ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-442777

Ελεγχος γίνεται;

Τη στιγμή που σε άλλα σχολεία μαθητές έχουν να διδαχθούν Ιστορία μήνες ολόκληρους λόγω έλλειψη εκπαιδευτικών, σε άλλα οι καθηγητές σηκώνουν τα τηλέφωνα και περνούν δεδομένα στον υπολογιστή! Η κατάσταση με τους υπεράριθμους εκπαιδευτικούς έχει ξεπεράσει κάθε όριο, γι’ αυτό και η πορεία της εκπαίδευσης στα σχολεία είναι φθίνουσα. Μήπως στο Νέο Λύκειο και γενικότερα στο νέο σχολείο θα υπάρξει επιτέλους κάποιος έλεγχος για το πού βρίσκονται οι καθηγητές και ποια ακριβώς είναι η εργασία τους;

Δ.Π

Προτεραιότητα…
Το περιβάλλον και η προστασία του έχει τεθεί ως μία από τις πρώτες προτεραιότητες από την αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας, από την αρχή της θητείας της. Με αυτό ως δεδομένο θα περιμέναμε περισσότερο αυξημένα τα αντανακλαστικά της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας απέναντι σε επικίνδυνες για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία ενέργειες, όπως η δημιουργία ανεξέλεγκτης χωματερής κοντά στο Σέσκλο. Οι υπάλληλοι της αρμόδιας υπηρεσίας έσπευσαν για αυτοψία. Τα μέτρα που θα ληφθούν για την αποκατάσταση της χωματερής αναμένονται ακόμη από τους πολιτικούς προϊσταμένους τους.
Β.Σ.
 
Στον τόπο καταγωγής
Τον τόπο καταγωγής τους επέλεξαν αρκετοί νησιώτες, με αφορμή την γιορτή του Πάσχα και υποβοηθούντων των καιρικών συνθηκών που επικράτησαν τις προηγούμενες ημέρες. Όσοι διατηρούν πατρικές οικίες στα νησιά των Βορείων Σποράδων, επέλεξαν την οδό των παραδοσιακών πασχαλινών διακοπών μακριά από το άγχος των μεγαλουπόλεων. Το τριήμερο του Πάσχα δημιούργησε, για μια ακόμη χρονιά, πρόσφορο πεδίο για ευχάριστες στιγμές με κατάνυξη και νησιώτικο χρώμα, οικεία πρόσωπα και γιορτινές πινελιές. Η επαφή με την γενέθλια γη είναι καθοριστικής σημασίας για την συντριπτική πλειοψηφία, που φροντίζει να επιστρέφει, ευκαιρίας δοθείσης, σε προσφιλή μονοπάτια, τα οποία γεμίζουν με θετικά συναισθήματα, όσους διαθέτουν ανάλογες ευαισθησίες.
Γ.Υ.
 
Ενδιαφέρουσα  
Η σημερινή σύσκεψη για την κατάσταση στη λίμνη Κάρλα αναμένεται να καταδείξει και τα επόμενα βήματα για τη σωτηρία της λίμνης, αφού όλοι πλέον συμφωνούν ότι είναι άρρωστη και χρειάζονται παρεμβάσεις και μέτρα που θα θωρακίζουν τον Ταμιευτήρα. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάντως αναμένεται η τοποθέτηση της επικεφαλής του Σώματος Επιθεωρητών Περιβάλλοντος . Η Μαργαρίτα Καραβασίλη θα είναι σήμερα στο Βελεστίνο στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί και αναμένεται να απαντήσει σε πολλά ερωτήματα που μέχρι σήμερα έμεναν αναπάντητα.
Β.Κ
 
Παράδοση
Παράδοση έχουν γίνει πλέον στο Βόλο οι ξεχωριστές συγκεντρώσεις των εργαζομένων. Είτε πρόκειται για πανεργατικές απεργίες είτε πρόκειται για την Εργατική Πρωτομαγιά, οι δυνάμεις συνεχίζουν διασπασμένες τον «αγώνα» κατά της εργατικής αυθαιρεσίας, κάνοντας εργοδότες και κυβέρνηση να τρίβουν τα χέρια τους. Κάθε φορά υπερπροβάλλονται οι διαφορές με αποτέλεσμα τη διαιώνιση μίας ταξικής αντιπαλότητας που συνηγορεί υπέρ της διεύρυνσης των διαχωριστικών γραμμών.
Β.Κ
 
Καμία δικαιολογία
Με δεδομένο μάλιστα ότι φέτος η Εργατική Πρωτομαγιά συμπίπτει με την Κυριακή του Θωμά χρειάζεται να είναι κανείς πολύ αισιόδοξος για να περιμένει με διχασμένο το συνδικαλιστικό κίνημα από τους εργαζόμενους να στείλουν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση. Ευτυχώς που υπάρχει και η απεργία της 11ης του Μάη, όπου εκεί δεν χωρά καμία δικαιολογία για κανέναν εργαζόμενο που θα απουσιάσει, αφήνοντας για άλλη φορά την έκφραση διαμαρτυρίας κατά των μέτρων που εφαρμόζονται και μας έχουν μετατρέψει πλέον σε «πειραματόζωα» της εργασίας.
Β.Κ
 
Στο… πόδι  το Παλαιό Λιμεναρχείο
 Στο πόδι από νωρίς χθες το πρωί ο Περσουφλιώτης. Για τους αμύητους είναι ο Πρόεδρος του Εξωραϊστικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου του Παλαιού Λιμεναρχείου, που έξαλλος τηλεφώνησε στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας Νίκο Μόσχο, καθώς πλοίο που ξεφόρτωνε σιτηρά στο λιμάνι έκανε… ντουμάνι όλη τη γύρω περιοχή, γεγονός που ξεσήκωσε πάλι τους κατοίκους. Ο Αντιδήμαρχος έφερε αργά το μεσημέρι το θέμα στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου η οποία και αποφάσισε να φέρει το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, προκειμένου το τελευταίο να ζητήσει από τον ΟΛΒ την εφαρμογή των μέτρων που είχαν υιοθετηθεί από τους τοπικούς φορείς το 2005 και τα οποία σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο δεν εφαρμόζονται από τη σημερινή διοίκηση του ΟΛΒ…
 
Νέα συνάντηση
…Το θέμα πάντως θα συζητηθεί σε νέα συνάντηση που θα έχει σήμερα η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου με το Δήμαρχο Π. Σκοτινιώτη, με την πρώτη να έχει παράπονα ότι άλλα συζητούνται και άλλα γίνονται από την Πλατεία Ρήγα Φεραίου, ενώ η δεύτερη, όπως άφησε χθες να διαφανεί ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Νίκος Μόσχος, θεωρεί ότι είναι προσχηματική η μη υιοθέτηση μέτρων λόγω μη έγκρισης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του ΟΛΒ, καθώς υπάρχουν μία σειρά από Υπουργικές Αποφάσεις που αφορούν στον τρόπο φορτοεκφόρτωσης των προϊόντων και που σε κάθε περίπτωση καθιστούν υποχρεωτικά μέτρα και ενέργειες για την αποτροπή της αερορύπανσης της γύρω περιοχής και του Πολεοδομικού Συγκροτήματος γενικότερα.
 
Το βοηθητικό
Γέλασε με την ψυχή του ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Θ. και δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Τάσος Μπατζιάκας, όταν λίγο πριν τη συνεδρίαση της χθεσινής Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου τον ρωτήσαμε να μας ενημερώσει για την εξέλιξη της εργολαβίας των… 4.000 ευρώ που θα γίνει με αυτεπιστασία από τη Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου για την τοποθέτηση χλοοτάπητα στο βοηθητικό του Σταδίου Βόλου. Γιατί άραγε;…
 
 Τι εννοούσε;
 Τι εννοούσε στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας Γιάννης Μολοχίδης ότι η Δημοτική Αστυνομία έχει στοχοποιήσει συγκεκριμένο επαγγελματία της οδού Κουμουνδούρου;
 
Στο Δημαρχείο  ο Μπιτσαξής
 Σύντομη επίσκεψη στο Δημαρχείο Βόλου πραγματοποίησε χθες το μεσημέρι επιστρέφοντας από το Πήλιο όπου βρέθηκε για τις μέρες του Πάσχα ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Παναγιώτης Μπιτσαξής. Η συνάντηση του ΓΓΑ με τον Π. Σκοτινιώτη κράτησε λίγο περισσότερο από μισή ώρα και ο δεύτερος εκτός των άλλων ζήτησε τη χρηματοδότηση του Δήμου από την Πολιτεία για τη διεξαγωγή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Πόλο Εφήβων που θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή μας.
Σκοτινιώτης και Μπιτσαξής γνωρίζονται εδώ και χρόνια, καθώς και οι δύο ήταν συνήγοροι πολιτικής αγωγής στην περίφημη δίκη Τεμπονέρα που είχε γίνει το 1993 στο Βόλο…
 
Τα αντισταθμιστικά  για το 2013
…Πάντως χθες συνεργάτες του Δημάρχου που ρωτήθηκαν σχετικά έδωσαν αρνητική απάντηση στο ερώτημα, αν στη συνάντηση των δύο αντρών συζητήθηκαν και τα αντισταθμιστικά οφέλη που διεκδικεί η πόλη από την Πολιτεία για την απώλεια των Μεσογειακών του 2013. Ήδη η αρχική προθεσμία της 25ης Μαρτίου που είχε δώσει η Δημοτική Αρχή έχει παρέλθει προ πολλού και ήδη αναμένουμε με ενδιαφέρον τις επόμενες κινήσεις της, καθώς έχει διαμηνύσει προς όλες τις πλευρές ότι οι κυβερνητικές υποσχέσεις δεν μπορούν να τελούν υπό αίρεση.
 
Ηθελε, αλλά…
 Συνεδρίασε χθες η Δημοτική Ομάδα της Μείζονος Μειοψηφίας του Δήμου Βόλου προκειμένου να ορίσει τους εκπροσώπους της στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, στην Κοινωφελή και στη ΔΕΥΑΜΒ. Η συνάντηση έγινε στο γραφείο της Ζέττας, ενώ από την πλευρά της πλειοψηφίας στα Διοικητικά Συμβούλια προκαλεί εντύπωση η απουσία του Βασίλη Κοντορίζου από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ, μολονότι ο πρώην Δήμαρχος Πορταριάς επιθυμούσε σφόδρα, όπως μαθαίνουμε, τη συμμετοχή του.
 
Αναζητούσε  οικονομολόγο
…Σημειώνεται ότι αναπληρωτής Προέδρου στη ΔΕΥΑΜΒ έχει οριστεί ο οικονομολόγος και τοπικός Αντιδήμαρχος Αγριάς και Αρτέμιδας Νίκος Στόικος. Ο Δήμαρχος αναζητούσε και άλλο οικονομολόγο για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ και για την επιλογή του καταλληλότερου προσώπου δεν δίστασε να αποτανθεί αρκετά και πέρα από το στενό κομματικό χώρο του ΠΑΣΟΚ, αφού όπως μάθαμε έγινε κρούση σε υποψήφια του Κ. Πουλάκη στις τελευταίες περιφερειακές εκλογές και γνωστό στέλεχος του ΣΥΝ, το οποίο όμως απάντησε αρνητικά.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ
 
 
Περιορισμένες  εμφανίσεις
Πού οι βόλτες και οι χειραψίες άλλων χρόνων από τους πολιτικούς στην εμπορική αγορά του Βόλου. Αυτή τη χρονιά στην Ανάσταση και σύντομα. Το κλίμα κάθε άλλο παρά εμφανίσεις δημοσίων σχέσεων ευνοούσε και το αντελήφθησαν εγκαίρως αποφεύγοντας γκρίνιες, παράπονα και διαμαρτυρίες…
Ν.Τ.
 
Απόλυτη κατάρρευση
Αν επαληθευτούν οι πρώτες πρόχειρες και βιαστικές εκτιμήσεις καταστηματαρχών του Βόλου σύμφωνα με τις οποίες η πτώση στην κίνηση τις ημέρες του Πάσχα, σε σχέση με πέρυσι, κινείται μεταξύ 40% και 60%, τότε… κλάφ’ τα Χαράλαμπε. Μέσα στην εβδομάδα ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου αναμένεται να συγκεντρώσει και να δημοσιοποιήσει τα σχετικά στοιχεία. Είναι ίσως η πρώτη φορά που ευχόμαστε να πέσουν έξω οι εκτιμήσεις, διότι αν επαληθευτούν θα μιλάμε για πραγματική κατάρρευση της τοπικής αγοράς. Μακάρι όχι…
Ο Κρυπτογράφος
 
700.000 τόνοι

Χτες ντουμάνιασε η περιοχή του Παλιού Λιμεναρχείου και η πόλη από την φορτοεκφόρτωση χύδην φορτίων. Φανταστείτε τι έχει να γίνει από καυσαέρια όταν τα φορτηγά καθημερινά θα κουβαλούν τη λεγόμενη βιομάζα από το λιμάνι στο Βελεστίνο! 700.000 τόνοι το χρόνο είναι αυτοί! 2.600 περίπου τη μέρα! Τουλάχιστον!

Φ.Τ.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου