικός ο λόγος της Ροδούλας, που χθες για δεύτερη μέρα προήδρευε στη Βουλή κάτω από ομολογουμένως δύσκολες συνθήκες εξαιτίας όλων των πολιτικών εξελίξεων, προς τους συναδέλφους της που βρέθηκαν χθες στην Ολομέλεια, παρά τα όσα διαδραματίζονταν έξω. «Ο κοινοβουλευτισμός είναι η ψυχή της δημοκρατίας και η ελευθερία της σκέψης και της έκφρασης είναι η ζωή της ψυχής. Οι ειρηνικές διαμαρτυρίες είναι βαρόμετρο δημοκρατίας και πολιτισμού. Το Ελληνικό Κοινοβούλιο είναι θεματοφύλακας του δημοκρατικού πολιτεύματος. Δεν σταματά ποτέ, δεν διακόπτει τις εργασίες του και υπερασπίζεται τα δικαιώματα των πολιτών για την ελεύθερη έκφρασή τους και την ειρηνική τους διαμαρτυρία. Θωρακίζει το μήνυμα της ιστορίας και του μέλλοντος υπερασπιζόμενο διαχρονικά τη διάσωση τις μνήμες της Ελληνικής Δημοκρατίας» επεσήμανε χθες μεταξύ άλλων η Αντιπρόεδρος που έκλεισε λέγοντας: «Η δημοκρατία όπως η ζωή πρέπει να γίνεται κατανοητή προς τα πίσω αλλά να διωθεί προς τα εμπρός…».
Β.Κ
 
Η κλειστή πόρτα
 Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου ο Δήμαρχος Π. Σκοτινιώτης είχε υιοθετήσει με αφορμή τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας για τα αντισταθμιστικά οφέλη της πόλης για την απώλεια των Μεσογειακών Αγώνων, όλες τις μορφές των κινητοποιήσεων, που είχαν προτείνει οι κινητοποιήσεις.  Συγκεντρώσεις, παμβολιώτικη απεργία, κάθοδο στην Αθήνα κ.ο.κ.  Ένα μόνον μέτρο δεν είχε υιοθετήσει. Την πρόταση που είχε γίνει να κλείσει το Δημαρχείο. Είναι το μόνο μέτρο με το οποίο διαφωνώ, είχε πει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος. Εκτιμώ ότι οι πόρτες του Δημαρχείου πρέπει να είναι ανοικτές για να εξυπηρετείται ο δημότης. Χθες το μεσημέρι, όταν λίγο μετά τις 1.30 το μεσημέρι έφτασαν οι «Αγανακτισμένοι»  οι πόρτες ήταν κλειστές. Αυτό, σύμφωνα με ορισμένους από τους διαδηλωτές, ήταν ένας από τους λόγους που τους εξαγρίωσε και τους οδήγησε στην παραβίαση της πόρτας, προκειμένου να έλθουν λίγα λεπτά αργότερα πρόσωπο με πρόσωπο με το Δήμαρχο.
 
Δεν το ’βαλε  στα πόδια…
…Στον αντίποδα οι συνεργάτες του Δημάρχου υπενθύμιζαν ότι ο Π. Σκοτινιώτης έμεινε και άκουσε τους διαδηλωτές σε αντίθεση με κάποιους άλλους που το έβαζαν, όπως έλεγαν, στα πόδια, επικαλούμενοι ειλημμένες υποχρεώσεις. Για ποιον χτυπά η καμπάνα;
 
Στα χέρια
Στα χέρια ήλθαν προς στιγμήν γνωστός αντιεξουσιαστής, που την ώρα που οι «Αγανακτισμένοι» είχαν κάνει κατάληψη στο γραφείο του Δημάρχου… τσίγκλιζε για ώρα τον παριστάμενο εκπρόσωπο της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Κ. Βολιώτη, με αφορμή τη χλιαρή αντίδραση της οικολογικής οργάνωσης για τη λειτουργία ή μη του εργοστασίου βιομάζας στο Βόλο. Όταν ο νεαρός άφησε αιχμές ότι η στάση της Περιβαλλοντικής υποκινήθηκε από ταπεινά ελατήρια, τότε ο γνωστός οικολόγος δεν άντεξε και κινήθηκε κατά του νεαρού. Οι δύο άντρες ήλθαν στα χέρια και ευτυχώς που ήταν ο φωτογράφος της εφημερίδας μας προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.
 
Χυμοί και ουίσκι
Ενα κουτί με χυμούς που ήταν στο ψυγείο του Δημάρχου αφαίρεσε ένας από τους διαδηλωτές που κατέλαβαν το γραφείο του, ενώ ένας άλλος πήρε ένα μισογεμάτο μπουκάλι ουίσκι που βρήκε σε κάποιο από τα συρτάρια του γραφείου του. Πιέστε, είπε θριαμβολογώντας, εμείς το έχουμε πληρώσει…
 
Η πινακίδα  στην Αγριά  
Εκείνη η περιβόητη πινακίδα Πληροφόρησης Επισκεπτών στο Δήμο Αγριάς τόσο δύσκολο είναι να τοποθετηθεί από τους υπεύθυνους της Δημοτικής Ενότητας της περιοχής, σε μία περίοδο όπου έχουμε ανάγκη να είναι ικανοποιημένος και ο τελευταίος επισκέπτης, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.
 
Δροσερή διάθεση    
Απρόβλεπτες είναι οι διαθέσεις του Ιουνίου, όπως αποδεικνύεται στην πράξη, από τις καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών. Η εναλλαγή ζέστης και δροσιάς, ήλιου και βροχής, ανέμου και ενίοτε χαλαζόπτωσης, μαρτυρούν τις άστατες διαθέσεις του καιρού. Ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού, θυμίζει περισσότερο φθινόπωρο, με στοιχεία άνοιξης, αντικατοπτρίζοντας, θα έλεγε κανείς, την αβέβαιη κατάσταση που βιώνουμε γενικότερα ως χώρα.
Γ.Υ.
  
Ικανοί για όλα και για τίποτα…
Οι προσδοκίες έγιναν ναυάγιο. Οι ελπίδες κατέρρευσαν. Από σήμερα τίποτα δεν θα είναι ίδιο. Προς το χειρότερο ή το καλύτερο κανείς δεν γνωρίζει. Ποιος ευθύνεται μικρή σημασία έχει. Εκείνο που μετράει είναι αν υπάρχει κάποιος να πλύνει τη στοίβα με τα πιάτα…
Ο κρυπτογράφος 
 
Αναιρέσεις 
Στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου η σχεδίαση δεν είναι απλώς μοντέρνα είναι και λειτουργική αλλά και υπακούει και στις τελευταίες επιταγές για τη λήψη υπόψη των αναγκών ατόμων με αναπηρίες. Διαθέτει δηλαδή Tactile
markings – ανάγλυφες σημάνσεις / διαδρόμους ώστε οι συνάνθρωποι με προβλήματα όρασης να προσανατολίζονται μέσα στον χώρο. Είναι κρίμα όμως αυτή η πρόνοια να πάει χαμένη από την κακή τοποθέτηση… των καθισμάτων στο αεροδρόμιο. Όπως μαρτυρά η φωτογραφία τα καθίσματα στον χώρο αναμονής (αλλά και σε άλλους χώρους του αεροδρομίου) τοποθετήθηκαν πάνω στους διαδρόμους και αναιρούν έτσι τη λειτουργία αυτής της τόσο πρωτοποριακής μέριμνας.
Τ
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου