ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-442499

Μήνυση  για τη ρύπανση

Μπορεί χθες να είχαμε σύσκεψη για το λιμάνι, ωστόσο σήμερα υπάρχει και συνέχεια, καθώς η παράταξη της Ζέττας Μακρή καταθέτει μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την αερορύπανση στην περιοχή του Παλαιού Λιμεναρχείου. Δεν θέλουμε, έλεγαν χθες συνεργάτες της υποψήφιας Δημάρχου, να ζητήσουμε αποδιοπομπαίους τράγους. Η εισαγγελική έρευνα μέσα από καταθέσεις μπορεί να εντοπίσει ποιοι ευθύνονται για ολιγωρίες και παραλείψεις…

Παράθυρο  με θέα
…Πάντως χθες στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Βόλου, ακόμη και μπροστά στον Πρόεδρο του Οργανισμού και τον Λιμενάρχη, δεν εφείσθη χαρακτηρισμών για την προχθεσινή εικόνα που επικρατούσε στην περιοχή του Παλαιού Λιμεναρχείου εξαιτίας της εκφόρτωσης σιτηρών στο λιμάνι. Η χθεσινή (προχθεσινή) ημέρα, είπε, ήταν εφιαλτική. Και είχε κάθε λόγο να είναι κατηγορηματικός ο Π. Σκοτινιώτης, αφού από το παράθυρο του γραφείου του είχε τη δυνατότητα να αντιληφθεί το… ντουμάνι που επικρατούσε πάνω από την περιοχή.
 
 Τα αυγά  της μαμάς…
 Οι αναπληρωτές δεν θα παρίστανται στις συνεδριάσεις των Δημοτικών Επιχειρήσεων (ΝΠΔΔ, Κοινωφελής, ΔΕΥΑΜΒ) όταν κωλύονται τα τακτικά μέλη, αλλά ανάλογα με τη φύση των θεμάτων που συζητούνται κάθε φορά. Οι διευκρινίσεις έγιναν από την ίδια τη Ζ. Μακρή κατά την προχθεσινή συγκέντρωση των συμβούλων της παράταξής της για τον ορισμό εκπροσώπων της μείζονος μειοψηφίας στις Επιχειρήσεις.
Στην ίδια συνεδρίαση η Ζέττα Μακρή προσέφερε στους συνεργάτες της κόκκινα αυγά για το Χριστός Ανέστη και τα Χρόνια Πολλά. Σε παρατήρηση περίεργου συνεργάτη της που ήθελε με το στανιό να πληροφορηθεί αν ασχολήθηκε η ίδια με τη βαφή των αυγών, η πρώην βουλευτής δεν είχε κανένα δισταγμό να αποκαλύψει ότι τη σχετική φροντίδα την είχε η μητέρα της. Το ίδιο θα κάνω και εγώ, πρόσθεσε, όταν η επαγγελματική και η πολιτική μου ενασχόληση μου επιτρέψουν να έχω τον ανάλογο ελεύθερο χρόνο. Δυστυχώς αυτό θα συμβεί μετά από πολλά χρόνια, απάντησε σε όσους τυχόν αδημονούσαν για τα μελλοντικά της πολιτικά σχέδια…
 
 Στα πράσα
 - Σε έπιασαν στα πράσα, Αντιδήμαρχε. Τάδε έφη ο Γιάννης Μολοχίδης στον Νίκο Μόσχο μετά την εμφανή δυσφορία που έδειξε ο δεύτερος για το γεγονός ότι κάμερες σε ιδιωτικά κεντρικά κτήρια της πόλης στοχεύουν τους διερχόμενους πεζούς και αυτοκίνητα. Δεν ξέρω αν ο Αντιδήμαρχος, δικηγόρος και φέρελπις γαμβρός, πιάστηκε στα πράσα, εκείνο που είναι βέβαιο είναι ότι τα επιχειρήματά του ενισχύθηκαν από την Οδηγία της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που αναρτήθηκε πριν από λίγες μέρες στην ιστοσελίδα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και στην Τράπεζα Νομικών Πληροφοριών «ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ» με το οποίο είναι συνδεδεμένοι όλοι οι δικηγόροι…
 
Ο μόνος ακμαίος
Συνεδρίασε χθες για μία ακόμη φορά η Δημοτική Ενότητα Βόλου. Αρκετές οι απουσίες καθώς οι περισσότεροι δείχνουν απογοητευμένοι με το μικρό εύρος των αρμοδιοτήτων που έχουν με τον Καλλικράτη. Ο μόνος που δείχνει να είναι το ίδιο ακμαίος και ζωηρός, όπως την πρώτη φορά, είναι ο Νίκος Ντόκος. Σαν να θέλει να αποδείξει ότι κακώς ο επικεφαλής δεν του εμπιστεύτηκε μία θέση υποψηφίου για το κεντρικό Δημοτικό Συμβούλιο.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.
 
Φάουλ
Εάν και η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ρήγα Φεραίου ήταν γεμάτη χθες για τη σύσκεψη για την Κάρλα, δημιουργήθηκαν παρεξηγήσεις και ακούστηκαν γκρίνιες όχι αδίκως. Καταρχήν παρ’ ότι γνωστοποιήθηκε ότι η Αντιπρόεδρος της Βουλής Ροδούλα Ζήση δεν ήταν δυνατόν να παραστεί στη σύσκεψη, την οποία ωστόσο παρακολούθησε συνεργάτης του πολιτικού της γραφείου για να την ενημερώσει, κανείς δεν θεώρησε απαραίτητο να το αναφέρει. Παράλληλα δεν είχαν προσκληθεί οι επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ρήγα Φεραίου σε μία τόσο σημαντική σύσκεψη, ενώ επίσης ξεχάστηκε και ο πρόεδρος του ΚΕΜΕΒΟ Αν. Γκανάτσιος που είναι από τις μη κυβερνητικές οργανώσεις της περιοχής, που εάν μη τι άλλο εξαρχής έχουν ασχοληθεί με την Κάρλα και ειδικά με τα προβλήματα ρύπανσης. Φάουλ της Δημοτικής Αρχής που θόλωσε  μία σημαντική πρωτοβουλία που πήρε.
Β.Κ
 
 
Αποκαλύψεις
Οσες φορές και εάν έθεσε το ερώτημα ο πρώην Νομάρχης Μαγνησίας Απ. Παπατόλιας προς τον κ. Καρτάλη, απάντηση δεν πήρε για το εάν γνώριζε και από πότε για τα κυανοβακτηρίδια στην Κάρλα, μέχρι που τελικά αποφάσισε να αποκαλύψει ο ίδιος ότι πράγματι το γνώριζε από το 2009, όταν η ΝΑΜ είχε κάνει ελέγχους σχετικά και είχε αποστείλει τα αποτελέσματα σε όλους τους αρμόδιους φορείς και φυσικά και στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής. Ο κ. Καρτάλης βέβαια δεν παρέμεινε στη σύσκεψη στο Βελεστίνο μέχρι τέλους για να τα ακούσει αυτά, όπως και τις απαντήσεις που του επεφύλαξε ο Δήμαρχος Λαρισαίων Κων. Τζανακούλης. Είχε αποχωρήσει πολύ νωρίτερα…
Ν.Τ
 
Ξέσπασε ο Καραγκιόζογλου    
Με αφορμή τα στοιχεία του προϋπολογισμού και τις ερωτήσεις μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού για τις δαπάνες ήρθε η ώρα να ξεσπάσει ο πρώην Δήμαρχος Σούρπης και μειοψηφών σύμβουλος Κ. Καραγκιόζογλου. «Δεν ρώτησε κανείς πώς έπινε ο κόσμος για δύο ολόκληρους μήνες, 63 ημέρες σύνολο, εμφιαλωμένο νερό γιατί είχαν σπάσει όλες οι σωλήνες από τη θεομηνία. Δεν ρώτησε κανείς πώς έγιναν όλα τα έργα ούτε και προσφέρθηκε κανείς να βοηθήσει», έλεγε σε ιδιαίτερα έντονο ύφος!
Α.Φ.
 
Χειροκροτήματα…
…Ακολούθησαν την τοποθέτηση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Χ. Βούλγαρη στη συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον προϋπολογισμό. Τα χειροκροτήματα ήταν από το Δήμαρχο, καθώς ο κ. Χατζηκυριάκος αστειευόμενος είπε ότι δεν υπήρχε ζωντάνια και έτσι διατέθηκε να την προσφέρει!
Α.Φ.
 
Ο μόνος απλήρωτος!
Ο πρώην πρόεδρος του Δ.Σ. Αλμυρού Στέργιος Γαρδικλής είναι ο μόνος απλήρωτος από πέρυσι! Μάλιστα για νομικό του σύμβουλο θα χρησιμοποιήσει κατά δηλώσεις του τον Χρήστο Βούλγαρη!
Α.Φ.
 
 
Αποστρατείες και κατατάξεις
Στα ψηφοδέλτια των δύο μεγάλων κομμάτων, όποτε και αν γίνουν εθνικές εκλογές, θα υπάρξουν αποστρατείες. Αποστρατείες εθελοντικές και υποχρεωτικές. Υπολογίζονται τουλάχιστον τέσσερις αποχωρήσεις και όχι μόνο… γιατί συμπλήρωσαν ένσημα αλλά και για πολλούς άλλους λόγους. Την ίδια ώρα στέλεχος πασίγνωστο μεγάλου κόμματος ετοιμάζεται για… δεξί άλμα σε μικρότερο κοινοβουλευτικό κόμμα, γιατί πιστεύει ότι έχει πιθανότητες εκλογής. Ρευστότητα και φιλοδοξίες οδηγούν σε ανακατατάξεις…
Ο Κρυπτογράφος
 
Τους χρωστάμε κι από πάνω   
Ακόμη και στην απίθανη περίπτωση που οι πιστωτές μας μας… χαρίσουν όλα τα χρέη μας, μάλλον ένα δεν θα το αποφύγουμε. Είναι τα 800.000 ευρώ που μας έχει χρεώσει η τρόικα για τις… αμοιβές των στελεχών της για τις επισκέψεις τους στην Αθήνα και τους ελέγχους που μας κάνουν. Και για αυτή την περίπτωση υπάρχει μία κατάλληλη ελληνική παροιμία.
Μ.Μ.
 
Αντε να βρει υπουργούς
Δεν ξέρω αν και πότε θα γίνει ο φημολογούμενος ανασχηματισμός, μάλλον όμως όποτε γίνει θα έχει περισσότερους εξωκοινοβουλευτικούς από ποτέ το υπουργικό συμβούλιο. Πόσοι βουλευτές θα βρεθούν να καλύψουν εθελοντικά τις θέσεις αυτή την περίοδο που αναμένονται τα χειρότερα;
Μ.Μ.
 
Για την Κάρλα
Οικολογική ισορροπία δεν θα υπάρξει στη λίμνη Κάρλα όσο το λιμναίο σύστημα δεν είναι όμοιο με εκείνο που η φύση κάποτε είχε δημιουργήσει.

Υπό την έννοια αυτή ενέργειες που δεν συντείνουν προς αυτή την κατεύθυνση, όχι μόνο δεν λύνουν το πρόβλημα, αλλά το επιτείνουν ακόμη περισσότερο.

Φ.Τ.
 
Πάμε στοίχημα;
Πάμε στοίχημα για το ποιος έχει δίκιο όσον αφορά τις συνέπειες για όλους μας από την καύση σκουπιδιών στο εργοστάσιο βιομάζας που σχεδιάζεται να γίνει στο Βόλο;
Απάντηση 1: Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας που δεν αντιδρά.
Απάντηση 2: Η Εν Δράσει Αλμυρού που αντιδρά.
Φ.Τ.
 
Πολλά τα ευρώ, αλλά που πηγαίνουν;  
Πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ αναφέρουν πως σε καθημερινή βάση από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Βόλου περνούν κατά μέσο όρο 250 άτομα! Αυτό σημαίνει πως το Νοσοκομείο κάνει ταμείο 1.250 ευρώ. Αν υπολογίσει κανείς πως το ΤΕΠ λειτουργεί και τις 30 ημέρες του μήνα, τότε καταλαβαίνει πως το ταμείο γεμίζει με 37.500 ευρώ το μήνα, που ιδίως σε τέτοιους δύσκολους καιρούς θεωρείται ένα αρκετά καλό έσοδο. Γιατί όμως αυτά τα χρήματα δεν αξιοποιούνται για τη σταδιακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου; Για παράδειγμα να αγοραστούν υλικά, τουλάχιστον τα φθηνά. Αν πάλι τα χρήματα αυτά δεν φτάνουν για τίποτα, τότε ας τα χάνει το κράτος κι ας έχουν επιτέλους ελεύθερη πρόσβαση όλοι οι πολίτες στο δημόσιο Νοσοκομείο.
Δ.Π
 
Στόχος η ανάπτυξη    
Η ανάπτυξη των νησιών τίθεται μεταξύ των προτεραιοτήτων των ιθυνόντων, οι οποίοι έχουν στραμμένο το βλέμμα προς την κατεύθυνση του τουρισμού. Σε εποχές οικονομικής κρίσης αναζητούνται δρόμοι και πρόσφορα πεδία, προς την κατεύθυνση του εισερχόμενου τουρισμού, για ευνόητους λόγους. Κατά γενική ομολογία οι ξένοι τουρίστες είναι προβλέψιμοι καθώς προγραμματίζουν έγκαιρα τις διακοπές τους, προκειμένου να επιτύχουν τις καλύτερες δυνατές τιμές. Το ερώτημα που εύλογα γεννάται είναι αν και κατά πόσο θα έπρεπε να υιοθετήσουν ανάλογες συνήθειες και οι ημεδαποί, ξεπερνώντας τις αρνητικές σκέψεις που γεννούν οι τρέχουσες οικονομικές συγκυρίες.
Γ.Υ.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου