ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-476273

Ευχάριστη επίσκεψη   

Τη Διοικούσα Επιτροπή του Τ.Ε.Ε. Μαγνησίας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής της επισκέφθηκε προχθές η νυν Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Τζούλια Τσαλίκη.

Η κ. Τσαλίκη ξάφνιασε ευχάριστα τα μέλη της Δ.Ε., καθώς ο λόγος της επίσκεψής της ήταν να ευχαριστήσει όλους τους συναδέλφους της για την στήριξή τους στις εκλογές για τη νέα αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας. Παράλληλα επεσήμανε ότι υπάρχουν πολλά ανοιχτά θέματα που αφορούν σε έργα της Μαγνησίας και πρέπει να προωθηθούν ζητώντας τη στήριξη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Μαγνησίας, στο οποίο είναι μέλος, ως αρχιτέκτων μηχανικός.

Δ.Π

Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ
Κι επειδή πολλά θα ειπωθούν σήμερα Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες, εμείς το μόνο που μπορούμε να πούμε και να θίξουμε είναι πως τα άτομα με αναπηρίες ζητούν και διεκδικούν απλά τα αυτονόητα. Ιδίως οι μαθητές με προβλήματα όρασης ζητούν από τους υπευθύνους τα ειδικά βιβλία τους για να μπορούν να συμμετάσχουν κι εκείνοι στην εκπαιδευτική διαδικασία. Τουλάχιστον στη Μαγνησία τα περισσότερα από αυτά τα βιβλία δεν έχουν φτάσει και τα παιδιά προσπαθούν να αποδώσουν με όσες πληροφορίες συγκρατούν από τον προφορικό λόγο. Κατά τα άλλα θέλουμε και Νέο Σχολείο!
Δ.Π
 
Με προϋπόθεση    
Το Leader Αλιείας θα εφαρμοστεί με την προϋπόθεση να υλοποιηθεί η μελέτη της ΑΝΕΜ και όχι να υλοποιηθεί από την ΕΑΠ Πηλίου, όπως οι απερχόμενοι δήμαρχοι έχουν προτείνει. Αυτό κατέστησε σαφές στο νομάρχη Μαγνησίας Απ. Παπατόλια ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Σκανδαλίδης σε χθεσινή τους συνάντηση.
Β.Σ.
 
Υπογραφή – χρυσάφι
Τι και αν σε τέσσερις εβδομάδες λήγει η θητεία της και αν πρόσφατα έχει εκλεγεί αιρετός Περιφερειάρχης με 174 χιλιάδες ψήφους Θεσσαλών, σχολίαζαν κύκλοι του εκλεγμένου Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού. Ο λόγος για τη διορισμένη Γ.Γ. της περιφέρειας Θεσσαλίας Πόπη Γερακούδη, η οποία προωθεί αποφάσεις που δεσμεύουν τα περισσότερα κονδύλια του ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια, όπως έλεγαν.
Σχολίαζαν δε ότι κυκλοφορεί πως τεχνικός σύμβουλος προγράμματος της Περιφέρειας θα λάβει ως αντιμισθία 150.000 ευρώ για 18 μήνες –σε εποχή άγριας λιτότητας!
Ν.Τ.
 
Κόκκινη γραμμή
Για τις προωθούμενες αποφάσεις της κ. Γερακούδη έχει ενημερωθεί ο αιρετός Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, ο οποίος συστήνει υπομονή στους περιφερειακούς συμβούλους που του επισημαίνουν ότι αποφάσεις τέτοιας σημασίας και τόσο μεγάλου οικονομικού αντικειμένου δεν θα πρέπει να λαμβάνονται από την απερχόμενη διορισμένη Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας λίγες ημέρες πριν εκπνεύσει η θητεία της.
Ο Κ. Αγοραστός έχει χαράξει πάντως κόκκινη γραμμή και είναι γνωστή, λένε όσοι ξέρουν, στο γραφείο της κ. Γερακούδη.
Ν.Τ.
 
 
Δεν είναι η  πρώτη φορά    
Την ερχόμενη Τετάρτη συγκαλείται εκ νέου το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας για την εκλογή Προέδρου. Πάντως χθες το θέμα εκλογής του νέου προέδρου ήταν αντικείμενο συζήτησης και στο Τεχνικό Επιμελητήριο μετά από τις αιτιάσεις του γενικού γραμματέα Στάθη Πλαστάρα ότι η πιθανή εκλογή Σταυρίδη προσβάλλει τους παραγωγικούς φορείς της περιοχής μας με την έννοια ότι ως εν δυνάμει υποψήφιος Πρόεδρος φέρεται ένα μέλος του Τ.Ε.Ε.
Προφανώς ο πεπειραμένος συνδικαλιστής από το χώρο των ΕΒΕ αγνοεί ότι και ο πρώην πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Σαμαράς ήταν και συνεχίζει να είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου, έλεγαν χθες με νόημα οι ένοικοι της οδού Ξενοφώντος, που φαίνεται ότι δεν έχουν κοντή μνήμη…
 
 
Τουλάχιστον  πέντε…
Κανείς δεν με έχει ενοχλήσει για θέση ευθύνης, έλεγε χθες το μεσημέρι ο Π. Σκοτινιώτης, ωστόσο λίγες ώρες νωρίτερα στη σύγκληση της νέας Δημοτικής Ομάδας τουλάχιστον πέντε νεοεκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι έθιξαν… ξώφαλτσα το θέμα και ζήτησαν να πληροφορηθούν για το χρόνο επιλογής από το νεοκλεγέντα Δήμαρχο…
 
Οι τοπικοί  σύμβουλοι
…Ο Π. Σκοτινιώτης πάντως μετά τη σύγκληση της Δημοτικής Ομάδας Πλειοψηφίας χθες βράδυ συνέχισε με τη σύγκληση των συμβούλων της Δημοκρατικής Συμπολιτείας που εξελέγησαν στις δημοτικές και τοπικές κοινότητες.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ
 
Απλήρωτοι οι υπάλληλοι στην Αγριά     
Μαθαίνω ότι οι υπάλληλοι με οκτάμηνη σύμβαση είναι απλήρωτοι στην Αγριά εδώ και 1,5 μήνα περίπου, ενώ τα χρήματα των μονίμων αν και έχουν έρθει δεν δίνει εντολή η διευθύντρια της τράπεζας χωρίς την υπογραφή του δημάρχου, ο οποίος εξαιτίας προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει δεν μπορεί να επιληφθεί της διαδικασίας για να εκταμιευτούν. Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει…
Α.Φ.
 
Με επίσημο όνομα
«Επιλογή» θα ονομάζονται τα μάρκετ της αλυσίδας που αποφάσισαν να ξεκινήσουν η Ελληνική Διατροφή σε συνεργασία με την ΠΑΣΕΓΕΣ και πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες συνεταιριστικές οργανώσεις με την συμμετοχή και της ΕΑΣ Βόλου. Το συνολικό κεφάλαιο είναι 1,5 εκ. ευρώ και το 65% ανήκει στους συνεταιρισμούς, ενώ το 35% σε ιδιώτες. Ήδη ξεκινά η κατασκευή των δύο πρώτων καταστημάτων στην Αττική, ενώ θα κατασκευάζεται ένα κάθε μήνα στην επαρχία. Πάντως στόχος είναι μέχρι και το 2011 να υπάρχουν 15 σημεία πώλησης.
Α.Φ.
 
Αέρα…  
Στα κεραμίδια κοινώς είναι ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βόλου Θανάσης Παπαδημόπουλος με όσους επιμένουν ότι μπορεί να βρεθεί φόρμουλα συνεννόησης με τους επιχειρηματίες για να επικρατήσει εργασιακή ειρήνη. «Συνομιλητές με αυτούς που εισηγούνται να επιστρέψουμε στην εργασία Σάββατο και θέλουν να πετσοκόψουν τους μισθούς μας ώστε να περνάμε με τα απολύτως απαραίτητα δεν είναι δυνατόν να γίνουμε» ξεκαθάρισε ο κ. Παπαδημόπουλος. Ο πρόεδρος του ΕΚΒ φέρεται να είναι έντονα δυσαρεστημένος και με στελέχη του δικού του πολιτικού χώρου που δεν το κρύβουν ότι  εμπνέονται από τις απόψεις ΣΕΒ και για όσους τον ξέρουν είναι έτοιμος να εκραγεί, διότι όπως έλεγε χθες στη στήλη «το καπέλωμα» πάσης φύσεως δεν το αντέχει ο οργανισμός του…
Β.Κ
 
Ξεκάθαρος
Μία πρώτη γεύση πήραν μάλιστα όσοι ήταν παρόντες χθες στη σύσκεψη που συγκάλεσε το Εργατικό Κέντρο Βόλου στο Υπουργείο Εργασίας μετά από συνεννόηση και την παρέμβαση της Αντιπροέδρου της Βουλής Ροδούλας Ζήση. Όταν κάποιος αναρωτήθηκε μήπως θα έπρεπε στη σύσκεψη να είναι και εκπρόσωπος του επιχειρηματικού κόσμου της Μαγνησίας, ο κ. Παπαδημόπουλος χωρίς δεύτερη κουβέντα… ετοιμάστηκε να αποχωρήσει, δείχνοντας έτσι τη δυσφορία του για το γεγονός ότι ορισμένοι δεν παίρνουν από λόγια και θέλουν ντε και καλά να πείσουν τους εκπροσώπους των εργαζομένων να συναινέσουν σε περικοπές μισθών και απορρύθμιση εργασιακών σχέσεων.
Β.Κ
 
Καμία πρόταση
Χολωμένοι οι εκπρόσωποι του σωματείου των εργαζομένων της ΚΟΝΤΙ, διότι όπως τόνιζαν χθες κακώς διατείνονται ότι είμαστε υπέρ της μείωσης μισθών… Δεν έχουμε κάνει μία πρόταση προς την επιχείρηση και ούτε πρόκειται ποτέ να γίνει κάτι τέτοιο. Είχαμε κάποια στιγμή αντιπροτείνει πάγωμα αποδοχών… αλλά ούτε αυτό ως θέμα υφίσταται πλέον μετά τη νέα λαίλαπα που έρχεται» επεσήμανε χθες στη στήλη ο πρόεδρος του σωματείου Τρ. Καρατζιώλης, αποδίδοντας σε παρερμηνεία τα όσα επισημάνθηκαν σε συνάντηση που είχαν τις προηγούμενες μέρες με τη νομαρχιακή αρχή.
Β.Κ
 
Απίστευτο
Το ακούσαμε και αυτό… Ένας εργαζόμενος και δη συνδικαλιστής μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνος ακόμη και για την ακύρωση συμφωνίας με τις ΗΠΑ. Απίστευτο και όμως αληθινό. Αυτό υποστήριξε ούτε λίγο ούτε πολύ η ΜΕΤΚΑ στη χθεσινή τριμερή στην Επιθεώρηση Εργασίας προκειμένου να αιτιολογήσει το γεγονός ότι δεν επιτρέπει στο συνδικαλιστή Κων. Στεργίου να κυκλοφορεί μέσα σε όλους τους χώρους δουλειάς. «Δεν είναι πιστοποιημένος και μπορεί να γκρινιάζουν οι Αμερικάνοι που μας έδωσαν τη δουλειά με τα Λέοπαρντ…» φέρεται να είπε ο εκπρόσωπος της εταιρίας και ο εκπρόσωπος της Επιθεώρησης ακόμη… προσπαθεί να συνέλθει… Τι ακούει και αυτός και αντέχει ακόμη…
Β.Κ
 
    
 
Εκνευρισμός…
Εντονα εκνευρισμένοι έδειξαν χθες ορισμένοι δήμαρχοι αντιλαμβανόμενοι το ρεπορτάζ του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ (σελ.12) να αναδείξει το θέμα της εκδρομής τους στη Βαρκελώνη εν μέσω της χειρότερης οικονομικής κρίσης και με τα οικονομικά των ΟΤΑ σε μαύρο χάλι. Ορισμένοι αντέδρασαν απρεπώς στα εύλογα δημοσιογραφικά ερωτήματα. Είναι τυχαίο ότι όσοι αντέδρασαν στο ρεπορτάζ από 1/1/2011 μένουν στον άσσο;
Ο ΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΟΣ
 
Για την εκδρομή της ΤΕΔΚ     
Οι δήμαρχοι πάνε εκδρομή με τη «λογική» να δαπανηθεί και το τελευταίο ευρώ πριν την κατάργηση της Τοπικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Μαγνησίας, λέει το ρεπορτάζ. Και προσπαθούν να εξηγήσουν, αλλά δεν μπορούν.
Και όμως η θέση τους εξαρτάται εξ ολοκλήρου από αυτήν τη δυνατότητα εξηγήσεως, η οποία, εάν υπάρξει, θα είναι ατελέσφορη, διότι η σπατάλη δημοσίου χρήματος εν μέσω χαλεπών καιρών, αλλά κι η έλλειψη αυτοπεποίθησης, το αίσθημα ενοχής που τους διακατέχουν είναι πλέον εμφανή κι υψώνουν τείχος ανυπέρβλητο ανάμεσα σε αυτούς και σε οποιονδήποτε πολίτη.
Φ.Τ. 
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου