ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-440521

«Μπήκαν» στο Διοικητήριο

Δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα τράκαραν χθες το πρωί περίπου 6 με 6.30 μπροστά από το Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας. Οι αιτίες άγνωστες, αφού η Τροχαία δεν καταγράφει τα ατυχήματα που έχουν μόνο υλικές ζημιές, ωστόσο αυτόπτες μάρτυρες μας είπαν ότι τα αμάξια κόντεψαν να «μπουν» μέσα στα γραφεία. Άλλωστε το στραπατσάρισμα είναι οφθαλμοφανές… Προσοχή!

Α.Φ.

Η διαχείριση Απορριμμάτων
Ολο και περισσότερα δημοσιεύματα του αθηναϊκού Τύπου επισημαίνουν με πιεστικό τρόπο ότι η διαχείριση απορριμμάτων καθυστερεί στην Ελλάδα. Τα δημοσιεύματα πύκνωσαν μετά το… στραπάτσο της Κερατέας. Μεγάλα τα συμφέροντα, μεγάλες και οι πιέσεις… Πάντως για το συγκεκριμένο θέμα τα συγκροτήματα δείχνουν να κινούνται στη γραμμή: «Μακριά από το Κολωνάκι και όπου να είναι…».
Χ.Μ.
 
Τα στοιχειωμένα δημόσια έργα
Δεν είναι μόνο όσα δικαίως είπε ο Δήμαρχος Βόλου για τον Περιφερειακό δρόμο του Βόλου και την απίστευτη κοροϊδία της τοπικής κοινωνίας τις τελευταίες δεκαετίες, είναι και το γεγονός ότι όλα τα δημόσια έργα της Μαγνησίας αποδείχτηκαν προβληματικά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το τοπικό Αεροδρόμιο. Αυτό το κορυφαίο αναπτυξιακό έργο. Είναι δυνατόν να έχουν δαπανηθεί εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή του και να μην έχει γίνει ένας συνδετήριος δρόμος ενός χιλιομέτρου με την Εθνική Οδό; Χάνονται οι ταξιδιώτες στα χωράφια μαζί με τις ελπίδες… για οικονομική ανάκαμψη. Ποιοι υλοποιούν τα έργα στον τόπο μας και με τι ποιότητας φαιά ουσία σκέπτονται και σχεδιάζουν, ποτέ δεν το καταλάβαμε!
Χ.Μ.
 
Τα σκληρότερα έρχονται…
Χθεσινές εφημερίδες με πολύ καλή ενημέρωση στα ενδότερα της κυβέρνησης υποστήριζαν ότι το νέο πακέτο μέτρων στο πλαίσιο του προγράμματος σταθεροποίησης θα είναι σκληρότερο από το αναμενόμενο. Απολύσεις συμβασιούχων, ίσως και μονίμων υπαλλήλων, περαιτέρω μειώσεις μισθών στο δημόσιο τομέα, ελαστικοποίηση εργασιακών σχέσεων και σημαντική μείωση μισθών και στον ιδιωτικό τομέα. Αν αυτό έχει κάποια σημασία, τα χθεσινά δημοσιεύματα υπονοούσαν ότι τα σκληρά μέτρα πιθανώς να χρειαστούν και λαϊκή νομιμοποίηση. Έχει άραγε κάποια σημασία αυτή η παράμετρος;
Ο Κρυπτογράφος
 
Παίζουμε ωραία μπάλα, αλλά πάντα χάνουμε
Καλές οι δηλώσεις Σκοτινιώτη για τον Περιφερειακό, αλλά εάν ο ίδιος και το υπόλοιπο πολιτικό προσωπικό της περιοχής δεν δράσουν συντονισμένα, με σχέδιο και προοπτική, και δεν επιδείξουν πυγμή, τότε θα μείνουμε με τη γεύση της εικόνας πως παίζουμε πολύ ωραία μπάλα, αλλά πάντα χάνουμε.
Φ.Τ.
 
Ισχύς και περιφρόνηση
Ισχύ και περιφρόνηση για τους πολλούς υποκρύπτει η στάση του πολιτικών κομμάτων (ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., ΛΑΟΣ) που απαξιώνουν να πάρουν θέση στο τεράστιο ζήτημα του εργοστασίου βιομάζας που απασχολεί την κοινωνία του Βόλου και της Μαγνησίας.
Φ.Τ.
 
Δημιουργικές δράσεις
Δυναμικό «παρών» δίνουν στο πεδίο του εθελοντισμού διάφορες ομάδες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας, αναπτύσσοντας ποικίλες πρωτοβουλίες. Οι Πρόσκοποι, οι Δασοπρόσκοποι, οι Ναυτοπρόσκοποι, οι Οδηγοί και τόσες άλλες ομάδες, αποδίδουν στην πράξη την έννοια της κοινωνικής προσφοράς, με παράλληλο επίκεντρο δράσης το περιβάλλον και τον πολιτισμό γενικότερα. Οι συγκεκριμένες δραστηριότητες, που εκτείνονται σε διάφορα πεδία προσφοράς, αποδίδουν με χαρούμενα χρώματα τις έννοιες της αλληλεγγύης και της προστασίας του περιβάλλοντος, προτρέποντας το κοινωνικό σύνολο να γίνει συμμέτοχος και συνοδοιπόρος σε μια μεγάλη προσπάθεια, που είναι άξια στήριξης αλλά και συνέχισης στο διηνεκές.
Γ.Υ.
 
Τους υποδέχτηκαν τα ΜΑΤ
Οργισμένοι και συγχρόνως απογοητευμένοι δηλώνουν οι διασώστες του ΕΚΑΒ Βόλου, καθώς εκτός από απλήρωτοι για τις μετακινήσεις εκτός έδρας αλλά και τα εξαιρέσιμά τους δέχτηκαν επίθεση από τα ΜΑΤ όταν προχθές βρέθηκαν στην Αθήνα για να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση του ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Βόλου κ. Παναγιώτη Δαριώτη ο Υπουργός Υγείας έλειπε σε εγκαίνια και ο Υφυπουργός δεν φάνηκε. Αντίθετα τους υποδέχτηκαν τα ΜΑΤ με χημικά. Μάλιστα ο γραμματέας της Ομοσπονδίας διακομίστηκε σε Νοσοκομείο με βαριά τραύματα στον αυχένα αλλά και στα πλευρά. Οι διασώστες πείσμωσαν από αυτή την εξέλιξη και δηλώνουν πως θα συνεχίσουν την επίσχεση εργασίας, μέχρι να πληρωθούν αλλά και μέχρι οι διοικούντες καταλάβουν το έργο που επιτελούν και ξεκινήσουν να τους φέρονται ανάλογα.
Δ.Π
 
Οικολογικό μήνυμα
Τα ποδήλατά τους πήραν χθες οι μαθητές του 6ου Γυμνασίου Βόλου μαζί με τις καθηγήτριές τους και πραγματοποίησαν ποδηλατοδρομία από το σχολείο τους μέχρι την παραλία. Εκεί διένειμαν στους περαστικούς ενημερωτικά φυλλάδια για τον σεβασμό στην καθημερινότητα και πέρασαν με το δικό τους τρόπο ένα οικολογικό μήνυμα. Τη στιγμή που το δημόσιο σχολείο λαμβάνει τις χειρότερες κριτικές, έρχεται μια ομάδα παιδιών και ορισμένοι καθηγητές να αποδείξουν πως το σχολείο δίνει βάσεις στους μαθητές, πλάθει το χαρακτήρα τους και δεν λογαριάζει από Σάββατα για να διαδώσει κοινωνικές ιδέες. Μπράβο στα παιδιά και στους καθηγητές τους!
Δ.Π
 
Ερχονται με διαθέσεις
Με άγριες διαθέσεις φαίνεται πως θα έρθουν στο Βόλο τα μέλη της διαπαραταξιακής επιτροπής της Σκιάθου για να διαμαρτυρηθούν για το Κέντρο Υγείας του νησιού και τις τεράστιες ελλείψεις του. Τα περιστατικά που έλαβαν χώρα τις τελευταίες ημέρες έχουν εξοργίσει τους Σκιαθίτες, οι οποίοι το μόνο που θέλουν είναι να σταματήσουν να φοβούνται στο ενδεχόμενο να αρρωστήσουν. Πολλοί δε κάτοικοι του νησιού με πιο άγριες διαθέσεις συζητούν ακόμη και το να διώξουν από το νησί τους όποιον έχει σχέση με την κατάσταση αυτή του Κέντρου Υγείας τους. Αναμένουμε λοιπόν την «απόβαση» των Σκιαθιτών.
Δ.Π
 
Οι «κόντρες»
Αυτή η κόντρα τοπικών αξιωματούχων για τον περιφερειακό δρόμο, μήπως στο βάθος υποκρύπτει και άλλες υπόγειες πολιτικές διαδρομές, που έχουν να κάνουν με τα γνωστά «συντροφικά» μαχαιρώματα» που είναι στην ημερήσια διάταξη στα μεγάλα κόμματα, ενόψει και της πιθανολογούμενης διενέργειας πρόωρων εθνικών εκλογών;
 
Οι πεζές περιπολίες
Αγιο και θεάρεστο το έργο των αντρών της μηχανοκίνητης Ομάδας ΔΙΑΣ στο Βόλο, ωστόσο τώρα με τη βενζίνη που έχει φτάσει στα ύψη μήπως πρέπει να ενεργοποιηθεί και η πάλαι ποτέ εξαγγελία της ΕΛ.ΑΣ. για πεζές περιπολίες, που ποτέ δεν τις είδαμε στο Βόλο;
 
Το χειρότερο
 Το χειρότερο με την κρίση δεν είναι αυτό που βιώνουμε εμείς οι μεγάλοι. Είναι οι επισημάνσεις των ειδικών αλλά και των ίδιων των παιδιών της πόλης, που μέσα από τα ρεπορτάζ του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ φαίνεται να δηλώνουν ότι επιθυμούν, σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό, να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό προς αναζήτηση εργασίας.
 
Παίρνουν τα μέτρα τους
Κάποιες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις μαθαίνω ότι παίζουν με προγράμματα που διεκδικεί και ο Δήμος Βόλου. Στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου θεωρούν ότι είναι κίνηση unfair. Και αυτό γιατί οι «δράστες» είναι πρώην εργαζόμενοι του Δήμου και ως εκ τούτου παίρνουν ήδη τα μέτρα τους…
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου