ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-443821

Φεύγουν κι άλλοι

Σε λίγες εβδομάδες αποχωρούν από το Νοσοκομείο και οι τελευταίοι Stagers. Στις κενές αυτές θέσεις εάν προστεθούν οι συνταξιοδοτήσεις αλλά και τα υπάρχοντα κενά μπορεί κανείς να καταλάβει πως το πρόβλημα στελέχωσης του Αχιλλοπούλειου το επόμενο διάστημα θα είναι πολύ μεγάλο. Οι εναπομείναντες βέβαια εργαζόμενοι είναι αυτοί που θα κληθούν να βγάλουν το φίδι από την τρύπα, οι οποίοι εξακολουθούν να εργάζονται χωρίς άδειες και ρεπό.

Δ.Π

Κρύωσαν τα μωρά
Μπορεί το προσωπικό του Νοσοκομείου να έβραζε με τις χύτρες για να πλύνει τα νεογέννητα, αφού δεν υπήρχε ζεστό νερό για πολλές ημέρες, όμως δεν κατάφερε να εμποδίσει τα κρυώματα. Νεογέννητα και μαμάδες επέστρεψαν στα σπίτια τους με κρύωμα και ιώσεις. Και μετά σου λένε πήγαινε στο Νοσοκομείο να βρεις την υγειά σου!
Δ.Π
 
Επιμένει
Επεισοδιακής συνεδρίασης συνέχεια… Μετά το πρώτο Περιφερειακό Συμβούλιο για το περιβάλλον, τη σκληρή κόντρα μεταξύ Κ. Αγοραστού και Απ. Παπατόλια και την αποχώρηση της μείζονος μειοψηφίας, ο επικεφαλής της «Θεσσαλών Δύναμη» επιμένει. Για αύριο Παρασκευή καλεί σε συνέντευξη Τύπου, στη 1 μετά το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου για να παρουσιάσει το κείμενο 30 σημείων που παρουσίασε στη διάρκεια της συνεδρίασης. Όμως μετά την εισήγηση ακολούθησε η σύγκρουση και η αποχώρηση. Εκ των υστέρων ο κ. Παπατόλιας πληροφορήθηκε ότι η πρότασή του δεν τέθηκε σε ψηφοφορία.
Β.Σ.
 
Πάει Περιφερειακό
Το θέμα των αναπτυξιακών εταιρειών και ειδικά της ΚΕΚΑΝΕΜ ζητά η «Θεσσαλών Δύναμη» να εισαχθεί στην ημερήσια διάταξη του περιφερειακού συμβουλίου. Ζητά μάλιστα εισηγητής να είναι ο επικεφαλής της παράταξης Απ. Παπατόλιας. Ότι η ΚΕΚΑΝΕΜ θα είναι θέμα του Συμβουλίου το Φεβρουάριο, το προανήγγειλε πάντως την περασμένη Δευτέρα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας. Είχε αναφέρει ότι θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της απογραφής, η οικονομική κατάσταση των πρώην Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, οι οφειλές και τα πλεονάσματα των Αναπτυξιακών Εταιρειών και τυχόν συνδρομή ορκωτών λογιστών όπου χρειαστεί. Έτσι ή αλλιώς το θέμα ανοίγει για τα καλά…
Β.Σ.
 
Σύσκεψη  στο Μαξίμου
 Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη χθες το απόγευμα στο Μαξίμου υπό την προεδρία της Διευθύντριας του Γραφείου του Πρωθυπουργού Ρεγγίνας Βάρτζελη με τη συμμετοχή του Υπουργού Πολιτισμού Π. Γερουλάνου και των κυβερνητικών βουλευτών Βόλου και Λάρισας. Σκοπός η εκτίμηση της κατάστασης και η άμβλυνση της δυσφορίας που υπάρχει στις δύο θεσσαλικές πόλεις μετά την απόφαση – χαστούκι της ΔΕΜΑ.
 
Ηθικός αυτουργός
…Πάντως χθεσινή επίσημη ανακοίνωση της ΔΕΜΑ λέει αυτό που ήταν ήδη γνωστό. Ότι δηλαδή οι ευθύνες ως ηθικού αυτουργού για την απόφαση – κόλαφο θα πρέπει να αναζητηθούν στον Υπουργό Πολιτισμού, που από αδιαφορία ή από σκοπιμότητα δεν μερίμνησε έτσι ώστε μέχρι τις 15 Ιανουαρίου να δοθούν οι γραπτές εγγυήσεις που ζητούσε η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων…
 
 Πριμαντόνες
 Φυσάνε και… ξεφυσάνε στο τμήμα πρακτικών του Δήμου Βόλου, καθώς με την κακή ηχητική εγκατάσταση εις μάτην προσπαθούν να βγάλουν άκρη από τις συνομιλίες των επικεφαλής των παρατάξεων και τους δημοτικούς συμβούλους, για όλα όσα διαμείφθησαν στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο.
Ποιοι έχουν κάνει πιο δύσκολη τη ζωή τους κατά την απομαγνητοφώνηση των πρακτικών; Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Απ. Φοινικόπουλος, ο Δήμαρχος Π. Σκοτινιώτης και ο Αντιδήμαρχος Απ. Παντσάς. Είναι πολύ μπάσα η φωνή τους, μας έλεγαν χθες οι αρμόδιοι υπάλληλοι. Σε αντίθεση με τις γυναίκες – δημοτικές συμβούλους, με τις οποίες -όπως προσθέτουν- δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Σκέτες πριμαντόνες δηλαδή…
 
Ονόματα
 Ηταν να μην ξεκινήσει η ονοματολογία για το Συμπαραστάτη του Δημότη. Μετά τα ονόματα που ήδη ακούστηκαν (Μπαξεβανίδου, Παλιγιάννη, Μητσικώστας, Γουσουτίδης και Βούλγαρης) ήλθαν να προστεθούν άλλα τρία ονόματα δικηγόρων του Βόλου που αυτοπροτάθηκαν ή ακούστηκαν ότι μπήκαν στις συζητήσεις από τους επικεφαλής ως εν δυνάμει υποψήφιοι για την τελική επιλογή. Οι δύο είναι δικηγόροι που είχαν κάνει δημόσια δήλωση στήριξης του σημερινού Δημάρχου κατά την προεκλογική περίοδο και ο ένας είναι Νεοδημοκράτης, αλλά ήταν νομικός σύμβουλος σε Δήμο που είχε Δήμαρχο από το χώρο της Αριστεράς…
 
Σε ιδρύματα
…Πάντως ο Σταύρος ο Μητσικώστας στην επιστολή που κατέθεσε στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία αυτοπροτάθηκε για τη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη σημειώνει ότι από την μηνιαία αντιμισθία του τα 1.000 ευρώ θα τα διαθέτει κάθε μήνα σε φιλανθρωπικά σωματεία της περιοχής. Σημειωτέον πως η αντιμισθία του Συμπαραστάτη του Δημότη είναι 2.400 ευρώ, όση δηλαδή και η μηνιαία αντιμισθία του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου (το 40% των αποδοχών του Δημάρχου).
 
Αλλες εποχές
 Πρωταγωνιστής στον «Κυνόδοντα» του Λάνθιμου που προτάθηκε για Όσκαρ ο Χρήστος Στέργιογλου. Ένας ακόμη πρωταγωνιστής του Θεάτρου που είχε περάσει από το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου. Τις εποχές που στο Βόλο είχαμε και βλέπαμε Θέατρο…
 
Κινητοποιήσεις
…Κινητοποιήσεις και συναυλία στο χώρο του πρώην εργοστασίου της Βαμβακουργίας προανήγγειλε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δρόμοι Συνεργασίας» Μαργ. Πατσιαντάς, σε μία προσπάθεια να ασκηθούν «πιέσεις» στην Κυβέρνηση να κατασκευάσει, μέσω ΟΕΚ, τις εργατικές κατοικίες που ήταν προγραμματισμένες να γίνουν στην περιοχή πριν το «φιάσκο» των Μεσογειακών Αγώνων.
- Σας το λέμε για να μην μας λέτε αργότερα ότι δεν σας είχαμε προειδοποιήσει, είπε ο κ. Πατσιαντάς.
- Και εμείς μαζί σας, ανταπάντησε ο Π. Σκοτινιώτης.
Η Αριστερά του αγώνα και η Αριστερά της ευταξίας…
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ
 
Αν και στην αρχή
Μπορεί να βρίσκονται ακόμα σε φάση οργάνωσης και ανασυγκρότησης στο Δήμο Νοτίου Πηλίου, ωστόσο η Πολιτική Προστασία το Σάββατο, οπότε και χρειάστηκε να ανοιχτούν δρόμοι εξαιτίας της χιονόπτωσης από τον Άγιο Γεώργιο έως και τις Πινακάτες, λειτούργησε άψογα. Μάλιστα τη Δευτέρα ο Δήμαρχος έδινε τα εύσημα στους αρμόδιους Αντιδημάρχους Α. Φλέρη και Β. Νασιόπουλο.
Α.Φ.
 
Απλώστρες…
Να ξεκαθαρίσει τη θέση του, ως πρώην Αντιδήμαρχος άλλωστε της περιοχής, θέλησε χθες ο Αντιπρόεδρος του Δήμου Βόλου Μπάμπης Ζάχος αναφορικά με τις παράνομες συνδέσεις ηλεκτροφωτισμού στην Αγριά. Όπως ανέφερε, οι επεκτάσεις που βρέθηκαν στην παραλία ήταν για τα τσαρδάκια και μόλις «χτύπησε καμπάνα» η ΔΕΗ, πριν ακόμα την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Δήμου Βόλου, το ζήτημα διευθετήθηκε. «Εμείς απλά συντηρούσαμε το δίκτυο δεν κάναμε σαν Δήμος επεκτάσεις», τονίζει ο κ. Ζάχος, ο οποίος σημειώνει πως οι άλλες επεκτάσεις που έχουν βρεθεί είναι παράνομες και πρέπει να κοπούν, γιατί η παραλία της Αγριάς μοιάζει σα να έχει γεμίσει απλώστρες…
Α.Φ.
 
Οι τελευταίες
Λίγη ακόμα παράταση χαράς δίνει το αρμόδιο υπουργείο στους αγρότες καθώς οι αποζημιώσεις για καταστροφές που έπληξαν τις καλλιέργειες το 2010 θα δοθούν με βάση το παλιό κανονισμό του ΕΛΓΑ, ενώ όποιες καταστροφές γίνουν από την 1/1 του 2011 και μετά θα γίνουν μέσα από το νέο κανονισμό, ο οποίος πριν ακόμα αποφασιστεί φαίνεται πως καίει τους αγρότες… καθώς από εδώ και στο εξής για να πάρεις αποζημίωση μάλλον θα πρέπει να είσαι ξάδερφος του Πάπα και όχι αγρότης!
Α.Φ.
 
Αφησε παράθυρο
Μπορεί να άφησε έστω και χαραμάδα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Σκανδαλίδης ανοιχτή στο ενδεχόμενο να δοθεί και πάλι η δυνατότητα προμήθειας ειδικού φτηνού πετρελαίου κίνησης στους Έλληνες αγρότες αλλά την άφησε. Βέβαια η πιθανότητα αυτή έχει να κάνει με την υλοποίηση της υπουργικής εξαγγελίας για εξομοίωση της φορολογίας στο πετρέλαιο κίνησης και στο πετρέλαιο θέρμανσης , ωστόσο το ΥΠΑΑΤ διαβεβαιώνει πως θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω επιβάρυνση στο κόστος καλλιέργειας των αγροτικών εκμεταλλεύσεων. Άντε να το δούμε και να μην το πιστέψουμε…
Α.Φ.
 
Νεότερα κινητοποιήσεων σήμερα
Στις 10.00 το πρωί σήμερα έχουν συνάντηση Σκανδαλίδης και αντιπρόσωποι των αδεσμεύτων αγροτικών συλλόγων Θεσσαλίας – Μακεδονίας και Θράκης στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο επίσκεψης του Υπουργού στην έκθεση Zootechnia. Πιθανότατα μετά τη συνάντηση θα έχουμε και τα νεότερα για τις κινητοποιήσεις των αγροτών μας.
Α.Φ.
 
 
Το Χιονοδρομικό και… ο κακός μας ο καιρός
Τώρα με το πρώτο χιόνι ήρθε και πάλι στην επικαιρότητα το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου. Μαζί του και ο δρόμος Χάνια – Κισσός που διέρχεται μέσα από το χώρο του Χ.Κ. το οποίο όταν λειτουργεί, όπως είναι φυσικό, κλείνει ο δρόμος. Άλλωστε μια σύγκρουση σκιέρ με αγροτικό όχημα φορτωμένο με μήλα θα ήταν πρώτη είδηση στον κόσμο ολόκληρο. Για να μην πολυλογούμε, χρειάζεται παράκαμψη με νέο δρόμο περίπου 1.700 μέτρων, ο οποίος όμως αναγκαστικά θα διέρχεται μέσα από δασική περιοχή, για την κορυφή του Πηλίου μιλάμε. Αυτή η χάραξη απαιτεί έγκριση περιβαλλοντικής μελέτης από ειδική επιτροπή του Υπουργείου Περιβάλλοντος.
Ο πρώην αρμόδιος Αντινομάρχης Ηλίας Ξηρακιάς με επιστολή του από τις αρχές του 2010 ζητούσε τη βοήθεια -μεταξύ των άλλων- και από τον βουλευτή Κώστα Καρτάλη, που τυγχάνει και πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, προκειμένου να ξεμπλοκάρει το θέμα. Ο βουλευτής έδειξε από αδιαφορία ως αρνητισμό για το συγκεκριμένο θέμα. Τελικά ο τόπος μας παραμένει με το θλιβερό παράδοξο βασική οδική αρτηρία να διέρχεται μέσα από Χιονοδρομικό!
Πέρα από την όποια κριτική έχουμε ασκήσει στο βουλευτή παλιότερα, πιστεύουμε ότι για το συγκεκριμένο θέμα είναι απαίτηση των πολιτών να ξεκαθαρίσει τη θέση του. Εκτός αν η εμπλοκή της Τζούλιας Τσαλίκη και του Απόστολου Παπατόλια στο ζήτημα τον δυσκολεύουν, μιας και αμφότεροι θα είναι κατά πασά πιθανότητα υποψήφιοι βουλευτές στις επόμενες εκλογές και αποφάσισε να τους δυσκολέψει τη ζωή παλιότερα και τώρα. Ας προηγηθεί και μια φορά ο τόπος των πολιτικών αντιπαραθέσεων.
«Τ»
 
Ενδιαφερόμενοι με τη σέσουλα
Εχει ανέβει θεαματικά το ενδιαφέρον συμπολιτών για τη θέση του «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης» τις τελευταίες μέρες. Μάλιστα αρκετοί τηλεφωνούν και στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ -προφανώς παρακινούμενοι από την έντονη αρθογραφία της εφημερίδας για το συγκεκριμένο θέμα- προκειμένου να ζητήσουν πληροφορίες ή ακόμα και υποστήριξη! Κύριοι και κυρίες, επαναλαμβάνουμε ότι οι υποψήφιοι για τη συγκεκριμένη θέση αυτοπροτείνονται, εμείς απλά δημοσιοποιούμε τις πληροφορίες και τις εξελίξεις για το θέμα. Τίποτα παραπάνω…
Ο ΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΟΣ
 
Ο πλήρης ορισμός του μισανθρωπισμού
Μια επιχειρηματολογία με σουρεαλιστικά χαρακτηριστικά χωρίς τελειωμό. Μια κυβέρνηση που κατεβάζει από την ταραγμένη κούτρα της ο,τιδήποτε της έρθει και το εκτοξεύει εναντίον ανθρώπων. Φανταστείτε ακόμα και την έκπτωση των τυφλών στα αστικά λεωφορεία έκοψαν. Μόνοι, αποκομμένοι από την κοινωνία και μονίμως επιθετικοί. Σε ό,τι ανθρώπινο μπροστά τους κυκλοφορεί. Το Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου όμως, συνεκτιμώντας ότι έχει και κοινωνική αποστολή, έπρεπε να διαπράξει ένα τέτοιο ατόπημα;
Φ.Τ.
 
 
Πού είναι οι τοπικοί φορείς;
Κόλαση με τις απολύσεις στην ΚΟΝΤΙ και οι τοπικοί φορείς κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου. Πού είναι, για παράδειγμα, οι βουλευτές των κομμάτων εξουσίας, ο Δήμαρχος Βόλου; Δεν θα αντισταθούν;
Προφανώς όχι. Διότι για να αντισταθεί κανείς θα πρέπει να διαθέτει την πολιτική βούληση, προϋπόθεση απαραίτητη για ένα τέτοιο διάβημα.
Φ.Τ.
 
Εμπαιγμός
Τελικά είναι να απορεί κανείς. Τις δεσμεύσεις οι υπουργοί τις κάνουν μόνο και μόνο για να το θεαθήναι. Το Υπουργείο Οικονομικών είχε δεσμευτεί ότι το Ελληνικό Δημόσιο δεν θα κάνει ανακοπή προκειμένου να πληρωθούν μετά από 13 χρόνια τα οφειλόμενά τους οι πρώην εργαζόμενοι της ΑΔΕΛΚΑΝ. Τελικά η ανακοπή κατατέθηκε, γι’ αυτό και ο βουλευτής του ΚΚΕ Απόστολος Νάνος κατέθεσε νέα ερώτηση στον Υπουργό Οικονομικών, καταγγέλλοντας για εμπαιγμό την Κυβέρνηση. Οι πρώην εργαζόμενοι δε περιμένουν ακόμη να δούνε το χρώμα του χρήματος.
Β.Κ
 
Ποιανούτο φταίξιμο
Αποφασισμένοι να σκληρύνουν τη στάση τους είναι ΕΚΒ και σωματείο της ΚΟΝΤΙ, καθώς δεν προσβλέπουν και πολλά στη σημερινή τριμερή στο Υπουργείο Εργασίας. Η εταιρία χωρίς δεύτερη κουβέντα προχώρησε ήδη σε 11 νέες απολύσεις και από τις αρχές του 2009 σύμφωνα με το σωματείο έχουν χαθεί από το εργοστάσιο 140 θέσεις εργασίας. Κατά τα άλλα οι εκπρόσωποι του γαλλικού Ομίλου ενοχλούνται, διότι το θέμα έχει πάρει έκταση στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και προσπαθούν να ρίξουν το φταίξιμο στους εργαζόμενους. Λες και ξεσηκώθηκαν χωρίς λόγο…
Β.Κ
 
Σενάρια
Επανέρχονται τα σενάρια που θέλουν τη φορολόγηση του παραδοσιακού μας τσίπουρου, με τις αντιδράσεις των παραγωγών να είναι έντονες, καθώς -όπως λένε χαρακτηριστικά- αν συμβεί αυτό, τότε θα σημάνει το «τέλος του τσίπουρου στη χώρα μας».

Ήδη στο Υπουργείο Οικονομικών υπάρχει η σχετική πρόταση φορολόγησης των παραγωγών τσίπουρου, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες ο Γ. Παπακωνσταντίνου ακόμη δεν έχει πάρει τις σχετικές αποφάσεις. «Είναι μια πρόταση την οποία σκέφτεται και μελετά» λένε κύκλοι του υπουργού , κάτι που αναμένεται να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις ειδικά σε Βόλο και ολόκληρη τη Θεσσαλία που είναι τόπος παραγωγής και πόσης.

Β.Κ
 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου