ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-438438

Ερημώνει κι όμως παραμένει αυτόνομο…  

Παράδοξα γεγονότα συμβαίνουν και δεν μπορούμε να καταλάβουμε το λόγο. Από τη μια οι γιατροί του Νοσοκομείου δηλώνουν πως υπάρχουν 57 κενές θέσεις ιατρών, ολόκληρα τμήματα και κλινικές υπολειτουργούν και από την άλλη έχουμε την πρόταση Λιαρόπουλου που θέλει το Νοσοκομείο Βόλου να είναι αυτόνομο και να αναπτυχθεί. Εάν εγγυάται ο κ. Λιαρόπουλος ή ακόμη καλύτερα το Υπουργείο Υγείας πως θα προσληφθεί ο απαιτούμενος αριθμός ιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού, τότε το Νοσοκομείο μας μπορεί να σταθεί στα πόδια του. Αλλιώς το υπάρχον πρόβλημα φαίνεται πως θα διογκωθεί.

Δ.Π

Δεν συνεχίζει
Την απόφαση που έλαβε όταν επανεξελέγη για δεύτερη θητεία πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας να μην συνεχίσει για τρίτη φορά να διεκδικεί την προεδρία θα την κάνει πραγματικότητα ο κ. Λεωνίδας Μαυρογιάννης. Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας δήλωσε χαρακτηριστικά πως «δύο θητείες είναι αρκετές», ενώ συμπλήρωσε τώρα και με την ενασχόλησή του με την τοπική αυτοδιοίκηση πως εάν συνέχιζε κάποιος από τους δύο τομείς θα έμενε πίσω.
Δ.Π
 
Στον Υπουργό Υγείας
Επιστολή -η οποία δημοσιεύθηκε σε blogs και όχι στον έντυπο Τύπο- έστειλε ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας στον Υπουργό Υγείας ρίχνοντας τα βέλη του στον Διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου. Στην επιστολή γίνεται λόγος για τις ελλείψεις προσωπικού, υλικών ακόμη και για τις μετακινήσεις γιατρών από τα Κέντρα Υγείας στο Νοσοκομείο Λαμίας. Παράλληλα ο Ιατρικός Σύλλογος μιλά για το χαράτσι των 5 ευρώ που πληρώνουν οι ασθενείς στα ΤΕΠ, αλλά ασκεί έντονη κριτική για το χειρισμό του θέματος που έχει προκύψει με το Τμήμα Χημειοθεραπειών. Με μια επιστολή περιγράφονται τα βασικά προβλήματα που αφορούν στο Νοσοκομείο Βόλου και έχουν ασχοληθεί επισταμένως και όλοι οι αρμόδιοι φορείς.
Δ.Π
 
Δεν πτοείται 
Παρά τις ανώνυμες φωνές σε διάφορα blogs που προσπαθούν να τον πτοήσουν ο πρόεδρος του ΕΚΒ Θανάσης Παπαδημόπουλος δεν δείχνει να πτοείται όσον αφορά στην ΒΜΤΕ αλλά και όποια άλλη επιχείρηση. Όπως υπογράμμιζε χθες στη στήλη «δεν κάνει το αυτονόητο και δεν τηρεί τις συμβατικές της υποχρεώσεις προς τους εργαζόμενους, όπως να πληρώνονται όταν δουλεύουν». Το μήνυμά του έχει συγκεκριμένους αποδέκτες, καθώς είναι σίγουρος για αυτούς που προωθούν προειδοποιητικά σχόλια… προκειμένου να κάμψουν τις κινητοποιήσεις.
Β.Κ
 
Χαρακώματα
Σε τροχιά σύγκρουσης τα σωματεία της ΑΓΕΤ με τους Γάλλους και η αιτία είναι σοβαρή, αφού η επιμονή για μείωση επιδομάτων δεν πρόκειται να περάσει με τίποτα. Εάν δεν αντιληφθούν οι ιδιοκτήτες του Ομίλου ότι πρέπει να υποχωρήσουν, τότε οι δύο πλευρές θα βρεθούν στα χαρακώματα και αυτό είναι σίγουρο. Εκεί που έφτασαν τα πράγματα πλέον δεν υπάρχει σημείο υποχώρησης.
Β.Κ
 
Για τους αντιστασιακούς
Η Ροδούλα Ζήση παρευρέθη στην εκδήλωση προς τιμήν των αγωνιστών της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της κοινωνίας κ.κ. Λευτέρη Βερυβάκη, Απόστολου Κακλαμάνη και Στάθη Παναγούλη, στο Πνευματικό Κέντρο Γιάννης Ρίτσος, που διοργάνωσε το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο ΞΕ.ΚΟΙ.ΝΑ για να τιμηθούν οι τρεις πολιτικές μορφές της ένδοξης γενιάς του 114, της Ο.Ν.Ε.Κ., της Ε.Δ.Η.Ν. και του Αντιδικτατορικού Αγώνα. Η αντιπρόεδρος της Βουλής χαιρετίζοντας την εκδήλωση ευχαρίστησε όλους αυτούς τους ανθρώπους για την πελώρια ηθική, πολιτική και διδακτική συμπεριφορά αγωνιστικότητας, ήθους και αξιοπρέπειας.  
Β.Κ
 
Χθες και Σήμερα  
Τι είδαν οι Βολιώτες της δημοτικής αντιπροσωπείας που επισκέφθηκαν το Ροστώβ; Ότι οι τεράστιες γιγαντοαφίσες με τα πρόσωπα του Στάλιν, του Μπρέζνιεφ και του Γκορμπατσώφ που κοσμούσαν τις δεκαετίες του «υπαρκτού σοσιαλισμού» κεντρικές λεωφόρους της πόλης έχουν αντικατασταθεί τα τελευταία χρόνια από τις προσωπογραφίες του Πούτιν…
 
Νομενκλατούρα
…Εννοείται ότι, όπως είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν τα μέλη της δημοτικής αντιπροσωπείας που επέστρεψαν προχθές το βράδυ από τη Ρωσία, πρόσωπα της πάλαι ποτέ κομματικής νομενκλατούρας του ΚΚΣΕ έχουν πάλι το πάνω χέρι στα πράγματα…
 
Για να μην τους κουράσουν
…Εξυπακούεται ότι οι δύο μέρες που έμειναν ουσιαστικά στο Ροστώβ οι υπεύθυνοι του Δήμου δεν ήταν αρκετές για να γνωρίσουν αρκετά από μία πόλη που σημειωτέον έχει πληθυσμό 1.200.000 κατοίκους. Πεθάναμε στο περπάτημα μας είπαν. Γι΄ αυτό προφανώς δεν κάλεσαν από το Δήμο δημοσιογράφους. Για να μην τους κουράσουν…
 
 Δεν θα είναι  υποψήφιος
 Επιβεβαιώθηκε χθες με την κατάθεση των υποψηφιοτήτων αυτό που κυκλοφορούσε τις τελευταίες μέρες στα δημοσιογραφικά γραφεία, ότι δηλαδή δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας ο νυν πρόεδρος του Συλλόγου και δημοτικός σύμβουλος Λεωνίδας Μαυρογιάννης.
 
Εκπληξη
Εκπληξη αποτέλεσε κατά τη χθεσινή εκδήλωση βράβευσης του Μουσικού Σχολείου Βόλου από το Δήμο η παρουσία του δημοφιλή τραγουδιστή Γιάννη Κότσιρα. Η παρουσία του στο Βόλο, όπως εξήγησε ο ίδιος, ήταν ιδιωτικής φύσεως, αλλά ανταποκρίθηκε, όπως είπε, θετικά στην πρόσκληση που του απηύθυνε να παραβρεθεί στην εκδήλωση ο Ανδρέας Κατσιγιάννης, που διδάσκει στο Μουσικό Σχολείο…
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.
 
 
Ως εδώ και μη παρέκει…
Η νέα δολοφονία στο Βόλο για λίγα ευρώ εκτός από αποτροπιασμό δημιουργεί δικαιολογημένα και κλίμα ανασφάλειας. Επιτέλους, όχι άλλοι αστυνομικοί στα γήπεδα, όχι άλλοι αστυνομικοί ορντίναντσες των ισχυρών!
Ο Κρυπτογράφος
 
Τίμησαν τον προστάτη τους  
Τον προστάτη του Άγιο Νικόλαο τίμησε για μια ακόμη χρονιά το Λιμεναρχείο Βόλου, τελώντας χθες, παραμονή της εορτής της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου, τον καθιερωμένο πανηγυρικό εσπερινό στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στο Λιμεναρχείο Βόλου. Οι επικεφαλής, οι λιμενικοί, αλλά και οικογένειές τους έδωσαν σύσσωμοι το «παρών» στις τιμητικές λατρευτικές εκδηλώσεις, όπου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος τέλεσε παράλληλα αρτοκλασία υπέρ υγείας του προσωπικού.
Γ.Υ.

Εγκλημα στο Βόλο

Επειδή οι κυβερνήσεις της τελευταίας τουλάχιστον δεκαετίας βύθισαν τη χώρα στο οικονομικό χάος, πρέπει να την πληρώνουν οι πολίτες με το θέριεμα του εγκλήματος; Με τον προσανατολισμό της αστυνομίας στις επιθέσεις εναντίον των απεργών και των διαδηλωτών και με τους εγκληματίες -και στη Μαγνησία- να αλωνίζουν ασύδοτοι;
Αλλά αυτή είναι η πολιτική που έχει προκριθεί.
Φ.Τ.
 
Ως πότε;
Με δεδομένη την κατάσταση σχετικά με την εγκληματικότητα στο νομό και την αντικειμενική αδυναμία της αστυνομίας να σταθεί εμπόδιο ο λαός της Μαγνησίας απέδειξε μια θαυμαστή ως τώρα αυτοσυγκράτηση.
Ως πότε όμως;
Φ.Τ.
 
Κράτος και Αστυνομία
Σύμφωνα με την αρχική μου γνώμη, την οποία μετά την αποκαλυφθείσα χθες δολοφονία στο Βόλο τροποποίησα προς το δυσμενέστερο χωρίς όμως ούτε για μια στιγμή να αλλάξει η ουσία της, το κράτος χρησιμοποιεί την αστυνομία για να εδραιώνει την εξουσία του εις βάρος των πολιτών και όχι για να προστατεύει τη ζωή και την περιουσία τους.
Φ.Τ.
 
Αλλάζει «χέρια»
Καλά νέα άκουσε χθες, στη διάρκεια συνάντησής του με τον υφυπουργό Υποδομών Γιάν. Μαγκριώτη, για το αρδευτικό έργο της Κάρλας ο επικεφαλής της «Θεσσαλών Δύναμη» Απ. Παπατόλιας.
Προ διημέρου, όπως πληροφορήθηκε, Γενικοί Γραμματείς των υπουργείων Υποδομών, Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης σε συνάντησή τους αποφάσισαν την ανταλλαγή έργων μεταξύ των υπουργείων. Το αρδευτικό δίκτυο της Κάρλας φεύγει από το υπουργείο Υποδομών και περνά στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το πρόγραμμα «Αλ. Μπαλτατζής». Αυτό σημαίνει ότι σταματά η υποχρηματοδότησή του από εθνικούς πόρους, καθώς θα συνεχιστεί με κοινοτικούς, ενημέρωσε ο κ. Παπατόλιας, μιλώντας για σημαντική εξέλιξη.
Β.Σ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου