ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-443821

Με αποκριάτικο χρώμα

Πολύχρωμα σημαιάκια έχουν τοποθετηθεί σε κεντρικά σημεία της πόλης στο πλαίσιο του αποκριάτικου πνεύματος των ημερών με στόχο την ενίσχυση της διάθεσης του κοινού. Μεσούντος του μνημονίου, το οποίο ειρήσθω εν παρόδω δίνει το στίγμα του φετινού καρναβαλιού σε τοπικό επίπεδο, αρκετοί συμπολίτες ενδίδουν στο αποκριάτικο πνεύμα, παρακάμπτοντας έστω για λίγο αρνητικές σκέψεις και ανάλογα συναισθήματα. Η περίοδος που διανύουμε χαρακτηρίζεται από πολλούς ως «ευχάριστο διάλειμμα» στην καθημερινότητά μας και ως εκ τούτου λειτουργεί ανάλογα για την πλειοψηφία, με την ευχή να παρέλθει σύντομα η δύσκολη οικονομική περίοδος που διανύουμε.

Γ.Υ.

Συνέχισε
Δεν έχασε την ψυχραιμία του ο Υφυπουργός ακούγοντας τον Στέλιο Λημνιό μόλις ανέβηκε στο βήμα να αρχίζει το «ψάλσιμο». Χαμογέλασε και απέδωσε το ξέσπασμα στην ανάγκη της τηλεοπτικής προβολής και συνέχισε την ομιλία του κανονικά, αφού και από το ακροατήριο είχε την ενθάρρυνση να αγνοήσει το επεισόδιο και να συνεχίσει.
Β.Κ
 
Επήλθερήξη
Βέβαια πέρασαν οι καλές μέρες στις σχέσεις μεταξύ Λημνιού και ΠΑΣΟΚ. Πριν από τέσσερα περίπου χρόνια και πλέον ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φώτης υποδεχόταν τον κ. Λημνιό σε κομματική εκδήλωση στο Μεταξουργείο με θερμά λόγια. Από τότε κύλησε βέβαια πολύ νερό στο αυλάκι και τώρα από ό,τι δείχνουν τα πράγματα επήλθε το «διαζύγιο».
Β.Κ
 
Αιτήματα
Αρκετοί οι εκπρόσωποι των παραγωγικών δυνάμεων στη χθεσινή εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ με τον Υφυπουργό Φιλ. Σαχινίδη. Όλοι έσπευσαν να αδράξουν την ευκαιρία για να θέσουν ζητήματα που αφορούν στον κλάδο τους. Πριν την ομιλία επίσης αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ με τους κ.κ. Βασ. Βλαχάκη και Γ. Ρούστα ζήτησαν να συναντηθούν με τον Υφυπουργό, έθεσαν θέματα για τις επιπτώσεις των μέτρων στο Βόλο και ζήτησαν αλλαγή πολιτικής.
Β.Κ
 
Στο πνεύμα των αποκριών
Ξεκίνησαν νωρίς οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στον Αλμυρό… με καρνάβαλο το Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης!
Α.Φ.
 
Πολιτική στάση;
Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού για την εκλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστος Βούλγαρης ζήτησε από τη Δημοτική Αρχή να καταθέσει πρόταση για συγκεκριμένο υποψήφιο, ενώ πολιτικοποίησε ξεκάθαρα και το θεσμό. Με τη λήξη της πρώτης ψηφοφορίας, και εφόσον έλαβε 15 ψήφους ο Τζάμος Παντελής, δείχνοντας ότι η Δημοτική Αρχή σιωπηλά είχε καταλήξει στην απόφασή της, ο κ. Βούλγαρης έλεγε στους δημοσιογράφους πως ο Δήμαρχος τους κορόιδεψε και ότι και η αντιπολίτευση έχει συγκεκριμένη θέση και πολιτική στάση στη δεύτερη ψηφοφορία. Αυτή ήταν το λευκό… όταν λίγα λεπτά πιο πριν κατηγορούσαν την πλειοψηφία για υπεκφυγές.
Α.Φ.
 
Τώρα κλαίνε;
Αλήθεια, οι βουλευτές τώρα θυμήθηκαν να κλάψουν για τους Μεσογειακούς Αγώνες; Όταν στην τελευταία συνεδρίαση της ΔΕΜΑ ο Ισίδωρος Κούβελος απείχε από την ψηφοφορία και ο Κύπριος εκπρόσωπος ψήφισε υπέρ της αφαίρεσης των Μεσογειακών Αγώνων από την Ελλάδα πού ήταν; Τώρα που πήγαν οι Μεσογειακοί στην Μερσίνα της Τουρκίας θυμήθηκαν να χύσουν μερικά ακόμα δάκρυα;
Α.Φ.
 
Την ατυχία μας μέσα…
Είμαστε άτυχοι, το φελέκι μου. Βγαίνει ο πρωθυπουργός και για να πιστοποιήσει ότι ξέρει άριστα το θέμα της αμυντικής βιομηχανίας, αλλά και της δουλειάς που πατάνε οι εργαζόμενοί της, οπότε θα πάρει τα μέτρα που χρειάζονται για να λειτουργήσει καλά και δίκαια το πράγμα, λέει «κι εμένα η σύζυγός μου είναι μηχανικός αεροσκαφών».
Αν η οικογένεια είχε και κανέναν κανονικά εργαζόμενο σε κάνα εργοστάσιο ή επιχείρηση με νορμάλ μεροκάματο και κυνήγι του ένσημου, όσο να ’ναι θα ’χαμε να ελπίζουμε σε κάτι. Άτυχοι σου λέω, άτυχοι…
Μ.Μ.
 
Φέρτε πίσω τα κλεμμένα

Μετά το χθεσινό δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ για καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ από κάποιους γιατρούς του ΕΣΥ, πληθαίνουν τα ερωτήματα για το πόσοι κρατικοί λειτουργοί ή ιδιώτες που συνεργάζονται με το δημόσιο πλούτισαν λεηλατώντας τον κρατικό κορβανά. Είναι τόσο απλό για το κράτος ο τρόπος που αν θέλει μπορεί να το εξακριβώσει σε μία εβδομάδα. Φορολογικές δηλώσεις υπάρχουν, κίνηση τραπεζικών λογαριασμών υπάρχει καταγεγραμμένη τουλάχιστον για την τελευταία πενταετία, οπότε τα δεδομένα υπάρχουν. Θέλει όμως το κράτος να βρει ποιοι άδειασαν τα ταμεία ή προτιμά να στύβει τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και την αγορά;

Το επαναλαμβάνουμε ρισκάροντας να γίνουμε κουραστικοί. Αν δεν βρεθεί ποιοι άδειασαν τα ταμεία του δημοσίου και ποιοι έχουν τα 600 δισ. καταθέσεων στις ελβετικές τράπεζες, κανένα πρόβλημα χρέους δεν θα λυθεί και καμία οικονομία δεν θα στρώσει. Κοντολογίς φέρτε πίσω τα κλεμμένα όλοι σας, διαφορετικά θα αντιμετωπίσετε σύντομα σκηνές βγαλμένες απ’ την κόλαση…

Ο κρυπτογράφος

 

 
Αποδοκιμασία
Κύριε υφυπουργέ των Οικονομικών. Αποδοκιμαστήκατε χτες στο Βόλο, όσο κι αν προσπαθήσατε να πείσετε ότι δια της οικονομικής πολιτικής σας θα σωθεί η χώρα. Αλλά για να πετύχει κανείς κάτι τέτοιο, θα πρέπει να διαθέτει την πολιτική βούληση καθώς και τη δύναμη, προϋποθέσεις απαραίτητες για ένα τέτοιο κατόρθωμα, εάν βέβαια υποθέσουμε ότι έχει την δυνατότητα να αποφασίζει, πράγμα καθόλου σίγουρο.
Φ.Τ.
 
Να πληρώσουν
Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρούνται ελλείψεις σε φάρμακα ευρείας κυκλοφορίας, εισήλθε το εισιτήριο των 5 ευρώ στα δημόσια Νοσοκομεία, πληρώνουν οι ασθενείς τις εξετάσεις τους, δεν διορίζονται οικογενειακοί γιατροί στο ΙΚΑ και γενικά ο χώρος της Υγείας μοιάζει να βουλιάζει. Αποδέκτης όλης αυτής της παθογένειας είναι ο πολίτης ο οποίος πλήρωνε και συνεχίζει να πληρώνει. Με τις πληροφορίες που έρχονται στην επιφάνεια πως ορισμένοι γιατροί πλούτιζαν και έγιναν Κροίσοι σε βάρος του λαού γίνεται πιο επίκαιρο από ποτέ το λαϊκό αίτημα που θέλει να πληρώσουν όσοι «έφαγαν». Έτσι και δικαιοσύνη θα αποδοθεί, αλλά και θα ξεκαθαρίσουν οι «καλοί» γιατροί από τους «κακούς».
Δ.Π
 
Πότε άλλαξε;
Εδώ και 17 χρόνια Βολιώτης με αναπηρία 67% περνά από τις αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές χωρίς κανένα πρόβλημα. Φέτος η αναπηρία του άλλαξε, καθώς η επιτροπή αποφάσισε πως η αναπηρία του μειώθηκε στο 40%. Ξέρουμε πως μειώνονται οι μισθοί, μειώνονται οι συντάξεις, η αναπηρία όμως πώς μπορεί να μειωθεί;
Δ.Π
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου