ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-439913

Μικροί δημοσιογράφοι εν δράσει

Τα γραφεία του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ επισκέφθηκαν χθες το πρωί μαθητές της Ε’ τάξης των 10ου και 11ου Δημοτικών Σχολείων Βόλου. Οι μαθητές αποφάσισαν να εκδώσουν δική τους σχολική εφημερίδα και αποφάσισαν να ενημερωθούν για όλα τα στάδια της συγγραφής και δημιουργίας μιας τοπικής εφημερίδας. Οι ερωτήσεις τους ήταν πολλές και στοχευμένες, γεγονός που εντυπωσίασε όλη τη δημοσιογραφική ομάδα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ. Όλο το προσωπικό του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ εύχεται στους μαθητές καλή πρόοδο και θα βρίσκεται στο πλευρό τους στα επόμενα δημοσιογραφικά τους βήματα.

Δ.Π

Αυξήθηκαν οι άποροι
Ενδεικτική της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει, μεσούσης της κρίσης, αρκετοί συνάνθρωποί μας, είναι η αύξηση των μερίδων φαγητού που διανέμονται καθημερινά από τα σημεία σίτισης της Μητροπόλεως. Σύμφωνα με τα αριθμητικά στοιχεία που συνέλλεξε χθες ο κ. Ιγνάτιος, οι μερίδες φαγητού που διατίθενται στους αναξιοπαθούντες έχουν φθάσει πλέον τις 1.309 έναντι των 1.200 περίπου που ίσχυαν μέχρι πρότινος. Η διαρκής αύξηση των νεοπτώχων εντείνει τις προσπάθειες της τοπικής Εκκλησίας, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες που πολλαπλασιάζονται σχεδόν σε καθημερινή βάση, αποδίδοντας στην πράξη τις ολέθριες συνέπειες της οικονομικής κρίσης.
Γ. Υ.
 
Αλλος κέρδισε τις εκλογές, κι άλλος τις εντυπώσεις

Δεν το περίμενε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας κ. Σωκράτης Σαβελίδης να χάσει τόσο μεγάλο έδαφος η ΔΑΚΕ στις χθεσινές εκλογές. Παρ’ όλα αυτά ο ίδιος συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους και πιθανότατα θα αναδειχθεί εκ νέου πρόεδρος της Ένωσης. Ο ίδιος έδειξε μια δυναμική που ξεχώρισε όλο το προηγούμενο διάστημα, όμως τελικά τις εντυπώσεις των εκλογών κέρδισε ο κ. Γιώργος Χαλκιαδόπουλος, ο οποίος και περισσότερες ψήφους έλαβε σε σχέση με πέρυσι και αύξησε το ποσοστό του. Κατά τα άλλα τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ παραμένουν τα ίδια, χωρίς καμία ανατροπή, χωρίς καμία αλλαγή.

Δ.Π

 
Αυξημένα τα κενά εκπαιδευτικών
Το ΠΥΣΠΕ Μαγνησίας ανακοίνωσε τα κενά που υπάρχουν ανά σχολείο σε όλο το νομό. Ειδικότερα ο αριθμός ανέρχεται στα 183, ενώ οι εκπαιδευτικοί μπορούν μέχρι στις 20 Μαΐου να υποβάλουν αιτήσεις για τοποθέτηση ή βελτίωση θέσης. Ευελπιστούμε μόνο οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί να βρίσκονται στις θέσεις τους στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και να μην ψάχνουμε δασκάλους να καλύψουν τα κενά μέσα στα Χριστούγεννα.

Δ.Π

Συσκέπτονται
Δεν ξέρω τι γίνεται στην Αθήνα, στο Βόλο πάντως στο ΠΑΣΟΚ συσκέπτονται και προετοιμάζονται για την Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ στις 3 του Σεπτέμβρη. Προχθές σε συνεδρίαση της Ν.Ε αποφασίστηκαν οι δράσεις και οι άξονες θεματικών περιφερειακών συνελεύσεων που θα γίνουν στη Μαγνησία, ενώ αρχές Ιουνίου προγραμματίζεται και Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη. Υπό την αίρεση φυσικά ότι δεν υπάρχουν άλλες πολιτικές εξελίξεις.
Β.Κ
 
Χαρακίρι
Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Νατότο Καν, ανακοίνωσε πως παραιτείται του μισθού του μέχρι να λήξει η κρίση στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, αναλαμβάνοντας με αυτό τον τρόπο τις ευθύνες που του αναλογούν για την καταστροφή στο πυρηνικό σταθμό. Ένα είδους χαρακίρι… είναι και αυτό, από αυτά που όμως στην Ελλάδα δεν πρόκειται να δούμε ποτέ από κανέναν πολιτικό. Εδώ έπρεπε να ξεφωνίσουν τους μισούς συνταξιούχους βουλευτές για τα αναδρομικά για να δεσμευτούν ότι δεν θα τα πάρουν, εάν και ακόμη ορισμένους τους περιμένουμε… να βγούνε να καθαρίσουν τη θέση τους.
Β.Κ
 
Εκτός γραμμής
Εκτός κομματικής γραμμής κινήθηκε ο βουλευτής του ΠαΣοΚ κ. Π. Κουρουμπλής, καταψηφίζοντας στην ονομαστική ψηφοφορία που έγινε στην Βουλή τη ρύθμιση για την παροχή εγγυήσεων ύψους 30 δισ. ευρώ προς τις τράπεζες. Ωστόσο, όπως σχολίαζαν αρμόδιες πηγές της Κ.Ο. του ΠαΣοΚ, «δεν υπάρχει θέμα διαγραφής» του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του Κινήματος. Δεν είναι μέρες τώρα για νέους πονοκεφάλους, έρχεται άλλωστε το Μεσοπρόθεσμο και πρέπει να είναι «ετοιμοπόλεμοι» και οι 156… μην μείνουν στο δρόμο από λάστιχο και ψάχνονται.
Β.Κ
 
Νέες εξελίξεις
 Την ερχόμενη Παρασκευή απολογείται ενώπιον της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Βόλου ο πρώην ταμίας του Δήμου Αισωνίας.
Ωστόσο εκείνο που φαίνεται ότι θα έχει μακριά συνέχεια είναι το έλλειμμα που παρουσιάστηκε στο Δήμο Βόλου, καθώς ο εργολάβος, που σύμφωνα με το συνήγορό του Χρ. Σιγάλα θα κάλυπτε το οικονομικό άνοιγμα, φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες αποφασισμένος να διεκδικήσει τα χρήματα που του οφείλονται από το Δήμο…
 
 Αλλαγή ώρας
 …Για τις τέσσερις το απόγευμα ορίστηκε η αυριανή ειδική εκδήλωση του Δήμου Βόλου για το ΓΠΣ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου. Αρχικά η εκδήλωση είχε οριστεί για τις 6 το απόγευμα, αλλά η διεξαγωγή του αγώνα Ολυμπιακός Β. – ΠΑΟΚ στις 7. 30 το απόγευμα έκανε τον Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας να ζητήσει τη μετάθεση της ώρας της εκδήλωσης, φοβούμενος μήπως αντί για το Δημαρχείο πολλοί χάσουν το δρόμο και πάρουν το δρόμο προς τον Περιφερειακό…
 
 Δυσφορία
 …Δεν έκρυβε τη δυσφορία του χθες ο Αντιδήμαρχος Νίκος Μόσχος για τη στάση της Διεύθυνσης των σούπερ μάρκετ Μασούτης. Πριν από 1½ μήνα περίπου εκπρόσωπος της εταιρίας συμφώνησε ότι σε ένα μήνα η εταιρία θα προχωρήσει στο διαχωρισμό του καταστήματος, από την οδό Ιάσονος και την οδό Αργοναυτών αντίστοιχα , όπως προέβλεπε η άδεια που είχε στα χέρια της. Τελικά προχθές η εταιρία έστειλε νέα επιστολή και ενημέρωνε το Δήμο ότι μέχρι τις 30 Ιουνίου έχουν αποφασίσει να μεταφερθούν!!!
 
 Κινητοποιήσεις;
 Στις 25 Μαΐου θα γίνει το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου. Μία συνεδρίαση στην οποία αναμένονται με ενδιαφέρον οι προτάσεις που θα γίνουν από το Δήμαρχο για κινητοποιήσεις της τοπικής κοινωνίας σε μία προσπάθεια να ασκηθούν πιέσεις προς την Πολιτεία προκειμένου να ανακοινώσει τα αντισταθμιστικά για το Βόλο και τη Λάρισα για την απώλεια των Μεσογειακών Αγώνων.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.
 
Αχ, αυτά τα αναλώσιμα
Ενσταση για τον προϋπολογισμό του Δήμου Αλμυρού θα καταθέσει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Χρήστος Βούλγαρης. Ο ίδιος αρνείται να εγκρίνει το κονδύλι για τα αναλώσιμα, θεωρώντας το υπερβολικό και για το οποίο είχε εκφράσει τη μεγαλύτερη αντίθεση στη συζήτηση του προϋπολογισμού στο Δημοτικό Συμβούλιο. Άλλωστε όλοι μας θυμόμαστε ότι και στη διάρκεια της προηγούμενης θητείας ως αντιπολίτευση και πάλι έκανε συνεχείς επερωτήσεις για τα αναλώσιμα και ζητούσε να γίνει αποθήκη για να μπορούν να ελέγχονται.
Α.Φ.
 
Πόσο κοστίζει;
Ερχονται καταγγελίες από τη Σκόπελο ότι το τέλος επανασύνδεσης από την ΔΕΥΑ είναι υπέρογκο και ξεπερνά τα 65 ευρώ! Αλήθεια, τόσο πολύ κοστίζει;
Α.Φ.
 

Ολα ανοικτά

Τα σενάρια για την ελληνική οικονομία παραμένουν ανοικτά στο σύνολό τους. Οι κρίσιμες ημερομηνίες προσδιορίζονται μεταξύ 16 και 24 Μαΐου. Τότε ίσως μάθουμε τι πραγματικά μάς έχει συμβεί. Οι εξελίξεις έχουν δρομολογηθεί στο περιβόητο πλέον άτυπο συμβούλιο του Λουξεμβούργο για το οποίο μάθαμε για τη συνεδρίασή του, όχι όμως και το περιεχόμενό του, εκτός από κάποιες διαρροές…
Ο Κρυπτογράφος
 
Ερωτήματα
Αρνητική χαρακτηρίζει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός την απόφαση του υπουργείου Παιδείας με την οποία ανοίγει ο δρόμος για την κατάργηση των τμημάτων των ΤΕΙ σε Λάρισα, Τρίκαλα και Καρδίτσα. Πολλά είναι τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν, επισημαίνει και ζητά συνάντηση στο υπουργείο Παιδείας.
Με ποια κριτήρια ελήφθη η απόφαση, πώς διασφαλίζονται τα επαγγελματικά δικαιώματα των σημερινών φοιτητών και αποφοίτων των Τμημάτων αυτών, τι θα γίνουν οι επενδύσεις που έκανε η ελληνική πολιτεία διαχρονικά στο ΤΕΙ Λάρισας για την αναβάθμιση των σπουδών, είναι ερωτήματα που πρόκειται να θέσει.
Β.Σ.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου