ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-443821

Ο Π. Μαρκάκης στον Αλμυρό

Την περιοχή του Αλμυρού θα επισκεφτεί σήμερα Παρασκευή 1η Απριλίου ο βουλευτής του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Παύλος Μαρκάκης. Ο κ. Μαρκάκης θα βρεθεί στον Αλμυρό στις 12.00 το μεσημέρι και θα έχει συναντήσεις με φίλους του κόμματος, επιχειρηματίες της περιοχής, αλλά και αυτοδιοικητικούς παράγοντες, προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα και τις ανάγκες του Δήμου και των πολιτών.

Ν.Τ.

Φανεροί και άφαντοι
Η Εθελοντική Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Αλμυρού «Εν Δράσει» αντέδρασε άμεσα στην κατασκευή και λειτουργία εργοστασίου παραγωγής βιομάζας από την καύση σκουπιδιών, κατακρίνοντας μια αμφιβόλου ασφάλειας για την δημόσια υγεία επένδυση. Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας – που έχει αντιδράσει για θέματα που σε καμία περίπτωση δεν απειλούν την δημόσια υγεία όπως είναι η επένδυση στις Νηές – παραμένει άφαντη κρατώντας σιγήν ιχθύος. Μέχρι εκεί φτάνει η οικολογική τους ευαισθησία και ευσυνειδησία; Ή απλά είναι άλλοι οικολόγοι οι μεν και άλλοι οι δε; Να σας πούμε επίσης ότι εκτός από την Εν Δράσει κινητοποιήθηκε ακόμα και η Οικολογική Κίνηση Πάτρας!
Α.Φ.
 
Με τους ευρωσοσιαλιστές  
Με θερμό τρόπο οι ευρωσοσιαλιστές ευχαρίστησαν τη Ροδούλα Ζήση για τη φιλοξενία στο Κοινοβούλιο, ως πρόεδρο της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων. Τόνισαν μάλιστα ότι «το πνεύμα της αλληλεγγύης και της αναγνώρισης των προσπαθειών της Ελλάδας από την Ομάδα των Σοσιαλιστών – Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», ενώ από την πλευρά της η Ροδούλα ολοκληρώνοντας την ομιλία της υπογράμμισε ότι όλες οι επισημάνσεις για την ευρωπαϊκή οικονομία αποκτούν νόημα στο πλαίσιο μιας συνολικής αλλαγής του οικονομικού μοντέλου, σύμφωνα με τις θέσεις που έχει εκφράσει ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, και η Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών. Μιας αλλαγής που θα βασίζεται στην πράσινη ανάπτυξη και στη δίκαιη κοινωνικά ανακατανομή του πλούτου. Στην έξυπνη οικονομία και στην παιδεία. Στην αλληλεγγύη και στην κοινωνική συνοχή».
Β.Κ
 
Δεν τιμούν κανένα
Δεν είναι και ό,τι καλύτερο εν μέσω εκλογικών διαδικασιών σε ένα σωματείο να γίνονται καταγγελίες για μεθοδεύσεις. Πολλώ δε μάλλον όταν πρόκειται για σωματείο που εκπροσωπεί έναν ευαίσθητο κλάδο, όπως αυτός των καθαριστριών, όπου τα προβλήματα είναι μεγάλα και σοβαρά και οι κομματικές περιχαρακώσεις και αποκλειστικότητες δεν κάνουν καλό. Εάν μη τι άλλο, μόνο και μόνο ότι δεν τηρήθηκαν διαδικασίες που τις γνωρίζει και ο πιο αρχάριος συνδικαλιστής, επιβεβαιώνει τους φόβους ορισμένων, ότι υπήρξε μεθόδευση από συγκεκριμένη παράταξη για έλεγχο του σωματείου. Εάν ισχύει αυτό, δεν τιμά κανέναν.
Β.Κ
 
  
Αλλος προτείνει, άλλος προβάλλει…
Στην τελευταία σύσκεψη του ΠΑΣΟΚ για ζητήματα της Θεσσαλίας, τόσο η Υπουργός ΥΠΕΚΑ Τίνα Μπιρμπίλη, όσο και ο υφυπουργός Νίκος Σηφουνάκης, σχετικά με τις προωθούμενες ρυθμίσεις στο Προεδρικό Διάταγμα Πηλίου, τόνισαν χαρακτηριστικά: «Όπως είχε ζητήσει έντονα η τελευταία Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας θα προωθηθεί η αναγκαία περιβαλλοντική μελέτη, διότι σε διαφορετική περίπτωση το Συμβούλιο της Επικρατείας είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα εγκρίνει την οποιαδήποτε ρύθμιση στο Π.Δ.Π.». Χθες έκπληκτοι πληροφορηθήκαμε με τα αναγκαία δελτία Τύπου ότι η σχετική πρωτοβουλία πιστώνεται από τον… ίδιο στον εαυτό του. Φυσικά για τον βουλευτή Καρτάλη ο λόγος, που όλα τα σφάζει όλα τα… μαχαιρώνει! Σήμερα μέσω των κύκλων του είναι βέβαιο θα σπεύσει να χρεώσει το συγκεκριμένο σχόλιο στον Απ. Παπατόλια, με τον οποίο εσχάτως έχει έντονο άγχος. Για κακή του τύχη όμως στη συγκεκριμένη σύσκεψη πήραν μέρος καμιά σαρανταριά νοματαίοι…
«Τ»
 
Ερχονται αποκαλύψεις
Σχετικά με την Κάρλα έρχονται αποκαλύψεις για τις οποίες πολλοί θα τρέχουν να… κρυφτούν. Είναι εύκολο να το παίζεις οικολόγος στα λόγια, όμως τα έργα και οι παραλείψεις είναι αυτά που σε προσδιορίζουν για το κορυφαίο θέμα του περιβάλλοντος.
Ο κρυπτογράφος
 
 
Τι να υποθέσουμε;
Κοινή ανακοίνωση εξέδωσε η Εθελοντική Περιβαλλοντική Ομάδα Αλμυρού «Εν Δράσει» με την Οικολογική Κίνηση Πάτρας (ΟΙΚΙΠΑ), στην οποία μεταξύ των άλλων ενδιαφερόντων στηλιτεύεται και η θέση της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας σχετικά με το εργοστάσιο βιομάζας που σχεδιάζεται να κατασκευαστεί στο Βόλο.
Τι να υποθέσουμε;
Φ.Τ.
  
Και ξανά προς τις κινητοποιήσεις τραβούν  
Ομαλά κύλησαν οι προηγούμενες ημέρες στα υπό συγχώνευση σχολεία της Μαγνησίας. Όμως οι γονείς και οι τοπικοί φορείς δεν μπορούν να αποδεχτούν πως θα κλείσουν τα σχολεία τους και τα παιδιά τους θα πρέπει να μετακινούνται για να μάθουν γράμματα, λες και είμαστε στην δεκαετία του 50. Ξεκίνησαν πάλι τις επαφές, τις συναντήσεις και μάλιστα καλούν και πανθεσσαλικό μέτωπο. Η αγανάκτηση είναι μεγάλη και οι γονείς θα συνεχίσουν όσο αντέξουν. Παίρνουν στα χέρια τους το μέλλον των παιδιών τους και τραβούν την ανηφόρα.
Δ.Π
 
Ξαναβρέθηκαν στο συνέδριο

Οταν ο Φώτης Κουβέλης ανακοίνωνε ότι φεύγει από τον ΣΥΝ, ο Κώστας Πουλάκης του είχε πει ότι ήταν λάθος η αποχώρηση σε μία κρίσιμη περίοδο για την ανανεωτική Αριστερά. Στην περίοδο των πρόσφατων αυτοδιοικητικών εκλογών, όταν ο Φ. Κουβέλης, ως επικεφαλής πολιτικής κίνησης πια, είχε δηλώσει ότι ο πρωθυπουργός είναι εγκλωβισμένος στη λογική Σαμαρά για την οικονομία, ο Κ.Π. είχε δηλώσει ότι «πρώτος εγκλωβισμένος είναι ο Φ. Κουβέλης που είχε σπεύσει να προσφέρει εκλογική στήριξη στον πρωθυπουργό».

Χθες ξαναβρέθηκαν, καθώς ο Κ. Πουλάκης ήταν επίσημος εκπρόσωπος του ΣΥΝ στο ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Αριστεράς. Κοινό παρελθόν, αλλά άγνωστο μέλλον.

Μ.Μ.
 
Ο κυρ Αλέξανδρος εμπνέει 
Αφιερώματα στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη διοργανώνουν αρκετά σχολεία της περιοχής μας στο πλαίσιο του φετινού έτους Παπαδιαμάντη. Οι μαθητές εμβαθύνουν στο έργο του κορυφαίου Σκιαθίτη διηγηματογράφου και αναδεικνύουν, μέσω των σχολικών εργασιών που πραγματοποιούν, διαφορετικές πτυχές της προσωπικότητας του κορυφαίου των ελληνικών γραμμάτων. Είναι πολύ σημαντική η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, διότι διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών για την λογοτεχνία, δημιουργώντας παράλληλα πρόσφορο πεδίο για την περαιτέρω ενδυνάμωση των δημιουργικών ενδοσχολικών δράσεων.
Γ.Υ.
 
 
Αll around
 Ενα όρο του μπάσκετ, all around, μεταλαμπαδευθέντα προφανώς από το γιο που ασχολείται συστηματικά με την πορτοκαλί μπάλα, χρησιμοποίησε στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο ο Πρόεδρος του Σώματος Απόστολος Φοινικόπουλος, προκειμένου να δικαιολογήσει τις υπερωρίες που δόθηκαν, επί των ημερών του την προηγούμενη τετραετία ως Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, σε συγκεκριμένους εργαζόμενους του Δημοτικού Θεάτρου (ξυλουργοί, ράφτες, ταξιθέτες κ.λ.π.).
 
Δύο κατηγορίες
…Στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο πάντως στο θέμα με τις υπερωρίες των δημοτικών υπαλλήλων έγινε ειδική μνεία από το Δήμαρχο Βόλου Π. Σκοτινιώτη. Υπάρχουν αρκετά υπηρεσιακά στελέχη που δουλεύουν, όπως είπε, και χωρίς να κάνουν υπερωρίες. Υπάρχουν όμως και άλλοι που, όπως πρόσθεσε, αντιστέκονται για κάποιες προνομίες που χάνονται…
 
Μόνον δύο…
…Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Π. Σκοτινιώτης υπάρχουν μηχανικοί που υποστηρίζουν ότι μόνον δύο μηχανικοί κάνουν στατικά στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. Οι υπόλοιποι γιατί; διερωτήθηκε.
 
Δεν θα φεύγουν για σαββατοκύριακο…
…Ο Δήμαρχος πάντως στο Δημοτικό Συμβούλιο και με αφορμή όλα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για τον τρόπο της οικονομικής διαχείρισης έσπευσε να σημειώσει ότι το ταμείο του Δήμου θα παρακολουθείται σε μηνιαία και σε εβδομαδιαία βάση. Δεν θα φεύγουν, είπε, για σαββατοκύριακο, αν την Παρασκευή δεν μας παραδίδουν την εικόνα του Δημοτικού Ταμείου…
 
Μελέτη για την  αξιολόγηση του προσωπικού
…Γενικά πάντως το θέμα της αξιολόγησης του προσωπικού του Δήμου το έθεσαν τόσο η πλειοψηφία, όσο και η μείζονα μειοψηφία, στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, με την πρώτη μάλιστα να υπογραμμίζει μέσω του Δημάρχου ότι θα γίνει ειδική μελέτη για την αξιολόγηση όλων των δημοτικών υπηρεσιών…
 
Στην Αθήνα
…Πάντως μετά την προχθεσινή συζήτηση για τον προϋπολογισμό χθες ο Δήμαρχος Βόλου βρέθηκε στην Αθήνα στις εργασίες του Συνεδρίου της Δημοκρατικής Αριστεράς.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.
 
 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου