ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-435557

Το εργοστάσιο βιομάζας

Οι ΟΤΑ έχουν την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για το εργοστάσιο βιομάζας στο Βόλο κατά το υπουργείο.

Ο λόγος στον καθ’ ύλην αρμόδιο Δήμο Ρήγα Φεραίου…

Φ.Τ.

Βαθιά περιφρόνηση

«Ενα σακί καλαμπόκι κόστιζε δέκα ευρώ πέρσι και φέτος 18» διαμαρτύρεται ο κ. Κ. Μπετσάνης, πρόεδρος Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού της Σκοπέλου…

Μέσα στην αμεσότητα αυτής της διαπίστωσης υπάρχει ένα στοιχείο υποτιμητικό για το λαό εκ μέρους αυτών που τον κυβέρνησαν και που τον κυβερνούν, ενώ από την άλλη αποκαλύπτει την έλλειψη σεβασμού και τη βαθιά περιφρόνηση των κυβερνώντων στο πρόσωπο των απλών ανθρώπων.
Φ.Τ.

Σωματεία και «Αγανακτισμένοι» 

Αν το δίκιο του κόσμου της εργασίας είναι αποκλειστικά η αιτία που ο λαός διαδηλώνει ειρηνικά στις πλατείες, θα έπρεπε και όσα από τα εργατικά, υπαλληλικά, πολιτιστικά, αθλητικά κ.λ.π. σωματεία της Μαγνησίας πιστεύουν ότι εξακολουθούν να εκφράζουν λαϊκές θέσεις και αιτήματα να συμπαρίστανται ήδη στο κίνημα των «Αγανακτισμένων». Αλλά όμως μέχρι τώρα μόνον η Ένωση Υπαλλήλων ΟΑΕΔ βρίσκεται στο πλάι τους.
Οι υπόλοιποι πού είναι;
Φ.Τ.
 
Ακαδημαϊκή επισήμανση  
«Ο Δήμος Βόλου έφτιαξε αυτή την ωραία πλατεία Πανεπιστημίου κι εμείς ως ιδιοκτήτες του πολύ ωραίου ακινήτου Ματσάγγου αποκτήσαμε θέα στην Πλατεία. Συνεπώς όλοι αυτοί που είχαν μαγαζιά στην Πλατεία ζητούν αποζημίωση για την ωραία θέα που αποκτήσανε και πληρώνουμε 300 και 400 χιλιάδες ευρώ με δικαστικές αποφάσεις. Και με τον Δήμο Βόλου είμαστε σε διαπραγμάτευση του χρέους που έχει εγκριθεί», είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Μιχάλης Ζουμπουλάκης αναφορικά με τα οικονομικά προβλήματα του Ιδρύματος. Εδώ το Πανεπιστήμιο δεν έχει να πληρώσει το ρεύμα και τα τηλέφωνα και πρέπει να καταβάλει και αποζημιώσεις. Αν στο τέλος κλείσει το Πανεπιστήμιο να δούμε μετά τι θα γίνει.
Δ.Π

Με ανοιχτά πανιά    

Τα οφέλη του ιστιοπλοϊκού τουρισμού έχουν γίνει αντιληπτά στην τοπική κοινωνία της Σκοπέλου, που αναμένει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη διεθνή εβδομάδα εκδηλώσεων και δράσεων, που θα πραγματοποιηθεί εντός του καλοκαιριού. Η ανάπτυξη διαφόρων εναλλακτικών μορφών τουρισμού, ανοίγει διόδους περαιτέρω ανάπτυξης και σύμφωνα με τις προσδοκίες των διοργανωτών, η Σκόπελος θα βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, αποκομίζοντας παράλληλα προφανή οφέλη και στο τουριστικό πεδίο. Με ανοιχτά πανιά και διάθεση συνεργασίας, οι διοργανωτές των παραπάνω ιστιοπλοϊκών δράσεων προχωρούν δυναμικά, κάνοντας πράξη το διαχρονικό «η ισχύς εν τη ενώσει» που αποδίδει πάντα καρπούς.
Γ.Υ.
 
Η έρευνα
Το χειρότερο απ΄ όλα όσα είπε χθες ο Κ. Γουργουλιάνης για να διεκτραγωδήσει την οικτρή εικόνα στην οποία βρίσκεται το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Δεν υπάρχει, όπως είπε, καμία χρηματοδότηση για την έρευνα που κάνουν οι φοιτητές.
 
Ούτε σε πόλεμο
…Η παρατήρηση από τον Αντιπρύτανη Βασίλη Μποντόζογλου για το ενδεχόμενο κλείσιμο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου. Στο Στάλιγκραντ, είπε, τα Πανεπιστήμια δεν έκλεισαν ούτε κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου…
 
Παρέμειναν για λόγους  ευνόητους
Τον περασμένο Γενάρη παραιτήθηκε από το Διαδημοτικό Σύνδεσμο των Απορριμμάτων, για να διευκολύνει το Δήμαρχο, μολονότι η θητεία του έληγε τον Ιούνιο, αλλά πριν λίγες μέρες στο Πανελλήνιο Δίκτυο των ΦΟΔΣΑ στην Κοζάνη, είδε ότι όλοι, ακόμη και μη εκλεγέντες, είχαν παραμείνει στις θέσεις τους, για να παίρνουν την αντιμισθία ακόμη για έξι μήνες Ποιος είναι;

Το ΦΕΚ της ΔΕΥΑΜΒ

Ερώτηση για το χρόνο που θα δημοσιευθεί το ΦΕΚ για τη νέα Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης – Αποχέτευσης Βόλου έκανε στην τελευταία συνεδρίαση ο επικεφαλής των Δρόμων Συνεργασίας Μαργαρίτης Πατσιαντάς, για να απαντήσει ο Δήμαρχος Βόλου ότι η δημοσίευσή του καθυστερεί καθώς όλες οι εγκρίσεις περνούν από διπλό έλεγχο και ότι εκκρεμούν οι αποφάσεις για όλη τη χώρα.
 
Οι αιτήσεις για  τους 8μηνίτες
Ενα ενδιαφέρον στοιχείο, ενδεικτικό στοιχείο της αλματώδους αύξησης της ανεργίας στην περιοχή μας, θα είναι και οι αιτήσεις που θα κατατεθούν για τις 104 θέσεις 8μηνιτών που θα προσλάβει για την κάλυψη εποχικών του αναγκών ο Δήμος Βόλου. Θέσεις που θα καλυφθούν με διαδικασίες ΑΣΕΠ, οι περισσότερες από τις οποίες είναι θέσεις για την καθαριότητα, το πράσινο και το δημοτικό φωτισμό. Άτομα, που άλλες εποχές, ούτε κατά διάνοια είχαν σκεφτεί να πάνε να δουλέψουν για τις παραπάνω θέσεις, επέδειξαν ήδη από την πρώτη μέρα δημοσίευσης της πρόσκλησης, το ενδιαφέρον τους να καταθέσουν τα χαρτιά τους, ευελπιστώντας ότι με τον τρόπο αυτό θα εξασφαλίσουν ένα μισθό, έστω και για οκτώ μήνες.
 
 Το Δημοτικό  Ραδιόφωνο

 Τρόπους για τη συνέχιση λειτουργίας του Δημοτικού Ραδιοφώνου αναζητεί η Δημοτική Αρχή Βόλου σε μία προσπάθεια να μη… σιγήσει από τα ερτζιανά και μείνουν χωρίς δουλειά οι εννέα τεχνικοί και δημοσιογράφοι του σταθμού.

Το θέμα απασχόλησε την άτυπη σύσκεψη που είχαν το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου ο Δήμαρχος και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, με τον πρώτο να ζητεί από τους δεύτερους τη συνεργασία τους για τα επόμενα βήματα με τα οποία στοχεύει η Δημοτική Αρχή να φτάσει στο επιθυμητό για όλες τις πλευρές αποτέλεσμα.
Στην άτυπη σύσκεψη οι επικεφαλής των παρατάξεων ενημερώθηκαν ακόμη για τις πιέσεις που ασκούνται στην κυβέρνηση προκειμένου να περάσει τροπολογία για τους περιφερειακούς ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, έτσι ώστε οι τελευταίοι να έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στο Νομικό Πρόσωπο του Δήμου. Μία τροπολογία όμως, που όπως επισημάνθηκε, δεν προχωρά καθώς η κυβέρνηση φοβάται τις αντιδράσεις από την Αθήνα τη Θεσσαλονίκη και τον Πειραιά.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι εργαζόμενοι στο Δημοτικό Ραδιόφωνο έχουν ζητήσει συνάντηση με το Δήμαρχο προκειμένου να ενημερωθούν για το εργασιακό τους μέλλον. Η συνάντηση μέχρι χθες τουλάχιστον δεν είχε πραγματοποιηθεί.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ
 
Ξέρει κάτι;  

Η κ. Κατσέλη μιλώντας στο ΚΤΕ Οικονομικών τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει επιτάχυνση των αναπτυξιακών με άρση των ρυθμιστικών εμποδίων, ενώ τόνισε ότι πρέπει επίσης να συνεχιστεί η σκληρή διαπραγμάτευση ώστε να υπάρξει ευρωπαϊκή λύση για τη διαχείριση του χρέους και αυτά πρέπει να προωθηθούν όποια κυβέρνηση και να είναι… Ξέρει κάτι η Υπουργός γι’ αυτό το τελευταίο και δεν μας το λέει;

Β.Κ

Αντιδράσεις

Οι αντιδράσεις πάντως και τα επεισόδια εις βάρος μελών της κυβέρνησης αλλά και κομματικών στελεχών συνεχίζονται. Χθες, μετά την Νταλάρα και τον Πεταλωτή, ήταν η σειρά του Κώστα Σκανδαλίδη στη Χίο να αποχωρήσει από την πίσω πόρτα της περιφέρειας, αφού οι είσοδοι είχαν αποκλειστεί από διαμαρτυρόμενους. Όσον αφορά πάντως τα όσα διαδραματίστηκαν προχθές στο κινηματοθέατρο Αχίλλειο στο Βόλο, εικόνες και βίντεο έκαναν χθες το γύρο του διαδικτύου…
Β.Κ
 
Καθορίζουν τη στάση τους  
Εκτός απροόπτου στις 15 Ιουνίου που είναι ημέρα πανεργατικής απεργίας τόσο η εμπορική αγορά, όσο και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αναμένεται να συμμετέχουν στην κινητοποίηση με στάση εργασίας για τρεις ώρες το πρωί προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε υπαλλήλους και επαγγελματίες να συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις που θα γίνουν. Αποφάσεις για τις κινητοποιήσεις έλαβαν ήδη τα τριτοβάθμια συνδικαλιστικά όργανα που αναμένονται να συζητηθούν και τοπικά ώστε να καθορίσουν και στο Βόλο τη στάση τους οι άνθρωποι της αγοράς.
Β.Κ
 
Απαράδεκτη κατάσταση στην Κριθαριά    
Εδώ και μερικές μέρες η κατάσταση με τα σκουπίδια στην είσοδο της Κριθαριάς είναι απαράδεκτη. Δίπλα από τους κάδους θα δει κανείς ξύλινες τάβλες, έναν καναπέ, μαξιλάρια και στρώματα, καλώδια, σακούλες με σκουπίδια πεταμένα έξω, πλαστικά μπουκάλια, μια σιδερώστρα… Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται ότι η Υπηρεσία Καθαριότητας τους έχει ξεχάσει, ενώ φοβούνται και για τα μικρόβια και τη δυσοσμία που αναπτύσσονται στα σκουπίδια ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ερωτηθείς από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Χαράλαμπος Τσαμπάζης τόνισε ότι μόλις χθες πήγε στο σημείο και διαπίστωσε το πρόβλημα που υπάρχει και σήμερα συνεργείο του Δήμου θα μεταβεί στην περιοχή ώστε να την καθαρίσει.
Α.Φ.
 
Θα ανασάνει
Σύσκεψη για την καθαριότητα και συνάντηση με τους εργαζομένους είχαν χθες το πρωί ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Βόλου Χ. Τσαμπάζης μαζί με τον Τοπικό Αντιδήμαρχο Νέας Αγχιάλου Π. Πελεκάνο. Στο Δήμο περιμένουν να έρθουν 104 συνολικά άτομα στην Υπηρεσία με συμβάσεις (8μηνίτες), 82 καθαριστές και 22 οδηγοί, με την έλευση των οποίων θα «ανασάνει» η καθαριότητα, καθώς εκτός από το γεγονός ότι θα στελεχωθούν με περισσότερα άτομα οι υπηρεσίες θα αντικατασταθούν και άτομα που σήμερα δουλεύουν 4ωρα και ενώ οι νέοι εργαζόμενοι θα δουλεύουν 8ωρα. Μακάρι, μήπως και σταματήσουμε να βλέπουμε σκουπίδια δεξιά και αριστερά…
Α.Φ.
 
Χωρίς άδειες τρία χρόνια
Από το 2008 έχουν να πάρουν άδεια οι μόνιμοι υπάλληλοι στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου, οι οποίοι περιμένουν τους 8μηνίτες για να καθίσουν. Οι άδειες από το Δήμο λένε θα δοθούν κατά προτεραιότητα, ενώ πλέον των αδειών υπάρχουν εργαζόμενοι που έχουν ακόμα και 81 μέρες ρεπό να λαμβάνουν!
Α.Φ.
 
Καμία επέμβαση
Μας ενημέρωνε χθες ο Αντιδήμαρχος Π. Πελεκάνος, απαντώντας σε χτεσινό σχόλιο του «Τ», ότι η δημοτική αστυνομία δεν μπορεί να επέμβει στους ποδηλατόδρομους και να γράψει τα παράνομα παρκαρισμένα οχήματα επειδή δεν έχει γίνει η οριστική παράδοση και παραλαβή του έργου από το Δήμο. Αναρωτιέμαι όμως πώς γράφει η Τροχαία στον Περιφερειακό, που επίσης δεν έχει γίνει η οριστική παραλαβή του έργου; Και εντέλει γιατί λειτουργεί ο Περιφερειακός και όχι οι ποδηλατόδρομοι, αν και τα δύο έργα δεν έχουν ολοκληρωθεί; Άλλη περίπτωση η μία άλλη η άλλη;
Α.Φ.
 
Ολοι κατεστραμμένοι
Ούτε ένας τηλεφωνικός θάλαμος που να μην έχει καταστραφεί δεν υπάρχει στο Βόλο. Πιστεύουν μήπως από τον ΟΤΕ ότι όλος ο κόσμος έχει κινητά για να επικοινωνεί ή ότι και να έχουν κινητά έχουν όλοι πληρωμένους τους λογαριασμούς τους ή έχουν λεφτά να αγοράσουν κάρτες; Ας επισκευάσουν κανένα από τους πολλούς θαλάμους που υπάρχουν, γιατί σε λίγο καιρό που ο κόσμος δεν θα έχει να φάει, όχι κινητό δεν θα έχει, αλλά θα κάνει ουρά στον τηλεφωνικό θάλαμο να πάρει ένα τηλέφωνο…
Α.Φ.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου