ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Επισημάνσεις

επισημάνσεις-438650

Στενοί δεσμοί φιλίας

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο της Βουλής μεταξύ της Αντιπροέδρου της Βουλής και Προέδρου της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ροδούλας Ζήση και αντιπροσωπείας Γάλλων κοινοβουλευτικών. Καλωσορίζοντας τους Γάλλους βουλευτές, η Ροδούλα αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και επεσήμανε την ανάγκη μιας δίκαιης κοινωνικά οικονομικής στρατηγικής, προτείνοντας της θέσπιση πλαφόν κατά της φτώχειας, της ανέχειας και της δυσανεξίας, αντίστοιχων με τα ήδη ισχύοντα για το έλλειμμα και το χρέος.

Β.Κ

Αναμετρήσεις
Τελικά εάν έχουν βάση οι πληροφορίες που έφτασαν στη στήλη, η επανένωση της Αριστεράς θα ξεκινήσει από το ΙΚΑ, όπου στις εκλογές για το σύλλογο εργαζομένων κυοφορούνται συνεργασίες στελεχών που είναι ενταγμένα στο ΠΑΜΕ με συνδικαλιστές που ανήκουν στο χώρο της ευρύτερης Αριστεράς. Προχωρημένο βέβαια το σενάριο, εάν σκεφτεί κανείς ότι το ΠΑΜΕ σε εκλογικές «αναμετρήσεις» δεν επιλέγει συνεργασίες, εκτός και εάν… Ίδωμεν.
Β.Κ
 
Του βγήκε ξινό
 Τελικά… ξινό βγήκε στο Δήμαρχο Βόλου το ταξίδι στο Ροστώβ. Με το που επέστρεψε έμαθε τα καθέκαστα για τις αντιδράσεις των κατοίκων της Νέας Ιωνίας για την πλατεία Ευαγγελίστριας…
 
 Ρίχνουν το μπαλάκι στον Αγοραστό
…Από χθες πάντως στο Δήμο Βόλου υποστηρίζουν ότι από 1η Ιουλίου η διαχείριση του ΕΣΠΑ περνά στην αιρετή Περιφέρεια και ως εκ τούτου το λόγο έχει πλέον, όπως έλεγαν με νόημα, ο κ. Αγοραστός και οι περιφερειακοί του σύμβουλοι στη Μαγνησία, προκειμένου να κάνουν δεκτή την τροποποίηση της μελέτης που έχει ζητήσει ο Δήμος, να διατηρηθεί δηλαδή η κυκλική κίνηση και να μην κατεδαφιστεί ο μαντρότοιχος που έκαναν με προσωπική τους εργασία οι πρόσφυγες επί Δημαρχίας Βολίδη.
 
 Τι τελικά θα ισχύσει;
…Ο αρμόδιος υφυπουργός Ντίνος Ρόβλιας με χθεσινές του δηλώσεις σημείωσε ότι τα προϊόντα που κατάσχονται από τους πλανόδιους μικροπωλητές θα καταστρέφονται. Εντελώς συμπτωματικά λίγες ώρες νωρίτερα ο Αντιδήμαρχος Βόλου Παντελής Πελεκάνος έκανε λόγο ότι τα προϊόντα που κατάσχονται θα διατίθενται σε ευαγή ιδρύματα της περιοχής μας. Τι τελικά θα ισχύσει;
 
Ψύχραιμος
…Ενα μικρό πρόβλημα υγείας τον οδήγησε για μερικές ώρες και για προληπτικούς λόγους στο Νοσοκομείο Βόλου τον Βασίλη Κοντορίζο. Έστω και έτσι όμως δεν έχασε τη ψυχραιμία του και έκανε λόγο για την ανάγκη να βελτιωθούν τα οικονομικά της Κοινωφελούς και ειδικότερα του ΔΙΕΚ που σήμερα καλύπτει από ιδίους πόρους το 50% των συνολικών του εξόδων, καθώς το υπόλοιπο 50% είναι από την ετήσια επιχορήγηση του Δήμου Βόλου.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.
 
Σύσκεψη για την υγεία
 Ευρεία σύσκεψη για την υγεία στη Θεσσαλία συγκαλεί ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός σήμερα στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Λαρισαίων.
Στη σύσκεψη καλούνται η διοίκηση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, οι Πρόεδροι των Τμημάτων Ιατρικής και Βιοχημείας – Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Λάρισας, ο Διευθυντής της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας – Πρόνοιας του ΤΕΙ Λάρισας, οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων της Θεσσαλίας, οι Πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων, των Συλλόγων Νοσοκομειακών Ιατρών και των Σωματείων Εργαζομένων στα Νοσοκομεία καθώς και οι Δήμαρχοι της Θεσσαλίας. Στη δημόσια υγεία διαμορφώνεται εκρηκτικό κλίμα και έτσι η σύσκεψη αποκτά μεγάλη σημασία, αν και συμμετέχοντες πριν πάνε θα πρέπει να πάρουν τα… χάπια τους!
Ν.Τ.
 
 
Εισαγωγή δημοτών!
Μεγάλη κινητοποίηση οργάνωσε Δήμαρχος της Μαγνησίας για την απογραφή. Δεν γνωρίζουμε κατά πόσο πέτυχε η επιχείρηση «εισαγωγή δημοτών από το Βόλο», πάντως τέτοιες ενέργειες δεν δείχνουν σεβασμό στο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Ο Κρυπτογράφος
 
Ο παραλιακός της Αγριάς
Σκέψεις για πεζοδρόμηση του παραλιακού της Αγριάς ρίχνονται εσχάτως ως τροχιοδεικτικά προς την κοινή γνώμη από τον Δήμο Βόλου. Με άλλα λόγια, αντί η Δημοτική Αρχή να πιέσει για την ολοκλήρωση του Περιφερειακού της Αγριάς, προκρίνει την εύκολη λύση και… μεταφέρει χωρίς να έχει το δικαίωμα την Εθνική Οδό μέσα στους στενούς και ακατάλληλους δρόμους της Αγριάς, καθιστώντας όμηρο μια ολόκληρη πόλη στις ορδές των αυτοκινήτων όχι μόνο της Μαγνησίας αλλά ολόκληρης της Ελλάδας. Ας το πάρουν απόφαση: Όσο δεν γίνεται ο Περιφερειακός της Αγριάς, θα σκεπάζουν την κατσαρόλα από τη μια και το καπάκι θα πετάγεται από την άλλη.
Φ.Τ.
 
Ανευ σχολίου
«Οι υπάλληλοι τραπεζικών υποκαταστημάτων (του Βόλου και του Αλμυρού) απευθύνονται απαξιωτικά, προσβλητικά και θρασύτατα προς υπερχρεωμένους δανειολήπτες, εξαχνώνοντας τα ίχνη αξιοπρέπειας που τους έχουν απομείνει και οδηγώντας τους στην απόγνωση και στην απροθυμία διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους», τονίζει η Ένωση Καταναλωτών Βόλου.
Χρειάζονται άλλα σχόλια;
 
Συνέπεια συμφωνίας
Η χρεοκοπία της χώρας ήταν αναπόφευκτη, γιατί αποτελούσε τη συνέπεια της συμφωνίας μεταξύ των κομμάτων εξουσίας για μοιρασιά του παραγόμενου πλούτου, σε συνδυασμό με τη δική μας αδυναμία, την οποία επέφερε η αποθάρρυνση που αυτά επεξεργάστηκαν κι επέβαλαν…
Φ.Τ.
 
Ξεκρέμαστες οικογένειες και φοιτητές
Μπορεί το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας να αφομοιώσει κάποιο τμήμα από το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας, όμως μέχρι στιγμής όλα αυτά είναι πληροφορίες που διαχέονται. Ωστόσο υπάρχουν ΤΕΙ σ’ όλη τη Θεσσαλία, στα οποία σπουδάζουν εκατοντάδες παιδιά από τη Μαγνησία τα οποία θα βάλουν λουκέτο με απόφαση Υπουργείου. Τι θα κάνουν αυτοί οι γονείς και οι φοιτητές, οι οποίοι επένδυσαν στα εν λόγω Ιδρύματα για τις σπουδές τους και για την επαγγελματική τους αποκατάσταση;
Δ.Π
 
Η αποχή πιο δυνατή από ποτέ!
Τη στιγμή που το Πανεπιστήμιο οδηγείται στην κατάρρευση, η δημόσια εκπαίδευση βαλτώνει και γενικά η παιδεία περνάει τη σοβαρότερη κρίση, οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας γύρισαν την πλάτη στις εκλογές με αποτέλεσμα να σημειωθεί ρεκόρ αποχής των τελευταίων χρόνων. Μήπως οι νέοι δεν παλεύουν ουσιαστικά για το μέλλον τους ή μήπως τα κόμματα έπαψαν να εμπνέουν; Την απάντηση θα τη δώσουν μόνοι τους οι φοιτητές, αλλά και οι παρατάξεις που θα πρέπει να βάλουν στην άκρη τη διοργάνωση πάρτι με καλεσμένους γνωστούς τραγουδιστές και να αγωνιστούν για το μέλλον τους, το οποίο είναι εξαιρετικά αμφίβολο.
Δ.Π
 
Ευθύνες
Τεράστιες ευθύνες για το αλαλούμ της απογραφής έχουν οι παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και οι πολιτικοί. Δεν είναι δυνατόν αλλού να διαμένεις και να εργάζεσαι και να απογράφεσαι σε άλλο μέρος επειδή κατάγεσαι από εκεί. Είναι απαράδεκτο να οργανώνονται κρυφές συναντήσεις για την απογραφή και κανένας να μη μιλά επώνυμα για τις ευθύνες που του αναλογούν. Όλα έχουν ένα όριο.
Δ.Π
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου