ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-437691

Καλές προθέσεις υπάρχουν, λεφτά όχι!

Σύσκεψη δίχως νόημα ήταν η χθεσινή στο Νοσοκομείο Βόλου. Ναι μεν τέθηκαν τα προβλήματα, τα αιτήματα γιατρών και εργαζομένων, όμως ελλείψει χρημάτων δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν. Όπως και οι προτάσεις και τα οράματα. Δυστυχώς απ’ ό,τι φαίνεται το υπάρχον προσωπικό θα βγάλει τα κάστανα απ’ τη φωτιά και στο τέλος να δούμε τι σόι αναβάθμιση θα πετύχουμε.

Δ.Π

Εθελοντικά…
Νέους γιατρούς δεν θα δουν τα Κέντρα Υγείας των νησιών και ιδίως της Σκιάθου το καλοκαίρι. Οι Διοικήσεις του Νοσοκομείου και της 5ης Υ.ΠΕ καλούν εθελοντικά τους υπάρχοντες γιατρούς να μεταβούν στη Σκιάθο, να υποστηρίξουν το Κέντρο Υγείας και θα έχουν δωρεάν διανομή, προσφορά της τοπικής αυτοδιοίκησης! Η πρόσληψη δύο ή τριών ατόμων αποτελεί τόσο μεγάλο κόστος για το κράτος;
Δ.Π
 
Συνεργασία ΕΚΑΒ με ασθενοφόρα Νοσοκομείου
Μέσα στις προτάσεις που κατατέθηκαν στη χθεσινή σύσκεψη στο Νοσοκομείο ήταν και η συνεργασία του ΕΚΑΒ με τα ασθενοφόρα του Νοσοκομείου και τα Κέντρα Υγείας. Να μεταφέρει δηλαδή το ΕΚΑΒ και τους ασθενείς που λαμβάνουν εξιτήρια από το Νοσοκομείο. Τώρα πώς θα το δεχτούν αυτό οι ΕΚΑΒίιτες που δεν προλαβαίνουν πολλές φορές να εξυπηρετήσουν τα επείγοντα περιστατικά να κάνουν και τη δουλειά άλλων, είναι ένα μεγάλο θέμα. Κι όλα αυτά γίνονται ελλείψει οδηγών ασθενοφόρων και φυσικά ελλείψει προσλήψεων…
Δ.Π
 
Παρέμβαση
Παρέμβαση στην Υπουργό Εργασίας Λούκα Κατσέλη έκανε χθες ο βουλευτής του ΚΚΕ Απόστολος Νάνος που κατέθεσε ερώτηση και ζητά, εφόσον υπάρχουν οφειλές από το κράτος προς την εταιρία της ΒΜΤΕ από συμβάσεις οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη με κρατικές επιχειρήσεις (ΔΕΗ), να αποπληρωθούν και οι εργαζόμενοι που έχουν να δούνε το χρώμα του χρήματος καιρό τώρα. Θα έχει ενδιαφέρον η απάντηση, αν και από ό,τι δείχνουν τα πράγματα η εταιρία πλέον έχει πάρει τις αποφάσεις της.
Β.Κ
 
Τρέχουν
Φουλ πρόγραμμα σήμερα για τον βουλευτή Αχαΐας της Ν.Δ. Ν. Νικολόπουλο που επισκέπτεται το Βόλο στο πλαίσιο ημερίδας που διοργανώνει η ΝΟΔΕ για την ανεργία και τις εργασιακές σχέσεις.
Ο βουλευτής θα επισκεφθεί το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΔ, και την Επιθεώρηση Εργασίας και θα έχει συναντήσεις με διοικητικούς αλλά και συνδικαλιστικούς φορείς, θα έχει συνάντηση με τον Εμπορικό Σύλλογο, όπως επίσης με τον Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας αλλά και την παράταξη της ΔΑΚΕ. Εκλογές μου μυρίζουν και όλοι τρέχουν.
Β.Κ
 
Παλιός γνώριμος
Στον αντίποδα αυτών ένας παλιός γνώριμος των Πασόκων θα βρίσκεται στο Βόλο από τους παλιούς συνδικαλιστές που έκανε και σε υπουργική θέση. Ο Χρ. Κοκκινοβασίλης από την πάλαι πότε ΠΥΡΚΑΛ, μέλος πλέον του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, θα μιλήσει σήμερα στον Αλμυρό και αύριο στο Βελεστίνο σε αντίστοιχες εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ εν όψει της Εθνικής Συνδιάσκεψης του κόμματος. Τώρα εάν τους προλάβουν τίποτα άλλες εξελίξεις θα το ξέρουμε μέχρι τέλος της εβδομάδας, οπότε υπομονή.
Β.Κ
 
 
 Η γκανιότα
 Τιμολόγια ύψους 500 ευρώ για την τέλεση Θείας Λειτουργίας στις Μηλιές ανακάλυψε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Νοτίου Πηλίου Κ. Παπαμαρκάκης. Ποιος επί Γης εκπρόσωπος του Θεανθρώπου έπαιρνε άραγε τη γκανιότα;…
 
Το ’χουν στο DNA τους
Εδώ η χώρα βυθίζεται στο χάος, αλλά μερικοί το χούι της εξουσίας στον τόπο τους το ’χουν όπως φαίνεται στο DNA τους. Δεν δικαιολογείται διαφορετικά το γεγονός ότι πληροφορίες αναφέρουν ότι επιχειρηματίας από την περιοχή των Καλών Νερών έχει εκδηλώσει από τώρα ενδιαφέρον για τις επόμενες δημοτικές εκλογές στο Νότιο Πήλιο!!!
 
 Ελλειμμα συντονισμού
 Είναι φανερό ότι υπάρχει έλλειμμα ενημέρωσης και συντονισμού ανάμεσα στα βασικά στελέχη της δημοτικής πλειοψηφίας. Δεν δικαιολογείται διαφορετικά το γεγονός ότι ο θεματικός Αντιδήμαρχος Αγριάς Νίκος Στόικος δηλώνει άγνοια για την πεζοδρόμηση της παραλίας Αγριάς, όταν το θέμα είναι ανάμεσα στα πρώτα που έχει συζητήσει η Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου ενόψει οριστικοποίησής της για το κυκλοφοριακό. Το ενδεχόμενο η Δημοτική Αρχή να υπαναχωρήσει μετά τις αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής, αυτό σε καμία περίπτωση δεν αναιρεί το γεγονός ότι ήταν βασική προτεραιότητα για τους συντάκτες των μέτρων που θα έλθουν προς έγκριση στην Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου, εκεί όπου μετέχουν τόσο ο κ. Μόσχος όσο και ο κ. Στόικος.
 
 Σύσκεψη
 Σε ειδική σύσκεψη που θα γίνει σήμερα στην Πολεοδομία του Δήμου Βόλου θα ασχοληθούν με το πρόβλημα που έχει προκύψει με τις μεταβιβάσεις ακινήτων σε περιοχές που είναι χαρακτηρισμένες ως γη υψηλής παραγωγικότητας, καθώς το πρόβλημα ακουμπά και περιοχές του ενιαίου Δήμου, όπως στην Αρτέμιδα , στην Αγριά κ.α. Η σύσκεψη συγκαλείται με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας Νίκου Μόσχου και εκτός από υπηρεσιακά στελέχη έχει κληθεί να πάρει μέρος και η δικηγόρος του Δήμου προκειμένου να καταθέσει τη δική της άποψη. Αν δεν βγάλουν άκρη οι υπεύθυνοι του Δήμου θα ζητήσουν με έγγραφό τους από το Υπουργείο Περιβάλλοντος.
 
 Παράπονα για το ΚΤΕΛ
 Πολλά τα παράπονα από επιβάτες του Υπεραστικού ΚΤΕΛ από την πρακτική της διοίκησης ή των οδηγών να ανοίγουν τις πόρτες του λεωφορείου ελάχιστα λεπτά πριν την αναχώρηση του δρομολογίου. Δεν χάθηκε ο κόσμος, λένε, να ανοίγουν οι πόρτες λίγα λεπτά νωρίτερα, για να μπορούμε να τακτοποιηθούμε στις θέσεις μας ανθρώπινα και όχι ως αγέλη ζώων…
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.
 
 
Δεν δίνει λύσεις
Είναι βέβαιο ότι οι χθεσινές συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς δεν μας έκαναν σοφότερους. Όσοι στήριξαν το πρώτο μνημόνιο (Καρατζαφέρης και Μπακογιάννη) θα στηρίξουν και το δεύτερο μνημόνιο δηλαδή το μεσοπρόθεσμο. Η εποχή όμως έχει ανάγκη δραστικών λύσεων και ανατρεπτικών αποφάσεων. Η επικαιροποίηση της υφιστάμενης κατάστασης είναι ανούσια και ανώφελη μη εξέλιξη…
Ο Κρυπτογράφος
 
Ο παραλιακός της Αγριάς
Κοιτάζοντας για άλλη μια φορά τα γεγονότα πολύ προσεκτικά, αποφεύγω να διακηρύξω ότι οι σημερινοί δημοτικοί άρχοντες του Βόλου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για τη δεινή θέση των κατοίκων της Αγριάς σχετικά με το κυκλοφοριακό.
Αν όμως πεζοδρομήσουν τον παραλιακό και παραδώσουν την Αγριά βορά στις ορδές των αυτοκινήτων θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για τα δεινά των Αγριωτών την προσεχή εικοσαετία.
Φ.Τ.
 
Ευαγγελίστρια
Βέβαια στη γνώμη των πολιτών της Νέας Ιωνίας δεν δίνεται σημασία εξ αιτίας του γεγονότος ότι αυτοί είναι απλοί άνθρωποι του λαού. Άλλωστε, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα με όσους από την πολυθρόνα τους κυβερνούν την πόλη, μόνο η δική τους γνώμη είναι σωστή, ενώ όλων των άλλων είναι ανόητη ή υπερβολική ή παράλογη.
Όμως έχουν αλλάξει οι καιροί…
Φ.Τ.
 
«Αγανακτισμένοι» και στο Βόλο

Κάτι αρχίζει να κινείται στην κοινωνία. Κι εδώ, στην πόλη μας, οι «Αγανακτισμένοι» του Βόλου μάς καλούν να αρχίσουμε την ειρηνική επανάσταση. Έξω από κόμματα, χωρίς φασαρίες, χωρίς κουκούλες, χωρίς βία, στα χνάρια των Ισπανών αδελφών μας!

Πρώτη συγκέντρωση σήμερα, στις 6 μ.μ., στην Παραλία, μπροστά από τον Παπαστράτο.
Φ.Τ.
 
Με πολιτιστική διάθεση
Πολύ ενδιαφέροντα εκπαιδευτικά προγράμματα πραγματοποιούνται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου, δίνοντας στα παιδιά που συμμετέχουν τη δυνατότητα να εμβαθύνουν στο μακραίωνο παρελθόν μέσα από βιωματικές δράσεις. Η γνωριμία με τον πολιτισμό και δη τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της περιοχής μας ξεκινάει από το θρανίο και οι παραπάνω δραστηριότητες δημιουργούν πρόσφορο πεδίο προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση.
Γ. Υ.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου