ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-443821

Γνωρίζει;

Τα πάνω – κάτω έχουν έρθει στον τομέα της Υγείας. Απεργούν οι φαρμακοποιοί, απεργούν οι γιατροί -ελεύθεροι επαγγελματίες, νοσοκομειακοί και γιατροί του ΙΚΑ- και το χάος διογκώνεται. Οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ δεν ξέρουν αν μπορούν να εξεταστούν στους γιατρούς του ΟΑΕΕ και του ΟΠΑΔ και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Λεωνίδας Μαυρογιάννης δηλώνει χθες το απόγευμα πως θα καλέσει τον Εισαγγελέα εάν δει αναρτημένες τις λίστες με τους, ενώ αυτές είχαν αναρτηθεί από το πρωί στο ΙΚΑ Βόλου. Μάλιστα για την ανάρτηση των λιστών ενημερώθηκε από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ. Μαχητικότατος και με φοβερά αντανακλαστικά ο πρόεδρος του ΙΣΜ.

Δ.Π

Συζητήσεις
Μέγιστο θέμα συζήτησης έχει δημιουργηθεί μετά την ανάκληση των Μεσογειακών Αγώνων από το Βόλο. Όλοι συζητούν και σχολιάζουν πού ακριβώς χάθηκαν τα λεφτά, πόσοι πήραν τι, αλλά και πόσο κόστισαν τα γλέντια και οι φιέστες. Τα βάζουν κάτω, τα υπολογίζουν, αλλά δεν φτάνουν τα 13 εκ. ευρώ. Πάντως το θέμα είναι σίγουρο πως θα συζητείται για χρόνια, ενώ θα υπάρχουν κάποιοι που θα εξακολουθήσουν να ψάχνουν που ξοδεύτηκαν τόσα λεφτά χωρίς καν να γίνουν οι Αγώνες.
Δ.Π
 
Γόρδιος δεσμός
Δεν ξέρω κατά πόσο ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ Νίκος Κιουτσούκης μπόρεσε να λύσει τον Γόρδιο Δεσμό με το Εργατικό Κέντρο Βόλου, οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ πάντως παραμένουν μπερδεμένοι. Ο Γ. Σούκιας δήλωσε στη συνάντηση ότι δεν καίγεται να γίνει γραμματέας, αλλά ορισμένες πληροφορίες λένε ότι ενδεχομένως να το ξανασκέφτεται. Ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ πρότεινε να ανακαλέσει ο Κων. Γεωργούλας και τις τελευταίες ώρες ακούγεται έντονα το όνομα του Δημ. Βασιλείου που είχε διαγραφεί επί θητείας Γ. Κίτσιου και παραμένει εκτός… μέχρι νεωτέρας. Μύλος η κατάσταση και ενώ η διοίκηση του ΕΚΒ συνεδριάζει αύριο Τετάρτη για θέματα που αφορούν στην περιοχή.
Β.Κ
 
Χουνέρια
Η προσωπική πάντως απόφαση του Κων. Γεωργούλα πριν από ένα περίπου μήνα δημοσίως να ανακοινώσει την παραίτησή του δυσκολεύει οποιοδήποτε comeback. Θα πρέπει να βρεθούν πειστικές απαντήσεις από τον ίδιο, που σύμφωνα με πληροφορίες δεν είναι διατεθειμένος να δώσει για να επιστρέψει στην ίδια θέση. Τα «χουνέρια» που πέρασε δεν ήταν και λίγα σύμφωνα με ανθρώπους που βρίσκονται κοντά του.
Β.Κ
 
Αθεώρητες
Το θέμα με τα ρεπό στο Αστικό ΚΤΕΛ από την Επιθεώρηση Εργασίας έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, καθώς ανά πάσα στιγμή ελλοχεύει ο κίνδυνος σε τυχόν έλεγχο να «χρεωθούν» με πρόστιμα οι ιδιοκτήτες ή ο οδηγός που θα βρίσκεται πάνω στο λεωφορείο και άντε μετά να βγάλεις άκρη. Δεν είναι τυχαίο ότι οι σχετικές καταστάσεις είναι αθεώρητες και αυτό είναι ένα θέμα που η αρμόδια υπηρεσία θα το δει σύντομα, αφού και εκ μέρους του Εργατικού Κέντρου Βόλου έχει τεθεί τέτοιο θέμα, έχοντας γίνει αποδέκτης διαμαρτυριών από εργαζόμενους.
Β.Κ
 
Κάποιοι πρέπει να ματώσουν
Οταν κάποιος παίρνει το μαχαίρι, είναι βέβαιο ότι κάποιος θα ματώσει. Ή κάποιοι πήραν τα 4 εκατ. ευρώ ή κάποιοι τα ονειρεύονται. Η Υπηρεσία πρέπει να σώσει το κύρος της και οι απαντήσεις θα πρέπει να δίνονται άμεσα.
Η παραπάνω σωστή επισήμανση έγινε από τον κ. Φοινικόπουλο στο χθεσινό Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ για τις καταγγελίες Στάμου, όταν είδε τους υπηρεσιακούς παράγοντες να μην μπορούν να απαντήσουν άμεσα στις καταγγελίες του πρώην Αντιδημάρχου για νούμερα και κωδικούς που οι ίδιοι υποτίθεται ότι είχαν εγγράψει στον προϋπολογισμό του 2011…
 
Μια εβδομάδα
…Τελικά οι υπηρεσιακοί παράγοντες της ΔΕΥΑΜΒ για κάτι που αν υπήρχε ετοιμότητα θα μπορούσαν να δώσουν διευκρινίσεις μέσα σε δέκα λεπτά, ζήτησαν και πήραν προθεσμία μία εβδομάδα, μέχρι την επόμενη Δευτέρα, προκειμένου να απαντήσουν εγγράφως στις χθεσινές καταγγελίες του πρώην Αντιδημάρχου…
 
Τρικ ή λακκούβα ;
…Πάντως εκείνο για το οποίο έκαναν λόγο χθες διοικητικοί σύμβουλοι της ΔΕΥΑΜΒ είναι ότι αναμένονται με ενδιαφέρον οι απαντήσεις των υπηρεσιακών παραγόντων προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι καταγγελίες Στάμου είναι, όπως τόνιζαν χαρακτηριστικά, «τρικ ή λακκούβα». Και για να τεκμηριώσουν το δεύτερο σημείωναν χαρακτηριστικά ότι οι καταγγελίες δεν αφορούν σε προϋπολογισθέντα αλλά για διαφορά 4,5 εκατ. ευρώ ανάμεσα στα εισπραχθέντα και τα δαπανηθέντα για το α΄ 11μηνο του 2010.
 
Με κριτήρια ΑΣΕΠ
…Με κριτήρια ΑΣΕΠ αντίστοιχα με αυτά που ισχύουν και για τους 8μηνίτες θα προσληφθούν οι 41 διμηνίτες της ΔΕΥΑΜΒ επανέλαβε η Γενική Διευθύντρια της Διαδημοτικής Επιχείρησης Τασία Κολιού, προτείνοντας την αναπληρώτρια Διευθύντρια Προγραμματισμού Τούλα Μπακλατσή και το Διευθυντή Οικονομικών Γ. Μακρή ως μέλη της Επιτροπής, πρόεδρος της οποίας θα είναι το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιχείρησης Π. Μαβίδης.
 
Σαν κεραυνός
 …Σαν κεραυνός έχει πέσει στο Δήμο Βόλου η είδηση ότι ο πρώην ταμίας του Δήμου ενοχοποιείται για το «άνοιγμα» στα πρώην Νομικά Πρόσωπα του Δήμου Βόλου. Όλοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια για το ήθος του και υποστηρίζουν ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος έχει πέσει… θύμα της συγκυρίας που επιβάλλει ότι μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η απογραφή στους πρώην Δήμους όπως και ότι τώρα θα έχει την ευκαιρία ο πρώην ταμίας να μετρήσει και τους… φίλους του που από καλή προαίρεση είχε διευκολύνει κατά καιρούς, υιοθετώντας, με τη συναίνεση, σιωπηρή ή μη των πολιτικών του προϊσταμένων, νομότυπες διαδικασίες.
 
Ανοικτός
…Πάντως ο πρώην ταμίας του Δήμου σε κάποιους από τους συναδέλφους του που τον συνάντησαν χθες το μεσημέρι στους διαδρόμους του Δημαρχείου τους απάντησε μονολεκτικά… «είμαι ανοικτός».
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ
 
 
Και που προβλεπόταν;
Παρέμβαση έκανε η ΠΑΣΕΓΕΣ στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ζητώντας να δοθεί προτεραιότητα στις αιτήσεις αγροτών για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στα νησιά, καθώς οι διαδικασίες για τα νησιά ολοκληρώθηκαν μετά την έκδοση της Υπουργικής Απόφασης σύμφωνα με την οποία οι αγρότες είχαν προτεραιότητα. Και αναρωτιέμαι, τι να το κάνουν το προβάδισμα; Και που προβλεπόταν για τους υπολοίπους στην χερσαία Ελλάδα, την πήραν; Εδώ αντί να τους δώσουν προτεραιότητα τους ζητάνε και εγγυητική από πάνω… και οι άνθρωποι τρέχουν και δεν φτάνουν.
Α.Φ.
 
Απρόθυμοι οι αγρότες
Μικρή η συμμετοχή των αγροτών της Λάρισας, μηδενική η συμμετοχή των αγροτών της Μαγνησίας στις αγροτικές κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν χθες με… εθιμική ακρίβεια. Ίσως σπινθήρας που μπορεί να βάλει φωτιά στις αγροτικές κινητοποιήσεις να αποδειχθεί η χθεσινή σύλληψη αγροτοσυνδικαλιστών της Μακεδονίας την ώρα που κατευθύνονταν στον Προμαχώνα. Σήμερα θα διαφανεί η πορεία των φετινών αγροτικών μπλόκων.
Χ.Μ.
 
Βρωμίζουν την πόλη
Το έχουν παρακάνει τον τελευταίο καιρό με τα διαφημιστικά φυλλάδια στις εισόδους των πολυκατοικιών διάφορες -συνήθως μεγάλες- εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο Βόλο. Ντάνες τα φυλλάδια στις πόρτες. Με το πρώτο φύσημα βρωμίζουν την πόλη. Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Χαράλαμπος Τσαμπάζης πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί ο δημότης να πληρώνει αδρά για την καθαριότητα και κάποιοι για τα κέρδη τους να κάνουν την πόλη κάθε μέρα χάλια. Πρόστιμο δεν γνωρίζει τι σημαίνει ή αυτά είναι μόνο για τους αδύνατους; Εκτός και αν περιορίζεται σε δημόσιες σχέσεις…
Ο ΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΟΣ
 
Στο μάτι του κυκλώνα
ΒΕΚ, ΒΜΤΕ, ΜΕΚ, ΚΟΝΤΙ στο μάτι του κυκλώνα. Πόσοι πρέπει ακόμα να τεθούν σε διαθεσιμότητα, πόσοι να απολυθούν, πόσες επιχειρήσεις στη Μαγνησία να κλείσουν για να αναλάβει η τοπική κοινωνία συντονισμένες δράσεις;
Φ.Τ.
 
Αντιπολίτευση

 

Οι σκληρές αντιπαραθέσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο και τα ΜΜΕ δεν δείχνουν να έχουν επηρεάσει τις προσωπικές σχέσεις Αγοραστού – Παπατόλια, σχολιάζουν συνεργάτες του επικεφαλής της «Θεσσαλών Δύναμη». Όπως αναφέρουν, οι δύο άνδρες συνεχίζουν να συναντώνται και να ανταλλάσσουν απόψεις στο περιθώριο των κοινωνικών εκδηλώσεων, στις οποίες δίνουν από κοινού το παρών.

Οι ίδιοι κύκλοι προσθέτουν: «Το μόνο που φαίνεται να ενοχλεί τον κ. Παπατόλια είναι ότι ο νέος Περιφερειάρχης κατά το πρώτο τρίμηνο μετά τις εκλογές δείχνει να ενδιαφέρεται πολύ περισσότερο να ασκήσει αντιπολίτευση στον πρώην Νομάρχη Μαγνησίας, παρά να αναλάβει θετικές πρωτοβουλίες για το καλό της Περιφέρειας, αξιοποιώντας τη συνεργασία που απλόχερα του πρόσφερε η αντιπολίτευση».
Ν.Τ.
 
Δικηγόροι στη Βουλή
Στη συνεδρίαση της ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων που πραγματοποιήθηκε προχθές στη Λάρισα, οι δικηγόροι αποφάσισαν εκτός από τη συνέχιση της αποχής τους να διοργανώσουν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή το μεσημέρι της ερχόμενης Παρασκευής.
Στο συλλαλητήριο θα συμμετάσχουν δικηγόροι του Βόλου, οι οποίοι θα αναχωρήσουν το πρωί εκείνης της ημέρας με λεωφορεία μπροστά από τα Δικαστήρια. Μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέχρι αύριο Τετάρτη.
Β.Σ.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου