ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-439670

Τροποποιήσεις 

Από τροποποίηση σε τροποποίηση προχωράει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε ό,τι αφορά τη διαδικασία υποβολής της Ενιαίας Δήλωσης Καλλιέργειας/Εκτροφής και τον καθορισμό της ασφαλιζόμενης αξίας και της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς φυτικού και ζωικού κεφαλαίου. Αυτή τη φορά οι αλλαγές ευτυχώς είναι ευνοϊκές για τους αγρότες, καθώς απαλλάσσονται από την καταβολή ασφαλιστικής εισφοράς οι μικροπαραγωγοί εφόσον η συνολική ασφαλιστική εισφορά που τους αναλογεί δεν υπερβαίνει τα 20 ευρώ, παρέχεται στον παραγωγό η δυνατότητα να αυξομειώνει την ασφαλιζόμενη αξία της παραγωγής του σε ένα εύρος ποσοστού +/- 20%, ενώ οι παραγωγοί θα μπορούν πια να καταβάλλουν την ασφαλιστική τους εισφορά σε 4 μηνιαίες δόσεις!

Α.Φ.

Χαρές…
…Εκανε χθες ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Νοτίου Πηλίου Κ. Παπαμαρκάκης γιατί εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Άντε να ξεκινήσουν σιγά-σιγά να «σβήνουν» υποχρεώσεις που η αλήθεια είναι πως είναι πολλές!
Α.Φ.
 
Δηλώνει παρών, αλλά δεν συνεχίζει…
Την επιθυμία του να μη διεκδικήσει την προεδρία του Δ.Σ. στο Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Βόλου εξέφρασε ο Λεωνίδας Αναστασίου, λέγοντας σε γνωστούς, φίλους και συναδέλφους πως οι υποχρεώσεις του πλέον είναι πάρα πολλές μετά και την ενασχόλησή του με την τοπική αυτοδιοίκηση. Παρ’ όλα αυτά ο ίδιος σημειώνει πως θα συμμετέχει ενεργά στο Σύλλογο, καθώς η επίλυση των προβλημάτων στο Νοσοκομείο αποτελεί γι’ αυτόν μεγάλο στοίχημα. Σε σχέση τώρα με την προεδρία του Συλλόγου, αυτή μυρίζει… άρωμα γυναίκας!
Δ.Π
 
Αλλοι διαγωνίζονται, άλλοι αγχώνονται
Περισσότερο άγχος είχαν χθες στην πρεμιέρα των πανελλαδικών εξετάσεων οι γονείς των διαγωνιζομένων, παρά οι διαγωνιζόμενοι. Έξω από τα προαύλια των σχολείων από πολύ νωρίς είχαν συγκεντρωθεί γονείς για να μάθουν μόλις βγουν τα παιδιά τους από τις αίθουσες πώς είχαν γράψει. Βέβαια κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στα προαύλια οι γονείς ανέλυαν μεταξύ τους το εκπαιδευτικό σύστημα, τις σχολές και τα τμήματα των Πανεπιστημίων, τις φιλοδοξίες των παιδιών τους αλλά και την οικονομική κρίση, η οποία θα σταθεί ίσως εμπόδιο στα όνειρα πολλών παιδιών.
Δ.Π
 
Το επίδομα κίνησης
 Τη δυσφορία τους εκφράζουν οι υπάλληλοι των Διευθύνσεων της πρώην ΝΑΜ οι οποίοι με τον Καλλικράτη ανήκουν πλέον στο δυναμικό του Δήμου Βόλου. Πρόκειται για τους εργαζόμενους στις Διευθύνσεις Πρόνοιας, ΚΕΠ και Πολεοδομίας και Πολεοδομικών Εφαρμογών, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι ακόμη δεν τους έχει το δοθεί το επίδομα κίνησης, περίπου 300 ευρώ, που παίρνουν οι υπάλληλοι στους Δήμους. Όπως λένε, επανειλημμένα έχουν ενοχλήσει τους υπεύθυνους του Δήμου, αλλά μέχρι τώρα δεν έχουν πάρει καμία απάντηση.
Aπό την πλευρά τους όμως και οι υπεύθυνοι του Δήμου που ρωτήθηκαν σχετικά σημειώνουν ότι έχουν στείλει δύο έγγραφα για το θέμα στο Υπουργείο Εσωτερικών, αλλά επίσης δεν έχουν πάρει μέχρι σήμερα καμία απάντηση.
 
Στη Θεσσαλονίκη
…«Με την υπογραφή των χρηματικών ενταλμάτων πληρωμής, τα οποία είναι τίτλοι προς πληρωμή ποσών από το λογαριασμό διαχείρισης του Δήμου και εν προκειμένω της διαχείρισης των υπέρ τρίτων κρατήσεων, κατέστης και εσύ υπόλογος διότι διενήργησες διαχειριστικές πράξεις, ενεχόμενος για κάθε διαπιστούμενο έλλειμμα από τις ενέργειες σου αυτές. Με τις ανωτέρω ηθελημένες πράξεις σου, καθώς και με την έλλειψη παντελούς εποπτείας στη διαχείριση των υπέρ τρίτων κρατήσεων, τις οποίες γνώριζαν και έτεροι συγκατηγορούμενοί σου που σκοπούσαν στην ολοκλήρωση του ίδιου εγκλήματος, ιδιοποιήθηκες παράνομα χρηματικά ποσά»
Τα παραπάνω σημειώνονται στο κατηγορητήριο που υπάρχει κατά του πρώην Δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, που είναι ένας από τους 25 που κλήθηκαν να απολογηθούν για την υπεξαίρεση των 51,4 εκατομμυρίων ευρώ. Τώρα τι σχέση αυτή η υπόθεση με τις αυτοδιοικητικές υποθέσεις της περιοχής μας; Έχει και παραέχει.
 
Στην Πάτρα
 Αλλού γίνονται πράγματα ακόμη και σε αυτή την περίοδο της οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα. Για παράδειγμα στην Πάτρα και σε αντιστάθμισμα της ανεργίας που πλήττει την περιοχή εγκρίθηκε το αίτημα υπαγωγής στις διατάξεις του προηγούμενου νόμου για τις ιδιωτικές επενδύσεις 3299/2004 της εταιρίας «Αυτοκινητοδρόμιο Πάτρας Α.Ε». Η συνολική επένδυση είναι 94,6 εκατ. ευρώ και εκτός των άλλων προβλέπεται η δημιουργία πίστας αγώνων διεθνών προδιαγραφών για τη λειτουργία αγώνων αυτοκινήτων F 1, αγώνων μοτοσικλέτας παγκόσμιου πρωταθλήματος super bike, καθώς επίσης αγώνων και πρωταθλήματος καρτ.
Για την επένδυση συμμετέχουν όλοι οι τοπικοί φορείς της περιοχής, όπως ο Δήμος Πατρέων, η ΤΕΔΚ Αχαΐας, το Επιμελητήριο κ.α .
Αυτά στην       Πάτρα. Εδώ;
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.
 
 
Στις πρώτες σειρές
«Πρώτη μούρη» στο Ζάππειο χθες ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Οι κάμερες τον έδειξαν στις πρώτες σειρές να παρακολουθεί μαζί με άλλα στελέχη της Ν.Δ., πρώην υπουργούς και βουλευτές, την ομιλία του προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά στην παρουσίαση της οικονομικής πρότασης για την έξοδο της χώρας από την κρίση.
Β.Κ
 
Μας πήραν χαμπάρι
Παρόντος του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Σταύρου Λαμπρινίδη, Άγγλος ευρωβουλευτής αποκάλεσε γελοίους τους πολιτικούς ηγέτες στην Ελλάδα αλλά και τις τράπεζες της χώρας μας.«Δεν θα πληρώνουν οι λαοί μας τους γελοίους Έλληνες πολιτικούς και τις γελοίες τράπεζες της Ελλάδας!», είπε χαρακτηριστικά.
Χαμός. Μας θεωρούν επίσημα πλέον τη Σπιναλόγκα της Ευρώπης σύμφωνα με τα όσα μεταφέρονται για το συγκεκριμένο περιστατικό στο διαδίκτυο. Τώρα εάν απάντησε ο Έλληνας ευρωβουλευτής ή όχι θα σας γελάσω. Δεν υπάρχει πάντως καμία τέτοια αναφορά.
Β.Κ
 
Και όμως
Καλά, απίστευτοι οι τροϊκανοί. Πήγαν χθες στη Βουλή και ούτε λίγο ούτε πολύ έκαναν υποδείξεις στην Επιτροπή Οικονομικών σε βουλευτές ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ να καθίσουν μαζί και να τα βρούνε για το μνημόνιο. Εξαιρετικά επικίνδυνη η «πρωτοβουλία» ειδικά μέσα στη Βουλή. Ίσως αυτό να εκνεύρισε τη Βάσω, που τους αποκάλεσε ούτε λίγο ούτε πολύ κερδοσκόπους. Ζήσαμε τελικά να το δούμε και αυτό. Να δεις που σε λίγο θα τους δούμε τους τροϊκανούς να νομοθετούν κιόλας.
Β.Κ
 
Αστυνομικό Δελτίο!…  
«Χθες και περί ώραν 10ην νυκτερινή, στην πλατεία Κάτω Λεχωνίων, 57χρονος ιδιοκτήτης περιπτέρου δέχθηκε επίθεση από δύο σκουρόχρωμους αλλοδαπούς, οι οποίοι αφού τον χτύπησαν και τον τραυμάτισαν δι’ αιχμηρού οργάνου, τον ακινητοποίησαν και του απέσπασαν τις εισπράξεις. Του συμβάντος επελήφθη ο αστυνομικός σταθμός Μηλεών, ο οποίος διενεργεί ανακρίσεις για τον εντοπισμό των δραστών».
Αυτό θα ήταν ένα σύνηθες αστυνομικό δελτίο, χωρίς να κάνει ιδιαίτερη εντύπωση. Ας δούμε όμως αναλυτικότερα του «συμβάν». Ο 57χρονος, μετά τον τραυματισμό του (έπιασε με τα χέρια του το μαχαίρι των ληστών, προσπαθώντας μην τον σφάξουν), τηλεφώνησε αιμόφυρτος, όπως είπε ο ίδιος, στην αστυνομία Μηλεών, αλλά του είπαν: «Δεν έχουμε περιπολικό»! Ύστερα τηλεφώνησε στην αστυνομία του Βόλου για να του πουν «κι εδώ έχουμε φασαρίες, περίμενε και θα δούμε»!
Ας δούμε όμως τα πράγματα ακόμα πιο αναλυτικά:
Η αστυνομία έχει εγκαταλείψει από χρόνια την περιοχή του πρώην Δήμου Αρτέμιδας και όχι μόνο. Βέβαια οι τοπικοί μας βουλευτές δεν μας άφησαν ανυπεράσπιστους: έκαναν επερωτήσεις για το πρόβλημα…. Τελικά όμως δεν υπάρχουν αστυνομικά όργανα περίσσια για τον κόσμο, όλα χρειάζονται για την προφύλαξη των πολιτικών και το κυνηγητό των χούλιγκανς στους ποδοσφαιρικούς αγώνες. Κι αντί να λύσουν άμεσα το πρόβλημα, Κυβέρνηση κι Αντιπολίτευση μαζί, προσανατολίζονται, λέει, να κάνουν εκλογές…
Αχρείοι, ποιοι θα σας ψηφίσουν; Οι σφαγμένοι;
Μαντ.
 
 
Αλλες εποχές  
Οι επιθέσεις σε πολιτικά γραφεία θυμίζουν άλλες σκοτεινές εποχές. Μια τέτοια επίθεση έγινε προχθές το βράδυ στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας στην οδό Δημητριάδος, παρουσία μάλιστα και στελεχών του κόμματος, τα οποία όπως ήταν φυσικό τρομοκρατήθηκαν. Αυτοί που έχουν κάνει σημαία το σύνθημα «η βία γεννάει βία» δεν μπορεί να λειτουργούν με τέτοιους όρους. Καταδικαστέες συμπεριφορές απ’ όπου και αν προέρχονται, όποιον και αν πλήττουν, είτε είναι φορέας είτε απλός πολίτης…
«Τ»
Δεύτερη πρόταση
Κανείς δεν μπορεί με βεβαιότητα να πει σήμερα ότι ο δρόμος του Μνημονίου ή οι προτάσεις Σαμαρά οδηγούν ασφαλέστερα στην έξοδο από την κρίση. Ενδεχομένως ούτε η μία ούτε η άλλη πρόταση να είναι απολύτως αποτελεσματική. Είναι πάντως γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι πλέον υπάρχουν δύο ευδιάκριτα διαφορετικές προτάσεις για το πολιτικό και όχι οικονομικό ή κοινωνικό πρόβλημα της χώρας. Αυτό είναι ζήτημα ουσίας για τη Δημοκρατία.             Ποια από τις δύο προτάσεις υιοθετείται από την κοινωνία εναπόκειται στην κρίση των πολιτών και μόνο…
Ο Κρυπτογράφος
 
Για τα τραπεζοκαθίσματα της Αγριάς
Θα τολμήσει η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου να εφαρμόσει το νόμο στη Μύκονο, την Πάρο και σε ολόκληρη τη χώρα ή η δραστηριότητά της εξαντλείται στα… τραπεζοκαθίσματα της Αγριάς;
Κι ακόμα, θα καταργήσει τις γραμμές του ΟΣΕ και την Εθνική Οδό Βόλου Τσαγκαράδας, στο τμήμα της Αγριάς, που επίσης βρίσκονται στον αιγιαλό;
Καλοί οι λεονταρισμοί, αλλά όταν ο νόμος εφαρμόζεται επιλεκτικά, τότε γυρίζει μπούμερανγκ.
Φ.Τ.
 
Για την κρατική βία
Αλήθεια, πώς μπορεί η κυβέρνηση να λυπάται για γεγονότα στα οποία η ίδια, με πράξεις και παραλείψεις, συνειδητά συνέβαλε;
Φ.Τ.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου