ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-439094

Δόθηκαν εξηγήσεις 

Δεν διαπραγματεύομαι νόμιμες συμβάσεις, εμφανίστηκε κατηγορηματικός ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός σε χθεσινή σύσκεψη στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας με όσους έχουν αναλάβει έργο μεταφοράς των μαθητών.

Το ποσό που θα πληρωθούν οι ιδιοκτήτες λεωφορείων και ταξί φτάνει στο 80% της σύμβασης, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών. Οι επαγγελματίες αρνούνται να υπογράψουν για την πληρωμή τους ζητώντας και το υπόλοιπο 20%. Στη δίωρη περίπου σύσκεψη ο Περιφερειάρχης τούς εξήγησε ότι καμία ευθύνη δεν φέρει η Περιφέρεια και τους κάλεσε να στραφούν δικαστικά κατά της απόφασης του υπουργείου. Πάντως, εάν γίνει πράξη σκέψη που ακούστηκε να σταματήσει τώρα, σε περίοδο εξετάσεων, η μεταφορά μαθητών, ο κ. Αγοραστός ανέφερε ότι θα πληρώσει ακόμη και από την τσέπη του, ώστε στην παρούσα φάση να μην ταλαιπωρηθούν τα παιδιά.

Β.Σ.

Ζωντανή μνήμη  
Η διατήρηση της ιστορικής μνήμης τίθεται στο επίκεντρο των προσπαθειών που καταβάλλουν διάφοροι πολιτιστικοί φορείς της περιοχής, μέσω των δράσεων που πραγματοποιούν και των εκδηλώσεων που διοργανώνουν. Οι καταβολές των αλησμόνητων πατρίδων διατηρούνται αναλλοίωτες στο πέρασμα του χρόνου, προς χάρη των μεταγενέστερων, μέσω των επετειακών κύκλων, οι οποίοι συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των φίλων του πολιτισμού και όχι μόνο. Η προσπάθεια αποδίδει πάντα καρπούς και σύμφωνα με την κοινή θέση που καταθέτουν οι ένθερμοι υποστηρικτές της ιστορίας, είναι πολύτιμη, μακροπρόθεσμα, για τους αποδέκτες κάθε ηλικίας.
Γ.Υ.
 
Συνεχείς μείωση
Πώς θα λειτουργήσει το Νοσοκομείο Βόλου τη στιγμή που η έλλειψη προσωπικού είναι αυταπόδεικτη και έχει ξεκινήσει παράλληλα και η φυγή των 54 συμβασιούχων; Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα νέο, καμία δέσμευση για την πρόσληψη προσωπικού, έστω και συμβασιούχων. Το μόνο που ακούγεται είναι πως το αίτημα του Νοσοκομείου είναι για 77 συμβασιούχους εργαζομένους, όμως πληροφορίες θέλουν να εγκρίνονται μόλις 27.
Δ.Π
 
Σήμερα τα μαντάτα
Από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα μάθουν σήμερα το πρωί οι απολυμένοι φύλακες τι μέλλει γενέσθαι με το εργασιακό τους μέλλον. Ο πρύτανης συναντήθηκε την περασμένη εβδομάδα με τον νέο εργολάβο φύλαξης και του ζήτησε να προσλάβει στη φύλαξη τους παλιούς εργαζομένους. Αν και ο εργολάβος έδειξε κάποιο ενδιαφέρον, η τελική απόφαση θα γίνει γνωστή σήμερα. Πάντως οι απολυμένοι είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν ξανά την εργασία τους.
Δ.Π
 
Κρίσιμη λεπτομέρεια  
Φορτισμένος συναισθηματικά ο πρόεδρος των εργαζομένων στη ΒΜΤΕ μπροστά στην υφυπουργό και την ώρα που προσπαθούσε να εκθέσει το πρόβλημα των απλήρωτων παρ’ ολίγον να ξεσπάσει σε λυγμούς. Όλοι ένιωσαν αμήχανα μπροστά σε αυτό το σκηνικό που έρχεται να επιβεβαιώσει τις δυσκολίες που βιώνουν δεκάδες εργαζόμενοι το τελευταίο διάστημα. Στη συγκεκριμένη δε επιχείρηση τα προβλήματα δεν είναι τωρινά και όπως τόνιζαν προχθές οι απλήρωτοι εργαζόμενοι ακόμη και την προεκλογική περίοδο τού τότε αφεντικού τους την «πλήρωσαν» οι ίδιοι με τα δεδουλευμένα τους. Η υφυπουργός πάντως ενημερώθηκε ότι στους ιδιοκτήτες της επιχείρησης συγκαταλέγεται και ο πράσινος Δήμαρχος της Καισαριανής… Τοπικά πάντως τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν έδειξαν να αγνοούν αυτή την κρίσιμη λεπτομέρεια.
Β.Κ
 
Ηρεμία
Μία κλούβα των ΜΑΤ από την πλευρά του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου και αρκετοί άνδρες της Ασφάλειας και της Αστυνομίας περιφρουρούσαν το Δημαρχείο και τον γύρω χώρο εν όψει της επίσκεψης της κ. Άννας Νταλάρα. Δεν χρειάστηκε πάντως να παρέμβουν διότι εκτός από τους απλήρωτους εργαζόμενους που ειρηνικά είχαν αναρτήσει ένα πανό, ζητώντας το αυτονόητο, να μην τους κοροϊδεύουν και να πληρωθούν, κανείς άλλος δεν έσπευσε να χαλάσει την ησυχία της υφυπουργού. Το κυριακάτικο ηλιόλουστο πρωινό επέλεξαν να το αξιοποιήσουν διαφορετικά.
Β.Κ
 
Ήθελε δώρο
Το δώρο της πόλης αναζητούσε εναγωνίως και με επιμονή ο σύμβουλος της Δημοτικής Ενότητας Βόλου Νίκος Ντόκος. Ανεβαίνοντας στο βήμα της εκδήλωσης του ΠΑΣΟΚ και καλωσορίζοντας την κ. Άννα Νταλάρα εκ μέρους του οργάνου ακούστηκε να λέει: «Περιμένουμε από εσάς, κυρία υφυπουργέ, ένα δώρο για την πόλη. Οι Δήμοι περνούν δύσκολα, πρέπει να βοηθήσετε…» συνέχισε, αλλά η Άννα Νταλάρα δεν ήταν επιφορτισμένη με κάτι τέτοιο αφού αρκέστηκε να μιλήσει γενικά για τα προγράμματα που θα τονώσουν την απασχόληση και αφορούν όλη την επικράτεια.
Β.Κ
 
Αποστάσεις  
Κρατάει τις αποστάσεις του δείχνοντας ότι διαφωνεί με την πολιτική που εφαρμόζεται από τη κυβέρνηση ο Θανάσης Παπαδημόπουλος. Ο πρόεδρος του ΕΚΒ βρέθηκε προχθές με τους απλήρωτους εργαζόμενους της ΒΜΤΕ έξω από το Δημαρχείο, συμμετείχε στη συνάντηση με την υφυπουργό Εργασίας όπου ζητήθηκε η τριμερής και έπειτα έτερον ουδέν. Αποχώρησε μαζί με τους εργαζόμενους, επιλέγοντας να μην παραμείνει στο ακροατήριο μίας κομματικής εκδήλωσης που το περιεχόμενό της τον βρίσκει αντίθετο. Το έχει άλλωστε δηλώσει πολλές φορές ότι αυτή η πολιτική δεν συμβαδίζει με τις διεκδικήσεις των εργαζομένων. Και άμα είσαι μισθωτός στον ιδιωτικό τομέα και δεν έχεις δεσμεύσεις όπως ο πρόεδρος του ΕΚΒ, μπορείς να λειτουργείς όπως το λέει η συνείδησή σου.
Β.Κ
 
Αστραψε και βρόντηξε
«Στα κεραμίδια» ήταν χθες ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Νοτίου Πηλίου Σταμάτης Βακούλας. Αιτία οι 900.000 ευρώ που η Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου υποστηρίζει ότι έχει δικαστικές δαπάνες ο πρώην Δήμος Σηπιάδος. «Οι δικαστικές δαπάνες δεν πρέπει καν να υπολογίζονται, γιατί πρώτον δεν ξέρουν αν θα δικαιωθώ ή όχι. Από την άλλη πλευρά έχω χαρτιά που δείχνουν περίτρανα ότι οι δικαστικές δαπάνες αντιστοιχούν σε 450.000 ευρώ συν τους τόκους και όχι το ποσό που θέλει να λέει η Δημοτική Αρχή» έλεγε, ενώ πρόσθεσε πως «όπως έχουν σπεύσει να με κρίνουν θα έρθει και η ώρα που θα κριθούν και αυτοί. Και τότε θα είμαι εδώ και θα τα πούμε»…
Α.Φ.
 
Παρέμβαση Παπατόλια στη συγκέντρωση με την Αννα Νταλάρα
Σε δύο θέματα εστίασε την παρέμβασή του ο Απόστολος Παπατόλιας στη χθεσινή συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ με ομιλήτρια την Άννα Νταλάρα. Το πρώτο ήταν η επισήμανση για την απουσία συντονισμού του κυβερνητικού έργου στα θέματα των επενδύσεων και της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας. Το δεύτερο ήταν η απουσία ενός πειστικού και ολοκληρωμένου σχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις, που να χαράσσει διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. Και στις δύο επισημάνσεις του Παπατόλια, με ξεχωριστή οικειότητα, η Άννα Νταλάρα έδειξε να συμφωνεί απόλυτα. «Κάθε βδομάδα μας καλεί ο Πρωθυπουργός» δήλωσε «να μην έχουμε φέουδα – Υπουργεία, αλλά να αναπτύσσουμε οριζόντιες συνεργασίες για την ανάπτυξη». Αμήν και πότε…
Ν.Τ.
 
Εικόνες ντροπής
Η κατάσταση των κτηρίων ιδιοκτησίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Παλαιό Λιμεναρχείο, την οποία αποκάλυψε με φωτορεπορτάζ ο κυριακάτικος ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, είναι κατάσταση ανυπόφορη και αηδιαστική. Δείχνει όμως η συγκεκριμένη περίπτωση την κατάσταση που βρίσκεται η λεγόμενη δημόσια περιουσία…
«Τ»
 
Κι όμως υπάρχουν…
Μπορεί η χώρα να βρίσκεται στη δίνη οικονομικών προβλημάτων, όμως η κατάσταση δεν φαίνεται να προβληματίζει κάποιους πολιτικούς που διεξάγουν κρυφό μεν, κανονικό δε προεκλογικό αγώνα. Η επανεκλογή τους δείχνει να τους ενδιαφέρει περισσότερο και από τη σωτηρία της χώρας…
Χ.Μ.
 
Αυξάνονται τα ληξιπρόθεσμα
Το κράτος ζητάει από τους πολίτες να είναι συνεπείς στους φόρους τους και στις υπόλοιπες υποχρεώσεις τους, όμως το ίδιο γίνεται όλο και πιο αναξιόπιστο. Πιο συγκεκριμένα τα 5,5 δισ. ευρώ που χρωστούσε στην ιδιωτική οικονομία στα τέλη Μαρτίου έγιναν 6 δισ. ευρώ. Όταν είσαι κακοπληρωτής δεν μπορεί να απαιτείς συνέπεια από τις άλλους.
Χ.Μ.
 
Οι εξελίξεις…
Οσο και αν φαίνεται περίεργο στο τέλος του τρέχοντος τριημέρου θα γνωρίζουμε σε μεγάλο βαθμό τις επερχόμενες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις. Όλα τα σενάρια παραμένουν ανοικτά και ζωντανά, τόσο που ούτε οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές τους δεν κατέχουν επακριβώς τη δυναμική των πραγμάτων…
Ο Κρυπτογράφος
 
Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. στη Μαγνησία
Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. στη Μαγνησία πιστεύουν ότι η καύση βιομάζας στη Β΄ ΒΙ.ΠΕ Βόλου είναι μια μέθοδος διαχείρισης χωρίς καμιά βλάβη για το περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων; Συμφωνούν με την εισαγωγή από την Ιταλία τεράστιων ποσοτήτων απορριμμάτων για να καούν στη Β΄ ΒΙ.ΠΕ;
Εάν ναι, γιατί δεν βγαίνουν να το πουν;
Εάν όχι, γιατί σιωπούν;
Φ.Τ.
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου