ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-437453

Σε ιδιώτες 

Σε ιδιωτική εταιρία αναθέτει τη ναυαγοσωστική κάλυψη στις πολυσύχναστες ακτές της ευρύτερης περιοχής Νοτίου Πηλίου ο Δήμος. Σε λίγο καιρό θα γίνει ανοιχτός διαγωνισμός ώστε η διαδικασία να ολοκληρωθεί σύντομα, αφού η καλοκαιρινή περίοδος πλησιάζει.

Α.Φ.

Δεν δίνει λίστα  
Σιγά να μην απαντούσε ο Χ. Καστανίδης και να έδινε τη λίστα των πρώην βουλευτών που ζητούν αναδρομικά όπως ζητούσε ο Παύλος Μαρκάκης.
Δικαίως εξανέστη ο βουλευτής του ΛΑΟΣ στη Μαγνησία και επεσήμανε ότι θα πρέπει οι πολίτες να γνωρίζουν ποιοι ζητούν τόσα χρήματα σε τέτοιες δύσκολες εποχές και ποιοι είναι αυτοί που παριστάνουν τους… παλικαράδες και δηλώνουν είτε πως δεν είναι στη λίστα είτε πως θα δώσουν τα λεφτά στα… ορφανά και στην φιλανθρωπία».
Β.Κ
 
ΚάλπεςΙΚΑ
Η προθεσμία κατάθεσης ψηφοδελτίων για τις εκλογές των εργαζομένων ΙΚΑ Ν. Μαγνησίας λήγει σήμερα και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τελικά εάν καρποφόρησαν ή όχι οι επαφές για κοινή κάθοδο συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ με συναδέλφους τους από τον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς. Όχι τίποτα άλλο, αλλά θα πρόκειται για συνεργασία πιλότο, που εάν μη τι άλλο μπορεί να δημιουργήσει ανάλογες συμπράξεις και σε άλλους χώρους. Λέτε; Ίδωμεν.
Β.Κ
  
Τους ξεπέρασαν
Οι χιλιάδες πολίτες που πλημμύρισαν τις πλατείες σε όλη την Ελλάδα με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο έδειξαν στην κυβέρνηση το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει. Μηνύματα φυσικά πήραν και οι δανειστές μας και όσοι το τελευταίο διάστημα μας έχουν βάλει στη μέγγενη και διαρκώς πιέζουν. Από σήμερα κανείς δεν δικαιούται να κάνει ότι δεν είδε ή ότι δεν κατάλαβε. Τους έχουν άλλωστε ξεπεράσει τα γεγονότα.
Β.Κ
 
Ακριβές μελέτες  για φθηνά έργα
Κάποια στιγμή ο Δήμος και ιδιαίτερα ο ίδιος ο Δήμαρχος θα πρέπει να δει με ιδιαίτερη σοβαρότητα την «καταγγελία» του πρώην δημοτικού συμβούλου και μηχανικού Νέστωρα Μανιάρα, έτσι όπως αυτή κατατέθηκε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε η παράταξη του κ. Πατσιαντά αναφορικά με τα έργα της Πλατείας Ευαγγελίστριας.
Τι είπε με τη γνωστή του μετριοπάθεια το έμπειρο αυτοδιοικητικό στέλεχος της Αριστεράς; Ότι οι δύο πλατείες που κατασκευάζονται στο Νέο Δέλτα και στον Ξηρόκαμπο της Νέας Ιωνίας από πόρους του ΕΣΠΑ και που προϋπολογίστηκαν με 750.000 ευρώ θα μπορούσαν, όπως είπε, να κατασκευαστούν με το 1/10 της αξίας τους από πόρους του Δήμου και δι’ αυτεπιστασίας, αν στη θέση του τσιμέντου και των πανάκριβων πλακοστρώσεων επικρατήσει η λύση των φυτεύσεων με πράσινο και απλές κατασκευές. Σε μία τέτοια περίπτωση πρόσθεσε ο κ. Μανιάρας οι προτάσεις του Δήμου για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, θα μπορούσαν να κατευθυνθούν σε άλλες επιλογές, πολύ πιο σύνθετες τεχνικά και πιο ακριβές οικονομικά λόγω των χαμηλών ποσοστών εκπτώσεων. Ο πρώην δημοτικός σύμβουλος έκανε την παραπάνω αναφορά με αφορμή και το έργο της Ευαγγελίστριας, το οποίο εκτιμήθηκε από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Νέας Ιωνίας ότι ήταν ύψους 1.300.000 ευρώ!!!
Το έργο όπως λένε τεχνικοί ήταν υπερκοστολογημένο, δόθηκε έκπτωση πάνω από 50%, με αποτέλεσμα τα μισά και πλέον χρήματα να χαθούν για τη Νέα Ιωνία…
 
Οι ευθύνες  των υπηρεσιών
…Σε μία περίοδο άγριας λιτότητας τέτοια νούμερα προκαλούν τον κοινό νου. Υποδηλώνουν όμως και τις ευθύνες των αρμόδιων υπηρεσιών που συντάσσουν τις μελέτες με τις αναγκαίες κάθε φορά ποσότητες υλικών.
 
 Παλλάδιο
 Μία φράση του αείμνηστου Παναγιώτη Κατσιρέλου που αποκαλούσε την Ευαγγελίστρια και το προαύλιο της εκκλησίας Παλλάδιο της Νέας Ιωνίας επικαλέστηκε χθες στην ομιλία του προς τους συγκεντρωμένους της Νέας Ιωνίας το μέλος της Επιτροπής Διάσωσης της Πλατείας και μέλος της ΑΚΟΑ Κ. Γαργάλας
 
Τον κάλυψε
 Πλήρη κάλυψη στον Κ. Χαλέβα παρέσχε με χθεσινή του συνέντευξη στην TRT ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός για τις πρωτοβουλίες του πρώτου στον αγώνα που δίνουν οι κάτοικοι για να μην ισχύσουν οι παρεμβάσεις που σχεδιάζει η Δημοτική Αρχή. Μάλιστα ο Περιφερειάρχης άφησε στο τέλος και ένα παράθυρο ανοικτό να γίνουν κάποιες τροποποιήσεις στο έργο μετά από διαβούλευση που θα πρέπει να γίνει ανάμεσα στη Δημοτική Αρχή και τους κατοίκους.
 
Το περιουσιολόγιο
Με αφορμή την άφιξη της Προέδρου και του Δ/ντος Συμβούλου της ΕΤΑ Α.Ε στο Βόλο έγινε γνωστό ότι το περιουσιολόγιο της Εταιρίας στην περιοχή μας είναι το μεγάλο δημόσιο ακίνητο στην περιοχή των Καλών Νερών, δύο αρχοντικά στη Μακρινίτσα, η πλαζ του ΕΟΤ στις Αλυκές και φυσικά το Πανθεσσαλικό Στάδιο.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.
 
 
Μεγάλο κέρδος
Κανείς δεν ξέρει πού θα βγάλουν οι χθεσινές συγκεντρώσεις πολιτών. Παντού και πουθενά. Πάντως η συγκέντρωση του Βόλου ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Όγκος, πολυχρωμία προσώπων και απόψεων, θυμός και αισιοδοξία μαζί και πολλά άλλα που δεν τα έχουμε συναντήσει σε καμία πολιτική, ούτε καν πολιτιστική συγκέντρωση. Όλες οι ηλικίες και όλες σχεδόν οι κοινωνικές τάξεις ήταν εκεί. Το πιο περίεργο ήταν ότι η συγκέντρωση δεν ήταν ούτε… πατσάς ούτε και απολιτίκ. Εντυπωσιακό; Ναι!
Στο τέλος – τέλος μόνο και μόνο ότι συναντήσαμε φίλους μετά από χρόνια άξιζε τον κόπο…
Ο Κρυπτογράφος
 
Indignados 1
Η μέχρι τώρα εμπειρία τους τους έχει διδάξει ότι το να περιμένουν τη σωτηρία από τα κόμματα εξουσίας είναι ανώφελο. Γι’ αυτό έχουν λάβει ήδη τις αποφάσεις τους και παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους.
Φ.Τ.
 
Indignados 2
Σε μετακομίζουν θέλεις δε θέλεις μακριά, πιο μακριά απ’ τον εαυτό σου, ως τον γκρεμό σε σπρώχνουν με όλη τους την άνεση κι εσύ δεν πρέπει να μιλήσεις. Άμα θες δουλειά, άμα θέλεις να ’χουν φαΐ τα παιδιά σου δε θα μιλήσεις, δε θα κοιμηθείς, θα μετακομίζεις συνέχεια όλο και πιο μακριά απ’ αυτό που είσαι, οπότε τους αφήνεις να σε κάνουν ό,τι θέλουν δίχως να σκέφτεσαι καν και γίνεσαι ο τέλειος ηλίθιος…
Κάπως έτσι ήταν τα πράγματα μέχρι χτες. Σήμερα όμως οι Indignados του Βόλου δείχνουν μια νέα κατεύθυνση…
Φ.Τ.
 
Indignados 3
Μέχρι χτες, μου είπε κάποιος από τους Indignados του Βόλου, μιλούσα για επουσιώδη πράγματα. Τα πάντα συνέβαιναν απαράλλαχτα όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια. Χτες όμως όλα ήταν αλλιώτικα. Μου φαινόταν ότι η πόλη έχει αλλάξει όψη, η φάτσα των ανθρώπων ήταν διαφορετική, ακόμα κι η θάλασσα κι ο ουρανός ήταν αλλιώτικα…
Ήταν ένας από εκείνους που αποφάσισε να μην είναι πλέον θεατής των γεγονότων.
Φ.Τ.
 
Indignados 4
Για τους απλούς ανθρώπους σαν τους Indignados του Βόλου ό,τι απέμεινε από την διακυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών είναι η πίκρα, η θλίψη και η απόφαση να γεφυρωθούν οι μεταξύ τους αντιφάσεις και να παραταχτούν ενωμένοι απέναντι στο αποκρουστικό κι επίφοβο θέαμα της εξουσίας.
Φ.Τ.
  
Καμία απάντηση;  
Την ώρα που οι μαθητές διεκδικούν μία θέση σε ένα ΑΕΙ και ΤΕΙ, μιας και οι πανελλαδικές εξετάσεις έχουν γίνει το εφαλτήριο της επαγγελματικής πορείας, δεν μπορεί η κεντρική εξουσία να κρατά σιγή μετά την αποκάλυψη του καθηγητή Φυσικής κ. Μαχαίρα για λάθος διορθώσεις σε θέματα της Φυσικής Κατεύθυνσης; Γιατί αυτά τα παιδιά που τα έχουν μεταμορφώσει σε άλογα κούρσας και προετοιμάζονται επί χρόνια για τις πανελλαδικές, τώρα που έφτασε ο καιρός και συμμετέχουν σε αυτές να αδικούνται τόσο κατάφορα; Απαντήσεις θα δοθούν ποτέ σε αυτά τα παιδιά;
Δ.Π
 
Τουριστική ανάπτυξη  
Η περαιτέρω προώθηση και προβολή της Σκοπέλου στο διεθνές τουριστικό πεδίο εντάσσονται στις προτεραιότητες των ιθυνόντων του νησιού. Μετά τη συμμετοχή του νησιού σε διεθνείς εκθέσεις βαλκανικών χωρών επιχειρείται άνοιγμα και προς την κατεύθυνση της ρωσικής αγοράς. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η πρόσφατη επίσκεψη ομάδας τουριστικών πρακτόρων από την Ρωσία, οι οποίοι δήλωσαν ενθουσιασμένοι από το περιβάλλον και την φιλοξενία. Οι πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται σε συνάρτηση με την έντονη παρουσία του νησιού στο διαδίκτυο εκτιμάται ότι θα αποδώσουν μακροπρόθεσμα καρπούς στο πεδίο της τουριστικής ανάπτυξης της Σκοπέλου.
Γ.Υ.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου