ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-443821

Στενάχωρη προοπτική

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζαγοράς – Μουρεσίου το Σώμα απασχόλησε η αντιπαράθεση που προέκυψε μεταξύ του Δημάρχου Γιώργου Αντώνογλου και του επικεφαλής του ΕΣΕΠΑ Τσαγκαράδας εξαιτίας «αδικαιολόγητων» οικονομικών απαιτήσεων του δεύτερου. Το στενάχωρο σε όλα αυτά είναι ότι η αντιπολίτευση εξέφρασε φόβους και ανησυχία για πιθανή διακοπή της λειτουργίας του Σταθμού.

Α.Φ.

Συνεχής παρακολούθηση
Να ενταχθεί η ευρύτερη περιοχή του Ανατολικού Πηλίου στη μελέτη που θα συντάξει το ΙΓΜΕ για τη συνεχή καταγραφή της εξέλιξης των γεωλογικών φαινομένων με τη χρήση γεωγραφικών συστημάτων αποφασίστηκε από το Ίδρυμα. Μέσω της μελέτης θα υπάρχει διαρκής ενημέρωση για το φαινόμενο των κατολισθήσεων και συνεχής καταγραφή των ζωνών επικινδυνότητας. Μακάρι μετά την μελέτη να μην αντικρύσουμε τις ίδιες εικόνες…
Α.Φ.
 
Για δεύτερη φορά…
…Συνεδρίασε χθες υπό την Προεδρία του Δημάρχου Αλμυρού Βαγγέλη Χατζηκυριάκου και παρουσία του Αντιδημάρχου Ηλία Τσαμπίρα η Επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου με θέμα το Τεχνικό Πρόγραμμα έτους 2011. Τα μέλη της Επιτροπής προχώρησαν σε επισημάνσεις κυρίως για δράσεις πολιτισμού και βελτίωσης της ποιότητας ζωής, ενώ τους δόθηκε και το προσχέδιο του προϋπολογισμού.
Α.Φ.
 
Γνωριμία με τον πρώτο ταρατσόκηπο του Βόλου!
Πριν λίγους μήνες την εμφάνισή τους έκαναν και στο Βόλο τρεις οάσεις… τρεις ταρατσόκηποι σε δύο πολυκατοικίες και το ξενοδοχείο Ξενία που έχουν κατασκευαστεί από την εταιρία Δομοτεχνική ΑΕ και την πρωτοβουλία ανέλαβε ο ιδιοκτήτης της τεχνικής εταιρίας Λάκης Αλεξόπουλος. Έτσι χθες «γνωριμία» με αυτούς τους πρώτους ταρατσόκηπους στο Π.Σ. είχαν 22 μαθητές της Περιβαλλοντικής Ομάδας του 1ου Γυμνασίου Βόλου. Παιδιά και καθηγητές ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν για τους ταρατσόκηπους από την υπεύθυνη γεωπόνο Στελλίνα Τσιάντου και τον Θεόδωρο Χατζηνικολάου, επιβλέποντα εργοδηγό της Δομοτεχνικής, και έφυγαν ενθουσιασμένοι!
Α.Φ.
 
Διογκώνεται η αντίδραση
Επιτροπή Αγώνα κατά του εργοστασίου βιομάζας συγκροτήθηκε χτες από πολίτες, την παράταξη «Δρόμοι Συνεργασίας» και τον Μαργ. Πατσιαντά,τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας Λεωνίδα Μαυρογιάννη.
Έχουμε λοιπόν και λέμε: Από κόμματα και κινήσεις ΚΚΕ, ΣΥΝ, Δημοκρατική Αριστερά, Οικολόγοι – Πράσινοι, ΞΕΚΙΝΗΜΑ, Παρέμβαση Πολιτών. Από τους βουλευτές ο Απ. Νάνος. Από την τοπική αυτοδιοίκηση ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, η Δήμαρχος Φερών Ε. Λαΐτσου, η Δημοτική Αρχή Βόλου, η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δήμου Βόλου Ζέττα Μακρή, οι «Δρόμοι Συνεργασίας» με τον Μαργ. Πατσιαντά. Από φορείς ηΕπιτροπή Αγώνα κατά του εργοστασίου βιομάζας, η Εν Δράσει Αλμυρού και ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας.
Οι υπόλοιποι πού κρύβονται και γιατί;
Φ.Τ.
 
Επίκεντρο ο Βόλος
Καταφθάνει την Κυριακή το δεύτερο κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι του Βόλου. Το Costa Alegra θα μεταφέρει 870 επιβάτες, οι οποίοι θα ξεναγηθούν στο Βόλο αλλά και στο Πήλιο. Στόχος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου Βόλου με πρόεδρο την κ. Σούλα Μπαρτζιώκα είναι να γίνει ο Βόλος πόλος έλξης της κρουαζιέρας, η οποία αποτελεί δυναμικό τομέα στον τουρισμό. Η ίδια εργάστηκε σκληρά και συντόνισε εργασίες ευπρεπισμού του χώρου έξω από το λιμάνι που θα δέσει το καράβι, ενώ ζήτησε από όλους τους αρμόδιους φορείς αλλά και από τους πολίτες να αγωνιστούν και να στηρίξουν τις προσπάθειες του Δήμου Βόλου, προκειμένου να επιτευχθεί η πολυπόθητη ανάπτυξη.
Δ.Π
 
Τουριστική ανάπτυξη
Η περαιτέρω προώθηση και προβολή της Σκοπέλου στο διεθνές τουριστικό πεδίο, εντάσσονται στις προτεραιότητες των ιθυνόντων του νησιού. Μετά την συμμετοχή του νησιού σε διεθνείς εκθέσεις Βαλκανικών χωρών, επιχειρείται άνοιγμα και προς την κατεύθυνση της γερμανικής αγοράς. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η παρουσία δημοσιογράφου γνωστού γερμανικού περιοδικού, στο νησί, ο οποίος καταγράφει τις φυσικές καλλονές της Σκοπέλου. Οι πρωτοβουλίες της επιτροπής τουριστικής προβολής, σε συνάρτηση με την έντονη παρουσία του νησιού στο διαδίκτυο, εκτιμάται ότι θα αποδώσουν καρπούς στο πεδίο της τουριστικής ανάπτυξης της Σκοπέλου.
Γ.Υ.
 
Πρόταση με νόημα
Ορθή και με νόημα η παρέμβαση του δημοτικού συμβούλου Βόλου και προέδρου της Ε.Π.Σ.Θ. Τάσου Μπατζιάκα στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής στο Δήμο Βόλου. «Έχουμε σοβαρά θέματα να δούμε εκτός από να κλείνουμε καταστήματα. Πρέπει να ασχοληθούμε με τα μείζονα θέματα της Κάρλας και του Παγασητικού, κύριε Πρόεδρε» επισήμανε ο κ. Μπατζιάκας και η πρότασή του βρήκε σύμφωνα τόσο τα μέλη της Επιτροπής όσο και τον Αντιδήμαρχο Νίκο Μόσχο που δεσμεύτηκε ότι άμεσα θα γίνει ειδική συνεδρίαση για αυτά τα θέματα και μάλιστα θα ζητηθεί και η επιστημονική άποψη, ώστε εκτός από τις επισημάνσεις να ζυμωθούν και προτάσεις αντιμετώπισης των προβλημάτων της ρύπανσης.
Β.Κ
 
Κάρφωμα
Τον πρόεδρο της ΕΡΤ «καρφώνει» με τον τρόπο του ο βουλευτής Θανάσης Νάκος για τη διακοπή της εκπομπής «Αρχονταρίκι», διότι επικαλείται ότι «η εκπομπή κόπηκε γιατί δεν ταίριαζε με το νέο ύφος που θέλει να δώσει στην Κρατική Τηλεόραση» όταν όπως αναφέρει ο βουλευτής, την ίδια στιγμή η Ε.Ρ.Τ. διατηρεί στο πρόγραμμά της εκπομπές αμφιβόλου ποιότητας, με πολύ χαμηλότερα νούμερα τηλεθέασης και με πολύ υψηλότερο κόστος. Όπως και να το κάνουμε σε αυτό δεν μπορεί να διαφωνήσει κανείς με τον πρώην Υπουργό, εκτός από αυτούς που εισηγήθηκαν την κατάργηση της εκπομπής νομίζοντας ότι η Eurovision αντιπροσωπεύει την ελληνική μας κουλτούρα.
Β.Κ
 
Καλό…
Το σλόγκαν των ημερών είναι… αφού «μαζί τα φάγαμε…» γιατί πεινάμε μόνοι μας; Από έναν καλό φίλο της στήλης που την ψάχνει πολύ και εάν μη τι άλλο, μας το ενεχείρισε και το δημοσιεύουμε γιατί πράγματι είναι καλό.
Β.Κ
 
Απίστευτο
Μεταξύ άλλων στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα προτείνεται και η κατάργηση αστυνομικών τμημάτων. Απίστευτο και όμως αληθινό. Την ώρα που η εγκληματικότητα οργιάζει, την ώρα που οι αστυνομικοί δεν επαρκούν για τις ανάγκες των υπαρχόντων τμημάτων, την ώρα που η ύπαιθρος έχει γίνει ξέφραγο αμπέλι και ό,τι σώζεται είναι χάρη στο φιλότιμο αστυνομικών και πολιτών, ορισμένοι επιμένουν σε επιπλέον καταργήσεις. Σε λίγο να δείτε που η Αστυνομία θα λειτουργεί σε επίπεδο Περιφέρειας. Έτσι για το χατίρι της τρόικας και των υποστηρικτών της, εκτός και εάν αποφασίσουν να την καταργήσουν στο τέλος στο πλαίσιο των περικοπών. Ποιος ξέρει, μπορεί να μας είναι γραφτό να το ζήσουμε και αυτό.
Β.Κ
 
Απέφυγε  τη ντρίμπλα…
 Είστε αντίθετος με το εργοστάσιο της βιομάζας, ρώτησε αθώα μεν, προβοκατόρικα δε, για να εκμαιεύσει την είδηση, χθες το μεσημέρι το Δήμαρχο Βόλου, συνάδελφος, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε με αφορμή τα αποτελέσματα της συνάντησης εργασίας που είχε προχθές το βράδυ στο Υπουργείο Περιβάλλοντος
- Πιστεύω, πως αν ισχύσουν όλα όσα συζητήσαμε και αρθούν οι επιφυλάξεις που διατυπώθηκαν, θα είναι αντίθετο το ΥΠΕΚΑ, ήταν η άμεση απάντηση του Παν. Σκοτ., που απέφυγε έτσι τη ντρίμπλα…
 
Οι ευθύνες και η λευκή απεργία…
…Με ευθύνη όλων μας τα προηγούμενα χρόνια έχουμε εκχωρήσει στους αλλοδαπούς μία σειρά από εργασίες, ανάμεσά τους και αυτή των ταφών και εκταφών στα νεκροταφεία. Έτσι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ που προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ για τη συγκεκριμένη ειδικότητα, οι αιρετοί έκαναν τα… στραβά μάτια, με αποτέλεσμα οι επιτυχόντες να βρεθούν σε διοικητικές ή άλλες θέσεις του Κοιμητηρίου, εκχωρώντας τις βασικές αυτές εργασίες σε εργολάβους. Τα παραπάνω τονίστηκαν χθες από τον τοπικό Αντιδήμαρχο Νέας Ιωνίας και Αισωνίας Γιάννη Καουνά, που καλείται πλέον να πείσει τους εργαζόμενους να εργαστούν στις θέσεις για τις οποίες προσλήφθηκαν ευελπιστώντας ότι δεν θα πέσει … πολιτικό θύμα της λευκής απεργίας των υπαλλήλων, που βλέπουν πλέον να ξεβολεύονται από το καθεστώς ασυλίας τόσων ετών…
 
Στο ίδιο έργο  θεατές…
…Μία παρεμφερής περίπτωση είναι και οι 17 εργαζόμενοι ιδιωτικού δικαίου του Καλλιτεχνικού Οργανισμού του πρώην Δήμου Βόλου που έγιναν αορίστου χρόνου με αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού το Δεκέμβριο του 2009 και τον Ιούνιο του 2010 και οι οποίοι είναι πλέον μετέωροι καθώς δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου. Ξαφνικά βρίσκονται στον… αέρα και όπως όλα δείχνουν στη συζήτηση που θα γίνει τη Δευτέρα στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, θα ξαναδούμε το ίδιο έργο που είχαμε δει και τα προηγούμενα χρόνια στο Δ.Σ. Τότε που συγγενείς, φίλοι και φίλες, υπό το φόβο της ανεργίας εύρισκαν… απάγκιο σε κάποιο πολιτικό πρόσωπο στο Δήμο ή εκτός Δήμου, παρακάμπτοντας ή κινούμενοι στα όρια της νομιμότητας. Εκείνο που έχει επίσης ενδιαφέρον, πέρα από τις εύλογες και ανθρώπινες αντιδράσεις των θιγόμενων, είναι αν κάποιοι μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο την ερχόμενη Δευτέρα, θα είναι συνεπείς με τις αρχές και τις ιδέες τους για την κάλυψη μονίμων θέσεων στο Δημόσιο ή θα κάνουν… κωλουτούμπες για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Γιατί, ας μη γελιόμαστε, με κάτι τέτοια φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Και επαναλαμβάνω για να μην παρεξηγηθώ. Δεν φταίνε οι 17. Αυτοί είναι τα θύματα…
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ
 
 
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου