ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-443821

Μικροί δημοσιογράφοι επισκέφθηκαν τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ

Στα γραφεία του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ βρέθηκαν χθες το απόγευμα 22 μαθητές του Γυμνασίου Βαγίων του Νομού Βοιωτίας. Οι μαθητές μαζί με τους συνοδούς καθηγητές τους βρέθηκαν στο Βόλο στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής και γνωρίζοντας την ιστορία του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟY θέλησαν να μάθουν και να δουν από κοντά το χώρο εργασίας της εφημερίδας. Το ενδιαφέρον τους αυτό προήλθε μιας και οι ίδιοι εκδίδουν μία ετήσια εφημερίδα με τίτλο «Κουκουβάγια», η οποία μάλιστα διακρίθηκε στον διαγωνισμό μαθητικών εντύπων των Εκδόσεων Λαμπράκη. Οι μαθητές αποχώρησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις και υποσχέθηκαν πως σύντομα θα επιστρέψουν για να παρουσιάσουν την εξέλιξη της δικής τους δημοσιογραφικής δουλειάς.

 
Σημαντική εκδήλωση
Καρπός μια πολύ σημαντικής προσπάθειας είναι η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο στο Βόλο. Συγκεκριμένα, θα απονεμηθούν οι τίτλοι σπουδών στους μαθητές και τις μαθήτριες που φοίτησαν στην 1η Σχολή Αστρονομίας, η οποία αποτελεί καινοτομία σε πανελλήνιο επίπεδο και δημιουργήθηκε στο Βόλο. Δεκάδες μαθητές του Γυμνασίου και της έκτης τάξης του Δημοτικού, μυήθηκαν στα μυστικά του διαστήματος, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις τους κι ανακαλύπτοντας νέες πτυχές στο πεδίο της Αστρονομίας. Ο κύκλος της Σχολής Αστρονομίας άνοιξε με καλούς οιωνούς και σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα, θα έχει ανάλογη συνέχεια στο μέλλον.
Γ.Υ.
 
Δρόμοι θεατρικής έκφρασης
 Το βήμα σε νέους δημιουργούς δίνει η Πειραματική Σκηνή, εγκαινιάζοντας με το έργο του Ευάγγελου Κάβουρα που παρουσιάζεται στο Αχίλλειον ένα νέο κεφάλαιο δράσης. Οι δρόμοι θεατρικής έκφρασης που αναζητούν πολλοί νέοι δημιουργοί, βρίσκουν πεδίο υλοποίησης μέσω του νέου κύκλου δράσης της Πειραματικής, που απευθύνεται στους υπέρμαχους του «δημιουργείν» και αφορά τους φίλους των νέων προτάσεων.
Γ.Υ.
 
Εισηγήσεις
Οι θέσεις που δημοσιοποιήθηκαν από Ομάδα Εργασίας του Τ.Ε.Ε. Μαγνησίας περί της μη απομάκρυνσης της ΑΓΕΤ είναι απόψεις των 33 μηχανικών που συμμετέχουν στην ομάδα για τη μελέτη του ΓΠΣ Βόλου. Οι όποιες σημειώσεις μεταφέρονται στο Τ.Ε.Ε. και δεν σημαίνει όμως πως εκείνο με τη σειρά του τις υιοθετεί. Έτσι κι αλλιώς το θέμα της ΑΓΕΤ χρήζει άμεσης και ευρύτερης κοινωνικής διαβούλευσης. Είναι γεγονός όμως ότι η λειτουργία της μονάδας σε απόσταση αναπνοής από το πολεοδομικό συγκρότημα δεν είναι και ό,τι το καλύτερο.
Δ.Π
 
Η κοινωνία ζητά απαντήσεις
Για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, γνωρίζουμε πολύ καλά πως η στρόφιγγα των χρημάτων προς τα Νοσοκομεία έχει κλείσει. Όμως θέλουμε να μάθουμε γιατί ένα Νοσοκομείο δεν έχει γάντια και σύριγγες, δεν προγραμματίζει χειρουργεία ασθενών και γιατί επιτέλους πρέπει να πληρώνουμε στο Νοσοκομείο τη στιγμή που δεν μπορεί να μας εξυπηρετήσει. Ας βγουν οι αρμόδιοι με τα στοιχεία τους και ας μας πουν τι συμβαίνει επιτέλους, τι ελλείψεις υπάρχουν και τι θα πρέπει να κάνουμε.
Δ.Π
 
Σαφές
Ο βουλευτής του ΚΚΕ Απόστολος Νάνος έσπευσε χθες στη Επιθεώρηση Εργασίας, καθώς ήταν ένας από τους δύο βουλευτές του ΚΚΕ που κατέθεσαν την ερώτηση για τη στάση της ΜΕΤΚΑ στο συνδικαλιστή Κων. Στεργίου, γι’ αυτό και το Υπουργείο Εργασίας ζήτησε να γίνει τριμερή. Ο ίδιος μάλιστα όπως και όλοι οι εκπρόσωποι εκεί του ΕΚΒ επέμειναν μέχρι τέλος να γίνει αυτοψία επιτόπου και έκαναν σαφές ότι το αίτημα θα τεθεί και στο Υπουργείο Εργασίας.
Β.Κ
 
Στα μαν του μαν
Προετοιμασμένος από τα δικαστήρια ο Μαργαρίτης Πατσιαντάς δεν έπαιρνε ανάσα χθες. Αντέκρουε με τη μία τα «μαν του μαν» των εκπροσώπων της ΜΕΤΚΑ σε σημείο που κάποια στιγμή ήρθε και κοκκίνισε σαν παντζάρι. Το θέμα το «παίζει στα δάχτυλα» έλεγαν οι συνδικαλιστές αφού κέρδισε τις δίκες και επετεύχθη η επαναπρόσληψη των απολυθέντων.
Β.Κ
 
Και όμως
Καλά το ακούσαμε και αυτό. Οι πρυτανικές αρχές του Παν. Θεσσαλίας στο πλαίσιο των περικοπών που κάνουν σε διάφορες δαπάνες, πρότειναν στους φοιτητές να συμμετέχουν εθελοντικά στον καθαρισμό των χώρων του Πανεπιστημίου. Το να συμβάλλουν οι φοιτητές να μην βρωμίζει ένας χώρος είναι κατανοητό. Με σκούπα και φαράσι πάντως δεν μπορώ να τους διανοηθώ, όχι μόνο διότι αυτό θα ήταν εκτός αρμοδιοτήτων, αλλά γιατί υπάρχει προσωπικό εκεί για αυτή τη δουλειά και μάλιστα σκληρά εργαζόμενο.
Β.Κ
 
Για τα Βαλκάνια
Το Ρήγα Βελεστινλή και τις πρωτοβουλίες που είχε πάρει για τα Βαλκάνια μνημόνευσε η Ροδούλα Ζήση, μιλώντας χθες στις Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια της Διακοινοβουλευτικής Συνάντησης που συνδιοργανώνουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ουγγρική Προεδρία με θέμα: «Τα Δυτικά Βαλκάνια στην κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης». Έτσι είναι να μην ξεχνάμε και τον τόπο μας, χρειάζονται αυτές οι αναφορές.
Β.Κ
 
Φέιγ βολαν
Φέιγ βολάν με εμετικό και υβριστικό παράλληλα περιεχόμενο εναντίον υψηλά ιστάμενου ιερωμένου του Βόλου πετάχτηκαν χθες το πρωί σε ορισμένα σημεία της πόλης. Το γεγονός καταγγέλθηκε από αναγνώστες στον «Τ» που αποδοκίμασαν το γεγονός αλλά και το περιεχόμενο που σαφώς και δεν τιμά τους εμπνευστές του όποιοι και εάν είναι. Ειδικά στην περίοδο που διανύουμε δεν είναι δυνατόν να εκθεμελιώνονται τα πάντα σε αυτή την κοινωνία και να λοιδωρούνται άνθρωποι.
Β.Κ
 
Δεν θα τους πάρει το ξημέρωμα…
 Με 107 θέματα συνεδριάζει την ερχόμενη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου. Όσοι δημοτικοί σύμβουλοι ρωτήθηκαν ήταν αισιόδοξοι ότι δεν θα τους πάρει το ξημέρωμα…
 
Το προσωπικό που μετακινείται
 Σε ποιο θέμα μπορεί να «κολλήσει» η συνεδρίαση και να πάρει πολύ χρόνο η έγκριση της σχετικής απόφασης; ρωτήσαμε έμπειρο περί τα αυτοδιοικητικά δημοτικό σύμβουλο. Στο θέμα του προσωπικού που μετακινείται από τα πρώην Νομικά Πρόσωπα στο νέο και ενιαίο Νομικό Πρόσωπο και στην Κοινωφελή Επιχείρηση. Ο καθένας μας είπε έχει και τη δική του περίπτωση…
 
Απουσίες
…Δεν είναι βέβαιο ότι επειδή έχουν κληθεί στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου ως πειθαρχικού οργάνου, να παραστούν για να δώσουν εξηγήσεις οι πρώην ταμίες στο Βόλο και στην Αγριά, θα είναι και παρόντες. Ήδη τα μηνύματα από την Αγριά λένε ότι θα προτιμήσουν την αποχή…
 
Ο προϋπολογισμός
 Σήμερα είναι πολύ πιθανόν να εγκριθεί από την Περιφέρεια ο προϋπολογισμός του Δήμου Βόλου. Σε μία τέτοια περίπτωση ίσως περάσει τη Δευτέρα από την Οικονομική Επιτροπή η έγκριση πιστώσεων και έτσι ανοίξει ο δρόμος για την πληρωμή των δεδουλευμένων για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο και του Δώρου Πάσχα στους εργαζόμενους των Δημοτικών Επιχειρήσεων…
 
Λεφτά δεν υπάρχουν
…Συνεργεία εργολάβου αποκατέστησαν χθες με «μπαλώματα» ασφάλτου μικρά τμήματα στο οδόστρωμα της Ιάσονος. Έτσι θα πάει όλη η τετραετία. Με μπαλώματα. Στο ταμείο του Δήμου δεν υπάρχουν λεφτά και όσα υπάρχουν, όπως δήλωσε προχθές ο Παν. Σκοτινιώτης, θα διατεθούν κατ΄ απόλυτη προτεραιότητα για τη μισθοδοσία των υπαλλήλων του Δήμου…
 
 Τα τέλη για τις εκταφές…
 Συνέντευξη Τύπου θα δώσει σήμερα το μεσημέρι για τη λειτουργία του Διαδημοτικού Κοιμητηρίου Κούκος ο θεματικός Αντιδήμαρχος Νέας Ιωνίας και Αισωνίας Γιάννης Καουνάς με αφορμή την αποχώρηση του εργολάβου. Καλό θα ήταν εκτός από τον τρόπο που θα λειτουργεί από την ερχόμενη Τρίτη το Κοιμητήριο να δοθούν και στοιχεία για τα τέλη – φωτιά που ισχύουν για τις εκταφές μετά την παρέλευση τριετίας, τα οποία οι περισσότεροι αγνοούν και που όταν τα πληροφορούνται τους έρχεται ταμπλάς…
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ
 
Κρίμα η… σημαία που σήκωσαν
Οταν πριν δύο περίπου μήνες το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοίνωνε ότι οι φετινές δηλώσεις ΟΣΔΕ των αγροτών θα γίνουν μέσω των ΕΛΤΑ, βγήκαν οι Ενώσεις και πολλοί συνεταιριστές οι οποίοι διαρρήγνυαν τα ιμάτιά τους για το λάθος που έκανε η πολιτική ηγεσία, καθώς φοβόντουσαν ότι θα χάνονταν οι προθεσμίες! Μάλιστα έκαναν και δηλώσεις περί χασούρας των ΕΑΣ από την ανάληψη του ΟΣΔΕ – κάποιοι ζητούσαν από το Υπουργείο να δώσει το έργο στις ΕΑΣ να τα κάνουν έστω και δωρεάν!!! – και διαμαρτύρονταν… από την καλή τους την καρδιά και από αγωνία να μην χάσουν οι παραγωγοί τις επιδοτήσεις. Τελικά ο ΟΣΔΕ ανατέθηκε και φέτος στις Ενώσεις, ωστόσο το τιμολόγιο μειώθηκε. Τι λένε τώρα; Ότι τα λεφτά είναι λίγα και δεν μπορούν να ανταποκριθούν… Πού είναι όλη αυτή η αγωνία του προηγούμενου διαστήματος; Και ποιος να πληρώσει τα λεφτά που ζητάνε; Οι αγρότες των οποίων τα συμφέροντα θα έπρεπε να προασπίζουν; Ή μήπως στην πλάτη αυτών θέλουν να βγάλουν το κέρδος τους από τις δηλώσεις ενιαίας ενίσχυσης; Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι κάθε χρόνο με την έναρξη του ΟΣΔΕ οι καταγγελίες των αγροτών για το χαράτσι των Ενώσεων έρχονται κατά δεκάδες…
Α.Φ.
 
Προκάλεσε αίσθηση
Το χθεσινό δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ προκάλεσε αίσθηση στην αγορά του Βόλου. Όλοι γνώριζαν ότι ο μεγαλύτερος κακοπληρωτής είναι το κράτος, αλλά κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι μόνο στην αγορά της Μαγνησίας οφείλει 600 εκατομμύρια ευρώ! Ας μην αναρωτιόμαστε λοιπόν τι φταίει για την έλλειψη ρευστότητας και καχεξίας της αγοράς. Δυστυχώς αυτή η κατάσταση αφορά και στη γαλάζια και στην πράσινη κυβέρνηση καθώς και τους τοπικούς άρχοντες όλων των αποχρώσεων.
Ο Κρυπτογράφος
 
Οι υπόλοιποι υπέρ;
ΚΚΕ, ΣΥΝ, Δημοκρατική Αριστερά, Οικολόγοι – Πράσινοι, ΞΕΚΙΝΗΜΑ, Παρέμβαση Πολιτών, Απ. Νάνος, Κ. Αγοραστός, Ε. Λαΐτσου, Δημοτική Αρχή Βόλου, Ζέττα Μακρή και Εν Δράσει Αλμυρού κατά της επένδυσης εργοστασίου βιομάζας στο Βόλο.
Οι υπόλοιποι είναι υπέρ;;;
Φ.Τ.
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου