ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-443821

Αναζητούν γαλήνη 

Ολο και περισσότεροι συμπολίτες νιώθουν την ανάγκη να παρακολουθήσουν τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας, αναζητώντας τη γαλήνη στην τρικυμιώδη καθημερινότητά τους. Ανάλογη είναι η συμμετοχή των πιστών κάθε ηλικίας στο μυστήριο της Εξομολογήσεως. Όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος στο πλαίσιο χθεσινής συνέντευξης Τύπου «οι εξομολόγοι μού επισημαίνουν ότι μόνο αυτοί δεν έχουν κρίση πλέον στην πατρίδα μας και μου το λένε χαμογελώντας, θέλοντας να τονίσουν ότι πάρα πολλοί άνθρωποι προσέρχονται για εξομολόγηση». Τα παραπάνω δεδομένα υπογραμμίζουν τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται, οδηγώντας όλο και περισσότερους συμπολίτες στους κόλπους της Εκκλησίας, στο πλαίσιο της εναγώνιας αναζήτησης πνευματικής γαλήνης σε καιρούς χαλεπούς.

Γ.Υ.
 
 
Με τη λίστα!  
Στους γιατρούς του Νοσοκομείου Βόλου διανεμήθηκε πριν από λίγες ημέρες σημειώσεις 14 σελίδων με τα φάρμακα που μπορούν να χορηγούν στους ασθενείς. Σύμφωνα με πληροφορίες σχεδόν όλα τα φάρμακα είναι γενόσημα, δηλαδή αντίγραφα των φαρμάκων. Τα εν λόγω γενόσημα έχουν φυσικά λάβει την έγκριση του ΕΟΦ, όμως όπως σημειώνουν γιατροί τα περισσότερα προέρχονται από μικρές εταιρίες με ό,τι αυτό συνεπάγεται…
Δ.Π
 
Στο πόδι!
Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι του Νοτίου Πηλίου μετά το ρεπορτάζ του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ για τη μετακίνηση έστω και λίγων ημερών της παιδιάτρου του Κ.Υ. Αργαλαστής στο Νοσοκομείο Λαμίας. Οι κάτοικοι φοβούνται πως εάν συνεχιστούν οι μετακινήσεις της παιδιάτρου αλλά και άλλων γιατρών το Κέντρο Υγείας τους θα ερημώσει κι εκείνοι θα έχουν μεγάλο πρόβλημα. Το μόνο που ζητούν είναι να έχουν περίθαλψη, να γνωρίζουν ότι έχουν γιατρούς και να μην αισθάνονται πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις, μιας και πριν από λίγο καιρό παρόμοιο ζήτημα είχε δημιουργηθεί για τη γενική ιατρό κ. Ηλιάνα Κεράνη.
Δ.Π
 
Δωρεάν
Πώς γίνεται να ισχύει ακόμη το εισιτήριο των 5 ευρώ για την είσοδο των ασθενών στο Νοσοκομείο Βόλου, τη στιγμή που δεν παρέχονται τα προβλεπόμενα; Οι γιατροί βρίσκονται στις θέσεις τους, παρόλο που κατά καιρούς έχουν κατηγορηθεί για διάφορα ζητήματα, όμως δεν μπορούν να χειρουργήσουν εξαιτίας της οικονομικής κρίσης! Τα υλικά που πρέπει να χρησιμοποιήσουν είναι ακριβά και στο βωμό της οικονομίας τουλάχιστον 350 άτομα περιμένουν να χειρουργηθούν επειδή… αυτό κοστίζει. Τι άλλο δηλαδή θα μας επιβάλλουν; Τελικά η μέρα που θα πληρώνουμε και τον αέρα που αναπνέουμε δεν θα αργήσει και πολύ.
Δ.Π
 
 Στον τοίχο… 
«Βαδίζετε στην εσωτερική πλευρά του πεζοδρομίου και κρατάτε την τσάντα σας πάντοτε κλειστή και προς την πλευρά του τοίχου». Είναι μία από τις «χρήσιμες» συμβουλές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προς τις γυναίκες, όπως αναρτάται στην ιστοσελίδα του και το αποκάλυψε ο πρώην Υφυπουργός Θανάσης Νάκος, υπογραμμίζοντας ειρωνικά ότι με αυτό τον… πρωτότυπο τρόπο φαίνεται ότι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προσπαθεί να επαναφέρει το χαμένο αίσθημα ασφάλειας των πολιτών εξ αιτίας της ραγδαίας αύξησης της εγκληματικότητας. Νέοι πονοκέφαλοι για τον Χρ. Παπουτσή.
Β.Κ
 
Κοινωνικότητα
Την Μεγάλη Πέμπτη αντιπροσωπεία γυναικών της Δημοκρατικής Συμμαχίας καθώς και νεολαίοι του κινήματος με επικεφαλής την πρόεδρο Σοφία Μαυρατζά θα επισκεφθούν το Γηροκομείο του Βόλου και θα συζητήσουν με τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας. Στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε ένα ζεστό χέρι βοήθειας και μία γλυκιά κουβέντα είναι το λιγότερο που μπορούμε να προσφέρουμε, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η νεολαία του κινήματος. Οι επισκέψεις θα συνεχιστούν και μετά το Πάσχα σε άλλα ιδρύματα της περιοχής σύμφωνα με τη διοικούσα επιτροπή της Δημοκρατικής Συμμαχίας.
Β.Κ
 
Ουρά στο διάδρομο
Η οικονομική επιτροπή δεν είχε αρμοδιότητα να καλέσει τον πρώην Δήμαρχο να καταθέσει στην επιτροπή, τόνιζε χθες ο Δήμαρχος Βόλου Παν. Σκοτινιώτης αναφορικά με το αίτημα που έχει θέσει η Ζέττα Μακρή και το οποίο επανέφερε η ίδια στην προχθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση στο Δημαρχείο. Χθες πάντως μία μέρα μετά πολλοί ήταν αυτοί που στηλίτευαν κυρίως το ύφος της διαδικασίας, αφού από ένα σημείο και μετά παρέπεμπε σε «λαϊκό δικαστήριο». Οι συνεδριάσεις βέβαια της οικονομικής επιτροπής είναι δημόσιες, αλλά η ουρά με όσους ήθελαν να ακούσουν όχι μόνο από ενδιαφέρον αλλά και από περιέργεια λέω εγώ… έφτανε στους διαδρόμους. Δεν ήταν ό,τι καλύτερο αυτό.
Β.Κ
 
Δυσφορία
Σκληρή η ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το ΕΚΒ για την επιλογή της ΜΕΤΚΑ να απαγορεύσει την είσοδο του προέδρου και μελών του δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου μέσα στο εργοστάσιο. Το κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας έμεινε άφωνο με την εξέλιξη αυτή που εάν μη τι άλλο πυροδότησε νέα ένταση μεταξύ των δύο πλευρών και έτσι εκδόθηκε η χθεσινή ανακοίνωση. Για το θέμα πάντως ενημερώθηκε κεντρικά και η ΓΣΕΕ που αναμένεται να ζητήσει την παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας, διότι δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει ο ανάλογος σεβασμός προς έναν θεσμικό εκπρόσωπο των εργαζομένων και μάλιστα παρουσία κρατικών υπηρεσιών ελέγχου.
Β.Κ
 
Πώς έγινε;
Αγνοια δήλωναν χθες στελέχη της Πολεοδομίας, τονίζοντας ότι δεν έχει δοθεί καμία άδεια για την αντικατάσταση στεγάστρων και αναρωτιόντουσαν πώς έγινε η τοποθέτηση. Χθες πάντως το μεσημέρι η Επιτροπή Κυκλοφοριακών Θεμάτων ενέκρινε ανάλογο αίτημα του Αστικού ΚΤΕΛ και δεν ξέρω έχει αναδρομική ισχύ και από πότε;
Β.Κ
 
Εν αναμονή…
Μετά το Πάσχα αναμένεται να οριστεί Προϊστάμενος Τμήματος στην Κτηματική Υπηρεσία Βόλου. Μάλιστα ο αναπληρωτής προϊστάμενος κ. Μεγαγιάννης έχει στείλει και σχετική επιστολή στο Υπουργείο για την επίσπευση των διαδικασιών.
Α.Φ.
 
Διάχυτος φόβος
«Έχουμε βαρεθεί να τρώμε πόρτα» έλεγαν χθες απογραφείς και τομεάρχες στην ενημερωτική ημερίδα στο Δημαρχείο. Ο κόσμος φοβάται να ανοίξει την πόρτα του για να απογραφεί και αυτό καταγράφει την πραγματικότητα της εποχής. Οι συνεχείς διαρρήξεις και ληστείες έχουν θορυβήσει τους πολίτες που προσπαθούν να προστατευτούν από παντού.
Α.Φ.
 
Ανοιγόκλειναν
Άνοιγαν και έκλειναν οι πόρτες προχθές στο Δημαρχείο του Βόλου στην αίθουσα όπου συνεδρίαζε η Οικονομική Επιτροπή. Η συνεδρίαση ήταν στο τέλος της και ο κόσμος που περίμενε να ξεκινήσει η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήθελε να ακούσει τι γίνεται. Έτσι άνοιγαν από την μία οι πολίτες τις πόρτες, τις έκλεινε ο επιστάτης από την άλλη με τους πρώτους να φωνάζουν και να αναρωτιούνται για ποιο λόγο η συνεδρίαση έπρεπε να παραμείνει κλειστή, ειδικά όταν οι φωνές ακουγόντουσαν είτε με ανοιχτές είτε με κλειστές τις πόρτες.
Α.Φ.
 
Η ιστορία μιας χρεοκοπίας 
Προδιαγεγραμμένη δείχνει η ιστορία της αναδιάρθρωσης. Το θέμα πλέον είναι αν θα είναι απαλή (φιλική) ή τσουχτερή (εχθρική), αν δηλαδή θα συναινέσουν οι δανειστές μας ή αν θα υποχρεωθούμε εκ των πραγμάτων. Αν είναι να έρθει, ας έρθει λοιπόν. Αρκεί να μην…πονέσει!
Ο Κρυπτογράφος
 
Διαμαρτυρία από την Αγριά
Διαμαρτύρονται καταστηματάρχες της Αγριάς για την Κανονιστική του Δήμου Βόλου που αφορά στα στέγαστρα της παραλίας και αργεί να εκδοθεί. «Έχουμε» λένε «μισοκατεστραμμένες τέντες από το χειμώνα. Αρχίζει η σεζόν. Τι πρέπει να κάνουμε; Να τις επισκευάσουμε και να μας τις γκρεμίσει μετά από λίγο ο Δήμος; Γιατί δεν βγάζουν μια απόφαση άμεσα για το πώς θα είναι τα καινούρια στέγαστρα στην παραλία, ώστε να τα φτιάξουμε μια και καλή με τις καινούριες προδιαγραφές;».
Φ.Τ.
 
Κάποιοι κρύβονται
ΚΚΕ, ΣΥΝ, Δημοκρατική Αριστερά, Οικολόγοι – Πράσινοι, ΞΕΚΙΝΗΜΑ, Παρέμβαση Πολιτών, Απ. Νάνος, Κ. Αγοραστός, Ε. Λαΐτσου, Δημοτική Αρχή Βόλου, Ζέττα Μακρή, Μαργ. Πατσιαντάς, Λεων. Μαυρογιάννης, Επιτροπή Αγώνα Πολιτών, Εν Δράσει Αλμυρού, Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας τάσσονται κατά της επένδυσης εργοστασίου βιομάζας στο Βόλο.
Οι υπόλοιποι γιατί κρύβονται;
Φ.Τ.
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου