ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-440201

Μουσική πανδαισία

Τις εντυπώσεις κέρδισε για μια ακόμη φορά το έμψυχο δυναμικό το Μουσικό Σχολείο Βόλου με την τηλεοπτική του παρουσία στην εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου που προβλήθηκε το περασμένο Σάββατο από την ΝΕΤ. Το ευρύτερο εκπαιδευτικό έργο που παράγεται στους κόλπους του σχολείου αποτυπώθηκε στις άρτιες ερμηνείες και το πνεύμα συνεργασίας μεταξύ των μαθητών αλλά και των διδασκόντων. Οι έπαινοι που απέσπασε το έμψυχο δυναμικό του σχολείου από τον Γιώργο Νταλάρα και τους παριστάμενους στην εκπομπή της ΝΕΤ «Στην υγειά μας», εγγράφονται ως σημαντικές επισημάνσεις και πολύτιμη παρακαταθήκη για το μέλλον.

Γ.Υ.

Γιατί έσπευσε;
Ολοι έκαναν τις εκτιμήσεις τους για όσα είπε και γιατί τα είπε, χθες, ο Α. Λοβέρδος. Πλειοψήφησε η άποψη ότι ήθελε να τα βάλει με τον Παπακωνσταντίνου επειδή κανένας δεν τον ενημέρωσε για το Λουξεμβούργο και ότι με τον τρόπο του υπέδειξε και ανασχηματισμό και εκλογές στον πρωθυπουργό.
Η άποψη ότι τα είπε για να σπεύσει να τοποθετηθεί στο κάδρο των επίδοξων διαδόχων στην ηγεσία, αφού είναι από αυτούς που βλέπουν σίγουρα εκλογές σύντομα και ήττα, νομίζω δεν εμφανίσθηκε πουθενά.
Μ.Μ.
 
Κι άλλοι στη σειρά
Πόσο τυχαίο ήταν ότι αμέσως μετά τον Λοβέρδο έσπευσε να πει περίπου τα ίδια η Άννα Διαμαντοπούλου και από τη Βουλή ο Χρ. Παπουτσής έδινε το δικό του στίγμα τασσόμενος υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ; Είναι και πολλοί οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση.
Μ.Μ.
 
Μπορεί να ήταν «λαγός»;
Φυσικά παίζει και το σενάριο να μην τα είπε τόσο αυθορμήτως αυτά ο Λοβέρδος. Οι καχύποπτοι επικαλούνται την ταχύτητα με την οποία έσπευσε ο Πεταλωτής να τον καλύψει και να του δώσει δίκιο. Δημιουργώντας τη βάση για πιθανό ανασχηματισμό ή ακόμη και για εκλογές με το επιχείρημα ότι δεν εξασφαλίζεται στη Βουλή η αυξημένη πλειοψηφία αποδοχής των νέων μέτρων
Μ.Μ.
 
Τα ερωτήματα έμειναν
Μόνο που με την ταχύτητά του ο Πεταλωτής αποδέχθηκε και κάποια άλλα πράγματα που είπε ο Λοβέρδος. Όπως ότι η κυβέρνηση πάσχει από συνοχή, ενότητα και αλληλεγγύη, ότι κάποιοι δημιουργούν νεφελώδες τοπίο και ότι δεν καταφέραμε να δώσουμε στο εξωτερικό την εικόνα της αποφασιστικής αντιμετώπισης της κρίσης. Κι αυτά ως ερωτήματα σίγουρα θα επανέλθουν όταν έρθει η ώρα.
Μ.Μ.
 
Αντιπολίτευση στον πρόεδρο της Ν.Δ.
Να πάρει πίσω την πρόταση που έκανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Σαμαράς για τις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές ζήτησε ο γραμματέας της ΕΛΜΕ Μαγνησίας κ. Αλέκος Αρβανιτάκης. Ο συνδικαλιστής της ΕΛΜΕ είπε χαρακτηριστικά πως «ο κ. Σαμαράς είπε να φύγουν από τις πανελλαδικές οι στρατιωτικές σχολές γιατί μπορεί να εισαχθούν άτομα από… καραμπόλα. Κάποιος θα πρέπει να πει ότι αυτά τα παιδιά έχουν πρώτη επιλογή τις σχολές και δεν μπαίνουν από καραμπόλα. Μπαίνουν με βάση τις γνώσεις και τη βαθμολογία τους. Εκτός αν θέλουμε να γυρίσουμε σε εποχές όπου ο βουλευτής, ο απόστρατος ή αξιωματικός έβαζε το δικό του παιδί στις σχολές και να γυρίσουμε σε ένα στρατό και μία αστυνομία όπως γνωρίζουμε εμείς οι παλαιότεροι». Τάδε έφη Αλέκος Αρβανιτάκης λίγες ημέρες πριν τις πανελλαδικές.
Δ.Π
 
Κομμένα πια… τα ηλεκτρικά!
Με το φόβο πως θα μπουν στα γραφεία τους το πρωί και θα είναι κομμένο είτε το ηλεκτρικό είτε το νερό είτε το τηλέφωνο ζουν τις τελευταίες ημέρες οι υπάλληλοι αλλά και οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το ίδρυμα δεν έχει ούτε ένα ευρώ στο ταμείο του και έχει να πληρώσει από ένα έως και τρεις μήνες τους λογαριασμούς του. Οπότε είναι πολύ πιθανό ανά πάσα στιγμή οι ΔΕΚΟ να αποφασίσουν διακοπή των παροχών…
Δ.Π
 
Αγώνες πανελλήνιας φήμης
Στη Σκόπελο θα διοργανωθούν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος οι Ιστιοπλοϊκοί Αγώνες «XXII Αγώνας Βορείων Σποράδων». Η διοργάνωση έχει γίνει με πολλή προσοχή και μεράκι από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Βόλου, ενώ αρωγοί είναι ο Δήμος Σκοπέλου και ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Σκοπέλου. Οι προσπάθειες αυτές δίνουν ένα παράδειγμα συλλογικής εργασίας για όφελος της περιοχής, την οποία θα επισκεφθούν εκατοντάδες λάτρεις του είδους. Τέτοια γεγονότα πρέπει να γίνονται, αν θέλουμε επιτέλους να έρθει η πολυπόθητη ανάπτυξη.
Δ.Π
 
Προβληματισμός για τις δαπάνες
Η γενική συνέλευση και οι εκλογές για την Ένωση Γονέων Βόλου διεξήχθησαν χθες και οι γονείς εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων, που φημολογείται πως θα είναι αρκετά περικομμένες. Στην Ένωση πλέον έχουν ενταχθεί εκπρόσωποι από τα σχολεία των Δήμων που συνενώθηκαν με το διευρυμένο Δήμο Βόλου και η δουλειά του νέου διοικητικού συμβουλίου αναμένεται μεγαλύτερη και δυσκολότερη. Ευχή όλων είναι η νέα σχολική χρονιά να κυλήσει ήρεμα και χωρίς εντάσεις.
Δ.Π
 
Εκλογές παντού
Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αλλά και οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Βόλου. Παιδεία – υγεία – συμμαχία; Ίσως ναι, ίσως όχι. Το θέμα όμως είναι πως τόσο η παιδεία όσο και η υγεία αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και κάποιος επιτέλους πρέπει εκτός από να τα ακούσει και να τα λύσει.
Δ.Π
 
Ψήφος εμπιστοσύνης
Ισχυροποιείται η φωνή των ΑΜΕΑ σε πανελλαδικό επίπεδο. Για δεύτερη φορά εκλέχτηκε στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Γονέων ΑΜΕΑ η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων ΑΜΕΑ Μαγνησίας Ουρανία Καρανικόλα στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας. Μπορεί η ίδια η κ. Καρανικόλα να κρατά πάντα χαμηλούς τόνου,ς η εκλογή της ωστόσο αν μη τι άλλο σημαίνει αναγνώριση των προσπαθειών της αφενός και αφετέρου αποτελεί μία μεγάλη ευκαιρία ώστε τα θέματα του τοπικού συλλόγου να προωθηθούν ακόμη πιο δυναμικά, όπως άλλωστε γίνεται πάντα μέχρι τώρα.
Β.Κ
 
Ες αύριο τα σπουδαία
Μέχρι την Πέμπτη αναμένεται από την Επιθεώρηση Εργασίας το πόρισμα για το θέμα της συνδικαλιστικής παρουσίας του Κων. Στεργίου μέσα στη ΜΕΤΚΑ. Χθες συνεχίστηκε η τριμερής μετά και την αυτοψία που έκανε η Επιθεώρηση στο χώρο δουλειάς, χωρίς ωστόσο τίποτα να αλλάξει όσον αφορά στη στάση της εταιρίας, αλλά και των σωματείων από την άλλη πλευρά που επιμένουν στη συνδικαλιστική δίωξη. «Ες αύριο τα σπουδαία» και βλέπουμε.
Β.Κ
 
Δικαιολογίες
Οι τρεις απεργιακές συγκεντρώσεις στο Βόλο στην αυριανή πανεργατική απεργία έρχονται να επιβεβαιώσουν για μία ακόμη φορά ότι το συνδικαλιστικό κίνημα δεν λέει να ωριμάσει.. Το δυσάρεστο είναι ότι ψάχνοντας και βρίσκοντας διάφορες, αστείες κυρίως, δικαιολογίες, παρατάξεις και συνδικάτα επιμένουν «ξεχωριστά», λες και τα προβλήματα έχουν χρώμα ή υπάρχει η πολυτέλεια της πανσπερμίας των συγκεντρώσεων. Γι’ αυτό κάθε φορά τρίβουν τα χέρια τους οι εκάστοτε κυβερνώντες. Μας έχουν πάρει χαμπάρι και όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες για μικρά παιδιά.
Β.Κ
 
Πιστευτά και μη
Αυτές οι διαπιστώσεις Παπακωνσταντίνου ότι η χώρα βασίστηκε σε ένα στρεβλό αναπτυξιακό μοντέλο με αποτέλεσμα να έχει δύσκολα χρόνια μπροστά της, αποτελούν πραγματικά μνημείο μαζί με την αισιοδοξία του ότι τα μέτρα που εφαρμόζονται θα αποδώσουν καρπούς. Τι να πιστέψεις πια δεν ξέρεις.
Β.Κ
 
Κλείνει υποχρεώσεις
«Ζεστό» χρήμα σε επιχειρήσεις της Θεσσαλίας και κατά συνέπεια στην τοπική αγορά πρόκειται να παροχετεύσει τις επόμενες ημέρες η αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας εξοφλώντας υποχρεώσεις από το παρελθόν.
Ταυτόχρονα, διεκδικεί, τεκμηριωμένα και ανυποχώρητα, πρόσθετους πόρους από την κεντρική κυβέρνηση προκειμένου «να πάψουν οι οικονομικές και κοινωνικές στρεβλώσεις που παρατηρούνται σήμερα», τόνισε χθες ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός σε συνάντηση με τις διοικήσεις των Εργοληπτικών Συνδέσμων απ’ ολόκληρη την Θεσσαλία.
Β.Σ.
 
Το πλατύσκαλο της χρεοκοπίας
Σήμερα πλέον κανένας δεν αμφιβάλλει ότι το κόστος διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 υπήρξε σταθμός στον ολισθηρό δρόμο της χώρας προς την οικονομική εξαθλίωση. Ενδεικτικό είναι και το δημοσίευμα κυριακάτικης αθηναϊκής εφημερίδας σύμφωνα με το οποίο ο κάθε Αυστραλός πλήρωσε για τα έργα των Ολυμπιακών Αγώνων του Σίνδεϊ 75 ευρώ, ενώ ο κάθε Έλληνας για τα έργα του 2004 πλήρωσε 900 ευρώ!!! Για να μη σπεύσουν ορισμένοι να μιλήσουν για πληθυσμιακά δεδομένα, υπενθυμίζουμε ότι ο πληθυσμός της μακρινής Αυστραλίας δεν είναι ούτε καν ο διπλάσιος της Ελλάδας. Το μόνο ερώτημα που απομένει είναι αν θα εξηγήσουν όσοι υπέγραψαν τις χρυσές συμβάσεις πώς εξηγείται αυτή η πελώρια διαφορά κόστους.
«Τ»
 
Δεν ήταν χρησμός…
Τα όσα είπε χθες ο Ανδρέας Λοβέρδος προσπαθούν να ερμηνεύσουν διάφοροι κύκλοι. Η σεναριολογία χθες ξεπέρασε ακόμη και το ύψος των σπρεντς. Πάντως ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν μιλάει πρώτη φορά για έλλειψη αποφασιστικότητας και συντονισμού. Εδώ και τρεις μήνες ο Λοβέρδος ουρλιάζει κυριολεκτικά ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερα από όσα προβλέπει το μνημόνιο. Δεν εξετάζουμε αν έχει δίκιο ή άδικο, πάντως τα έλεγε. Χθες απλά έδειξε με εύσχημο τρόπο και την έξοδο σε ορισμένους συναδέλφους του εκπαιδευτικούς.
Ο Κρυπτογράφος
 
Να κοιμόμαστε ήσυχοι
Ο κ. Καρτάλης μάς μετέφερε δηλώσεις… Μαγκριώτη για τον Περιφερειακό. Κι εκεί εξαντλήθηκε για την ώρα η παρέμβασή του στο θέμα!
Να κοιμόμαστε ήσυχοι δηλαδή!!!
Φ.Τ.
 
Ψήφισμα
Τρεις απεργιακές συγκεντρώσεις αύριο. Πέρα από όλα τα άλλα δεν θα ήταν καλή ιδέα να εγκριθεί από τους συγκεντρωμένους και ψήφισμα κατά του εργοστασίου βιομάζας που σχεδιάζεται να γίνει στο Βόλο;
Φ.Τ.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου