ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-465383

Μείναμε άφωνοι…   

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έμειναν άφωνοι από την αντίδραση του Δημάρχου Αλμυρού Βαγγέλη Χατζηκυριάκου αναφορικά με την εκλογή του Αναστάσιου Σκούρα στη θέση του Προέδρου της Δημοτικής Ενότητας Σούρπης. Μάλιστα εκτιμούν ότι η υπόθεση έχει «ουρά» και επιχειρούν να συνδέσουν το περιστατικό με τη «διαμάχη» που έχει προκύψει μεταξύ του Δημάρχου και του δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας Παναγιώτη Γεωργιάδη.

Α.Φ.

Εκανε το αυτονόητο
Μπορεί ορισμένοι ανεγκέφαλοι ή κάποιοι άλλοι σε διατεταγμένη υπηρεσία να διακωμωδούν τις ενέργειες του συλληφθέντος Δημάρχου Στυλίδας και γνωστού ηθοποιού Απόστολου Γκλέτσου, όμως ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος έκανε το αυτονόητο. Δεν έκανε τίποτα άλλο παρά να επιτρέψει τη διευκόλυνση της ελεύθερης διακίνησης των δημοτών του στα όρια του Δήμου του. Λογική υποχρέωση του κάθε Δημάρχου. Όλα τα υπόλοιπα είναι φτηνές εξυπνάδες…
Χ.Μ.
 
Δεν έχουν το Θεό τους
Μεγάλος θόρυβος ξέσπασε χθες με τις αποκαλύψεις του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ σχετικά με τους οδηγούς του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου, που αντί να απασχολεί επαγγελματίες και μάλιστα τους καλύτερους, απασχολεί πολλές φορές ανασφάλιστους και άσχετους με το αντικείμενο. Μήπως νομίζουν ότι μεταφέρουν τσουβάλια και όχι ανθρώπους;
Ο ΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΟΣ
 
Ας ελπίσουμε ότι δεν θα χρειαστεί…
Αποκλείεται οποιοδήποτε ενδεχόμενο ιδιωτικής επιχειρηματικής εκμετάλλευσης των νερών του Πηλίου, αναφέρθηκε στο πλαίσιο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αγριά με αντικείμενο την προώθηση των διαδικασιών για τη διεύρυνση των ορίων της ΔΕΥΑΜΒ με την ένταξη σ’ αυτή όλων των συνενωθέντων Δήμων.
Ας ελπίσουμε ότι μετ΄ ου πολύ δεν θα χρειαστεί να επανέλθουμε.
Φ.Τ. 
  
 
Και πάλι φταίχτες;
Πάλι οι δημοσιογράφοι φταίνε…  Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του ΠΑΜΕ να υποστηρίξει ότι εκπρόσωποι του Τύπου προσπαθούν να κάνουν το μαύρο- άσπρο και να συκοφαντήσουν το Μέτωπο, με αφορμή την αντιπαράθεση που υπήρξε με το ΕΚΒ για την προκήρυξη της παμβολιώτικης απεργίας. Είναι φυσικό ορισμένα σχόλια να μην αρέσουν, όμως πάντα αφενός υπάρχουν οι δύο όψεις του νομίσματος… και αφετέρου οι εκτιμήσεις, που εάν μη τι άλλο αποτελούν το καταστάλαγμα του ρεπορτάζ, ειδικά όταν οι συνεδριάσεις είναι ανοιχτές και γίνεται αντιληπτή από όλους η αμηχανία… που προκαλεί το αδυσώπητο ερώτημα… «ποιον ωφελούν οι ξεχωριστές συγκεντρώσεις».
Β.Κ

Γιατί τόσηβιασύνη…

Εντονες επικρίσεις με το καλημέρα δέχτηκε η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Ελένη Λαΐτσου από την αντιπολίτευση για την πρόθεσή της να ζητήσει προσλήψεις για το νέο Δήμο Ρήγα Φεραίου. Το υπάρχον προσωπικό στο νέο Δήμο αριθμεί περί τα 100 άτομα όπως υποστηρίζει η αντιπολίτευση, όπερ σημαίνει ότι μεσούσης της κρίσης και με τις προσλήψεις να έχουν ανασταλεί μήπως θα έπρεπε να υπάρξει φειδώ…  στο συγκεκριμένο θέμα; Δεν υπάρχει λόγος βιασύνης όταν μάλιστα ακόμη καλά- καλά δεν υπάρχει σαφής εικόνα για το τι συμβαίνει σε όλο το Δήμο.
Β.Κ
 
Ανέτοιμοι για απαντήσεις   
Μονοπώλησε το χρέος της ΚΕΚΑΝΕΜ στην προχθεσινή σύσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, στην οποία κλήθηκαν οι εκπρόσωποι των ΚΕΚ και των Αναπτυξιακών, ώστε η αιρετή διοίκηση να έχει εικόνα τι παραλαμβάνει.
Βροχή ερωτημάτων από τους Αντιπεριφερειάρχες δέχθηκαν τα μέλη της διοίκησης της ΚΕΚΑΝΕΜ για το πώς δημιουργήθηκε η μεγάλη οικονομική εκκρεμότητα των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ περίπου. Όμως οι απαντήσεις που δόθηκαν δεν ήταν και τόσο ξεκάθαρες.
Β.Σ.
 
Πώς και τώρα;
Χθες, μετά τα όσα συνέβησαν στην Περιφέρεια μια μέρα πριν, διανεμήθηκε ανακοίνωση που φέρει την υπογραφή «διοίκηση της ΚΕΚΑΝΕΜ ΑΕ». Ανακοίνωσε ότι θα προκαλέσει οικονομικό έλεγχο με τον ορισμό ορκωτού λογιστή. Πώς και τώρα και όχι νωρίτερα και γιατί εφόσον ήταν μια δρομολογημένη ενέργεια από την Περιφέρεια έσπευσαν να την παρουσιάσουν ως δική τους πρωτοβουλία, αναρωτήθηκαν κύκλοι του Περιφερειάρχη, που μιλούν για κίνηση πανικού και εντυπωσιασμού, μιας και γνώριζαν ότι τα οικονομικά στοιχεία επρόκειτο έτσι και αλλιώς να γίνουν «φύλλο και φτερό» από ορκωτό λογιστή που θα ορίσει η αιρετή Περιφέρεια.
Οι ίδιοι κύκλοι υπενθύμιζαν τη δήλωση που προ εβδομάδων έχει κάνει ο Περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός ότι πρέπει κάποτε όσοι αναλαμβάνουν ευθύνες, να έχουν και την ευθύνη των πράξεών τους.
Β.Σ.
 
Θέλει αλλά  δεν έχει…     
Θέλει αλλά δεν έχει. Σε αυτές τις λέξεις του Γ. Παπακωνσταντίνου, έτσι όπως μας τις  μετέφεραν οι συμμετέχοντες στη χθεσινή σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών, μπορεί να συμπυκνώσει κάποιος τις ενδόμυχες προθέσεις του «τσάρου» της ελληνικής οικονομίας. Αν ήταν να μη γίνουν οι Αγώνες, θα είχαμε ήδη πει ήδη στη ΔΕΜΑ ότι αδυνατούμε να τους κάνουμε, είπε ο προϊστάμενος του κτηρίου της οδού Νίκης και έδωσε στη συνέχεια το λόγο στο Γ. Κολέτσο, που πήρε πάνω του τη συζήτηση…
 
 Στις 28 θα ξέρουμε
…Τώρα ο Γ. Παπακωνσταντίνου περιμένει μέσα στις επόμενες μέρες από την ΟΕΜΑ το τελικό budget της φιλοξενίας, προκειμένου να δώσει το τελικό πράσινο φως της Ελληνικής Κυβέρνησης που θα τεθεί από την Οργανωτική Επιτροπή προς διαπραγμάτευση με τη ΔΕΜΑ. Στις 28 Ιανουαρίου θα ξέρουμε οριστικά αν θα γίνουν οι Αγώνες, λένε οι γνωρίζοντες, αν και εμπλεκόμενοι στο εγχείρημα θεωρούν ότι στην εποχή της οικονομικής κρίσης που βιώνει όλη η Ε.Ε και όχι μόνον, δύσκολα θα υπάρξει χώρα που θα δεχθεί να κάνει τους Αγώνες…
 
Λίγο ακριβή  για πρόχειρη
…Από χθεσινό δελτίο τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού. Στο λιμάνι του Βόλου πρόκειται να γίνει μία πρόχειρη κατασκευή προκειμένου να ελλιμενίζονται τα κρουαζιερόπλοια. Ακριβώς, τόσο πρόχειρη που το κόστος της ανέρχεται στα 6.000.000 ευρώ…
 
Σκέφτονταν τον απόηχο
…Πάντως χθες το απόγευμα στο Δημαρχείο του Βόλου επιχειρούσαν να διαβλέψουν πιθανές αντιδράσεις, μόλις έγινε αντιληπτό ότι έγιναν γνωστά από την Αθήνα στα τοπικά ΜΜΕ τα όσα διημείφθησαν στη χθεσινή σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών, από τη στιγμή που η συγκυρία το έφερε όπως η «καυτή πατάτα» πέσει στη σημερινή Δημοτική Αρχή. Είναι βλέπετε και εκείνος ο μετεκλογικός συναγερμός που κτύπησε… συναγερμό στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου.
 
Εκπληξη
Εκπληξη προκάλεσε η συμμετοχή στη χθεσινή σύσκεψη στο Δημαρχείο της Αγριάς για το υδροδοτικό της περιοχής του πρώην Κοινοτάρχη Αγριάς Νικηφόρου Σκοπελίτη. Προξένησε έκπληξη, γιατί όπως έλεγαν χθες από το στρατόπεδο του πρώην Δημάρχου Στρ. Σωτηρόπουλου ήταν εκείνος που συστοιχήθηκε με το στρατόπεδο Παπαευθυμίου και απεμπόλησε την απόφαση του 2001 που είχε πάρει η Αγριά να συνδεθεί από τότε με τη ΔΕΥΑΜΒ και όχι δέκα χρόνια αργότερα…
 
Η μετεγκατάσταση της Πολεοδομίας
 Κανείς δεν αμφισβητεί ότι ο νέος και μεγάλος, πληθυσμιακά και οικιστικά, πλέον Δήμος Βόλου αναπόφευκτα θα επιφέρει στο αμέσως επόμενο διάστημα ανακατατάξεις τόσο στο προσωπικό, όσο και στα κτήρια όπου θα στεγαστούν οι δημοτικές υπηρεσίες του ενιαίου Δήμου Βόλου. Με την έννοια αυτή είναι απόλυτα θεμιτή και λογική η πρόταση της Δημοτικής Αρχής για στέγαση όλων των διάσπαρτων, σήμερα, υπηρεσιών της Πολεοδομίας, να γίνει κάτω από ένα διαφορετικό πρίσμα. Ένα πλαίσιο που μπορεί να ανατρέπει συνήθειες χρόνων σε κάποιους επαγγελματίες που διατηρούν γραφεία στο κέντρο και που εξυπηρετούνταν επί χρόνια από το κτήριο της οδού Σκενδεράνη, από την άλλη ωστόσο γίνεται αντιληπτό ότι η λύση για συστέγαση σε ένα ενιαίο κτήριο όλων των υπηρεσιών της Πολεοδομίας, όπως αυτό του Σπίρερ, είναι πολύ πιο εξυπηρετική ως θέση για τους συναλλασσόμενους πολίτες από τη Νέα Ιωνία, την Αγχίαλο, την Αισωνία κ.ο.κ.

Τα πάντα… όλα

Σόου Νίκου Ντόκου χθες το μεσημέρι στην πρώτη συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Βόλου. Αφού πρώτα ύψωσε τον τόνο της φωνής του προς τον Πρόεδρο Γ. Καρακάνα προς τον οποίο υπενθύμισε ότι δεν δεχθεί «εσωκομματική φίμωση», στη συνέχεια ζήτησε τα πάντα… όλα. Μετάδοση των συνεδριάσεων της Δημοτικής Κοινότητας από το Δημοτικό Ραδιόφωνο, παρουσία των δημοτικών συμβούλων στις συνεδριάσεις της Δημοτικής Κοινότητας, έξοδα παράστασης για τα μέλη της Δημοτικής Κοινότητας και θέσεις στάθμευσης για τους… δημοσιογράφους στο χώρο στάθμευσης της ΔΕΥΑΜΒ για να μπορούν οι εκπρόσωποι των τοπικών ΜΜΕ να παρακολουθούν τις συνεδριάσεις όταν αυτή θα συνεδριάζει στον τρίτο όροφο του κτηρίου της οδού Κωνσταντά. Για όσους υποτιμούν τη δύναμη των μελών της Δημοτικής Κοινότητας το μέλος της πελιοψηφίας έσπευσε να ρίξει μία τελευταία… μπαλωθιά με πολλούς αποδέκτες, υπενθυμίζοντας ότι οι δεκαπέντε σύμβουλοι έφεραν συνολικά στους συνδυασμούς που συμμετείχαν στις τελευταίες δημοτικές εκλογές 9.000 σταυρούς…
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ
 
 Ανάμικτα συναισθήματα
 Θα είναι σίγουρα μία περίεργη μέρα το ερχόμενο Σάββατο για τον ιδιαίτερο γραμματέα του Π. Σκοτινιώτη, το Σωτήρη Κυριάκο, καθώς συγκρούονται στο Πανθεσσαλικό ο Ολυμπιακός Βόλου με τον ΠΑΟΚ. Και αυτό γιατί από τη μία είναι ασφαλώς η επιθυμία για τη νίκη της ομάδας του Βόλου, από την άλλη ωστόσο το ενδιαφέρον για την πορεία των «μαυραετών» είναι δεδομένο, από τη στιγμή που ο γιος του Κυριάκος είναι ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου στην ομάδα της συμπρωτεύουσας.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου