ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-441182

Γενικής αποδοχής

Πολλοί συμπολίτες παραβρέθηκαν στην χθεσινή ομιλία του κ. Σαράντου Καργάκου στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως, παρακολουθώντας μάλιστα με ιδιαίτερη προσοχή τους συλλογισμούς και τις επισημάνσεις του. Η παρουσία πολυμελούς ακροατηρίου αποδεικνύει την ευρεία αποδοχή του έργου του κ. Καργάκου, το οποίο έχει ως επίκεντρο της ελληνικές αξίες, την παιδεία και τις ιστορικές μας καταβολές. Σε εποχές κρίσης και σε καιρούς χαλεπούς είναι καθ’ όλα χρήσιμη η παρουσία φωτισμένων πνευματικών ανθρώπων, οι οποίοι αφουγκράζονται τα προβλήματα και αφυπνίζουν συνειδήσεις, υπενθυμίζοντας την ανάγκη της συμμετοχής του κόσμου στο όνειρο της δημιουργίας ενός καλύτερου αύριο.

Γ.Υ.

Περικοπές μεν, αλλά…
Χυλοπίτες με κοτόπουλο έφαγαν οι ασθενείς την Κυριακή του Πάσχα στο Νοσοκομείο Βόλου στο πλαίσιο της νέας οικονομικής πολιτικής περί συρρίκνωσης των εξόδων. Είπαμε συρρίκνωση, είπαμε οικονομία, αλλά ούτε ένα κομμάτι αρνί, ούτε ένα κόκκινο αυγό να δώσουν στους ασθενείς και τους γιατρούς που εφημέρευαν;
Δ.Π
 
Καμπανάκι
Υπάρχει πρόβλημα στον τομέα της υγείας και μάλιστα σοβαρό. Καθημερινά ακούμε και άλλα νέα περιστατικά, νέες καταγγελίες και κανείς δεν κάνει τίποτα. Κανείς δεν κάνει το παραμικρό. Και όποιος τολμά να μιλήσει, έστω να θίξει ορισμένες πρακτικές, βρίσκει τοίχους. Επιτέλους, πότε θα λυθούν τα προβλήματα στο Νοσοκομείο Βόλου και τα Κέντρα Υγείας; Τι άλλο πρέπει να γίνει; Πρέπει να πεθάνουμε για να έρθουν νοσηλευτές και οδηγοί ασθενοφόρων;
Δ.Π
 
 
 
Η Εκτελεστική Επιτροπή
 Μέχρι αργά συνεδρίαζε η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου Βόλου το βράδυ της Τρίτης. Αρχικά εγκρίθηκε η Κανονιστική Απόφαση για τους κοινόχρηστους χώρους που θα δοθεί για διαβούλευση μέσα στις επόμενες μέρες, ενώ στη συνέχεια τα μέλη της Επιτροπής (οι Αντιδήμαρχοι και ο Δήμαρχος) ξεκίνησαν τη συζήτηση με τις τροποποιήσεις – προτάσεις που θα προταθούν προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, πάνω στο κείμενο των προτάσεων που συντάσσουν οι μελετητές για το Αναθεωρημένο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Π.Σ Βόλου. Η συζήτηση για το ΓΠΣ λόγω του προκεχωρημένου της ώρας διακόπηκε προκειμένου να ολοκληρωθεί σήμερα Πέμπτη.
 
Στα δικαστήρια η διαμάχη
 Στα δικαστήρια θα λυθεί η διαμάχη που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στη διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ και τον ιδιώτη επιχειρηματία που για χρόνια εκμίσθωνε και εκμεταλλευόταν διαφημιστικά τα στέγαστρα των στάσεων των λεωφορείων, καθώς και τη διαφήμιση πάνω στα λεωφορεία. Όπως ίσως θα έχουν διαπιστώσει οι περισσότεροι Βολιώτες, τις τελευταίες εβδομάδες ξηλώνονται τα στέγαστρα από τις στάσεις των λεωφορείων από τον επιχειρηματία και στη θέση τους τοποθετούνται νέα από το ίδιο το Αστικό ΚΤΕΛ. Όπως λέγαμε και χθες ερωτηματικό παραμένει ποια θα είναι η στάση του Δήμου στο συγκεκριμένο θέμα από τη στιγμή που τα έσοδά του από τη συγκεκριμένη παραχώρηση είναι πενιχρά, περίπου 110 ευρώ το χρόνο, όπως μας έλεγε χθες και ο πρώην Πρόεδρος της Δημοτικής Τουριστικής Επιχείρησης Βόλου Βαγγέλης Γούσιος.
Τι είναι ο κάβουρας δηλαδή, τι είναι το ζουμί του…
 
Ετοιμάζουν διαβατήρια
 Ετοιμάζουν διαβατήρια ο Δήμαρχος και οι επικεφαλής των τριών δημοτικών παρατάξεων της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς την επόμενη Κυριακή 15 Μαΐου και για τέσσερις μέρες θα επισκεφθούν την πόλη της Ρωσίας Ροστώβ με την οποία είναι αδελφοποιημένος ο Δήμος Βόλου.
Χθες εξάλλου μία άλλη δημοτική αντιπροσωπεία αναχώρησε για το Πομόριε της Βουλγαρίας στο πλαίσιο ανταλλαγών που γίνονται ανάμεσα στην ομώνυμη πόλη της γείτονος και τον πρώην Δήμο Νέας Αγχιάλου. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας είναι ο τοπικός Αντιδήμαρχος Βόλου και Νέας Αγχιάλου Παντελής Πελεκάνος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Αγχιάλου Νίκος Στάνιος, το μέλος της Δημοτικής Κοινότητας Παύλος Δημόπουλος και από τη μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου ο Νίκος Νομικός.
 
Απάντηση από το Δημοτολόγιο
Με αφορμή χθεσινό μας σχόλιο για το αίτημα συμπολίτη που ζήτησε από το Δημοτολόγιο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, από την προϊσταμένη του Τμήματος του Δήμου Βόλου Βάσω Αγάλλου πήραμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω απάντηση: «Κύριε Διευθυντά, με έκπληξη διάβασα στην εφημερίδα σας στη στήλη με τα παραπολιτικά ότι δημότης απευθύνθηκε στο Δημοτολόγιο του Δήμου Βόλου, προκειμένου να λάβει πιστοποιητικό γεννήσεως και ότι του ζητήθηκε να υπογράψει υπεύθυνη δήλωση ότι είναι άγαμος, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθεί και να μην εξυπηρετηθεί.
Για αποκατάσταση της αλήθειας σας γνωρίζουμε ότι δεν μας ζητήθηκε από το συγκεκριμένο δημότη πιστοποιητικό γεννήσεως (για το οποίο βεβαίως και δεν απαιτείται υπεύθυνη δήλωση ότι είναι άγαμος) αλλά πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης του ιδίου, για το οποίο και απαιτείται η συγκεκριμένη δήλωση σύμφωνα με υπόδειγμα που περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα μηχανογράφησης του Υπουργείου Εσωτερικών. Η αίτησή του είναι στη διάθεσή σας».
 
Συγνώμη…
Το Διευθυντή της Δημοτικής Αστυνομίας επισκέφθηκε προχθές ο Βολιώτης επιχειρηματίας ο οποίος μέσα στη Μ. Εβδομάδα διαπληκτίστηκε με υπάλληλο της Δημοτικής Αστυνομίας που βεβαίωσε σε βάρος του κλήση για παράνομη στάθμευση στην οδό Δημητριάδος. Ο επιχειρηματίας κατάλαβε το λάθος του και ζήτησε συγνώμη για την πράξη του. Θα δούμε τώρα αν τη μεταμέλειά του θα τη δεχθεί και το Δικαστήριο, καθώς ασκήθηκε σε βάρος του μήνυση.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.
  
Διαχώρισε τη θέση του
Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός διαχώριζε χθες τη θέση του σε ό,τι αφορά το θέμα που έχει προκύψει με τους 850 βουλευτές που διεκδικούν την αναδρομική καταβολή χρημάτων που συνολικά αγγίζουν τα 80 εκ. ευρώ. Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως δεν κατέθεσε καμία αγωγή και ποτέ δεν είχε σκοπό να συμμετάσχει σε κάτι τέτοιο.
Α.Φ.
 
Εξαήμερο…
…Εκλεισε στο Βόλο ο Περιφερειάρχης. Παρασκευή με Κυριακή περιόδευσε στο Πήλιο, ενώ από τη Δευτέρα μέχρι και χθες Τετάρτη είχε απανωτές συσκέψεις για ζητήματα που αφορούν στην περιοχή.
Α.Φ.
 
Τα… αναδρομικά των βουλευτών
Οι συνταξιούχοι βουλευτές ζητούν τα… αναδρομικά τους… Ο ελληνικός λαός πληρώνει τις αμαρτίες του… Η Βουλή; Ένας χώρος όπου εκβάλλουν τα κατάλοιπα ενός σάπιου πολιτικού συστήματος σε αδιάλειπτη αποσύνθεση κι όπου λαβύρινθοι από αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα και κάθε λογής λαμογιές διευρύνουν τα όρια τούτης της δύσοσμης επικράτειας…
Φ.Τ.
 
Δεν έχουν τη γενναιότητα;
Στη Μαγνησία το ΚΚΕ, ο ΣΥΝ, η Δημοκρατική Αριστερά, οι Οικολόγοι – Πράσινοι, το ΞΕΚΙΝΗΜΑ, τάσσονται κατά της επένδυσης εργοστασίου βιομάζας στο Βόλο.
ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. και ΛΑ.Ο.Σ ακόμα κρύβονται.
Γιατί; Δεν έχουν τη γενναιότητα αλλά και την ευθύνη απέναντι στο λαό της Μαγνησίας να πάρουν θέση, καθαρά και ξάστερα, έστω για να υποδείξουν ότι η άποψη όσων αντιδρούν στην επένδυση είναι λανθασμένη και άρα αντίθετη προς το καλώς νοούμενο συμφέρον των πολιτών και της περιοχής;
Φ.Τ.
 
Δέχεται απειλές;
Ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Βόλου και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας κ. Παναγιώτης Μοσχοτζόπουλος, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή στο Ράδιο Ένα, είπε πως δέχεται απειλές για όλα αυτά που έχει πει το τελευταίο διάστημα και αφορούν στην κατάσταση στο Νοσοκομείο Βόλου και τα Κέντρα Υγείας Μαγνησίας. Ο γιατρός συμπλήρωσε πως είναι έτοιμος να καταθέσει και μήνυση στην Εισαγγελία Βόλου. Τα όσα είπε ο κ. Μοσχοτζόπουλος είναι σοβαρότατα και επιτέλους φαίνεται πως υπάρχουν άνθρωποι, έστω και λίγοι, που μιλούν ανοιχτά. Βέβαια κανένας Μοσχοτζόπουλος δεν θα σώσει αυτή την έρμη την Ελλάδα, αλλά τουλάχιστον ο άνθρωπος μιλά και δεν κρύβει τα λόγια του, όπως θέλουν πολλοί να κάνει.
Δ.Π
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου