ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-434844

Και οι εμποροϋπάλληλοι

Η Ένωση Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, η ΕΛΜΕ Μαγνησίας, οι εργαζόμενοι στη «ΔΩΔΩΝΗ» και ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων Βόλου και Ν. Ιωνίας μέχρι χτες είχαν ταχθεί υπέρ του παλλαϊκού, ειρηνικού κινήματος των «Αγανακτισμένων» του Βόλου.

Τα υπόλοιπα εργατικά, υπαλληλικά, πολιτιστικά, αθλητικά κ.λ.π. σωματεία της Μαγνησίας πού είναι;

Φ.Τ.

Τα επίχειρα
Αυτοί που μας κυβέρνησαν και μας κυβερνούν υποτίμησαν το λαό, τον καταρράκωσαν και τον έριξαν σ’ ένα βαθύ και σκοτεινό πηγάδι χωρίς καμία δυνατότητα εξόδου. Τώρα η οργή έχει ξεχειλίσει και άρχισαν να γεύονται τα επίχειρα…
Φ.Τ.
 
Με το λαό ή απέναντι;
Ο μόνος τρόπος σήμερα για να σταθούν οι κυβερνητικοί βουλευτές Μαγνησίας στο πλευρό του λαού είναι να καταψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και να παραιτηθούν. Οποιαδήποτε άλλη επιλογή τούς τοποθετεί απέναντι.
Φ.Τ.
 
Στηρίζουν
Στο ίδιο τραπέζι στη Σκόπελο βρέθηκαν προχθές ο επικεφαλής της «Θεσσαλών Δύναμη» Απ. Παπατόλιας, ο δήμαρχος του νησιού και εκπρόσωπος της ακτοπλοϊκής εταιρίας λαϊκής βάσης της Σκύρου. Το ενδιαφέρον της εταιρίας να συστήσει με τη συμμετοχή φορέων της Σκοπέλου και της Αλοννήσου ένα νέο εταιρικό σχήμα για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών παραμένει ζωντανό. Ζητούν, όμως, πολιτική στήριξη και χρηματοδότηση από επιχειρησιακό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για την αγορά πλοίου. Τη στήριξη του εγχειρήματος δήλωσε ο Απ. Παπατόλιας, ενώ μετέφερε τη θετική στάση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό, με τον οποίο επικοινώνησε τηλεφωνικά.
Β.Σ.
 
Διχασμένοι στη Σκιάθο  
Η πανελλήνια συνάντηση μοτοσικλετιστών στη Σκιάθο δίχασε κατοίκους και καταστηματάρχες. Μικρή ομάδα μοτοσικλετιστών αναστάτωσε το νησί με τα μαρσαρίσματα και τους θορύβους, όμως η πλειοψηφία των 3.200 μηχανόβιων τόνωσε το νησί. Ο Δήμαρχος κ. Νικόλαος Πλωμαρίτης έκανε λόγο για 2 εκ. ευρώ οικονομικό όφελος (μαζί με τα ακτοπλοϊκά), καθώς οι μοτοσικλετιστές έφαγαν στις ταβέρνες, διασκέδασαν και διέμειναν σε καταλύματα του νησιού. Ωστόσο αρκετοί μοτοσικλετιστές μίλησαν για έλλειψη οργάνωσης, μιας και στο κάμπινγκ που επρόκειτο να διαμείνουν παρέμειναν μόλις 200 – 300 άτομα, καθώς οι εγκαταστάσεις δεν ήταν οι πρέπουσες. Παρά τις όποιες εντάσεις η συνάντηση έκλεισε και οι μοτοσικλετιστές επέστρεψαν στις βάσεις τους.
Δ.Π
           
Εντυπωσιακό φαινόμενο  
Εντυπωσιακό φαινόμενο αποτελεί η ολική έκλειψη σελήνης, την οποία θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν απόψε οι λάτρεις των ουράνιων φαινομένων. Οι αστροβραδιές που διοργανώνονται στην περιοχή του Σωρού αλλά και στη Σκόπελο, καταγράφονται ως μαγικό κάλεσμα μεσούντος του Ιουνίου. Σε εποχές οικονομικής κρίσης και έντονου προβληματισμού αποτελεί κάλεσμα συναισθηματικής και ψυχικής αποφόρτισης η παρατήρηση του ουράνιου φαινομένου, που θα είναι ορατό στις 10 περίπου το βράδυ. Τα μυστήρια του σύμπαντος μάς προτρέπουν για μια ακόμη φορά  να στρέψουμε το βλέμμα προς τον ουρανό, παρακάμπτοντας για λίγο τα πεζά και τετριμμένα που μας περιβάλλουν.
Γ. Υ.
 
Τεχνητές ελλείψεις;    
Σε αξιολόγηση των πληροφοριών και των δημοσιευμάτων που θέλουν να δημιουργούνται τεχνητές ελλείψεις ζάχαρης στην αγορά με μοναδικό στόχο την αύξηση της τιμής της προχωρά η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή ο πρόεδρος κ. Κυριτσάκης μεταξύ άλλων προτρέπει τους πολίτες που έχουν διαπιστώσει άρνηση πώλησης ή επιλεκτική διάθεση της ζάχαρης να στέλνουν τα στοιχεία στην Επιτροπή ώστε να είναι δυνατή η διενέργεια αυτεπάγγελτης έρευνας στην αγορά ζάχαρης.
Α.Φ.
 
Για την Παιδόπολη  
Επίσημη ενημέρωση ζητά ο Σύλλογος Γονέων ΑμεΑ Μαγνησίας για το θέμα της Παιδόπολης Αγριάς. Οι άνθρωποι αυτοί παλεύουν εδώ και χρόνια για τη δημιουργία ενός κέντρου προστατευόμενης διαβίωσης για Α.μεΑ. σε ένα από τα υπάρχοντα κτήρια της Παιδόπολης, έχουν καταθέσει τον φάκελο και αναμένουν τις εξελίξεις. Όμως βλέποντας τις δηλώσεις για τη συνεργασία του Δήμου με τους αποφοίτους της Παιδόπολης, οι άνθρωποι αρχίζουν και ανησυχούν. Δεν λένε να μην υπάρχει χώρος για εκείνους, αλλά πρέπει και τα παιδιά τους να έχουν το δικό τους κέντρο για το οποίο έχουν παλέψει…
Δ.Π
 
Μήνυμα εθελοντών
Το μήνυμα του εθελοντισμού μετέδωσαν χθες σε όλη την κοινωνία οι εθελοντές αιμοδότες που συμμετείχαν στην αιμοληψία που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών «η Αλληλεγγύη». Η αιμοδοσία οργανώθηκε στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας εθελοντή αιμοδότη που γιορτάζεται στις 14 Ιουνίου και όσοι προσήλθαν στην κινητή μονάδα αφιέρωσαν δέκα λεπτά από το χρόνο τους για να σώσουν ζωές. Θα πρέπει να τονιστεί πως σε τέτοιες προσπάθειες θα πρέπει να συμμετάσχουν όλοι ιδίως τους θερινούς μήνες που οι ανάγκες για αίμα είναι μεγαλύτερες.
Δ.Π
 
Στην καθαριότητα…παιδιά με αναπηρίες!
Την πλαζ του Αναύρου καθάρισαν χθες παιδιά με αναπηρία από το ΚΔΑΠ-μεΑ Ν. Ιωνίας μαζί με τους εθελοντές της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας. Αν και η δράση αρχικά είχε προγραμματιστεί κυρίως για ενημέρωση, τα παιδιά ενθουσιάστηκαν και ξεκίνησαν τον καθαρισμό. Απέδειξαν έτσι με τη στάση τους πως μπορούν όλοι να διατηρήσουν καθαρές τις ακτές και έδωσαν μήνυμα σε όλους τους πολίτες πως η αναπηρία δεν είναι πανάκεια και πως οι υπεύθυνοι πολίτες ευαισθητοποιούνται για το περιβάλλον.
Δ.Π
 
Αυτοί και οι άλλοι   
Την ώρα που ο μισθός του εργαζόμενου κατρακυλάει διαρκώς  υπάρχουν ακόμη και ορισμένοι που απολαμβάνουν προνόμια χιλιάδων ευρώ. Σύμφωνα με την εφημερίδα το «Πρώτο Θέμα», την ώρα που ο χρόνος αναμονής για την απονομή συντάξεων στα υπόλοιπα Ταμεία φτάνει τα τρία χρόνια, οι νέοι συνταξιούχοι της Βουλής λαμβάνουν τα χρήματά τους άμεσα (μέσα σε 2-3 εβδομάδες) μαζί με το εφάπαξ που μπορεί να φτάσει και τα 400.000 ευρώ! Σύμφωνα μάλιστα με την εφημερίδα υπάλληλος της Βουλής με διευθυντικό βαθμό που συνταξιοδοτήθηκε πριν δύο μήνες έλαβε αμέσως και το διπλό εφάπαξ που δικαιούνται οι υπάλληλοι του Κοινοβουλίου. Δηλαδή συνολικά και από τα δύο ταμεία (Ταμείο Αρωγής Υπαλλήλων της Βουλής και Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων) πήρε ποσό που αγγίζει τα 400.000 ευρώ. Στην υγειά των κορόιδων…
Β.Κ
 
Κατήφορος
Δεν ξέρω εάν επιχαίρει η όχι η πλειοψηφία του σωματείου της ΜΕΤΚΑ επειδή εγκρίθηκε ο απολογισμός της, σίγουρα πάντως θα πρέπει να «κοκκινίζει» για την απόφασή της να διαγράψει από μέλη τρεις εργαζόμενους – συνδικαλιστές. Για να έχει μάλιστα άλλοθι η απόφασή της την πήγε για επικύρωση στη γενική συνέλευση και έβαλε τους εργαζόμενους να αποφασίσουν για συναδέλφους τους. Ο κατήφορος ορισμένων στο συγκεκριμένο σωματείο συνεχίζεται και εάν μη τι άλλο οι λέξεις πλέον περισσεύουν, μέρα που είναι.
Β.Κ
 
Περί κρίσεως
Ο Γ. Πεταλωτής για την ανεξαρτητοποίηση του Γ. Λιάνη μάλλον αμήχανα επιχείρησε να υποβαθμίσει το θέμα.. Όπως τόνισε οι βουλευτές καλούνται να πάρουν κρίσιμες αποφάσεις, παραμερίζοντας επιμέρους αντιρρήσεις και αψηφώντας το πολιτικό κόστος, ενώ πρόσθεσε πως «όλοι κρινόμαστε από τις πράξεις μας». Μάλλον μόνο ο ίδιος ως κυβερνητικός εκπρόσωπος βλέπει επιμέρους αντιρρήσεις όταν έχουν ξεσηκωθεί και οι πέτρες. Όσο για το «όλοι κρινόμαστε», αυτό σίγουρα έχει διπλή ανάγνωση και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το ξέρει.
Β.Κ
 
Σενάρια
Οι πληροφορίες της στήλης έλεγαν χθες το βράδυ ότι ο ΓΑΠ σήμερα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα μιλήσει για σενάρια αποσταθεροποίησης της χώρας, επιχειρώντας να απευθύνει τελευταία έκκληση για συναίνεση στη Ν.Δ. επικαλούμενος της «σωτηρία της χώρας». Όλοι πάντως οι συνομιλητές μας μέχρι αργά επέμεναν ότι περισσότερο από ποτέ είναι πιο κοντά πλέον οι πρόωρες εκλογές. Σήμερα θα ξέρουμε.
Β.Κ
 
Δεν μιλούν  μεταξύ τους
 Εδώ και ένα χρόνο βρίσκεται στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο το θέμα με την παραχώρηση των αποθηκών του Τελωνείου στο Δήμο Βόλου. Είναι δύο υπάλληλοι και ο ένας δεν μιλάει στον άλλον, είπε στη στήλη αρμόδιο στέλεχος του Δήμου που περιμένει το πράσινο φως για να προχωρήσουν στην αξιοποίησή του από πόρους του ΕΣΠΑ.
 
Ετοιμότητα για τα φωτοβολταικά
…Ετοιμότητα να κάνει τις προτάσεις του όταν ανοίξει το συγκεκριμένο μέτρο του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας δήλωσε χθες ο Δήμαρχος Βόλου με αφορμή την αξιοποίηση των σχολικών κτηρίων με φωτοβολταϊκά και με συστήματα γεωθερμίας. Η αρχή θα γίνει όπως είπε ο Παν . Σκοτινιώτης με το Πολυκλαδικό και το 5ο Γυμνάσιο.
 
Η αλογόμυγα
Μόλις χθες το απόγευμα η… αλογόμυγα της Αγριάς, ο αεικίνητος Γιάννης Αθανασάκης, μας έλεγε για τις μεγάλες ταχύτητες που αναπτύσσουν όσοι κινούνται στο δρόμο Βόλου – Αγριάς και αντίστροφα. Λίγες ώρες αργότερα έφτασε στα γραφεία η είδηση για το σοβαρό τροχαίο που έγινε στην ίδια περιοχή.
 
Θετικά
Μόνο ο Μαργαρίτης Πατσιαντάς από τη μειοψηφία ψήφισε την έγκριση της στατικής μελέτης για το Δημοτικό Θέατρο Βόλου. Ο επικεφαλής των «Δρόμων Συνεργασίας» δικαιολόγησε τη ψήφο του, καθώς, όπως είπε, για πολλά χρόνια ο σκελετός του κτηρίου ήταν εκτεθειμένος, πριν τελικά επί Μελίνας Μερκούρη ολοκληρωθεί το Θέατρο.
 
Ο κλήρος
Στον Αντιδήμαρχο Γιάννη Καουνά έπεσε τελικά ο κλήρος για την προεδρία στα Σφαγεία Βόλου Α.Ε., στα οποία μάλιστα από χθες οι εργαζόμενοι έχουν ξεκινήσει επίσχεση εργασίας για τα δεδουλευμένα τους.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ
 
Επιστολή
Δεν ξέρω για εξώδικο πάντως επιστολή προσωπική από τον πρόεδρο του ΕΚΒ Θανάση Παπαδημόπουλο με αφορμή το Μεσοπρόθεσμο, έλαβαν σύμφωνα με τις πληροφορίες της στήλης, οι δύο κυβερνητικοί βουλευτές της Μαγνησίας. Το περιεχόμενο δεν το γνωρίζουμε εάν και το φανταζόμαστε, αφού και σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις ο κ. Παπαδημόπουλος χθες εμμέσως πλήν σαφώς τόνισε ότι «ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του».
Β.Κ
 
Οι εκλογές
Ολα τα κόμματα της αντιπολίτευσης άμεσα ή έμμεσα ζητούν κάλπες. Προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία. Μέχρι και η Αλέκα Παπαρήγα το ζήτησε ευθέως χθες βράδυ. Σήμερα ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ανασχηματισμός δεν έχει μεσολαβήσει, εκτός και αν… ξημερώσουμε με νέα κυβέρνηση. Άρα τι; Ο πιο λογικός θα έλεγε εκλογές. Μάλλον όχι όμως. Ίσως μια ύστατη προσπάθεια συναίνεσης υπό την απειλή της… αποσταθεροποίησης. Όλα όμως παραμένουν ανοικτά…
Ο κρυπτογράφος 
 
Διάσημοι στη Σκιάθο
Τη Σκιάθο αναμένεται να επισκεφτεί τις προσεχείς ημέρες ο διάσημος Αμερικάνος ηθοποιός Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ, σύμφωνα με την έντονη φημολογία που ακούγεται στο νησί του Παπαδιαμάντη. Ο δημοφιλής ηθοποιός, ο οποίος επισκέφτηκε πριν από τρία χρόνια το νησί, έμεινε γοητευμένος και αναζητά, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τη βίλα των ονείρων του στη συγκεκριμένη περιοχή. Στο μεταξύ, πέρα από το διάσημο ζεύγος Κερτ Ράσσελ και Γκόλντι Χόουν που επισκέπτεται κάθε καλοκαίρι τη Σκιάθο, πολλοί αστέρες του Χόλυγουντ, όπως η Κέιτ Χάντσον, δηλώνουν λάτρεις των φυσικών της καλλονών. Στους λάτρεις της Σκιάθου συγκαταλέγονται επίσης ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ Βασίλης Λυριτζής, οι δημοφιλείς Αντώνης Κανάκης και Γρηγόρης Αρναούτογλου, οι οποίοι δίνουν δυναμικό «παρών» σε κάθε ευκαιρία και πολλοί ακόμη εκπρόσωποι του επιχειρηματικού χώρου.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου