ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-443821

Ούτε καν ντρέπονται  

«Κάποια δουλειά θα πρέπει να έχει ο Καρχιμάκης όταν πάψει να είναι βουλευτής». Αυτή ήταν η θρασύτατη επίσημη κυβερνητική εξήγηση για τη ρουσφετάρα του Ρέππα (που κατά τα άλλα καθυβρίζει το κίνημα «Δεν πληρώνω» ως τζαμπατζήδες) να τον διορίσει σε εξασφαλισμένη δημόσια θέση. Κανονικά θα έπρεπε ο πρωθυπουργός να είχε διώξει και το Ρέππα και τον Καρχιμάκη. Για μικρότερο ατόπημα είχε πετάξει τον Ρόβλια και άλλους.

Και ποιος είναι ο Καρχιμάκης που θα πρέπει η Πολιτεία να του εξασφαλίσει δημόσια θέση και οι φορολογούμενοι ισόβιο μισθό για όταν πάψει να είναι βουλευτής; Μήπως αποτελεί κι αυτός «εθνικό κεφάλαιο» και δεν το αντιληφθήκαμε;

Γι’ αυτούς που έπαψαν ήδη να είναι εργαζόμενοι ποια μέριμνα πήραν Ρέππας και λοιποί;
Μ.Μ.
 
Ανοιχτά πανιά
Τα οφέλη του ιστιοπλοϊκού τουρισμού έχουν γίνει αντιληπτά από τους ιθύνοντες της Σκοπέλου, οι οποίοι προετοιμάζουν με πυρετώδους ρυθμούς διεθνή εβδομάδα εκδηλώσεων και δράσεων. Στην προσπάθεια πρωτοστατούν τα μέλη του ΝΙΚΟΣ, του δραστήριου τοπικού Ιστιοπλοϊκού Συλλόγου, προκειμένου να επαναφέρουν στα χωρικά ύδατα του νησιού έναν κορυφαίο θεσμό, με την αρωγή του Δήμου. Η ανάπτυξη διαφόρων εναλλακτικών μορφών τουρισμού, ανοίγει διόδους περαιτέρω ανάπτυξης και σύμφωνα με τις προσδοκίες των διοργανωτών, η Σκόπελος θα βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, αποκομίζοντας παράλληλα προφανή οφέλη και στο τουριστικό πεδίο. Με ανοιχτά πανιά και διάθεση συνεργασίας, οι διοργανωτές προχωρούν δυναμικά, κάνοντας πράξη το διαχρονικό «η ισχύς εν τη ενώσει» που αποδίδει πάντα καρπούς.
Γ.Υ.
 
Με ομπρέλες  
Συζήτηση των ημερών έχει γίνει το θέμα της παρέλασης και ειδικότερα αν θα γίνουν επεισόδια από πολίτες που αντιδρούν με τα μέτρα της κυβέρνησης. Έτσι πολλοί σημείωναν πως θα ντυθούν στα άσπρα, για να μην φανούν γιαούρτια, αν πετάξουν διαμαρτυρόμενοι πολίτες, άλλοι στα κόκκινα για τις ντομάτες και πάει λέγοντας!
Δ.Π
 
Θα μείνουν χωρίς γιατρούς;
Από χθες μέχρι και την άλλη Τετάρτη υπάρχουν πληροφορίες πως στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου δεν θα υπάρχουν γιατροί για να εφημερεύσουν. Το πρόβλημα με το εν λόγω Κέντρο Υγείας συνεχίζεται και παρ’ όλο που είχε αναφερθεί από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου πως θα επιλυόταν το ζήτημα, τώρα εμφανίζεται πάλι στο προσκήνιο. Τελικά αυτοί οι Σκιαθίτες δεν θα πρέπει να αρρωσταίνουν ή αν αυτό γίνει τουλάχιστον να γίνεται με πρόγραμμα. Να τους ενημερώνουν πότε υπάρχει γιατρός και πότε όχι για να ξέρουν και να κανονίσουν οι άνθρωποι και τις δουλειές τους.
Δ.Π

Διακτινίζονται; 

Ε, μην είναι και αχάριστοι εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ. Με αυτά και με τα άλλα που λέει ο Πάγκαλος και σπεύδει να υιοθετήσει η μισή κυβέρνηση θα πρέπει να έχουν στρατιές ψηφοφόρων σε Ελλάδα και εξωτερικό, γιατί δεν εξηγείται αλλιώς ότι οι αποδοκιμασίες αποτελούν πλέον καθημερινό φαινόμενο ανά την Ελλάδα. Εκτός και εάν διακτινίζονται. Για δείτε το και αυτό στην κυβέρνηση.
Β.Κ
 
Στήσιμο
Χοντρό στήσιμο έφαγαν εργαζόμενοι βιομηχανίας της Θεσσαλονίκης που υποτίθεται ότι είχαν προγραμματισμένη συνάντηση με την Υπουργό Εργασίας. Η Λούκα Κατσέλη δεν μετέβη ποτέ στο ραντεβού που ήταν στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης με αποτέλεσμα να εξοργίσει τους πάντες, αφού μόλις προχθές είχε δεσμευτεί για το αντίθετο. Έγιναν ξαφνικά «ξεχασιάρηδες» οι υπουργοί ή άρχισαν να την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια; Με την απορία μού φαίνεται θα μείνουμε.
Β.Κ
 
Κανένα… νεύμα
Η λαλίστατη κατά τα άλλα Υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου δεν άφησε σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης κανένα παράθυρο ανοιχτό για το δημοτικό σχολείο της Κερασιάς, ενώ για το Λύκειο Καναλίων δεσμεύτηκε να το εξετάσει, αν και πιο ρεαλιστές εκτιμούν ότι μάλλον δεν πρόκειται να υποχωρήσει στις αντιδράσεις των φορέων και στις πιέσεις. Την ίδια σθεναρή στάση βέβαια υιοθετούν και οι κάτοικοι των παραπάνω περιοχών, οπότε το αδιέξοδο συνεχίζεται.
Β.Κ
 
Σε έξαρση
«Ξαναχτύπησε» ο νεαρός γαλάζιος πολιτευτής, αυτή τη φορά χρησιμοποιώντας την ΟΝΝΕΔ Μαγνησίας. Σε μία έξαρση εθνικής υπερηφάνειας λόγω της 25ης Μαρτίου και αφού μας πληροφορεί ότι τιμούμε τους ήρωες του 1821 και ότι αποτελούν πρότυπο συμπεριφοράς και μαχητικότητας, μας καλεί χρησιμοποιώντας τη ρήση του Κολοκοτρώνη  «ό,τι κάμωμε, θα το κάμωμε οι Έλληνες μονάχοι» να δώσουμε τη δική μας μάχη για μια Ελλάδα της ευημερίας και του φωτός». Έλεος πια… όχι άλλο κάρβουνο.
Β.Κ                           
 
 
Τα μπρατσάκια  
 Για τη συμμετοχή εκπροσώπου του Δήμου στην Επιτροπή Εκμίσθωσης Θαλάσσιων Σκαφών Αναψυχής η συζήτηση στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου. Ο Δήμαρχος πρότεινε ως εκπρόσωπο του Δήμου την κ. Μπαϊράμη, αλλά ο τίτλος φάνηκε αρκετά δελεαστικός και στη Ζέττα Μακρή. Εχετε εμπειρία; τη ρώτησε, μεταξύ σοβαρού και αστείου, ο Π. Σκοτινιώτης. Όχι, απάντησε η κ. Μακρή, αλλά ακούγεται αρκετά ενδιαφέρον. Τι ακριβώς είναι; ρώτησε το Δήμαρχο. Δεν ξέρω, απάντησε ο κ. Σκοτινιώτης. Δεν το έχω… ξανακάνει!!! Για όλα ωστόσο, πρόσθεσε, υπάρχει πάντα η πρώτη φορά…
- Τα μπρατσάκια μην ξεχάσετε, απάντησε ο… κάγκουρας του Δημοτικού Συμβουλίου και Αντιπρόεδρος του Σώματος Μπάμπης Ζάχος…
 
 
Πολίτες με ειδικές  γνώσεις
Τέσσερις πολίτες με ειδικές γνώσεις γύρω από τα εικαστικά ορίστηκαν από τη Δημοτική Αρχή ως μέλη της Γνωμοδοτικής Καλλιτεχνικής Επιτροπής του Δήμου στο οποίο συμμετέχουν ακόμη δημοτικοί σύμβουλοι από όλες τις παρατάξεις. Οι πολίτες αυτοί είναι ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Ζήσης Κοτιώνης, ο συντηρητής έργων τέχνης Γ. Παπαϊωάννου, ο εικαστικός Αλέξανδρος Ψυχούλης και ο γλύπτης Τάσος Κρατίδης.
 
 Νοικοκύρεμα
Οτι οι καιροί είναι δύσκολοι οικονομικά και για τους Δήμους είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο. Ωστόσο η Δημοτική Αρχή δεν χάνει ευκαιρία να το διατυμπανίζει σε όλους τους τόνους, σε μία προσπάθεια να καταδείξει ότι ακολουθεί πολιτική νοικοκυρέματος στα οικονομικά. Για παράδειγμα στο θέμα με την έγκριση διαφόρων δαπανών που ήλθαν προς έγκριση στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου για τις πρόσφατες εκδηλώσεις για τις Απόκριες που έγιναν από το Δήμο, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Νατάσσα Οικονόμου σημείωσε ότι το κόστος ανήλθε σε 15.200 ευρώ έναντι 50.000 ευρώ που ήταν πέρυσι. Η αιχμή μάλιστα ήταν σαφής, ιδιαίτερα από τη στιγμή που όπως υπογράμμισε η παρουσία του Δήμου ήταν αξιοπρεπέστατη με δεδομένο μάλιστα, όπως είπε, ότι πραγματοποιήθηκαν 19 συνολικά εκδηλώσεις και το κόστος συμπιέστηκε χάρις στις 30 χορηγίες που εξασφαλίστηκαν από επιχειρήσεις της περιοχής…
 
 Οικονομία και  στον ύπνο
…Η πολλή οικονομία όμως μπορεί να οδηγήσει σε αντίθετα αποτελέσματα και να εκτεθείς όταν επιχειρείς σε μόνιμη βάση να βγάλεις από τη μύγα… ξύγκι. Αυτό το φόβο εξέφρασε η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ζέττα Μακρή όταν από την Aντιδήμαρχο Οικονομικών ζητήθηκε η έγκριση δαπάνης 250 ευρώ για τη φιλοξενία από το Δήμο τριών ατόμων.
- Καλή η οικονομία, αλλά μην εκτεθούμε κιόλας, είπε η υποψήφια Δήμαρχος.
- Μην ανησυχείτε, έχουν πέσει οι τιμές των ξενοδοχείων της πόλης λόγω κρίσης, έσπευσε να την καθησυχάσει ο Π. Σκοτινιώτης.
 
 Βραστερό και νερόβραστο…
Την έγκριση ψηφίσματος για την επίθεση του ΝΑΤΟ στη Λιβύη που διαβάστηκε πριν την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου ζήτησε από το σώμα ο Απόστολος Νάνος και η Λαϊκή Συσπείρωση. Η πλειοψηφία λίγο πριν το τέλος της προχθεσινής συνεδρίασης έφερε προς έγκριση το δικό της ψήφισμα για το ίδιο θέμα. Όπως στη Βουλή, έτσι και στο Δημοτικό Συμβούλιο, η μείζονα μειοψηφία υιοθέτησε το ψήφισμα της δημοτικής πλειοψηφίας. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Απ. Φοινικόπουλος ζήτησε από τον επικεφαλής της ήσσονος μειοψηφίας Μαργ. Πατσιαντά αν συμφωνεί ή διαφωνεί με το ψήφισμα, ο τελευταίος απάντησε μονολεκτικά «ναι». Ναι; Με ποιο ψήφισμα; διερωτήθηκε ο κ. Φοινικόπουλος. Με αυτό του κ. Νάνου φυσικά. Με το δικό σας το νερόβραστο; ήταν η ατάκα του επικεφαλής της παράταξης «Δρόμοι Συνεργασίας»…
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.
 
 
 
Υπάρχουν και άλλες ώρες 
Διαμαρτύρονταν χθες οι καταστηματάρχες στην οδό Ιάσονος καθώς περίπου στις 3.00 μετά το μεσημέρι έγινε η αποκομιδή των κάδων ανακύκλωσης με αποτέλεσμα ο δρόμος να μπλοκάρει. Και αναρωτιούνται οι άνθρωποι -και με το δίκιο τους- δεν υπάρχουν άλλες ώρες να γίνει η αποκομιδή; Δηλαδή μία τα σκουπίδια, μία η δημοτική αστυνομία που δεν αφήνει τον κόσμο να σταθμεύσει, δεν μένει τίποτα άλλο από το να βάλουν λουκέτο και να πάνε σπίτια τους…
Α.Φ.
 
Ξαλάφρωσε
Η κατάρτιση του τεχνικού προγράμματος στο Δήμο Νοτίου Πηλίου στην τελευταία συνεδρίαση «ξαλάφρωσε» τον επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Σ. Βακούλα, καθώς ήταν μια καλή ευκαιρία για να αποδειχτούν τα πραγματικά οφειλόμενα στον εργολάβο με τον οποίο έχει διαμάχη από πέρυσι. Ας είναι η απαρχή των τελευταίων επεισοδίων ενός σίριαλ που… έκλεισε σεζόν και συνεχίζει!
Α.Φ.
 
Ενας ξεσηκωμός…
Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, Πολιτικά Κόμματα, Δικαιοσύνη, Εκκλησία, Στρατός, Αστυνομία κι ακόμα Οικονομικά Συμφέροντα, Τύπος, Κοινή Γνώμη, Πνευματικός Κόσμος, Συνδικάτα…
Σα να ’ρθε η ώρα για έναν ξεσηκωμό σαν του’ 21 μού φαίνεται.
Φ.Τ.
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου