ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-467242

Βαβέλ…   

Ανω κάτω έκανε την κυβέρνηση ο  Υφυπουργός Παναγιώτης Ρήγας με τις δηλώσεις  του ότι άμεσα θα προωθηθεί ο συμψηφισμός οφειλών από και προς το δημόσιο. Οι δηλώσεις αιφνιδίασαν τον αρμόδιο υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου, αλλά και το Μέγαρο Μαξίμου, που ούτε λίγο ούτε πολύ αγνοούσαν για μια τέτοια απόφαση. Ο ίδιος δεν είναι καν  αρμόδιος για το θέμα, μια και είναι υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης! Ο «λαλίστατος» υφυπουργός μετά την γκάφα και αφού του τράβηξαν το αυτί… αναδιπλώθηκε. Σε συνομιλίες του με δημοσιογράφους υποστήριξε ότι όταν έκανε τη σχετική εξαγγελία δεν γνώριζε όλες τις παραμέτρους. Άντε μετά να περιμένει κανείς με τέτοια Βαβέλ…. να βγάλει άκρη.
Β.Κ
 
Πάρα πόδας…
Με το όπλο παρά πόδας… οι συνδικαλιστές. Θα στήνουν από εδώ και πέρα καραούλι… κάθε μέρα στην Επιθεώρηση Εργασίας, καθώς αφού έγινε η αρχή στη Δράμα… με τις επιχειρησιακές συμβάσεις κανείς δεν ξέρει τι μας ξημερώνει και στον έρμο Βόλο. Προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα το ΕΚΒ… προλαμβάνει εάν και στην περίπτωση που μία επιχείρηση αποφασίσει να υπαχθεί στο συγκεκριμένο νόμο, ελάχιστα μπορούν να γίνουν για να αποτραπεί.
Β.Κ
 
Κυκλοφορεί έντονα…
Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί έντονα τις τελευταίες ώρες… ότι η Ζέττα Μακρή «βολιδοσκοπήθηκε» από στενό συνεργάτη της Ντόρας. «Έλα μαζί μας για να μπεις σίγουρα στην επόμενη Βουλή» φέρεται να επεσήμανε ο συνεργάτης της Ντόρας, σύμφωνα με το parapolitika.gr .  Η απάντηση της πρώην βουλευτίνας ήταν άμεση και αφοπλιστική σύμφωνα με τον ίδιο δικτυακό τόπο «Μα δεν θεωρώ ότι είμαι τελειωμένη πολιτικά» απάντησε η Ζέττα, θέλοντας να στείλει το μήνυμα.
Β.Κ
 
Γούρι…
Γουρλής τελικά ο Βόλος… Κάθε τρεις και λίγο… μας θυμάται η θεά τύχη. Μια το τζόκερ, μία το λαχείο… υπήρξαν τελικά συμπολίτες μας που τους χαμογέλασε πράγματι η τύχη αυτές τις μέρες. Ήταν πράγματι «πρωτοχρονιάτικος» μπουναμάς και μακάρι να πιάσουν τόπο…. με όλη τη σημασία της λέξης.
Β.Κ
 
Κλίμα ρεβανσισμού       
Δείχνει ότι θα έχει μεγάλη συνέχεια το θέμα της ΚΕΚΑΝΕΜ. Ξανάριξε λάδι στη φωτιά με προχθεσινές του δηλώσεις ο Περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός. Παρά τη συστηματική και δημόσια πρόσκληση για συνεργασία, παρά το ότι καλλιεργούμε συνειδητά κλίμα συναίνεσης προς όφελος του νέου θεσμού, τα πρώτα δείγματα γραφής μόνο ενθαρρυντικά δεν είναι από την άλλη πλευρά, επανήλθε χθες ο πρώην νομάρχης και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Απ. Παπατόλιας.
Αντί για συναίνεση, όπως σχολίασε, φαίνεται ότι με αναφορές καλλιεργείται κλίμα ρεβανσισμού, όπως αποδείχθηκε και από τη στάση που εσχάτως επελέγη για την πρώην Γ.Γ. Περιφέρειας και νυν υπερπεριφερειάρχη Πόπη Γερακούδη.
Ο κ. Παπατόλιας κάλεσε τον κ. Αγοραστό να καταλάβει ότι πλέον είναι Περιφερειάρχης και πρέπει, όπως είπε, να λειτουργήσει με συναίνεση.
Επανέλαβε ότι εάν επιλεγεί διαφορετικός δρόμος υπάρχουν απαντήσεις και πολιτικές από την άλλη πλευρά. Προέτρεψε όμως τον κ. Αγοραστό να θυμάται ότι «άλλος ήρξατο χειρών αδίκων».
Οι επισημάνσεις για την ΚΕΚΑΝΕΜ, πρόσθεσε, υποδηλώνουν αυτοδιοικητική άγνοια και ελλιπή ενημέρωση.
Β.Σ.
 
Να πάτε πίσω (;)
Στα πίσω έδρανα της αίθουσας, όπου μέχρι πρότινος συνεδρίαζε το νομαρχιακό συμβούλιο Λάρισας, συμμετείχαν στις διαδικασίες της πρώτης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, οι σύμβουλοι γένους θηλυκού της πλειοψηφούσας παράταξης. Μάλιστα, κάθισαν στις πίσω θέσεις από την πλευρά της πτέρυγας που βρίσκονταν η αντιπολίτευση. Όταν ρωτήθηκαν «πώς και έτσι», μία από τις συμβούλους απάντησε ότι «οι άντρες της παράταξης μας είπαν να καθίσουμε πίσω». Ελπίζουμε είτε η απάντηση να δόθηκε για πλάκα… είτε εάν πραγματικά ζητήθηκε να επρόκειτο για κακόγουστο αστείο. Διαφορετικά, μάλλον άλλοι πρέπει να βρεθούν σε πίσω έδρανα…
Β.Σ.
 
Χωρίς επιβεβαίωση
Πληροφορίες που ήθελαν τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό να ζητά εκτενή και αναλυτική κατάσταση των οικονομικών στοιχείων της τελευταίας τριετίας (προεκλογική περίοδος) και να γίνεται σύγκριση με αντίστοιχες και άλλες χρονικές περιόδους της τελευταίας τετραετίας στη Νομαρχία Μαγνησίας μεταφέρθηκαν χθες, στη διάρκεια ενημέρωσης δημοσιογράφων, στον αντιπεριφερειάρχη Δημ. Αλεξόπουλο. Δεν επιβεβαιώθηκαν.
Β.Σ.
 
Απειρία δικαιολογημένη
Μέχρι να βρουν το βηματισμό τους οι νέοι Δήμοι του Καλλικράτη πολλά θα δούμε. Πολλά από τα αιρετά στελέχη διακρίνονται για την απειρία τους. Λογικό είναι αφού καλούνται να υπηρετήσουν ένα καινούργιο θεσμό και πολλοί είναι καινούργιοι στην αυτοδιοίκηση. Τουλάχιστον μετά την εκλογή τους θα έπρεπε να έχουν διαβάσει τα όσα προβλέπει ο Καλλικράτης, κάτι που δεν συνέβη, γιατί αδιαφορούν ή απλά νιώθουν μια πλήξη με το νέο τους αντικείμενο. Μήπως οι επικεφαλής πρέπει να τους επιβάλουν εντατικά φροντιστήρια, για να μην γίνουμε μάρτυρες κωμικών καταστάσεων;
Ο ΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΟΣ
 
Ακριβότερη η… πόρτα στο Νοσοκομείο!
Η κυβέρνηση μοιάζει η περισσότερο σταθερή και λαοπρόβλητη που θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς σε ολόκληρο τον πλανήτη, γιατί μονάχα μια τέτοια σταθερή και λαοπρόβλητη κυβέρνηση λίγους μήνες μετά την καθιέρωση εισιτηρίου στα… Νοσοκομεία θα ανέβαζε την… πόρτα από τα 3 στα 5 ευρώ!
Φ.Τ.
 
Σταθερές το βράδυ, αυξημένες το πρωί
Μήπως ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας ξέχασε πως έγιναν αυξήσεις στα εισιτήρια των λεωφορείων; Γιατί δεν μπορεί τη Δευτέρα το βράδυ να δηλώνει πως η απόφαση για τυχόν αυξήσεις θα ληφθεί στο τέλος της εβδομάδας και να ενημερώνει την επόμενη κιόλας ημέρα το πρωί πως ξεκίνησαν οι αυξήσεις κατά 10% στα εισιτήρια -εκτός από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα. Η παραπλάνηση αυτή των πολιτών ειδικά μια τέτοια χρονική στιγμή που όλοι στενάζουν αποτελεί μεγάλο φάουλ για τον κ. Δημήτρη Κολυνδρίνη, από τον οποίο περιμέναμε μεγαλύτερη ευαισθησία… για γνωστούς λόγους.
Δ.Π
 
Το κλειδί της επιτυχίας     
Βρήκαμε για ποιο λόγο τελικά κέρδισε η παράταξη του Νίκου Πλωμαρίτη (βλέπε και Καράμπελα) στη Σκιάθο. Είχε μεγάλη δυναμική… Αν σκεφτείς ότι ο πιο αδύνατος υποψήφιος ήταν 106 κιλά!
Α.Φ.
 
Τον ιστό
…Τον ιστό των άμεσων συνεργατών του με τους οποίους θα πορευθεί την επόμενη τετραετία αρχίζει να χτίζει σιγά – σιγά ο νέος Δήμαρχος Βόλου. Ήδη, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ετοιμάζονται οι πρώτες αποφάσεις του Δημάρχου που θα μετακινηθούν από άλλες υπηρεσίες και που ετοιμάζονται να μετακομίσουν στο κτήριο της Πλατείας Ρήγα Φεραίου…
 
Ο ειδικός γραμματέας
…Στο γραφείο του Γιώργου Κοσμίδη, στον προθάλαμο του Δημαρχείου, έχει εγκατασταθεί ο Σωτήρης Κυριάκος που θα είναι σε λίγες εβδομάδες και με τη… βούλα ο ειδικός γραμματέας του Πάνου Σκοτινιώτη. Ωστόσο το γραφείο του είναι προσωρινό, καθώς οσονούπω ξεκινούν οι εργασίες για τη διαμόρφωση της αίθουσας, όπου ήταν το γραφείο του πρώην Αντιδημάρχου Πολιτισμού Απ. Φοινικόπουλου.
 
Νο 2 η Νατάσσα
Σύμφωνα με την κατανομή αρμοδιοτήτων στους Αντιδημάρχους από το Δήμαρχο Βόλου σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος του θα τον αντικαθιστά η Αντιδήμαρχος Νατάσσα Οικονόμου.
 
Θέλουν γραφεία παντού
…Τα έχουν πάρει άσχημα στενοί συνεργάτες του Δημάρχου με την επιμονή ορισμένων δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας που ζητούν, όπως εκτός από την παραχώρηση γραφείων στο Δημαρχείο τους παραχωρηθούν γραφεία και στους πρώην Δήμους. Για τις ανάγκες της παράταξής τους είναι η επίσημη δικαιολογία που επικαλούνται οι αιτούντες. Για άγρα εκλογικής πελατείας ζητούν γραφεία, λένε οι συνεργάτες του Δημάρχου…
 
Τρία απορριμματοφόρα, δύο οδηγοί…
…Τα χάλια στην Καθαριότητα δεν είναι στο Βόλο ή στη Νέα Ιωνία, αλλά στους περιφερειακούς Δήμους. Για παράδειγμα στην Αρτέμιδα ακούγεται ότι υπάρχουν τρία απορριμματοφόρα, αλλά μόνον δύο οδηγοί…
 
Εργο της ΔΕΥΑΜΒ
…Για μένα το να πάρω τα… τσίγκια είναι τρεις ώρες υπόθεση. Αλλού είναι το πρόβλημα. Αναζητήστε την υπόθεση στη ΔΕΥΑΜΒ που πρέπει να φτιάξει αγωγό στην οδό Φιλελλήνων. Τα λόγια από το Βολιώτη κατασκευαστή – ανάδοχο του υπόγειου χώρου στάθμευσης.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου