ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-443821

Διάσπαρτες  υπηρεσίες…

 Υπάρχει όσο να ’ναι ακόμη μία μικροαναστάτωση όσον αφορά στη στέγαση υπηρεσιών του Δήμου Βόλου. Υπάρχουν υπηρεσίες που στεγάζονται στο κτήριο της Νομαρχίας, αλλά το πολιτικό κέντρο αποφάσεων είναι στο κτήριο Σκενδεράνη, στο Στρεφτάρη ή στο κτήριο της ΤΕΔΚ!!!
 
Το κτήριο Σπήρερ
…Την ίδια ώρα καμία φωνή ή ακρόαση για τη μετεγκατάσταση όλων των υπηρεσιών Πολεοδομίας του ενιαίου Δήμου Βόλου στη δυτική πτέρυγα του κτηρίου Σπίρερ…
 
 Αναμένεται ανακοίνωση
…Συνεδρίασε προχθές το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Νομού Μαγνησίας και αποφασίστηκε να δοθεί στη δημοσιότητα ανακοίνωση όπου θα εκφράζεται η θέση των εργαζομένων πάνω στα ζητήματα που έχουν να κάνουν με το ταμειακό έλλειμμα που φαίνεται να υπάρχει στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου του πρώην Δήμου Βόλου.
 
Οέοοο…
…Για το έλλειμμα πάντως στο Δήμο Βόλου οι Κουντουρικοί λένε ότι επί των ημερών τους όλα ήταν καλώς καμωμένα, οι του Μήτρου ότι έκανε ό,τι και οι προκάτοχοί του, ενώ ο πρώην Δήμαρχος Αλέκος Βούλγαρης λέει ότι δεν έχει καμία σχέση με το θέμα. Τότε πού είναι το ένα εκατομμύριο ευρώ που λείπει από τα δημοτικά ταμεία; Οέοοοο!!!
 
Περιστολή των εξόδων
…Αγανακτισμένοι καθώς είναι δυόμισι μήνες απλήρωτοι επισκέφθηκαν χθες τον υπεύθυνο της Διεύθυνσης Τοπικής Αυτοδιοίκησης Νομού Μαγνησίας οι εργαζόμενοι του Δήμου Βόλου που απασχολούνται στην Κοινωφελή Επιχείρηση του πρώην Δήμου Νέας Ιωνίας «ΙΩΝΙΑ». Και δεν τους έφτανε, όπως λένε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, ο καημός που δεν έχουν να ταΐσουν τις οικογένειές τους, τους ήλθε από την απέναντι πλευρά η ατάκα ότι υπάρχει «μία γενικότερη φιλοσοφία για περιστολή των εξόδων» που τους έκανε να φύγουν ακόμη πιο σκεφτικοί απ΄ ό,τι όταν πήγαν για να βρουν υποτίθεται κατανόηση και λύση στο πρόβλημά τους…
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.
 
 
Μόνος δρόμος 
Ανήσυχη η Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Μαγνησίας κ. Ροδούλα Ζήσηγια το σοβαρό θέμα που έχει ανακύψει σχετικά με την ποιότητα του νερού στο Δήμο Ρήγα Φεραίου, ενημέρωσε τον Γενικό Διευθυντή του ΙΓΜΕ κ. Κ. Παπαβασιλείου, ο οποίος την επισκέφθηκε στο γραφείο της στη Βουλή και τον οποίο έφερε σε επαφή με τη Δημοτική Αρχή προκειμένου το ΙΓΜΕ να συνδράμει ως αρμόδιος φορέας στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Ευτυχώς που το θέμα έφτασε στη Βουλή μήπως και οι κάτοικοι σταματήσουν να λένε «το νερό νεράκι…».
Β.Κ
 
Μεγάλο καλάμι

Δεν ξέρω εάν υπαγορεύτηκε ή όχι από κάποιον -πιθανότατα πρόκειται για προσωπική πρωτοβουλία- η επικριτική ανακοίνωση του Αργύρη Κοπάνα για τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου και πρώην Νομάρχη Απόστολο Παπατόλια για το θέμα των συνενώσεων. Δεν είναι τόσο η ανακοίνωση, όσο το ύφος της, που για μία ακόμη φορά επιβεβαιώνει ότι ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και περιφερειακός σύμβουλος έχει καβαλήσει μεγάλο καλάμι με αποτέλεσμα να αισθάνεται ότι μπορεί να κάνει υποδείξεις και να υπερβαίνει τα εσκαμμένα. Χρησιμοποιεί μάλιστα «κορώνες» που εάν μη τι άλλο παραπέμπουν σε ξύλινο λόγο της δεκαετίας του ’60, εντελώς όμως αταίριαστο με αυτό που ο ίδιος επικαλείται ότι εκπροσωπεί.

Β.Κ
 
Φυτίλι
Καλά, φοβερή η σύζυγος Αντιπροέδρου. Δεν καταλαβαίνει τίποτα. Ηγήθηκε χθες πορείας κατά των συνενώσεων που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας και απέστειλε επιστολή κόλαφο κατά της υπουργικής απόφασης. Όλοι εκτιμούν ότι η στάση της υπαγορεύεται από την κόντρα που έχει το Παγκαλέικο με την υφυπουργό – πολυπράγμονα Εύη Χριστοφιλοπούλου. Έτσι ή αλλιώς πάντως ο Πάγκαλος το άναψε πάλι το φυτίλι του.
Β.Κ
 
Δεν αστειεύεται
Δεν ξέρω τι λένε οι άλλοι, αυτό που εγώ βλέπω είναι ότι από τότε που ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος ανέλαβε διοικητής στο ΙΚΑ όλοι κάθονται στα καρφιά. Ο άνθρωπος είναι αποφασισμένος να τα βάλει με συμφέροντα, γι’ αυτό και δεν αφήνει σε χλωρό κλαρί καμία έρευνα. Έχει δώσει σαφείς εντολές να προχωρήσουν τα πορίσματα και όταν υπάρχει «ψητό» παίρνει κεφάλια. Όπως στην περίπτωση του οικογενειακού γιατρού στο Βόλο. Σε μηδέν χρόνο τον έπαυσε, στέλνοντας μήνυμα για το τι θα ακολουθήσει και σε άλλες τέτοιες περιπτώσεις. Μακάρι να συνεχίσει έτσι και ο κάθε κατεργάρης να πάει στον πάγκο του..
Β.Κ
 
Σημαντική
Η χθεσινή πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Τσιμέντου για τη σύνταξη επιδημιολογικής μελέτης στο Βόλο είναι ιδιαίτερα σημαντική. Ο Βόλος είναι μία πόλη που έχει σημαντικά επιβαρυνθεί ατμοσφαιρικά από το τσιμέντο, όπως αντίστοιχα έχει και ωφεληθεί από τη λειτουργία της βιομηχανίας. Επειδή όμως η προστασία του περιβάλλοντος, η υγιεινή και η ασφάλεια δεν μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι με το κέρδος, όπως πρώτοι έσπευσαν χθες να επισημάνουν οι εργαζόμενοι, η μελέτη θα είναι σημαντική γιατί θα δείξει δρόμους.
Β.Κ
 
Κοινωνική αλληλεγγύη 
Σε καιρούς χαλεπούς, όπου πληθαίνουν οι νεόπτωχοι και άνθρωποι κάθε ηλικίας ζητούν βοήθεια, αποκτά ιδιαίτερη σημασία κάθε προσπάθεια που καταβάλλεται για το κοινό καλό. Η δημιουργία του συμβουλευτικού σταθμού υποστήριξης άπορων πολιτών και του κοινωνικού φαρμακείου, αντίστοιχα, εγγράφονται ως πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες, οι οποίες έχουν ως αποδέκτες όλα ανεξαιρέτως τα μέλη του κοινωνικού συνόλου. Όσους θα προσφέρουν το απόθεμα της αγάπης τους, όσους θα συνδράμουν εθελοντικά τη λειτουργία τους, αλλά και τους έχοντες ανάγκη συμπαράστασης ηθικής αλλά και υλικής. Σε κάθε περίπτωση η πρωτοβουλία της τοπικής Εκκλησίας και η συμμετοχή τοπικών φορέων στο κάλεσμα αγάπης, αποτελούν έμπρακτη έκφραση κοινωνικής αλληλεγγύης, η οποία είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ.
Γ.Υ.
Θα είναι καλύτερα;
Το υπουργείο Παιδείας κάνει λόγο για καλύτερα και πιο οργανωμένα σχολεία μέσω των συγχωνεύσεων. Οι αντιδρώντες μιλούν για γιγάντωση και υποβάθμιση των σχολικών μονάδων. Επειδή είμαστε βέβαιοι ότι όλοι οι γονείς θέλουν να στέλνουν τα παιδιά τους σε καλά σχολεία, μας μένει η απορία για το αν θα γίνει ποτέ στη χώρα μας μια σοβαρή και ψύχραιμη κουβέντα για τόσο κορυφαία ζητήματα όπως είναι αυτό της ποιότητας εκπαίδευσης των παιδιών μας… Μάλλον ποτέ!
Χ.Μ.
 
Μαϊμούδες Μαγνησίας
Αν νομίζετε ότι η έρευνα για τους πλαστούς μεταπτυχιακούς τίτλους εκπαιδευτικών αφορούν σε πόλεις μακρινές, κάνετε λάθος. Υπάρχουν και στη Μαγνησία περιπτώσεις που μπαίνουν στο μικροσκόπιο και μάλιστα αφορούν ανθρώπους που έχουν θητεύσει σε καίριες θέσεις!
 
Η δυσκολία των ονείρων
Τις τελευταίες μέρες η πόλη του Βόλου έζησε στους ρυθμούς του πιθανού τελικού Κυπέλλου για την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου. Το ατυχές αποτέλεσμα και κυρίως τα όσα ακολούθησαν απέδειξαν ότι δεν υπάρχουν ούτε εύκολα ούτε γρήγορα υλοποιήσιμα όνειρα. Για να αλλάξει η μοίρα, ο ήλιος, η κατάσταση γενικώς, θέλει δουλειά, κόπο και προγραμματισμό.
Είναι γνωστό ότι ο Έλληνας τα θέλει όλα και τα θέλει τώρα! Η απογοήτευση καιροφυλακτεί δικαιολογημένα…
Ο κρυπτογράφος
 
Πιο ίσα
Ολοι είμαστε ίσοι, αλλά στην περίπτωση των συνενώσεων – καταργήσεων σχολείων κάποια παιδιά είναι πιο ίσα από τα άλλα…
Φ.Τ.
 
 
Βάστα, υπουργέ μου…
Μάλλον θα πρέπει να είναι ανήσυχος αυτές τις μέρες ο Λοβέρδος. Πλησιάζει το τέλος του Μαρτίου. Και είχε πει ότι μέσα στο Μάρτιο θα έβαζε τάξη στα οικονομικά των Νοσοκομείων, αλλιώς θα παραιτούνταν. Και τα χρέη αυξήθηκαν κατά 2,2 δισ. ευρώ. Να το θυμάται άραγε;
Μ.Μ.
 
Δεν ακούνε;  
Εντύπωση μας προκαλεί η στάση του Δήμου Βόλου στις αντιδράσεις γονέων και μαθητών για τις συγχωνεύσεις σχολείων. Ενώ οι Δήμοι οι οποίοι επηρεάζονται από αυτές -Δήμος Ρήγα Φεραίου, Δήμος Αλμυρού- έχουν ξεσηκωθεί, κάνουν συναντήσεις με φορείς και δηλώνουν πως δεν θα το βάλουν κάτω, ο Δήμος Βόλου μένει αμέτοχος μέχρι στιγμής. Θα κάνει κάποιο βήμα ή θα κινηθούν μόνοι τους οι γονείς;
Δ.Π
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου