ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-443821

Εργασίες καθαρισμού

Εργασίες καθαρισμού από χθες στο Πεδίον του Άρεως από συνεργεία του Δήμου Βόλου. Οι εργασίες θα συνεχιστούν από τα συνεργεία Πρασίνου και Καθαριότητας μέχρι και τα τέλη της εβδομάδας που διανύουμε σε μία προσπάθεια να αποκατασταθεί η λειτουργικότητα του πάρκου…

Το πάρκο
…Το πάρκο όμως δεν πρόκειται ποτέ να αποκτήσει ζωή όσο δεν υπάρχουν χρήσεις στο παρακείμενο Εκθεσιακό Κέντρο και μετατροπή του σε ένα σύγχρονο Συνεδριακό Κέντρο. Από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή είχαν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την ανέγερση ενός τέτοιου Κέντρου με τη συμμετοχή και των ξενοδόχων της περιοχής, από τη σημερινή αναζητούνται ακόμη οι προθέσεις της για το θέμα…
 
Τα σκούτερ
…Τα σκούτερ άρχισαν να παραδίδονται από τους εργαζόμενους του Δήμου που τα είχαν χρεωμένα, αλλά εκτός από τα κλειδιά των δικύκλων οι δημοτικοί υπάλληλοι παρέδωσαν και τα κλειδιά από τα γραφεία τους στα οποία απασχολούνταν τις απογευματινές ώρες χωρίς να παίρνουν ούτε ευρώ υπερωρία…
 
Εκπτώσεις
Εκπτώσεις μέχρι 70% στην εμπορική αγορά του Βόλου. Αν δεν τα βάλουν τσάμπα, δεν θα πατήσει πελάτης με τη φτώχεια που υπάρχει…
 
Το πλωτό εστιατόριο
Απέσυραν το ενδιαφέρον που είχαν εκδηλώσει τα προηγούμενα χρόνια επενδυτές για την κατασκευή πλωτού εστιατορίου μπροστά από το κορδόνι στο λιμάνι του Βόλου. Την απόφασή τους οι επενδυτές την έχουν αποστείλει και εγγράφως στον Οργανισμό Λιμένος.
 
Φέσια χιλιάδων…
Φέσια δεκάδων χιλιάδων ευρώ από τα καταστήματα που μισθώνει ο Οργανισμός Λιμένος στη νέα ιχθυαγορά. Εις εξ αυτών οφείλει μισθώματα ύψους 32.000 ευρώ…
 
Δημοτικό  Συμβούλιο
Σήμερα το βράδυ συνεδριάζει η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου Βόλου, ενώ για την ερχόμενη Δευτέρα έχει προγραμματιστεί η δεύτερη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ
 
 
 
Στη Σκιάθο ο Μαρκάκης
Την ευκαιρία να συναντηθεί με τα κομματικά στελέχη και τους φίλους του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού της Σκιάθου είχε το σαββατοκύριακο ο βουλευτής Μαγνησίας Παύλος Μαρκάκης, που επισκέφτηκε το νησί με αφορμή την εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Τοπικής Οργάνωσης. Ο ίδιος αναγνώρισε πως η Τ.Ο. έχει δώσει «δείγματα γραφής» στην προεκλογική περίοδο, ενώ προγραμμάτισε για το επόμενο διάστημα επαφές και συναντήσεις με τις νέες Δημοτικές Αρχές όλων των νησιών των Βορείων Σποράδων με στόχο την καταγραφή των προβλημάτων τους και την προώθησή τους στα αρμόδια Υπουργεία μέσω κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων.
 
Σε άλλη περίπτωση;
Λέμε και ξαναλέμε για τα χρέη που άφησαν οι πρώην Δήμοι στους Καλλικράτειους Δήμους και αναρωτιέμαι: Γιατί δεν επιβάλλεται καμία κύρωση σε κανένα για όλο αυτό το χαμό; Αν ένας πολίτης χρωστάει, πολλά ή λίγα δεν έχει σημασία, τον κυνηγάνε από δέκα πλευρές, αυτοί γιατί είναι στο απυρόβλητο;
Α.Φ.
 
 
Εικόνα για κλάματα
Πήγε να παντρευτεί τις προάλλες νεαρό ζευγάρι σε Δημαρχείο της περιοχής μας και απογοητεύτηκε. Πάνω στο γραφείο που θα τελούσε την τελετή ο Δήμαρχος είχε μια κούπα με καφέ, ένα μισοάδειο ποτήρι ουίσκι και ένα τασάκι γεμάτο αποτσίγαρα! Λίγος σεβασμός στις προσωπικές στιγμές των πολιτών δεν θα έβλαπτε κανέναν και κυρίως το προφίλ των νέων δημοτικών αρχόντων. Μη ρωτάτε σε ποιον Δήμο αφορά το σχόλιο. Δεν έχει σημασία η επισήμανση, ισχύει για όλους…
Ο ΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΟΣ
 
Κάτι το βλάσφημο σχεδόν
«Ανοίγουμε τους δρόμους που έκλεισε η Κυβέρνηση» λένε οι αγρότες που αποφάσισαν να σταθμεύσουν σε δέκα σταθμούς διοδίων επί της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, σηκώνοντας τις μπάρες…
Οι άνθρωποι πεινούν και σέρνονται στους δρόμους. Την ίδια ώρα η φρεσκάδα των υπουργών μες στα καλοραμμένα ρούχα τους έχει κάτι το αφύσικο, κάτι το βλάσφημο σχεδόν.
Φ.Τ.
 
Ποιος θα βγάλει άκρη;
Το βρήκαμε και το αφιερώνουμε σε όσους ευαγγελίζονται την κατάργηση της γραφειοκρατίας και το κλείσιμο «παραμάγαζων» και «μαύρης αμοιβής». Για να αποκτήσεις το περίφημο ενεργειακό πιστοποιητικό, προκειμένου να μπορείς να πουλήσεις ή να ενοικιάσεις το σπίτι σου, χρειάζονται… 17 άλλα πιστοποιητικά μερικά από τα οποία δεν πρόκειται να τα βρεις ούτε «στου βοδιού το κέρατο».
Αυτά που θα σου ζητήσει ο εντεταλμένος ενεργειακός επιθεωρητής είναι:
1.ιδιοκτησιακό καθεστώς του κτιρίου ή κατοικίας (αριθμός ιδιοκτησιών, αριθμός ιδιοκτητών).

2. Πίνακας χιλιοστών.

3. Πλήρη στοιχεία του ιδιοκτήτη (ΑΦΜ, ΔΟΥ).

4. Κωδικός Αριθμός Εθνικού Κτηματολογίου (ΚΑΕΚ) στην περίπτωση που το κτίριο έχει ενταχθεί στο Εθνικό Κτηματολόγιο.

5. Δήλωση και Κωδικός Ιδιοκτησίας Εθνικού Κτηματολογίου.

6. Αρχιτεκτονικά σχέδια ως κατασκευασθέν σε ηλεκτρονική μορφή.

7. Ηλεκτρομηχανολογικά σχέδια ως κατασκευασθέν σε ηλεκτρονική μορφή.

8. Μελέτη θερμομόνωσης κατατεθειμένη στην Πολεοδομία σε ηλεκτρονική μορφή.

9. Πίνακας Κατανομής Δαπανών κεντρικής θέρμανσης.

10. Οικοδομική Άδεια.

11. Τοπογραφικό σχέδιο σε ηλεκτρονική μορφή

12. Ύπαρξη ηλιακών κατόπτρων (τετραγωνικά μέτρα)

13. Ύπαρξη κλιματιστικών μονάδων (split).

14. Φωτογραφία του κτηρίου σε ψηφιακή μορφή που να διακρίνεται η ιδιοκτησία ή το διαμέρισμα

15. Τιμολόγια ενεργειακών καταναλώσεων του κτιρίου ή κατοικίας της τελευταίας τριετίας (ΔΕΗ, Φυσικό αέριο, πετρέλαιο, ξύλα)

16. Φύλλο συντήρησης και ρύθμισης της κεντρικής θέρμανσης της τελευταίας τριετίας (συντήρηση καυστήρα)

17. Πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του υπευθύνου του κτιρίου (διαχειριστής) ή της κατοικίας (ιδιοκτήτης).

Προφανώς σύντομα θα ξεφυτρώσουν και οι «ενδιάμεσοι» που θα αναλαμβάνουν τη δουλειά για μας.
Μ.Μ.
 
Πρέπει να μάθουμε
Είναι δικαίωμα όλων των Ελλήνων φορολογουμένων να μάθουν για τις μαύρες τρύπες στο ΕΣΥ. Δεν μπορεί ένα περιφερειακό Νοσοκομείο όπως αυτό του Βόλου να έχει χρέη 53 εκ. ευρώ και μέσα σε λίγους μήνες να πετυχαίνει μειώσεις στις δαπάνες του. Η ενημέρωση για το «πού πήγαν τα λεφτά» πρέπει να γίνει άμεσα και με όλες τις λεπτομέρειες. Είναι απαίτηση όλων. Αρα να περιμένουμε και επίσημη ενημέρωση από το διοικητή κ. Αριστείδη Ζαχαρόπουλο να μην περάσουν …άβρεχτοι όσοι πλούτισαν στις πλάτες του Ελληνικού λαού.
Δ.Π
 
Ρεκόρ…
Εχουν σπάσει ρεκόρ στη ΔΑΚΕ… Τρεις γραμματείς σε δύο χρόνια… ποτέ άλλη φορά. Ο Κων. Γεωργούλας μάλιστα παρέμεινε σε αυτή τη θέση μόλις έξι μήνες… μετά την αποχώρηση του Γιώργου Κίτσιου. Η εκλογή του ήταν μάλιστα επεισοδιακή, αφού είχε προηγηθεί η διαφοροποίηση του προέδρου της ΒΙΟΣΩΛ Αν. Στεργίου, που θεωρούνταν τότε… ως ο επικρατέστερος για τη θέση. Οι κακές σχέσεις που είχε με τον κ. Κίτσιο και η επίθεση που του είχε εξαπολύσει… τον άφησαν εκτός. Χθες ο κ. Στεργίου δεν παραβρέθηκε στη συνεδρίαση της ΔΑΚΕ, όπως επίσης ούτε ο κ. Βασιλείου από την ΑΓΕΤ που έχει διαγραφεί διότι κρίθηκε από τη ΔΑΚΕ πως στήριξε άλλο ψηφοδέλτιο.
Β.Κ
 
Στην προσυνάντηση
Οσο πάντως και εάν θέλουν να υποβαθμίσουν τις εσωτερικές τριβές που σοβούν εδώ και καιρό στη ΔΑΚΕ ορισμένοι, αυτές υφίστανται. Αυτές, και ας μην το λέει δημοσίως, οδήγησαν και τον κ. Γεωργούλα σε παραίτηση, αφού ένιωθε «υπό κηδεμονία». Μέχρι χθες πάντως το πρωί που έγινε η προσυνάντηση στη ΔΑΚΕ ακουγόταν και το όνομα της Μάχης Ροϊλού, συνδικαλίστριας από το χώρο των Υγειονομικών Υπαλλήλων, που τελικά δεν τελεσφόρησε. Δεν έκανε την υπέρβαση τελικά η ΔΑΚΕ να προτείνει, γιατί όχι; την πρώτη γυναίκα στην ιστορία του ΕΚΒ για τη θέση του γραμματέα.
Β.Κ
 
Ναι μεν, αλλά
Η προαναγγελθείσα παραίτηση του κ. Γεωργούλα από την προηγούμενη εβδομάδα δρομολόγησε όπως ήταν φυσικό νέες διαδικασίες. Και αυτές έγιναν υπό τις «ευλογίες» του Γιώργου Κίτσιου… που τελικά κατάφερε να επιβάλει τον δικό του άνθρωπο, το Γιώργο Σούκια από τη Χαλυβουργία. Συνδικαλιστής πολύ χαμηλών τόνων. Βαρύ το φορτίο που αναλαμβάνει, ελπίζουμε… πρώτα από όλα να πείσει τους συναδέλφους του από τη νέα θέση να συμμετέχουν στις απεργίες, διότι η Χαλυβουργία προχθές έλαμψε διά της απουσίας της… από την παμβολιώτικη απεργία του ΕΚΒ.
Β.Κ
 
Ελεγχος έργων
Εναν προς έναν τους φακέλους των τεχνικών έργων στη Μαγνησία «ξεσκόνισε» ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός σε σύσκεψη που είχε μέχρι το βράδυ χθες στο κτήριο της πρώην Νομαρχίας, με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Δημ. Αλεξόπουλου και υπηρεσιακών παραγόντων. Κατέγραψαν την εξέλιξή τους, ποια και πού έχουν κολλήσει και πώς θα προχωρήσουν.
Σήμερα αναχωρεί για την Αθήνα, προκειμένου να συναντηθεί με τον υπουργό Ανάπτυξης Μιχ. Χρυσοχοΐδη σχετικά με το ΕΣΠΑ. Την Παρασκευή θα ξανακατέβει στην πρωτεύουσα για συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάν. Ραγκούση.
Β.Σ.
 
Υψηλή βαθμολογία
Εάν επρόκειτο για Δημόσια Υπηρεσία θα βαθμολογούνταν με υψηλά στάνταρ, ανέφερε ο πρώην Νομάρχης Απ. Παπατόλιας για το Γραφείο Καταναλωτή, στη διάρκεια της χθεσινής συνέλευσης της Ένωσης Καταναλωτών Βόλου. Το Γραφείο ήταν δημιούργημα της πρώην Νομαρχίας Μαγνησίας και της Ένωσης, με τον κ. Παπατόλια να επισημαίνει ότι πλέον πρέπει να λειτουργήσει με τη διαβαθμική συνεργασία του Δήμου Βόλου και της αιρετής Περιφέρειας.
Β.Σ.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου