ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-435218

Χάριν εντυπωσιασμού

Κατηγορηματικά αντίθετος με ενέργειες που αποσκοπούν στον εντυπωσιασμό εμφανίζεται ο πρώην νομάρχης Απ. Παπατόλιας. Αναφέρεται στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το λιμάνι του Βόλου, την έγκριση της οποίας αναμένει μετά από χρόνια και αναρίθμητες συσκέψεις, συναντήσεις και πήγαινε-έλα του φακέλου η πόλη. Οι εν κρυπτώ ενέργειες και χωρίς καμία επαφή και επικοινωνία με τους φορείς, όπως σχολιάζει, το μόνο που προσφέρουν είναι να δυσχεραίνουν την υλοποίηση έργων, σημειώνοντας ότι για τη μεγάλη καθυστέρηση που προκαλείται κάποιος θα έπρεπε να λογοδοτήσει. Με ονομαστική αναφορά, ο Απ. Παπατόλιας αναμένεται να προχωρήσει σήμερα σε δημόσια παρέμβαση.

Ν.Τ.

Στη μεγάλη οθόνη
Ανοίγει οσονούπω ο κύκλος των καλοκαιρινών προβολών του «Σινέ-Μεσόγειος» στο θερινό κινηματογράφο της Εξωραϊστικής. Οι υπέρμαχοι της έβδομης τέχνης θα ταξιδέψουν νοερά σε βραβευμένες κινηματογραφικές δημιουργίες, με φόντο τις καλοκαιρινές βραδιές. Πηγή όασης και ψυχικής ανάτασης, αποτελεί σε καιρούς χαλεπούς, η νοερή περιήγηση σε κινηματογραφικά μονοπάτια με ποιοτικό χρώμα και μεσογειακό άρωμα. Ο θεσμοθετημένος κύκλος που μετράει ήδη πέντε δημιουργικά χρόνια, έχει κερδίσει, όπως είναι προφανές, το ενδιαφέρον των σινεφίλ, οι οποίοι στηρίζουν έμπρακτα τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.
Γ.Υ.
 
Ανω – κάτω τα ταξί
Νέες κατηγορίες ταξί όπως μίνι-βαν, κανένας περιορισμός στην έκδοση άδειας οδήγησης, αλλαγές στο καθεστώς αδειοδότησης και λειτουργίας, άρση κάθε περιορισμού για την έκδοση νέων αδειών και είσοδος εταιριών φέρνουν τα πάνω-κάτω στο κλάδο. Οι αντιδράσεις αναμένεται να είναι αλυσιδωτές αν σκεφτεί κανείς ότι τουλάχιστον στην περιοχή μας οι ταξιτζήδες δεν ήθελαν ούτε καν να ενοποιήσουν την έδρα τους με τις έδρες των ταξί που δραστηριοποιούνταν στους Δήμους που συγχωνεύτηκαν στο Βόλο. Πού να βγούνε και νέες άδειες ή να μπουν μέσα εταιρίες! Θα γίνει ο κακός χαμός!
Α.Φ.
 
Υπεκφυγές
Δεν μπορεί να κάνει τίποτα, λέει το Πανεπιστήμιο για τις απολύσεις των καθαριστριών. Ασφαλώς και μπορεί. Αφενός να σταματήσει να διαδραματίζει το ρόλο του «Πόντιου Πιλάτου» και να προειδοποιήσει -γιατί έχει αυτή τη δυνατότητα- τον εργολάβο ότι θα κηρυχθεί έκπτωτος εάν δεν επαναπροσλάβει τις απολυμένες (ανάλογη παρέμβαση είχε γίνει παλαιότερα στο ΙΚΑ) και αφετέρου να προχωρήσει στην πρόσληψη μόνιμου προσωπικού που θα κοστίζει πολύ λιγότερο από αυτές τις λεόντειες εργολαβίες, που και μετά την περικοπή δαπανών παραμένουν πολύ κοστοβόρες. Όλα τα άλλα είναι «προφάσεις» κατά την άποψη της υπογράφουσας.
Β.Κ
 
Να ακούσω
Περιμένω με ανυπομονησία να δω το επόμενο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που θα βγει να υποστηρίξει μετά τα χθεσινά μέτρα το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Και μη διανοηθούν πάλι να αρχίσουν τις θεωρίες περί σωτηρίας της χώρας και άλλα τέτοια, γιατί το χρέος και πάλι εκτοξεύεται… Άρα τέλος το δούλεμα.
Β.Κ
 
Η πολυκατοικία
Μονίμως αυτή η πολυκατοικία δημιουργεί προβλήματα στους καταστηματάρχες, υποστήριξαν πολλά από τα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου, όταν ήλθε προς έγκριση η ανάκληση της άδειας μουσικής του καταστήματος που λειτουργεί στο ισόγειο και στο οποίο η Αστυνομία του βεβαίωσε παράβαση 18 λεπτά μετά το επιτρεπόμενο ωράριο της 11ης βραδινής. Δεν είναι τυχαίο ότι για την ανάκληση της άδειας όλα τα μέλη ψήφισαν αρνητικά, παρά το γεγονός ότι ο Πρόεδρος είχε ζητήσει την ανάκληση της άδειας μουσικής για δέκα μέρες…
 
Οι σοκολατένιες
Οι… «σοκολατένιες» της Νιγηρίας έκαναν πλέον πιάτσα απέναντι από το βουλευτικό γραφείο της Ροδούλα Ζήση στην οδό Πολυμέρη. Να αποδώσουμε τη μετακίνησή τους ως μία άτυπη κίνηση πίεσης προς την Αντιπρόεδρο της Βουλής να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τη (μη)… έκδοσή τους στη χώρα καταγωγής τους;…
 
 Ο εργένης
 Μόνον ένας εργένης που σιτίζεται με πρόχειρο φαγητό μπορεί να προσέχει λεπτομέρειες σαν αυτές που επεσήμανε χθες το μεσημέρι ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Νίκος Μόσχος στον ιδιοκτήτη σουβλατζίδικου στη διασταύρωση Ιωλκού και Ιάσονος. Έχεις πολύ μεγάλες διαφημιστικές πινακίδες μπροστά από το μαγαζί σου, του είπε. Είναι κρίμα να κλείσεις αν σου βεβαιώσει την παράβαση η Δημοτική Αστυνομία…
 
Παράπονα
Παραπονιούνται πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι και αρκετοί υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Βόλου ότι έχουν πάρει εντολή όπως όλες οι ειδήσεις να περνούν μέσα από το Γραφείο Τύπου του Δήμου. Τα παράπονα είναι αληθή μέχρι ένα βαθμό. Γιατί την ίδια ώρα στενοί συνεργάτες του Δημάρχου έχουν απόλυτη ελευθερία κινήσεων, εφόσον κριθούν ότι πληρούν μία τουλάχιστον από τις δύο παρακάτω προϋποθέσεις που είναι απολύτως απαραίτητες για όσους ασχολούνται με τα κοινά. Δηλαδή να μιλούν και να γράφουν στοιχειώδη ελληνικά ή να διαθέτουν το ελάχιστο πολιτικό IQ. Γιατί για πολλούς από τους ενιστάμενους όλα τα παραπάνω μόνον αυτονόητα δεν είναι…
AΝΤ. ΤΣΕΛ
 
 
 
Πάλι οι ίδιοι;
Τα μόνιμα υποζύγια, μισθωτοί και συνταξιούχοι, καλούνται και πάλι στα… χαρακώματα. Θα ματώσουν και πάλι. Κεφαλικός φόρος λοιπόν για όλα τα εισοδήματα μέχρι 4% για τέσσερα τουλάχιστον χρόνια! Γιατί δεν μας παίρνουν το κεφάλι να τελειώνει το μαρτύριο;
Ο κρυπτογράφος
 
Να μας λείπει…
Στην Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Βόλου όπου θα συζητηθεί το «πλαίσιο διεκδικήσεων μετά από την αφαίρεση των Μεσογειακών Αγώνων», τι εννοούν κάποιοι με τον όρο διεκδικήσεις; Επιστολές διαμαρτυρίας και… παραστάσεις στο αρμόδιο υπουργείο;
Αν είναι έτσι, να μας λείπει…
Φ.Τ.
 
Η δεύτερη ξένη γλώσσα
Οταν στα σχολεία καταργείται η ελεύθερη επιλογή της δεύτερης ξένης γλώσσας και επιβάλλεται στους μαθητές η διδασκαλία ενός αντικειμένου που δεν επιθυμούν είναι λογικό οι εκπαιδευτικοί να εξεγείρονται.
Πιο λογικό όμως είναι να εξεγείρονται οι γονείς…
Φ.Τ.
 
Πρωτότυπη συμπαράσταση
Χτες οι εργαζόμενοι στη «ΔΩΔΩΝΗ», εκφράζοντας με πρωτότυπο τρόπο τη συμπαράστασή τους, μοίρασαν γάλατα στους «Αγανακτισμένους» του Βόλου.
Σήμερα οι εργαζόμενοι της «ΔΩΔΩΝΗΣ», χτες η ΕΛΜΕ Μαγνησίας, προχτές η Ένωση Υπαλλήλων ΟΑΕΔ τάχθηκαν με το παλλαϊκό, ειρηνικό κίνημα πολιτών που επιζητεί καλύτερες μέρες για τη χώρα και το λαό.
Τα υπόλοιπα εργατικά, υπαλληλικά, πολιτιστικά, αθλητικά κ.λ.π. σωματεία της Μαγνησίας πού είναι;
Φ.Τ.
 
Τείχος ανυπέρβλητο
Τα αποτελέσματα της πολιτικής όσων κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα, αλλά κι η αδυναμία, η έλλειψη αυτοπεποίθησης, το αίσθημα ενοχής που τους διακατέχουν είναι πλέον εμφανή κι υψώνουν τείχος ανυπέρβλητο ανάμεσα σε εκείνους και το λαό.
Φ.Τ.
 
Πιστοί στο ραντεβού τους
Εκατοντάδες ποδηλάτες και ποδηλάτισσες του Βόλου συγκεντρώθηκαν για ακόμη μία Πέμπτη και απόλαυσαν τη βόλτα τους στο κέντρο της πόλης. Με σφυρίχτρες, μουσική και καλή διάθεση οι σχεδόν 1.000 ποδηλάτες έστειλαν όπως κάθε Πέμπτη το δικό τους μήνυμα για μία πόλη φιλική προς το ποδήλατο. Όσοι βρέθηκαν στα σημεία που διέσχισαν οι ποδηλάτες έμειναν κατάπληκτοι από τον παλμό τους και τόνιζαν πως θα ήθελαν κι εκείνοι να συμμετάσχουν. Το γεγονός είναι πως κάθε Πέμπτη, που είναι και το ραντεβού τους, ο όγκος των ποδηλατών αυξάνεται και οι τοπικοί άρχοντες θα πρέπει να ακούσουν πολύ καλά το μήνυμά τους. Ασφαλείς ποδηλατόδρομοι παντού!
Δ.Π
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου