ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-435034

Λάτρης της Σκιάθου     

Στο νησί του Παπαδιαμάντη, τη Σκιάθο, βρίσκεται για μια ακόμη χρονιά ο διάσημος ηθοποιός Ράσελ Κρόου με την σύζυγό του Γκόλντι Χόουν, απολαμβάνοντες τις φυσικές ομορφιές των Βορείων Σποράδων. Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε μάλιστα για τους λουόμενους στην παραλία Αμπελάκια της Σκιάθου η παρουσία του διάσημου ζευγαριού, που διακρίνεται σύμφωνα με τους ντόπιους  για την ευγένεια και την απλότητά του. Ο Κέρτ Ράσσελ μαζί με την σύζυγό του έδωσαν το «παρών» στην πανηγυρική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πέρσι στο Μπούρτζι, στο πλαίσιο συμμετοχής της Σκιάθου στο πρόγραμμα «Πόλις Αμφιτρύων» των Σπέσιαλ Ολύμπικς, δηλώνοντας υπέρμαχοι του συγκεκριμένου θεσμού και φέτος επανήλθαν για να υπογραμμίσουν τους φιλικούς δεσμούς που έχουν αναπτύξει με το νησί και τους κατοίκους του.

Γ. Υ.

Συνάντηση μετά το σοκ    
Mετά το πρώτο σοκ με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Όρων για το λιμάνι η διοίκηση του Οργανισμού έχει καλέσει την Τρίτη το πρωί στα γραφεία της τον Πρόεδρο του Εξωραϊστικού Συλλόγου του Παλαιού Λιμεναρχείου Ζήση Περσουφλιώτη προκειμένου να του εκθέσει τα υπέρ και τα κατά της Μελέτης.
Ενημέρωση ασφαλώς χρήσιμη, αφού την επομένη συγκαλείται το Δ.Σ. του Εξωραϊστικού Συλλόγου, όπου όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά, ακόμη και για κινητοποιήσεις διαρκείας.
 
Χωρίς ουσία
Πάντως η διοίκηση του Εξωραϊστικού Συλλόγου της περιοχής δεν μπορεί να πιστέψει ότι έγινε τόσος ντόρος για τόσα χρόνια, χωρίς να γίνουν κάποια ουσιαστικά πράγματα. Καμία πρόνοια, έλεγε χθες ο κ. Περσουφλιώτης, δεν προβλέπεται από τη Μελέτη, όχι μόνο για τη μεταφορά σε σάκους των χύδην προϊόντων, αλλά ούτε καν για την υποχρέωση επικάλυψης των φορτηγών της Χαλυβουργίας που διακινούν το σκραπ από το λιμάνι.
 
Νέος γύρος  αντιπαράθεσης;
Νέος γύρος αντιπαράθεσης για την Ευαγγελίστρια, από τη στιγμή που όλα έδειχναν ότι έχουν λήξει μετά την αποδοχή από τη Γενική Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Γερακούδη τροποποίησης της αρχικής μελέτης ανάπλασης της Πλατείας Ευαγγελίστριας; Όλα φαίνεται να είναι ανοικτά, καθώς τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής δε φαίνεται να αποδέχονται τις προτάσεις της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου που προβλέπει το δραστικό περιορισμό του πλάτους του δρόμου από τις οδούς Μακεδονίας και Βολίδη στα τέσσερα μέτρα.
 
 Ακόμη και για μικροποσά
Ως μάννα εξ ουρανού θα είναι το δάνειο των 5 εκατ. ευρώ που έχει ζητήσει ο Δήμος Βόλου προκειμένου να καλύψει επείγουσες ανάγκες προς προμηθευτές, εργολάβους και ιδιώτες που κάνουν… ουρά καθημερινά έξω από το γραφείο της αρμόδιας Αντιδημάρχου. Μαθαίνουμε ότι εκκρεμούν αγωγές κατά του Δήμου ακόμη και για μικροποσά της τάξεως των 1.200 ή 2.000 ευρώ για μουσικές εκδηλώσεις που είχαν πραγματοποιηθεί τα προηγούμενα χρόνια και που οι συντελεστές τους βαρέθηκαν να είναι στο… περίμενε και προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη, μήπως και πάρουν τα λεφτά τους…
 
Ανασφάλεια
Κάτι η πολιτική ανασφάλεια, κάτι ο δικαιολογημένος και θεμιτός μέχρι ένα βαθμό πολιτικός ανταγωνισμός μεταξύ των Αντιδημάρχων, κάνει ορισμένους εξ αυτών να δίνουν βαρύτητα στα γκάλοπ με τους δημοφιλέστερους δημοτικούς συμβούλους Βόλου που διακινούνται από διάφορα μπλογκς. Είναι δυνατόν ο κ. Τίποτα να προηγείται; μας έλεγε ένας αγχωμένος Αντιδήμαρχος…
 
 Μισοάδεια  πόλη
Κρίση – κρίση αλλά από χθες το μεσημέρι έχει μισοαδειάσει η πόλη, με τους Βολιώτες να έχουν σκορπίσει στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα του Νομού Μαγνησίας για το τριήμερο. Μη φανταστεί κανείς τίποτα σπουδαία πράγματα, αλλά από κεραμίδι ο Έλληνας δεν έχει πρόβλημα. Με το ρευστό φαίνεται να υπάρχει μία μικρή δυσκολία, αλλά γεροί να είμαστε, τα είκοσι πρώτα χρόνια θα είναι ανηφορικά…
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.
 
Αναμπουμπούλα
Πραγματικά είναι ανησυχητικά τα στοιχεία του ΕΚΒ όσον αφορά στους εργαζόμενους που συνδικαλίζονται. Γίνονται μάλιστα πιο προβληματικά εάν σκεφτεί κανείς ότι η περίοδος που βιώνουν οι εργαζόμενοι είναι η χειρότερη των τελευταίων χρόνων. Και μπορεί φυσικά και ο συνδικαλισμός να περνάει δύσκολες ώρες, δεν αποτελεί όμως δικαιολογία αυτό ώστε οι εργαζόμενοι να μη συσπειρώνονται για να διεκδικήσουν τα αιτήματά τους πιο δυναμικά. Στην αναμπουμπούλα ο «λύκος χαίρεται».
Β.Κ
 
Χωρίς λάμπες    
Μας λένε ότι στα Λεχώνια δεν έχουν δημοτικό φωτισμό. Έχουν δηλαδή, αλλά πολλές λάμπες είναι χαλασμένες και η Δημοτική Αρχή αδιαφορεί. Εμείς να σας προτείνουμε το παράδειγμα της Δράκειας που αγοράζουν λάμπες από το μάρκετ μόνοι τους οι άνθρωποι για να έχουν φως, γιατί… φως από το Δήμο δεν βλέπουμε!
Α.Φ.
 
24 άνθρωποι για ένα νησί
Μόλις 24 άνθρωποι καλούνται να διατηρούν την τάξη και την ασφάλεια σε ένα νησί. Αναφερόμαστε στην αστυνομία Σκιάθου, στην οποία όλοι υπερβαίνουν εαυτόν αφού χτυπάνε διπλοβάρδιες και τριπλοβάρδιες… «Πώς να τα βγάλουμε πέρα με όλο αυτό τον κόσμο και το αεροδρόμιο», θα μας πουν και έχουν απόλυτο δίκιο!
Α.Φ.
 
Κάτι έχει το νερό…   
Κάτι δεν πάει καλά στο νησί του Παπαδιαμάντη. Το τελευταίο χρονικό διάστημα λαμβάνουν χώρα περιστατικά που δεν φανταζόταν κανείς. Μηνύσεις, κρυφτό, βωμολοχίες σε δημοτικά συμβούλια και τώρα πτώση στη θάλασσα!!! Μήπως κάτι έχει το νερό και επηρεάζει τους κατοίκους;
Δ.Π
 
Απεργούν
Στην απεργία της Τετάρτης συμμετέχουν οι ακαδημαϊκοί και διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Τα προβλήματα του Ιδρύματος είναι τεράστια και αυτά ξεκίνησαν τα τελευταία δύο χρόνια. Ελάχιστα χρήματα στο ταμείο για πολλά έξοδα και παράλληλα μια τεράστια ανασφάλεια για το μέλλον του Πανεπιστημίου. Το καλοκαίρι θα δούμε και τις αλλαγές στη λειτουργία των ΑΕΙ που προτείνει το Υπουργείο Παιδείας και φαίνεται ότι όλο το επόμενο διάστημα θα είναι ιδιαιτέρως θερμό, με τους ακαδημαϊκούς να υπερασπίζονται το δημόσιο και δωρεάν ελληνικό Πανεπιστήμιο.
 
Περί δεοντολογίας
Δεν πήραμε τηλέφωνο να ρωτήσουμε την άποψή του για τη μελέτη του Λιμανιού, μας ψέγει ο κ. Καρτάλης. Ξέρει βέβαια να εκδίδει ανακοινώσεις για ψύλλου πήδημα, στα όσα όμως τον ενοχλούν θέλει να έχουμε την έγνοια του και να του τηλεφωνούμε! Εν τέλει έστειλε την ανακοίνωσή του και τη δημοσιεύουμε όπως η πραγματική δεοντολογία επιβάλλει και όχι όπως ο ίδιος ερμηνεύει τον όρο «δεοντολογία» με βάση τις ιδιαίτερες και επιλεκτικές σχέσεις που καλλιεργεί από τότε που πρωτοεμφανίστηκε στην περιοχή μας.
Πάντως την επόμενη φορά που θα μας ελέγξει περί δεοντολογίας θα υποχρεωθούμε να τον προτρέψουμε στην έκδοση δικής του εφημερίδας για να διαπιστώσουμε πόσο ο ίδιος τηρεί τη δεοντολογία. Εκτός κι αν διαθέτει εφημερίδα και δεν το γνωρίζουμε(;). Είναι γεγονός άλλωστε ότι τα ΜΜΕ που τον στηρίζουν αναφανδόν  σε Βόλο και Αθήνα φέρονται απείρως σκληρότερα στους εσωκομματικούς του αντιπάλους απ’ ό,τι ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ στον ίδιο. Μια αντικειμενική ματιά στα χθεσινά φύλλα θα τον πείσει. Τελικά μήπως επιθυμεί να μαζευτούμε όλοι μαζί και να βαράμε όσους του στέκονται εμπόδιο! Εμείς είμαστε τοπικιστές και σε ένα τέτοιο σχέδιο αδυνατούμε να πάρουμε μέρος. Το δηλώνουμε ανοικτά!
Σε κάθε περίπτωση και για την ταμπακιέρα. Αν ο ίδιος με τις παρεμβάσεις του την τελευταία στιγμή είναι πράγματι ο Σωτήρας του περιβάλλοντος και της πόλης γιατί οι κάτοικοι του Παλαιού Λιμεναρχείου μιλούν για μία από τα ίδια και απειλούν με δυναμικές κινητοποιήσεις; Εκτός και αν ο κ. βουλευτής υποστηρίζει το καινοφανές ότι ο ίδιος έχει μεγαλύτερη σχέση, εντονότερο ενδιαφέρον και καλύτερη γνώση για τη συνοικία του Π. Λιμεναρχείου και του Βόλου ευρύτερα από τους ίδιους τους κατοίκους. Αν το υποστηρίζει, ας το πει δημόσια.
ΥΓ. Στο τέλος – τέλος αν ο έχων βουλευτική ασυλία κ. Καρτάλης διαθέτει πληροφορίες για διαπλοκή πολιτικών και επιχειρηματιών στο λιμάνι του Βόλου, όπως ευθέως ισχυρίζεται με χθεσινές του δηλώσεις, και δεν τις αποκαλύπτει με ονόματα και διευθύνσεις, τότε, δεδομένης και της συγκυρίας, διαπράττει έγκλημα κατά της πόλης, της οικονομίας και της χώρας. 
«Τ»   
 
Ποιος ανησυχεί;
Ποιος βουλευτής Μαγνησίας ανησυχεί περισσότερο από όλους για το διογκούμενο κύμα των «Αγανακτισμένων» πολιτών στη Μαγνησία αλλά και για τη γενικότερη απαξίωση του πολιτικού συστήματος; Με βάση τη λογική θα έπρεπε να ανησυχεί αυτός που διαθέτει τις ασθενέστερες ρίζες στην τοπική κοινωνία και κυρίως αυτός που αποτελεί το γνησιότερο προϊόν του πολιτικού συστήματος που κλυδωνίζεται. Δηλαδή αυτός που επιβλήθηκε από ψηλά. Τους τρόπους τώρα πια όλοι τους γνωρίζουμε. Ανησυχεί όμως ο κ. βουλευτής; Ναι! Αλλά προσπαθεί να μην το δείχνει. Στο βάθος του μυαλού του μάλλον πιστεύει ότι οι ισχυροί του φίλοι θα του φιλοτεχνήσουν και πάλι μια αποδοτική και ελκυστική εικόνα. Δεν έχει αντιληφθεί ότι τα πουλάκια και τα… κουτορνίθια μαζί πέταξαν;
Ο κρυπτογράφος 
 
Χωρίς ανόητες ευγένειες  
Οι απλοί άνθρωποι του Παλαιού Λιμεναρχείου δεν στέργουν να μιλήσουν με ανόητες ευγένειες ούτε στον Κ. Καρτάλη ούτε και σε αυτούς του Δήμου Βόλου, γιατί οι δυσμενέστατες συνέπειες της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Οργανισμού Λιμένος Βόλου θα ακολουθούν για πολλά χρόνια κι αυτούς και τα παιδιά τους.
Φ.Τ.
 
Οι «Αγανακτισμένοι» του Βόλου    
Για τους «Αγανακτισμένους» του Βόλου οι εξηγήσεις της κυβέρνησης δεν αρκούν για να ανέχονται να βλέπουν τον κόσμο γύρω τους να γκρεμίζεται και το μέλλον τους να αποσυντίθεται.
Αυτός είναι κι ο λόγος που στην παραλία σήμερα θα είναι περισσότεροι από κάθε άλλη φορά.
Φ.Τ.
 
Θα βουλιάξει πάλι η παραλία
Ποτέ στο παρελθόν ο λαός δεν είχε καταδείξει με εναργέστερο τρόπο την απόσταση που τον χωρίζει από την εξουσία, ποτέ δεν είχε φανερώσει την περιφρόνησή του προς όσους τον κυβέρνησαν και τον κυβερνούν καθαρότερα κι αυτό γιατί, μπροστά στην καταστροφή, αυτοί οι τελευταίοι αποπειρώνται να διακόψουν βίαια την ερμηνεία των γεγονότων με χοντροκομμένα ψέματα, που απευθύνουν σε ανθρώπους οι οποίοι θεωρούν πως δεν μπορούν να σκέπτονται, για να τα χρησιμοποιήσουν έπειτα εναντίον τους…
Γι’ αυτό και πάλι σήμερα θα βουλιάξει η παραλία του Βόλου.
Φ.Τ.
 
Διαμαρτυρία του ΚΚΕ
Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν η ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ και το ΝΣ Μαγνησίας της ΚΝΕ, καταγγέλλοντας ότι «για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά εμφανίζονται 7 «πολίτες» Βόλου, που με μια κατάπτυστη, χυδαία επιστολή τους απαιτούν να μην παραχωρηθεί ο χώρος του Δημοτικού Θεάτρου για την πραγματοποίηση του 37ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, καθώς και να απαγορευτεί ουσιαστικά η όποια εκδήλωση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε δημόσιους χώρους».
Η επιστολή των «7», την οποία χαρακτηρίζουν ως παραλήρημα, έχει φτάσει μέχρι τον Άρειο Πάγο, τον υπουργό Εσωτερικών και την Αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Ελλάδα. Με την ανακοίνωση καλούν τη νεολαία να στείλει το «λιβελογράφημα και τα επιχειρήματά τους εκεί που τους αρμόζει με βάση το περιεχόμενό τους: στα σκουπίδια!»
Ν.Τ.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου