ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-437894

Στα ύψη  
Το τι έγινε στον αγωνιστικό χώρο του Πανθεσσαλικού Σταδίου ίσως δεν αφορά σε αυτή τη στήλη τόσο πολύ. Όμως η πίεση του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου κ. Αχιλλέα Μπέου έφτασε στο 23! Ο κ. Μπέος νοσηλεύθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου και έγινε το πρώτο θέμα συζήτησης. Άλλωστε από πληροφορίες γνωρίζουμε πως αρκετοί γιατροί είναι υποστηρικτές του Ολυμπιακού Βόλου και μόλις ενημερώθηκαν για τον πρόεδρο έσπευσαν να δουν αν είναι καλά.  Πάντως η περιπέτεια της υγείας του έληξε χωρίς να υπάρξει κάποιο πρόβλημα.
Δ.Π
 
Κόστος
Για το κόστος συντήρησης του πρασίνου και των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων στο Πανθεσσαλικό Στάδιο ενημέρωσε και εγγράφως τον επικεφαλής της «Θεσσαλών Δύναμη» Απ. Παπατόλια, ο διευθύνων σύμβουλος των Ελληνικών Τουριστικών Ακινήτων, μετά από πρόσφατη συνάντησή τους.
Ενημερώνει ότι για το πράσινο το κόστος ανέρχεται σε 4.935 ευρώ το μήνα, ενώ για τις Η/Μ εγκαταστάσεις στις 5.450 ευρώ το μήνα.
Ο κ. Παπατόλιας σχολίαζε ότι το κόστος δεν είναι δυσβάσταχτο και κατά την άποψή του η αυτοδιοίκηση μπορεί να αναλάβει πρωτοβουλίες για την κάλυψή του.
Ο ίδιος ζήτησε να συμμετάσχει στη συνάντηση που έχει προγραμματιστεί για την 1η Ιουνίου μεταξύ της διοίκησης της ΕΤΑ Α.Ε., του περιφερειάρχη Θεσσαλίας και του δημάρχου Βόλου για την αξιοποίηση του Πανθεσσαλικού Σταδίου.
Ν.Τ.
 
Θεατρικές ευαισθησίες     
Το έμψυχο δυναμικό του Θεατρικού Εργαστηρίου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας επανέρχεται στο σανίδι με μια ενδιαφέρουσα πρόταση, η οποία θα «φιλοξενηθεί» στην Παλιά Ηλεκτρική. Η πολύ δραστήρια ομάδα, που δίνει έντονο «παρών» στα πολιτιστικά τεκταινόμενα της περιοχής μας, προτρέπει τους θεατρόφιλους να γίνουν κοινωνοί και συνοδοιπόροι της εμπνευσμένης προσπάθειας, που αποτυπώνει τις ευαισθησίες των συμμετεχόντων.
Γ.Υ.
 
Τους δικούς του τους έχει;   
Τη συναίνεση των άλλων πολιτικών αρχηγών θα αναζητήσει σήμερα ο πρωθυπουργός. Είναι σίγουρος, όμως, ότι έχει εξασφαλίσει τη συναίνεση των δικών του υπουργών, βουλευτών κα κομματικών στελεχών;
Δεν είναι μόνο όσα ειπώθηκαν χθες στο υπουργικό συμβούλιο. Είναι και οι δηλώσεις που κάνουν σε συνεντεύξεις τους. Όπως αυτή του Απ. Κακλαμάνη που είπε ότι συμφωνεί με… τον Α. Σαμαρά για το εύρος παρεμβάσεων των τροϊκανών.
Μ.Μ.
 
Τι να το κάνουμε; 
Μάγκας ο Παπακωνσταντίνου. Σου λέει, αφού μπορείτε και μαζεύετε άνετα αποδείξεις για έξοδα 15.000 ευρώ, σας πέφτει πολύ το αφορολόγητο των 12.000, οπότε το μειώνω στο μισό. Μάλλον στο ίδιο ποσοστό που θα μειωθεί και η εκλογική δύναμη της κυβέρνησης.
Μ.Μ.
 
Οχι και με την πλέμπα
Ολοι ρώτησαν τον υπουργό Οικονομικών γιατί τα προηγούμενα μέτρα δεν απέδωσαν, γιατί όλες οι παρεμβάσεις κρίθηκαν αναποτελεσματικές και γιατί δεν διορθώθηκε τίποτα από τα διαπιστωμένα λάθη. Δεν τους απάντησε. Οι «τσάροι» δεν συνηθίζουν να ανακατεύονται με την πλέμπα.
Μ.Μ.
 
Τι άλλο μας περιμένει
Η απορία είναι τι θα κοπεί στην επόμενη φάση, όταν και τα σημερινά μέτρα δεν αποδώσουν. Όταν το έλλειμμα θα συνεχίσει να φουντώνει με το ίδιο ρυθμό που θα στεγνώνει η αγορά και το χρέος να αυξάνεται με τον ίδιο τρόπο που αυξάνεται και η παχυδερμία κάποιων τυχαίων υπουργών.
Μ.Μ.
 
Πόσο ακόμη;   
Πόσο θα αντέξουν οι δύο γιατροί του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου να μοιράζονται τις εφημερίες κάθε μήνα; Ακόμη και πρακτικά είναι αδύνατο ένας άνθρωπος να εφημερεύσει 15 ημέρες το μήνα, δηλαδή 15 ημέρες συνεχόμενα όλο το 24ωρο, να βρίσκεται στο Κ.Υ. και να εξυπηρετεί περιστατικά από τα πιο σοβαρά μέχρι τα πιο απλά. Αυτοί οι άνθρωποι πόσο πια να φωνάξουν και να διαμαρτυρηθούν όταν κανείς δεν τους ακούει;
Δ.Π
 
Ακούν;
Εδώ και αρκετές εβδομάδες οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας φωνάζουν και διαμαρτύρονται γιατί λήγουν οι 54 συμβάσεις εργαζομένων. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία εξέλιξη για την προκήρυξη νέων θέσεων και το Νοσοκομείο Βόλου είναι σίγουρο πως θα αντιμετωπίσει πολύ σοβαρά προβλήματα. Οι πολιτικοί όμως πού βρίσκονται και δεν ακούν τις κραυγές των εργαζομένων; Πιέζουν καθόλου την κατάσταση ή το Νοσοκομείο θα αφεθεί στην τύχη του;
Δ.Π
 
Τυχαίο;
Σε συνέχεια της περσινής συνεργασίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με το Πανεπιστήμιο της Αδριανούπολης προσφέρονται και φέτος δωρεάν μαθήματα εκμάθησης της τουρκικής γλώσσας για τρεις εβδομάδες στην Αδριανούπολη από τέλη Ιουνίου έως αρχές Αυγούστου για τους φοιτητές. Η ανακοίνωση γίνεται σε μικρό χρονικό διάστημα από τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας και κυρίως μετά τη νέα φιλία μεταξύ των δύο συζύγων Πρωθυπουργών. Τυχαίο;
Δ.Π
 
Πρόταση με νόημα

Μία αισθητή στροφή των Ελλήνων στα δικά τους προϊόντα θα σήμαινε ένα καλό εχέγγυο για τις χώρες στις οποίες θα επιθυμούσαμε να εξαγάγουμε τα προϊόντα μας. Η αύξηση των εξαγωγών μας περνάει σίγουρα μέσα από τον βαθμό που εμείς προτιμούμε αυτά που παράγουμε. Τα δικά μας προϊόντα. Σίγουρα αυτό παίζει ρόλο στην κρίση άλλων χωρών για να εισαγάγουν από εμάς. Αυτό επισημαίνει σήμερα στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχ. Καρχιμάκης, που ήταν αυτός που με πρωτοβουλία του από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ξεκίνησε την καμπάνια για το Καλάθι του παραγωγού προκειμένου να προωθήσει την ελληνική καταναλωτική συνείδηση.

Β.Κ

Εκπροσώπηση…

Οι Κ. Λαγός, Ν. Μανιάρας και Γ. Κατσαλής και Γ. Μπάλλας με απόφαση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Μαργαρίτη Πατσιαντά ορίστηκαν ως εκπρόσωποι της κίνησης στη Συντονιστική Επιτροπή Πολιτών που έχει συγκροτηθεί κατά των έργων στην Ευαγγελίστρια. Ο κ. Πατσιαντάς χθες στηλίτευσε τους προπηλακισμούς και παρέπεμψε σε συγκεκριμένες προτάσεις που έχει κάνει για το έργο προκειμένου να υπάρχει κοινωνική συναίνεση και να σταματήσει αυτή η αντιπαράθεση.
Β.Κ
 
Δίαιτα…
Σαράντα έξι χιλιάδες ευρώ για δαπάνες κινητής τηλεφωνίας και εκατόν εξήντα χιλιάδες ευρώ για μισθούς…  Απόφαση στο Διαύγεια που αφορά στο γραφείο του Αντιπροέδρου Θεόδωρου Πάγκαλου. Ναι, καλά μαντέψατε, του Αντιπροέδρου που μας επεσήμανε ότι «μαζί τα φάγαμε». Αμ δεν τα φάγαμε μαζί, Θόδωρε, και ακόμη στη δίαιτα είμαστε εμείς….
Β.Κ
  
Περί υποκινητών

«Δεν είναι πρόβατα οι πολίτες για να υποκινούνται» επεσήμανε όχι μία αλλά δύο φορές σε διαδοχικές συνεντεύξεις της η πρόεδρος της επιτροπής Κυκλοφοριακών Θεμάτων Φωτεινή Κοκκινάκη, κρατώντας ουσιαστικά αποστάσεις από την άποψη ότι ο Κ. Χαλέβας κινητοποιεί όσους αντιδρούν για την Ευαγγελίστρια. Η πρώην Αντιδήμαρχος Ν. Ιωνίας πάντως το έχει πάρει πατριωτικά το θέμα και ήδη συγκεντρώνει στοιχεία, που όπως έλεγε χθες στη στήλη αποδεικνύουν ότι το τοιχίο δεν είναι διατηρητέο.

Β.Κ
 
Αιχμές
Ο πρώην Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Π. Μαβίδης χθες άφησε αιχμές για τον πρώην Αντιδήμαρχο Ηλία Ξηρακιά, λέγοντας ευθέως ότι το όλο θέμα με την Ευαγγελίστρια ξεκίνησε στραβά από τις δηλώσεις που ο ίδιος είχε κάνει μόλις είχε αναλάβει καθήκοντα Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών. Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης ο  πρώην Δήμαρχος είναι επίσης δυσαρεστημένος και επειδή θεωρεί ότι στη διαβούλευση που προηγήθηκε δεν «αξιοποιήθηκε» όσο θα έπρεπε για να πει τη γνώμη του με ευθύνη των Αντιδημάρχων.
Β.Κ
 
Περί αυθαιρεσιών
Ο κ. Χαλέβας χθες πάντως μετά τα όσα σημειώθηκαν προχθές δεν προέβη σε καμία δήλωση, αν και τα όσα του καταλογίστηκαν ήταν ιδιαίτερα αιχμηρά. Επιπλέον τέθηκε θέμα και για το γεγονός ότι ως πολεοδόμος μηχανικός ελέγχεται για διάφορες αυθαιρεσίες. Το «κάρφωμα» ήρθε απευθείας από τον κ. Μαβίδη, που όταν ρωτήθηκε έκανε γνωστό ότι έχουν επιβληθεί και πρόστιμα γι’ αυτά από το Δήμο Νέας Ιωνίας. Ο κ. Χαλέβας τι λέει επ’ αυτού;
Β.Κ
 
Μάθανε και κάτι   
Αν αναρωτιέστε τι μάθανε τόσο καιρό οι αυτοδιοικητικοί από τις εκδρομές που έκανε η ΤΕΔΚ στο εξωτερικό, την απορία μάς την έλυσαν χθες. Στη χθεσινή συνεδρίασή τους για την απαγόρευση της ανοικοδόμησης σε περιοχές που είναι χαρακτηρισμένες υψηλής παραγωγικότητας ειπώθηκε ότι αυτό είναι μέτρο που έρχεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Αν δείτε από το παράθυρο εκεί που πάμε εκδρομές, θα δείτε ότι εκτός των πόλεων όλα είναι χωράφια» είπε ο Στέργιος Γαρδικλής, πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Αλμυρού! Αυτό θα πει επιμόρφωση!
Α.Φ.
 
Ευγένεια και πολιτισμός!
Μόνο τα παραπάνω δεν χαρακτηρίζουν το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού. Και τι δεν λέει το στόμα ολωνών σε κάθε συνεδρίαση, οι κατηγορίες πάνε σύννεφο και στο τέλος λύση και άκρη δεν φαίνεται να βγαίνει. Εκεί στη Νοτιοδυτική Μαγνησία έχουν επιδοθεί σε αγώνα εντυπώσεων και δεν λένε να το βάλουν κάτω, δυστυχώς…
Α.Φ.
 
Καταγγελίες και ειρωνείες…
…Με αυτή τη σειρά πάνε οι τοποθετήσεις στον Αλμυρό. Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Χ. Βούλγαρης καταγγέλλει, ο Δήμαρχος Βαγγέλης Χατζηκυριάκος αντιδρώντας ειρωνεύεται και… όλα μια χαρά!
Α.Φ.
 
 
Περί εγγυήσεων  
Η τρόικα ζητάει εγγυήσεις για την εφαρμογή του εξαντλητικού δημοσιονομικού προγράμματος. Η κυβέρνηση ζητάει εγγυήσεις ότι η αντιπολίτευση στο πλαίσιο της συναίνεσης θα στηρίξει τα μέτρα. Οι δανειστές μας ζητούν εγγυήσεις τη δημόσια περιουσία. Στους πολίτες ποιος εγγυάται ότι τα νέα μέτρα θα πετύχουν;
Ο Κρυπτογράφος
 

ΔΕΥΑΜΒ 1 

Ερχεται ο λογαριασμός νερού του διμήνου και αναγράφει μηδέν κατανάλωση. Πληρώνεις το πάγιο. Έρχεται ο λογαριασμός του επόμενου διμήνου. Πάλι αναγράφει μηδέν κατανάλωση. Ξαναπληρώνεις το πάγιο. Μετά από μερικά δίμηνα έρχεται ο λογαριασμός -ας τον πούμε εκκαθαριστικό κι ας υποθέσουμε ότι αναγράφει κατανάλωση 95 κυβικά μέτρα νερού. Τον πληρώνεις χωρίς να πολυψάχνεις. Έλα όμως που στα 95 κ.μ. νερού που πλήρωσες συμπεριλαμβάνονται και τα κυβικά που ήδη έχεις πληρώσει με το πάγιο, ήτοι 15 κ.μ. νερού το δίμηνο! 

Αυτή είναι η φιλολαϊκή πολιτική της ΔΕΥΑΜΒ στους χαλεπούς καιρούς της κρίσης;
Φ.Τ.
 
ΔΕΥΑΜΒ 2
Οχι, δεν εξαντλείται εδώ η πολιτική της. Συμπληρώνεται από την προσφάτως εξαγγελθείσα πρόθεση να κόβεται το νερό από όποιον δεν πληρώνει το λογαριασμό. Ίσα κι όμοια λοιπόν ο συνταξιούχος των 400 ευρώ που δεν έχει στον ήλιο μοίρα μ’ εκείνον που καταναλώνει τόνους νερού για να ποτίζει το γκαζόν του; Ε, ναι, αφού θέλουμε να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε τη γνωστή ποιότητα του νερού του Βόλου και τις γνωστές υπηρεσίες της… Κοινωφελούς Επιχείρησης!
Φ.Τ.
 
ΔΕΥΑΜΒ 3
Ειρήσθω εν παρόδω, στέλεχος της ΔΕΥΑΜΒ το οποίο δηλώνει δημόσια ότι θα κόβεται η παροχή σε όποιον δεν πληρώνει το λογαριασμό ύδρευσης, είναι δυνατόν να έχει απλήρωτο… το νερό από το τρίτο τρίμηνο του 2009;;;!!!
Φ.Τ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου