ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-437118

Πόσο ακόμη;  

Ο μήνας τελειώνει σε λίγες ημέρες και οι απολυμένοι φύλακες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας δεν έχουν επαναπροσληφθεί, αλλά ούτε γνωρίζουν εάν τελικά ο νέος εργολάβος θα τους πάρει στη δουλειά. Οι μέρες περνούν και η αγωνία τους για το μεροκάματο αυξάνεται. Μάταια στρέφονται στην πρυτανεία, η οποία τους διαμηνύει πως δεν μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω, παρά να πιέσει τον νέο εργολάβο… Πώς λοιπόν διασφαλίζεται η εργασία αυτών των ανθρώπων; Με τις υποσχέσεις, με την αναμονή;

Δ.Π

Δημιουργική αποφόρτιση      
Καθοριστικής σημασίας χαρακτηρίζονται από επαΐοντες και μη οι ποικίλες δημιουργικές δράσεις που συνθέτουν την έννοια του πολιτισμού και της καλλιτεχνικής έκφρασης. Σε καιρούς χαλεπούς, όπου η οικονομική κρίση έχει προφανή επίδραση (και επίπτωση) στην ψυχολογία αρκετών, η δημιουργία θεωρείται πολύ ουσιαστική πηγή αποφόρτισης από την καθημερινότητα. Κατά συνέπεια είναι πολύ σημαντική η αναζήτηση δημιουργικών εκφραστικών οδών, μεσούσης της οικονομικής κρίσης, με δεδομένη την κοινή πεποίθηση ότι προσφέρουν την πολυπόθητη ανάταση ψυχής, η οποία αποτελεί ζητούμενο, ασχέτως ηλικίας.
Γ.Υ.
 
 Βολιώτης     
 O συμπολίτης Δημήτρης Τσιμπανούλης είναι ένα από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου Προβληματισμού ΑΞΙΟΤΗΣ. Ο 54χρονος νομικός είναι γιος του παλιού δικηγόρου του Βόλου Γ. Τσιμπανούλη και με σπουδές στην Ελλάδα και στη Γερμανία έγινε ευρύτερα γνωστός όταν ήταν δίπλα στον αείμνηστο Θ. Καρατζά στην Εθνική Τράπεζα τη δεκαετία του ΄90.
 
Εκλεψε τις εντυπώσεις
Εκείνος όμως που έκλεψε τις εντυπώσεις στη χθεσινή εκδήλωση για την ελληνική κρίση στο Δημαρχείο του Βόλου ήταν ο Επίτιμος Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Π. Γεννηματάς.
Όταν ο Δ. Τσιμπανούλης ήταν στο βήμα σημειώνοντας ότι δεν χρειάζεται να είσαι προδότης για να προκαλέσεις μία εθνική καταστροφή, αναφερόμενος στο φιλοβασιλικό κόμμα που κέρδισε τις εκλογές του 1920 με κυρίαρχο σύνθημα «ειρήνη» για να ακολουθήσει η Μικρασιατική Καταστροφή, πέταξε από το Προεδρείο την ατάκα… «αρκεί να είσαι ηλίθιος» και οι περισσότεροι κατάλαβαν πολύ καλά τι εννοούσε…
 
 Εξερχόμεθα  μόνοι μας
…Σε άλλο σημείο ο βροντόφωνος και ευτραφής πρώην Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής     Τράπεζας Επενδύσεων δήλωσε: Δεν πρόκειται να μας βγάλουν από το ευρώ. Εξερχόμεθα μόνοι μας ταχέως…
 
Στον Αρειο Πάγο
 Αίτηση ακύρωσης στον Άρειο Πάγο έχει ασκήσει η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου κατά της απόφασης του Εφετείου που δικαιώνει τον πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΒ Δημήτρη Γεωργιάδη. Πόσο είναι η αποζημίωση που δικαιούται ο πρώην Δ/νων Σύμβουλος; 140.000 ευρώ και μαζί με τους τόκους 220.000 ευρώ, είναι το ποσό που δικαιούται να πάρει ο πρώην…
 
 Οχλήσεις
…Η διοίκηση του ΟΛΒ ρωτήθηκε και για τις πλωτές προβλήτες της μαρίνας που αφαιρέθηκαν πριν λίγες εβδομάδες. Είχαμε εκτός των άλλων, είπε ο Δ/νων Σύμβουλος Δημήτρης Θεοδώρου, πολλές οχλήσεις από το Λιμεναρχείο Βόλου, καθώς είχαν γίνει μικροατυχήματα και κινδύνευε κόσμος…
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ
 
Επίσκεψη στο ΕΚΒ     
Για τα σοκαριστικά στοιχεία του ΕΚΒ για την ανεργία ενημερώθηκε χθες ο επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλών Δύναμη» Απ. Παπατόλιας, που μαζί με τους Δημ. Μεργιαλή και  Τζ. Τσαλίκη  επισκέφτηκαν και συναντήθηκαν με  τη διοίκηση ΕΚΒ παρουσία και του πρόεδρου του  σωματείου ΑΓΕΤ. Η δραματική αύξηση των θέσεων μερικής απασχόλησης μέσα στο 2010 αλλά και το πρώτο τετράμηνο του 2011 και η εκ περιτροπής εργασία που επιβεβαιώνουν την παγίωση των προσωρινών μορφών απασχόλησης στην περιοχή μας ήταν ένα από τα σοβαρά θέματα που συζητήθηκαν, καθώς και η συστηματική παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας στο χώρο του επισιτισμού με έμφαση τις Σποράδες όπου υπάρχουν συνθήκες εργασιακής ζούγκλας, όπως ενημέρωσε ο κ. Παπαδημόπουλος τον Απ Παπατόλια. Το ΕΚΒ φυσικά έχει ένα «θέμα» και με τον ΟΑΕΔ, καθώς τα στοιχεία που δίνονται είναι αποσπασματικά, γι’ αυτό και εκτιμάται ότι η πραγματική ανεργία στη Μαγνησία προσεγγίζει το 21% με δραματικές πλέον επιπτώσεις ειδικά στους μακροχρόνια ανέργους. Ο κ. Παπατόλιας  από την πλευρά του επεσήμανε ότι είναι χρέος της αιρετής Περιφέρειας να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να καταγραφεί  την ανεργία ανά κλάδο πανθεσσαλικά. «Θα είμαστε καταδικασμένοι εάν δεν πάρουμε πρωτοβουλίες και προβαίνουμε μόνο σε διαπιστώσεις» φέρεται να είπε ο επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλών Δύναμη» που επίσης μαζί με τους συνεργάτες του είχαν μία γόνιμη συζήτηση με τους εκπροσώπους του ΕΚΒ για τις εναλλακτικές λύσεις αξιοποίησης που θα μπορούσαν να αναζητηθούν για να εξασφαλιστούν πόροι οι οποίοι θα διασφαλίσουν την ανέγερση των εργατικών κατοικιών και του Βρεφονηπιακού Σταθμού που αποτελεί πάγιο αίτημα.
Β.Κ
 
Πρόταση
Ενδιαφέρουσα πάντως είναι και η πρόταση που έκανε ο κ. Παπατόλιας με συντονισμένο τρόπο στο νέο Χωροταξικό να υπάρξει ειδική διάταξη η οποία θα αποτρέπει στη Βιομηχανική Περιοχή στις εταιρίες να έχουν ως κύρια δραστηριότητα τα φωτοβολταϊκά με αφορμή τα όσα προηγήθηκαν στη ΒΙΟΣΩΛ,  ενώ όσον αφορά στον ΟΣΕ φαίνεται ότι προκρίνεται η πρόταση για κοινές πρωτοβουλίες σε επίπεδο περιφερειακό για να μην ερημώσουμε ως περιοχή. Όσον αφορά στο θέμα των εργαζομένων της ΚΕΚΑΝΕΜ, ο πρώην Νομάρχης Μαγνησίας και χθες στο ΕΚΒ τόνισε ότι θα πρέπει να διασφαλιστεί η απασχόληση των εργαζομένων, πράγμα που μπορεί να γίνει εάν αυτό το προσωπικό  μεταφερθεί στο ΚΕΚ ΝΕΛΕ για να υλοποιήσουν τα παραπάνω προγράμματα. Αυτή τη στιγμή πάντως  υπάρχουν νέα προγράμματα κατάρτισης τα οποία πρέπει να αξιοποιηθούν διότι αλλιώς θα χαθούν 400.000 ευρώ.
Β.Κ
 
Ζητούν παρέμβαση
 Με   επερώτησή τους   στο Προεδρείο του Δημοτικού    Συμβουλίου   Βόλου οι τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι   της Λαϊκής Συσπείρωσης   Βόλου Απ. Νάνος, Κ. Νίκου, Απ. Ριζόπουλος και Μανθ. Κοντάκης   αναφέρονται στη θλιβερή εικόνα που παρουσιάζουν   τα πεζοδρόμια της πόλης. Χαρακτηρίζουν μάλιστα την κίνηση πεζών μια «περιπέτεια» στην πόλη, ενίοτε οδυνηρή, και ζητούν ουσιαστικά να αναληφθούν πρωτοβουλίες για να γίνουν παρεμβάσεις. Θα μας πνίξουν τα χόρτα υποστηρίζουν… και περιμένουν μέχρι νεωτέρας.
Ν.Τ
 
 Ανταπάντηση
«Ο κ. Μαρκάκης συνεχίζει ένα κακόγουστο πολιτικό παιγνίδι εις βάρος του Δήμου Βόλου, με πολιτικά κίνητρα που δύσκολα πλέον μπορούν να αποκρυφτούν. Όταν όμως η πόλη και ο Δήμος «βράζουν» από προβλήματα, εμείς τουλάχιστον δεν έχουμε την πολυτέλεια να συνεχίσουμε αυτή την άγονη και αδιάφορη για τους πολίτες αντιπαράθεση. Το μόνο που θα πούμε, είναι πως τελικά αποδεικνύεται, για μια ακόμη φορά, ότι «μ’ όποιον δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις» ήταν η απάντηση του Γραφείου Τύπου του Δήμου στον βουλευτή του ΛΑΟΣ για το ΓΠΣ.
Ν.Τ
 
Η σύσκεψη
Συσκέφθηκαν αλλά δεν μας σκέφτηκαν, χθες οι πολιτικοί αρχηγοί. Χαμηλών προσδοκιών και πενιχρών αποτελεσμάτων η συνάντηση. Σαν το αχρείαστο ρούχο που το βλέπεις στη ντουλάπα και ποτέ δεν σκέφτεσαι να το φορέσεις, η σύσκεψη του προεδρικού μεγάρου. Ούτε θετικά , ούτε αρνητικά τα αποτελέσματά της , λένε οι αναλυτές. Ως μη γενόμενη δηλαδή…
Ο Κρυπτογράφος
 
Απορίας άξιον
Μόνο ένας αστυνομικός σε περιπολία ανά βάρδια για 21.000 κατοίκους του Δήμου Αλμυρού!!!
Είναι να απορεί κανείς που έχουμε ακόμα τόσο… μικρή εγκληματικότητα στην περιοχή…
Φ.Τ.
 
Δεν το ανέχονται
Οι Indignados του Βόλου έχουν συνειδητοποιήσει ότι στις μέρες μας ο κόσμος είναι μοιρασμένος στα τρία: Στον πρώτο ζουν οι ίδιοι κι είναι αναγκασμένοι να υπακούουν σε νόμους που στρέφονται εναντίον τους, στον δεύτερο ζουν οι πολιτικοί, απασχολημένοι με τα μικροσυμφέροντά τους και τη διακυβέρνηση προς όφελος των ολίγων. Στον τρίτο ζει μια μικρή ομάδα ανθρώπων, απαλλαγμένη από εντολές και υπακοή, η οποία νέμεται τον πλούτο της χώρας.
Αυτό οι Indignados που διαδήλωσαν χτες στην παραλία του Βόλου δεν το ανέχονται άλλο…
Φ.Τ.
 
Ας το ξεχάσουν
Αν το έχουν κατά νου, ας ξεχάσουν ορισμένοι τις πρακτικές του παρελθόντος. Κάθε απόπειρα καπελώματος των Indignados του Βόλου οδηγεί στον εκφυλισμό του κινήματος.
Φ.Τ.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου