ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-468148

Ο Αγιος Βασίλης στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ

Τους δημοσιογράφους και όλο το προσωπικό του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ επισκέφθηκε και φέτος ο Άγιος Βασίλης. Ευχήθηκε Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά και μοίρασε συμβολικά δώρα σε όλους τους εργαζομένους.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ από την πλευρά του εύχεται Καλή Χρονιά σε όλους με υγεία, ευτυχία και αισιοδοξία!

Ευχές με νόημα…   
«Μέσα στην ήρεμη ανακούφιση που δίνει η έγνοια μας  για τους άλλους, με το παράδειγμα και το μήνυμα της αγάπης  και της προσφοράς, στην γιορτή της ανθρώπινης αδελφοσύνης…! Εύχομαι ολόψυχα μ ί α ε υ τ υ χ ι σ μ έ ν η ν έ α   χ ρ ο ν ι ά που θα την οικοδομήσουν η υγεία και η αντοχή, η κατανόηση και η συλλογική προσπάθεια και οι χιλιάδες πράξεις εθελοντισμού και αλληλεγγύης… !» Οι ευχές της Αντιπροέδρου Ροδούλας Ζήση… που φέτος είναι προσαρμοσμένες στην ανάγκη για προσδοκία και ελπίδα… ότι όλα θα πάνε καλύτερα.
Ν.Τ
 
Εντός
Εντός των τειχών οι αιρετοί μας της Μαγνησίας… δεν θα απομακρυνθούν από το κλεινόν άστυ. Λίγο η οικονομική κρίση, λίγο οι υποχρεώσεις που θα είναι βαριές από τη νέα χρονιά, οι περισσότεροι συγκρατημένοι, αρκέστηκαν σε βόλτες στην αγορά για να ανταλλάξουν ευχές με φίλους και γνωστούς. «Στέναξε» το Κολωνάκι του Βόλου χθες… στους καφέδες, όλες οι πολιτικές αναλύσεις και οι προβλέψεις για το 2011.
Β.Κ
 
Παράταση τελευταία στιγμή
Εκλεισαν οι Εφορίες και μετά ανακοινώθηκε η απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών για την παράταση στην προμήθεια του σήματος των τελών κυκλοφορίας για το 2011. Έτσι είναι, μήπως είχαν αυτοί την αγωνία ή τον καημό όσων για διάφορους λόγους δεν είχαν να πληρώσουν και να αγοράσουν μέχρι χθες το σήμα των τελών; Γιατί να τους νοιάξει;
Β.Κ
 
Πληροφορίες…   
Μας πληροφόρησαν ασφαλισμένοι του ΤΕΒΕ πως επισκέφθηκαν το παράρτημα του Ταμείου στο Βόλο για να δηλώσουν τους συμβεβλημένους γιατρούς που μπορούν να επισκέπτονται και τους πληροφόρησαν πως δεν υπάρχει κανένας γιατρός στη λίστα! Δηλαδή αυτοί οι άνθρωποι απαγορεύεται να αρρωστήσουν; Ελπίζουμε τη νέα χρονιά το θέμα να λυθεί -εάν ισχύει και υπάρχει πρόβλημα- μην ξεκινήσουμε με παρατράγουδα.
Δ.Π
 
Φυσικό αέριο
Την τρίτη του υπόσχεση πως θα λυθεί το θέμα με τη διακοπή του φυσικού αερίου στα ΕΕΕΕΚ Βόλου και 4ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας έδωσε προχθές ο απερχόμενος Δήμαρχος Ν. Ιωνίας. Επειδή οι δύο προηγούμενες υποσχέσεις του δεν τηρήθηκαν, ελπίζουμε η τρίτη να μην είναι και η φαρμακερή…
Δ.Π
 
Καλή Χρονιά  
Καλή Χρονιά. Η τρόικα και το ΔΝΤ σας εύχονται υγεία και μακροημέρευση…
 
Τα κινητά
Από προχθές ήδη οι περισσότεροι Αντιδήμαρχοι του Αλέκου Βούλγαρη άρχισαν να παραδίδουν τα κινητά τους. Αν τα παρέδωσαν όλοι μαζί με τον αριθμό που τους εύρισκε κάποιος, θα το ξέρουμε σε λίγες μέρες. Κάποιος πάντως που ήταν Αντιδήμαρχος εδώ και πολλούς μήνες έχει κρατήσει τον αριθμό που είχε όταν κατείχε τη θέση ευθύνης.
Ωστόσο όσοι από τους Αντιδημάρχους και τους στενούς συνεργάτες του Αλέκου Βούλγαρη κράτησαν το κινητό τους χθες το πρωί δοκίμασαν μία δυσάρεστη έκπληξη, καθώς είδαν να σιγεί το τηλέφωνό τους…
 
Μόνο σταθερό
Ποιος από τους 49 νέους δημοτικούς συμβούλους Βόλου δεν έχει κινητό τηλέφωνο και όποιος θέλει να τον αναζητήσει μπορεί να τον βρει μόνο στο σταθερό τηλέφωνο του μαγαζιού του;…
 
Κατέληξαν στα πρόσωπα
Μετά τον Π. Σκοτινιώτη και τη Ζέττα Μακρή και οι δύο ελάσσονες μειοψηφίες του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου κατέληξαν στα πρόσωπα τα οποία θα εκπροσωπούν τους συνδυασμούς της Λαϊκής Συσπείρωσης και των Δρόμων Συνεργασίας στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Πρόσωπα τα οποία θα προταθούν στις αυριανές δημαιρεσίες του Δήμου Βόλου. Πιο συγκεκριμένα από τη Λαϊκή Συσπείρωση για την Οικονομική Επιτροπή θα προταθεί ο Κ. Νίκου και για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ο Απ. Ριζόπουλος. Αναπληρωματικοί θα είναι ο κ. Ριζόπουλος και ο κ. Νίκου αντίστοιχα. Από τους Δρόμους Συνεργασίας για την Οικονομική Επιτροπή θα προταθεί ο επικεφαλής τη παράταξης Μαργ. Πατσιαντάς και για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ο Γ. Μολοχίδης. Αναπληρωματικός και στις δύο Επιτροπές θα είναι ο Θ. Κλημόπουλος.
 
Οι υποψήφιοι της πλειοψηφίας
Υπενθυμίζεται πως στις αυριανές δημαιρεσίες στο Δήμο Βόλου για την Οικονομική Επιτροπή ο Π. Σκοτινιώτης πρότεινε ως τακτικά και αναπληρωματικά μέλη από την πλευρά της πλειοψηφίας τους παρακάτω: Για τακτικά μέλη Οικονόμου Νατάσα, Πρόεδρος, Καραπατάκης Ηλίας, Καουνάς Γιάννης, Λαμπρινίδης Φώτης, Δερβένης Δημήτρης, Αγκρή Χαρά και Χαλκιάς Σωτήρης. Αναπληρωματικά μέλη: Μαυρόπουλος Νίκος, Μπαϊράμη Αθηνά και Κερασιώτης Γιάννης.
Για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωήςο Π. Σκοτινιώτης πρότεινε και η απόφασή του έγινε αποδεκτή από την Ομάδα Πλειοψηφίας όπως προταθούν στις δημαιρεσίες της επόμενης Κυριακής για τακτικά και αναπληρωματικά μέλη οι παρακάτω δημοτικοί σύμβουλοι: Τακτικά μέλη: Μόσχος Νίκος, Πρόεδρος, Κοκκινάκη Φωτεινή, Μπαρμπουδάκη Κατερίνα, Χαυτούρας Νίκος, Τσιάμη Μαρία, Κουρτίνας Γιάννης και Αναστασίου Λεωνίδας. Για την ίδια Επιτροπή ως αναπληρωματικά μέλη θα προταθούν από την πλειοψηφία οι Μαυρογιάννης Λεωνίδας, Τσάμης Μάκης και Μπαρτζιώκα Σούλα.
Από τη μείζονα μειοψηφία της κ. Ζέττας Μακρή για την Οικονομική Επιτροπή θα προταθούν η Ζέττα Μακρή και ο Γ. Μουλάς και αναπληρωματικοί οι Γ. Κουφογεώργος και Νίκος Νομικός και για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής οι Αριστοτέλης Μπασδάνης και Αναστάσιος Μπατζιάκας με αναπληρωματικούς τους Θεολ. Διαμαντένια και Γρ. Ιγγλέση.
Οι αυριανές δημαιρεσίες είναι προγραμματισμένες για αύριο Κυριακή στις 11 το πρωί, ενώ για τις 2 μετά το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση για την ανάδειξη του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Βόλου. Την ίδια ώρα συγκαλείται και η Δημοτική Κοινότητα Νέας Ιωνίας.
Τα είπαν…
Στην κηδεία στενού συγγενικού προσώπου της Νατάσας Οικονόμου βρέθηκαν πριν τρεις μέρες ο Δήμαρχος Βόλου Π. Σκοτινιώτης και ο πρώην Δήμαρχος Μιχάλης Κουντούρης. Σύμφωνα με ωτακουστές ο πρώτος μετέφερε στο μακροβιότερο Δήμαρχο της πόλης την επιθυμία του να είναι θετικός σε σκέψεις και σε προτάσεις πουν έχουν να κάνουν με τα τεκταινόμενα του νέου Δήμου Βόλου. Λες να τον προτείνει για συμπαραστάτη του δημότη;
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.
 
Πρωτοχρονιάτικα   
Αλλάζει ο χρόνος αλλά όχι και η πόλη μας. Οι λακκούβες συνεχίζουν την δυναμική τους παρουσία στους δρόμους του Βόλου και χθες το πρωί συμπολίτισσά μας περδικλώθηκε και έπεσε, με αποτέλεσμα να κουτσαίνει και να έχει πρησμένο το πόδι της χρονιάρες μέρες. Μάλλον σε αυτή την περίπτωση η ευχή «και του χρόνου» είναι η πλέον ακατάλληλη!
Α.Φ.
 
Κοροϊδία
Πραγματικά η κατάσταση με τις εργατικές κατοικίες του Βελεστίνου είναι τραγική. Ο ΟΕΚ το πάει από δέσμευση σε δέσμευση και από μήνα σε μήνα και 40 οικογένειες από το 2008 που κληρώθηκαν βρίσκονται ουσιαστικά στο δρόμο. Και αυτό που ουσιαστικά αναρωτιέμαι είναι εάν έχουν αποφασίσει πως δεν θα τις ολοκληρώσουν, γιατί δεν το λένε και κοροϊδεύουν τον κόσμο; Και επίσης από τη στιγμή που λένε ότι είναι έτοιμες εκτός από τον εξωτερικό χώρο, γιατί δεν αφήνουν τον κόσμο να πάει να μείνει και την αυλή την κάνουν πιο μετά; Δε νομίζω να έχει πρόβλημα όλος αυτός ο κόσμος να μείνει στα σπίτια χωρίς διαμορφωμένο αύλειο χώρο.
Α.Φ.
 
Πάει… και πάμε (κατά διαόλου)
Πάει ο παλιός ο χρόνος. Σήμερα παραδίδει στον καινούργιο, κατά το τυπικό της ημέρας. Κάτι σαν την παράδοση των ηνίων στις νέες τοπικές αρχές. Δίνονται τα κλειδιά μαζί με τα προβλήματα. Εμείς δεν έχουμε τίποτα να παραδώσουμε. Τα ’χουμε παραδώσει όλα και έχουμε παραδοθεί (κάτι σαν υποθήκη) προ πολλού στους δανειστές μας.
Πάντως είναι από τις λίγες φορές που αποδεικνύεται η αλήθεια τού «ο χρόνος είναι χρήμα». Ο παλιός χρόνος έφυγε παίρνοντας μαζί του όλο το χρήμα. Σήκωσε όλο το χαρτί της πιάτσας. Ο νέος χρόνος έρχεται προσθέτοντας με κάθε «τικ» του ρολογιού του και κάποια επιπλέον ευρώ στο χρέος μας.
Το πιο άσχημο είναι ότι τη νέα χρονιά μάλλον θα επιβεβαιωθεί και το «κάθε πέρσι και καλύτερα». Γι’ αυτό τα δικά μας κάλαντα θα τα πούμε αργότερα…
Να ’μαστε καλά το νέο χρόνο.
Μ.Μ.
 
Κάπως αργά
Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας εμπεριέχει διαπιστώσεις με τις οποίες δύσκολα διαφωνεί κανείς.
Το ζήτημα είναι ότι κάπως αργά τις έκανε ο κ. Παπούλιας…
Φ.Τ.
  
Σκανδαλώδης εξασφάλιση χρηματοδότησης…   
Στην εκπνοή της θητείας του ο νομάρχης Μαγνησίας Απ. Παπατόλιας δεν θέλησε να αφήσει ασχολίαστη την υπόθεση «Σούρλας – Κένταυρος Χείρωνας».
Τίθεται ζήτημα ηθικής τάξης, ανέφερε ο επικεφαλής της απερχόμενης νομαρχιακής αρχής, που ταλαιπωρήθηκε αρκετά από τις δηλώσεις του πρώην Αντιπροέδρου της Βουλής μετά τις καταγγελίες του για 42 παράνομες προσλήψεις στη Νομαρχία.
Στα εγκαίνια του αγάλματος του Κένταυρου Χείρωνα, στην Αγριά, ο Γ. Σούρλας, ο οποίος είχε εξασφαλίσει τη δωρεά του… φιλοτεχνήματος, ανακοίνωνε ότι εξασφάλισε επιχορήγηση για την ΤΕΔΚ που προορίζονταν για την έκδοση ενός βιβλίου σχετικά με την ιστορία της μυθικής μορφής. Δεν ήταν, όμως, παρά η εξασφάλιση χρηματοδότησης για την έκδοση, μέσω της ΤΕΔΚ, του δικού του προσωπικού βιβλίου, ανέφερε ο κ. Παπατόλιας.
Η ΤΕΔΚ, όπως συνέχισε, πήρε απόφαση με την πλειοψηφία των «γαλάζιων» δημάρχων να χρηματοδοτήσει μια έκδοση προσωπικής προβολής πολιτικού και μάλιστα με χρήματα του δημόσιου κορβανά.
«Είναι σκανδαλώδες», δήλωνε ο νομάρχης. «Γεννά πολλά ερωτηματικά και απορίες η διάθεση δημοσίων πόρων για την προβολή του προσωπικού έργου ενός πολιτικού προσώπου της περιοχής».
Ο κ. Παπατόλιας δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι η νομαρχιακή αρχή έγινε πολλές φορές στόχος στη διάρκεια της θητείας της για ενέργειες προβολής του έργου της. Σε όλες, όμως, τις περιπτώσεις, συμπλήρωσε, τηρήθηκαν οι διαδικασίες της διαφάνειας και της νομοθεσίας.
Β.Σ.
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου