ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-443821

Το αυτονόητο

Στη θέση να διεκδικούν το αυτονόητο, δηλαδή ξεκάθαρες αρμοδιότητες τις οποίες πρέπει να αποκτήσουν, προκειμένου να διευκολυνθεί, όπως λένε, η ζωή και η καθημερινότητα των πολιτών, έχουν εξαναγκαστεί οι Περιφερειάρχες της χώρας.

Οι συναντήσεις με υπουργούς συνεχίζονται και σε όλες τις περιπτώσεις κύριο ζητούμενο είναι η μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στις αιρετές Περιφέρειες.

Β.Σ.
 
Επανεμφάνιση
Και ενώ είχε ξεκινήσει η διαδικασία για την εκλογή του νέου γραμματέα του ΕΚΒ, εμφανίστηκε στην αίθουσα ο πρώην γραμματέας Γιώργος Κίτσιος. Κάθισε στα τελευταία καθίσματα και μαζί με έναν ακόμη παλιό συνδικαλιστή, το Γιώργο Παλαιολόγου, παρακολουθούσαν τη διαδικασία. Η εμφάνιση του Γ. Κίτσιου στα παλιά λημέρια δεν εξέπληξε κανέναν, ενώ αρκετοί του απέδωσαν το ρόλο του «τοποτηρητή». Τόσα χρόνια στη ΔΑΚΕ προφανώς δεν ήθελε να απουσιάζει από αυτή την εκλογή και για άλλους λόγους ενδεχομένως. Επί θητείας του είχε διαγραφεί ο Δημ. Βασιλείου και δεν είχαν δα και τις καλύτερες σχέσεις.
Β.Κ
 
Λιγότεροι ψήφοι
Δύο ψήφους λιγότερους από τον νέο γραμματέα έλαβε στη δική του εκλογή ως β΄ αντιπροέδρου ο Κων. Γεωργούλας. Η ψηφοφορία βέβαια είναι μυστική, ωστόσο όλοι πιθανολογούσαν ότι μάλλον από την «γαλάζια παράταξη» ήταν το μαύρισμα, προς «γνώση και συμμόρφωση» για τα γυμνάσια που τους έκανε προαναγγέλλοντας την παραίτησή του στα ΜΜΕ πριν από ένα περίπου μήνα. Ο Κων. Γεωργούλας χθες πάντως επανήλθε δριμύτερος, προτείνοντας συλλαλητήριο έξω από το Νοσοκομείο για το 5ευρο στα επείγοντα. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα προαναγγείλει ξανά παραίτηση από τη νέα θέση που κατέχει από χθες εάν δεν πετύχει η κινητοποίηση. Λέτε;
Β.Κ
 
Τσεκουράτα
«Εγώ έχω μάθει να λέω τα σύκα – σύκα και τη σκάφη – σκάφη. Οι μειοψηφίες δεν θα καταργήσουν τις πλειοψηφίες» είπε χθες ο Βάιος Λαγοδόντης, γνωστός συνδικαλιστής της ΠΑΣΚΕ, που με την ομιλία του είναι γεγονός ότι κέντρισε πολύ τους εκπροσώπους της ΔΑΣ – ΕΣΑΚ και του ΠΑΜΕ Μαγνησίας. Μαθημένος σε άλλη συνδικαλιστική σχολή, με λίγα λόγια αλλά «τσεκουράτα», είπε την άποψή του για τη στάση του ΠΑΜΕ, προκαλώντας διαμαρτυρίες στην αίθουσα. Η κόντρα συνεχίστηκε με ανταπαντήσεις από τους Παμίτες, ωστόσο στο δίλημμα γιατί επιλέγουν ξεχωριστή συγκέντρωση, η απάντηση που έδωσαν δεν είναι πειστική. Απλά η ίδια και πολυφορεμένη και ενώ τα προβλήματα πλέον είναι ασφυκτικά.
Β.Κ
 
Περικοπές
Στο καιρό του ΔΝΤ, όπως έγινε γνωστό χθες στο ΕΚΒ, οι επιχειρήσεις δεν σταματούν προ ουδενός. Ενώ ο νόμος προβλέπει ότι οι επιχειρήσεις οφείλουν να διευκολύνουν τα μέλη της διοίκησης του δευτεροβάθμιου οργάνου για να συμμετέχουν στα Διοικητικά Συμβούλια, εδώ και μεγάλο διάστημα περικόπτουν από το μισθό τις ώρες που απουσιάζουν οι συνδικαλιστές για να βρίσκονται στην ολομέλεια. Με αυτά και μ’ άλλα βλέπω το ΕΚΒ τελικά να συνεδριάζει πλέον απόγευμα μόνο, εκτός και εάν επιβάλλουν και απογευματινές βάρδιες όλοι στη ΒΙΠΕ για να «αφανίσουν» κάθε φωνή που αντιτίθεται.
Β.Κ
 
Μην πυροβολείτε τη ΔΕΥΑΜΒ
 Μην πυροβολείτε τη ΔΕΥΑΜΒ. Έχει προσφέρει πολλά όλα αυτά τα χρόνια. Μην την πυροβολείτε ανεξέλεγκτα και αδέσποτα. Αυτές ήταν οι λέξεις που χρησιμοποίησε χθες ο Δήμαρχος Βόλου στο περιθώριο της συνέντευξης που έδωσε μαζί με τον ομόλογό του στον Αλμυρό για τις χρηματοδοτήσεις πολλών δεκάδων εκατ. ευρώ που εξασφαλίζονται, όπως όλα δείχνουν, από το ΕΠΠΕΡΑΑ για αποχετευτικά δίκτυα και για βιολογικούς καθαρισμούς…
 
Κάποιοι εργάστηκαν μεθοδικά
 …Οι επισημάνσεις του Δημάρχου ήταν απολύτως φυσιολογικές καθώς για τις προτάσεις που παρουσίασε στο ΥΠΕΚΑ κάποιοι… πιανίστες, συγνώμη, στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ, εργάστηκαν μεθοδικά και εφιστούσαν στην πολιτική διοίκηση της Επιχείρησης ότι τρέχουν προσκλήσεις από συγκεκριμένα προγράμματα που μπορούν να αξιοποιηθούν. Κάτι που επιβεβαιώθηκε προχθές στην Αθήνα…
 
 Τον έβγαλε ασπροπρόσωπο
…Πάλι ο Μήτσος έσωσε την τιμή της Επιχείρησης και έβγαλε ασπροπρόσωπο τον πρώην… σύντροφο.
 
Στόματα κλειστά
…Στόματα κλειστά, όταν ρωτάς ποιοι έχουν αγοράσει εκτάσεις κάτω από τον Περιφερειακό από το Πανθεσσαλικό μέχρι την έξοδό του προς Βελεστίνο και κυρίως πέριξ των ισόπεδων διαβάσεων, οι οποίες πολεοδομούνται με βάση τις προτάσεις των μελετητών της Αναθεώρησης και Επέκτασης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου. Αληθινή ομερτά…
 
Πάνω από τον Περιφερειακό
…Πάντως θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα αντιδράσουν το αμέσως επόμενο διάστημα, δημόσια και παρασκηνιακά, όσοι αγόρασαν εκτάσεις πάνω από τον Περιφερειακό προς Φυτόκο και όπου δεν έχουμε νέες επεκτάσεις από τους μελετητές. Και είναι γνωστοί και επώνυμοι με θητεία και στα κοινά αυτοί που πριν αρκετά χρόνια είχαν φροντίσει να αγοράσουν εκτάσεις στις παραπάνω περιοχές, ευελπιστώντας ότι θα πέσουν σε νέο Ελντοράντο, όταν θα έμπαιναν στο Σχέδιο…
 
Αναψαν τα αίματα
…Αναψαν τα αίματα χθες στην Αγριά. Από την επόμενη εβδομάδα που θα αρχίσει η ΔΕΗ να κόβει το ρεύμα στα τσαρδάκια και στις επεκτάσεις των μαγαζιών με τα νάιλον φανταστείτε τι έχει να γίνει…
 
 Το έχει
…Πάντως, μιας και το ’φερε η κουβέντα, χθες το μεσημέρι ο πρώην Αντιδήμαρχος Αγριάς και νυν δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Μπάμπης Ζάχος εθεάθη να κάθεται αναπαυτικά στο γραφείο της δημοτικής παράταξής του στον όροφο του Δημαρχείου που με βάση τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ όφειλε η νέα Δημοτική Αρχή να παραχωρήσει σε όλες τις μειοψηφίες. Ειδικά η μείζονα μειοψηφία δεν μπορεί να έχει παράπονα, αφού έστω και στριμωγμένα μπορούν να χωρέσουν τα 13 μέλη της. Δεν μιλάμε για το γραφείο. Σούπερ. Και με το Μπ. Ζάχο να δείχνει ότι τον έχει το ρόλο του Αντιδημάρχου. Μεγαλεία.
 
 Στοίχημα
 Λαμπρινίδης – Κούντριας στις καθυστερήσεις του αγώνα 1 – 0. Το είδες. Το ’παιξες;
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.
 
Αληθεύει;
Μέχρι και με ελικόπτερο φαίνεται πως δελέασε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιώργος Δοδοντσάκης τους μαθητές των Καναλιών για να συμφωνήσουν με τη συγχώνευση των σχολείων τους. Τους είπε πως θα τους μεταφέρει ελικόπτερο στο Βελεστίνο, ενώ στους μαθητές από την Ευξεινούπολη είπε πως θα είναι καλύτερη η συγχώνευση γιατί θα γνωρίσουν κι άλλο κόσμο. Τα παραπάνω κατήγγειλε ο γραμματέας της ΕΛΜΕ Μαγνησίας κ. Αλέκος Αρβανιτάκης λέγοντας πως ο Διευθυντής επισκέπτεται με μεζούρες τα υπό συγχώνευση σχολεία. Αληθεύουν κ. Δοδοντσάκη οι καταγγελίες; Και μην μας πείτε πως ήταν αστεϊσμοί γιατί το ζήτημα των συγχωνεύσεων δεν είναι καθόλου αστείο, ειδικά για όσα παιδιά θα επωμιστούν τις αποφάσεις τις κεντρικής διοίκησης.
Δ.Π
 
Θα ηχήσουν οι καμπάνες…
… Στο Νότιο Πήλιο τη Δευτέρα, αφού επιτέλους θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα των οικονομικών των πρώην Δήμων. Το τι θα ακούσουμε και τι θα δούνε τα μάτια μας άγνωστο, αλλά αν κρίνουμε από όσα έχουν αποσπασματικά διαρρεύσει όλο αυτό το χρονικό διάστημα, θα δούμε πράματα και θάματα!
Α.Φ.
Για το «ονόρε» τους

Απέναντι στο Λοβέρδο δεν είναι μόνο οι γιατροί που δουλεύουν στο χώρο της Υγείας, αλλά και οι γιατροί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Δεν τους έκανε το χατίρι, ώστε οι γιατροί βουλευτές που χάνουν την έδρα τους σε εκλογές, να διορίζονται αμέσως ως διευθυντές στο ΕΣΥ.

Αυτό έλειπε, να ξαναγύριζαν ως απλοί γιατροί μετά το Κοινοβούλιο. Ευτυχώς αποφεύχθηκε η συνέχιση της ξεφτίλας, διότι αυτό που ζητούσαν είναι αυτό που ίσχυε μέχρι τώρα.
Μ.Μ.
Ολα για πούλημα
Εδώ μέχρι και τα νησιά μπορεί να βγουν στο σφυρί, σύμφωνα με τις υποδείξεις της τρόικας, οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις και τα δημοτικά οικόπεδα θα σωθούν; Από κει που μιλάγαμε για την προοπτική ενός μικρού ΟΑΚΑ, μπορεί να βρεθούμε μπροστά σε ένα μεγάλο pay for use.
Μ.Μ.
 
Πάμε για άλλα;
Αλήθεια, αν το κίνημα «δεν πληρώνω» επεκταθεί και για τους λογαριασμούς ΟΤΕ, ΔΕΗ, Εφορίας (κάτι που συμβαίνει άλλωστε ήδη για πολλούς) τι θα γίνει;
Μ.Μ.
 
Εξωκοσμικά όντα;
Ο Δήμαρχος δεν είναι κάποιο εξωκοσμικό ον που ζει ανάμεσά μας. Με την έννοια αυτή είναι κοινωνός των προβλημάτων των πολιτών κι από τη θέση του Δημάρχου εκφραστής τους. Οφείλει λοιπόν στους πολίτες του Δήμου του να πάρει θέση άμεσα στο ζήτημα συγχώνευσης των σχολείων. Εκείνος που επιλέγει τη σιωπή εξ αντικειμένου πιστώνεται το κλείσιμο σχολείων του Δήμου του.
Φ.Τ.
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου