ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-443821

Αξιόλογη πρόταση   

Ανοιξε χθες ο κύκλος των περιφερειακών εκδηλώσεων του 13ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, το οποίο «ταξίδεψε» στο Βόλο, με φόντο της αξιόλογες δημιουργίες που προβάλλονται στο Αχίλλειον. Οι λάτρεις της έβδομης τέχνης έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια σειρά αξιόλογων ταινιών, οι οποίες απηχούν την σύγχρονη κινηματογραφική πραγματικότητα. Η συγκεκριμένη διοργάνωση αποτελεί μια ακόμη σημαντική στιγμή στα τεκταινόμενα της περιοχής και ως εκ τούτου είναι άξια υποστήριξης από τους σινεφίλ.

Γ.Υ.

 Η άλλη πλευρά…
 Στον αντίποδα των όσων λέγαμε χθες, ότι δηλαδή οι μειοψηφίες της Νέας Αγχιάλου επικροτούν την απόφαση του πρώην Δημάρχου της περιοχής Ηλία Καραπατάκη να αποφασίσει μέσω της ΔΕΥΑΝΑ τη συνέχιση εκπόνησης της μελέτης στο μελετητικό γραφείο της Θεσσαλονίκης για το εσωτερικό αποχετευτικό δίκτυο της περιοχής, αλλά και της εγκατάστασης του βιολογικού καθαρισμού, είχαμε χθες αντιδράσεις αυτή τη φορά από στελέχη της Ομάδας Πλειοψηφίας και συνεργάτες του Π.. Σκοτινιώτη.
 Αυτό το θέμα δεν μπορεί να περάσει έτσι, σημείωναν. Είναι πολύ σοβαρό για να το προσπεράσει κάποιος. Δεν ξέρω αν θα έχει συνέχεια, εκείνο που ξέρω, όπως τόνιζαν, είναι ότι η μελέτη προέβλεπε και την κατασκευή βιολογικού, κάτι το οποίο δεν ισχύει πλέον, καθώς είναι γνωστό ότι με τη συνολική πρόταση που έχει καταθέσει η Δημοτική Αρχή και η ΔΕΥΑΜΒ προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, έχει λάβει την πολιτική δέσμευση ότι θα χρηματοδοτηθεί εκτός των άλλων και το έργο μεταφοράς ακαθάρτων από τη Νέα Αγχίαλο ως το Βόλο, για την επεξεργασία τους από τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας ακαθάρτων της Διαδημοτικής Επιχείρησης Βόλου στην περιοχή της Μπουρμπουλήθρας.
 
Τον απείλησε  με καρατόμηση
… άλλοι συνεργάτες του Δημάρχου λένε ποιος είδε τον Παν. Σκοτ. και δε φοβήθηκε. Τον απείλησε με καρατόμηση καθώς δεν μπορούσε να κατανοήσει την επιμονή του πρώην Δημάρχου να συνεχίσει μία μελέτη για το βιολογικό που ήταν της τάξεως των 100.000 ευρώ. Χθες στα ραδιόφωνα ο Ηλίας Καραπατάκης μιλούσε για παρεξήγηση και χθες το βράδυ αρον – άρον συγκάλεσε και πάλι το Δ.Σ της ΔΕΥΑΝΑ προκειμένου να ανακληθεί η απόφαση για συνέχιση της μελέτης από το μελετητικό γραφείο της Θεσσαλονίκης ….
 
 Μετακινήσεις
 … Ενα έμπειρο στέλεχος της Τεχνικής Υπηρεσίας, ο πολιτικός μηχανικός Αιμίλιος Σουβατζής, παίρνει τη θέση του Γιώργου Παναγόπουλου στη θέση του αναπληρωτή Διευθυντή της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου Βόλου, καθώς γίνεται αποδεκτό το αίτημα του τελευταίου που μετακινείται σε Τμήμα Διοικητικής Υποστήριξης της Πολεοδομίας της Δημοτικής Ενότητας της Νέας Ιωνίας…
 
Και άλλες μετακινήσεις…
…Δεν είναι όμως η μοναδική μετακίνηση, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι επίκειται και τοποθέτηση ως προϊσταμένου στο Τμήμα Συντηρήσεων της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Βόλου, του συνδικαλιστή του ΚΚΕ Διονύση Φαλαγκάρη, που προέρχεται και αυτός με τη σειρά του από τον πρώην Δήμο Νέας Ιωνίας, ενώ αν αποχωρήσει και η Διευθύντρια Οικονομικών του Δήμου Βόλου Μαρία Μουσκή, λόγω συνταξιοδότησης, τη θέση της αναμένεται να πάρει ο αναπληρωτής της, επίσης από τη Νέα Ιωνία, ο Σταύρος ο Νιτσιάκος.
Κάποιοι εργαζόμενοι στο Δήμο Βόλου, από την πλευρά του Βόλου, είναι αλήθεια ότι αυτά τα… χτυπήματα από την πλευρά της Νέας Ιωνίας μόνον τυχαία δεν τα θεωρούν, αφήνοντας την αχαλίνωτη σκέψη τους να πάει μέχρι τις επόμενες εκλογές…
 
Χειροκροτάμε…
 Προβληματισμός από τις αναδουλειές στο λιμάνι. Έρχεται καράβι και χειροκροτάμε, λένε οι υπεύθυνοι του Οργανισμού που βλέπουν το λογαριασμό όψεως της εταιρίας και τους πιάνει σύγκρυο…
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ
 
Απάντηση με νόημα…
Στα κεραμίδια χθες τα μέλη της ΟΕΒΕΜ με αφορμή σχόλιο σε τοπική εφημερίδα σύμφωνα με το οποίο έχει εγκριθεί το ποσό των 5.000 ευρώ από το Επιμελητήριο Μαγνησίας και ότι η ΟΕΒΕΜ είναι συνδικαλιστικό «παιδί» του Πλαστάρα. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΒΕΜ σε ανακοίνωση στηλιτεύει το σχόλιο, υπογραμμίζοντας ότι έχει εκλεγμένη διοίκηση, διοικείται από αυτή και εκπροσωπεί 24 πρωτοβάθμια σωματεία και, όπως τονίζεται, «προσπαθεί να αγωνιστεί για τη βιωσιμότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων». Απαντά εξάλλου ότι το Επιμελητήριο Μαγνησίας θα παραχωρήσει με χρησιδάνειο χώρο στέγασης σε 31 πρωτοβάθμια σωματεία στην οδό Παύλου Μελά – Αλεξάνδρας, προκειμένου καταστήσει τα σωματεία του Νομού ενεργά, διότι κανένα πρωτοβάθμιο σωματείο δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει ενοίκιο και λειτουργικά έξοδα και ότι η εγκριθείσα οικονομική ενίσχυση είναι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του Επιμελητηρίου για την οικονομική ενίσχυση των σωματείων, των συνδικαλιστικών οργανώσεων με γραμματειακή υποστήριξη, που προάγουν τα συμφέροντα των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων.
Ν.Τ
 
Πρόσκληση
Στο «Βάμμα Νυκτός» μάς προσκαλεί ο συνάδελφος Θανάσης Βογιατζής την ερχόμενη Κυριακή 17 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι, σε μία αφηγηματική – μουσική συζήτηση με κεντρικό άξονα τα δύο βιβλία του. Τη μουσική επιμέλεια της εκδήλωσης θα έχουν οι Νίκος Μεργιαλής και Ηλίας Χατζόγλου, ενώ ένα είναι σίγουρο, ότι το περιεχόμενο των δύο βιβλίων του Θανάση θα μας κεντρίσει για μία ακόμη φορά το ενδιαφέρον.
Β.Κ
 
Λέμε τώρα…
Δεν ξέρω εάν πρόκειται για παρεξήγηση ή όχι όπως υποστηρίζει ο κ. Καραπατάκης, πάντως όπως πληροφορήθηκε χθες η στήλη η επικαιροποίηση της απόφασης για την επίμαχη μελέτη αποφασίστηκε στις 16 Μαρτίου, όταν ο Δήμαρχος Βόλου είχε ξεκαθαρίσει το σχεδιασμό και όταν η λειτουργία της ΔΕΥ Αγχιάλου ουσιαστικά έχει λήξει από τις 31 Μαρτίου. Τελικά ή στραβός είναι ο γιαλός η στραβά αρμενίζουμε…
Β.Κ
 
Υποψήφιος στο ΓΕΩΤΕΕ ο Νίκος Ντίτορας     
Υποψήφιος για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος είναι ο Δασάρχης Βόλου Νίκος Ντίτορας, ο οποίος μάλιστα σήμερα Πέμπτη 7 Απριλίου πρόκειται να επισκεφτεί το Δήμαρχο Αλμυρού Βαγγέλη Χατζηκυριάκο. Στο πλαίσιο της συνάντησης πρόκειται να συζητηθούν ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του κ. Ντίτορα, με έμφαση σε θέματα δασικά, αγροτικά, κτηνοτροφικά, καθώς και ζητήματα που απασχολούν τους αλιείς των παραθαλάσσιων περιοχών του Δήμου Αλμυρού.
Α.Φ.
                      

Εγκατάλειψη…

Τα όσα βλέπουμε τις τελευταίες μέρες στους δρόμους του Πηλίου ούτε πρωτόγνωρα, ούτε ξαφνικά, ούτε μη αναμενόμενα είναι. Τα επί σειρά ετών πρόχειρα μπαλώματα αποδεικνύονται καταστροφικά, αφού το πάχος του οδοστρώματος σε πολλά σημεία προσεγγίζει ακόμη και το ένα μέτρο! Πίσσα και πούπουλα είναι η δίκαιη τιμωρία για ορισμένους. Τέτοιος όγκος πίσσας σε σαθρά σαπωνοειδή εδάφη όπως αυτά του Πηλίου εξηγούν σε μεγάλο βαθμό και τις κατολισθήσεις. Ουδέποτε τις τελευταίες δεκαετίες οι τοπικές αρχές ασχολήθηκαν σοβαρά με το οδικό δίκτυο Πηλίου, κατά τα άλλα εξέφραζαν σταθερά το ενδιαφέρον τους για τον τουρισμό και την ανάπτυξη…
Ο Κρυπτογράφος
 
Ο σύλλογος ανέργων
Ο σύλλογος ανέργων του οποίου σήμερα διερευνώνται οι προοπτικές ίδρυσης σε ανοιχτή συνέλευση είναι μια φρέσκια ιδέα που μπορεί να προσφέρει λύσεις εκεί που απέτυχε οικτρά η συνδικαλιστική γραφειοκρατία. Σπεύσατε.
Φ.Τ.
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου