ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-477141

Ολοι στο διαδίκτυο

Σύμφωνα με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο από το 2011 όλοι υποχρεούνται να κάνουν φορολογική δήλωση μέσω διαδικτύου, μέσω internet δηλαδή. Και αναρωτιέμαι. Ο ηλικιωμένος που δεν έχει πιάσει ποτέ στα χέρια του υπολογιστή πώς θα βγάλει άκρη να κάνει δήλωση; Δηλαδή είναι σα να του λέει το κράτος, θέλεις δεν θέλεις θα πας σε λογιστή… Και γιατί δεν βάζανε κίνητρα για την υποβολή της δήλωσης μέσω διαδικτύου ώστε να επιλέξει εντέλει ο καθένας αυτό που θέλει και όχι να του επιβάλλεται;

Α.Φ.

Τρία στα τρία
Τριμελής η επιτροπή του Τοπικού Συμβουλίου Κοκκωτών, τρεις και οι εκλεγμένοι, όλοι από την παράταξη του Χρήστου Βούλγαρη. Έπιασε τρία στα τρία στους Κοκκωτούς…. Βέβαια να μην ξεχνάμε ότι αναμένεται η εκδίκαση της ένστασης που θα καταθέσει μετά και την επίσημη ανακήρυξη των αποτελεσμάτων των εκλογών από το Πρωτοδικείο.
Α.Φ.
 
 
Επιμήκυνση με σημασία
Κανονικά όταν ένα νοικοκυριό με έσοδα και συγκεκριμένες δανειακές ανάγκες επιτυγχάνει περισσότερες δόσεις από τις συμφωνηθείσες για την εξόφληση συγκεκριμένων δανείων ανακουφίζεται ο οικογενειακός προϋπολογισμός και τα πράγματα διευκολύνονται, έστω και αν το μέλλον υποθηκεύεται για μεγαλύτερο διάστημα. Δικαιούμαστε να αναρωτηθούμε αν το ίδιο θα συμβεί και με τα δημόσια οικονομικά της χώρας μετά την επιμήκυνση που ανακοίνωσε το ΕΥΡΩΓΚΡΟΥΠ για τα δάνεια της Ελλάδας. Εκτός και αν πρόκειται για επιμήκυνση που αποσκοπεί στην ακόμα μεγαλύτερη… απόλαυση.
Ο ΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΟΣ 
 
 
Μισός… γιατρός στο ΙΚΑ Αγριάς 
Η απάντηση στα προβλήματα του χώρου της Υγείας δεν μπορεί να είναι οι εκπτώσεις και η μείωση προσφοράς υπηρεσιών, όπως συνέβη στο ΙΚΑ Αγριάς, όπου υπηρετεί πλέον… μισός γιατρός, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.
Από πρακτικής απόψεως αυτή η πολιτική της Κυβέρνησης αποδεικνύεται ανεπαρκής, δεδομένου ότι δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα στο χώρο της Υγείας. Άρα από μόνη της τούτη η πολιτική αρκεί για να εξακολουθήσουμε να βλέπουμε τον κόσμο γύρω μας να γκρεμίζεται και το μέλλον μας να αποσυντίθεται.
Φ.Τ. 
 
Παρέμβαση Κώστα Αγοραστού   
Παρέμβαση στον Γενικό Γραμματέα Τουρισμού κ. Κανελλόπουλο έκανε ο νέος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός για το ζήτημα της λήξης της σύμβασης του μηχανικού που εργαζόταν στον ΕΟΤ. Ο κ. Κανελλόπουλος μετά από τις πιέσεις του κ. Αγοραστού δεσμεύτηκε να προκηρύξει άμεσα τη θέση, ενώ υποσχέθηκε πως εάν οι διαδικασίες καθυστερήσουν τότε θα σταλεί αντικαταστάτης. Επιτέλους φαίνεται λίγο φως στο τούνελ και ελπίζουμε πως η κίνηση αυτή θα αποτελέσει μια ανάσα για τους ξενοδόχους της περιοχής.
Δ.Π
 
Κοντά στα προβλήματα
Στην ΚΕΚΑΝΕΜ βρέθηκε χθες ο κ. Κώστας Αγοραστός, ενώ αύριο θα επισκεφθεί την ΑΝΕΜ για να πληροφορηθεί και να δει από κοντά τα σοβαρά και διαρκή προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δύο επιχειρήσεις. Στόχος του κ. Αγοραστού είναι να παρέμβει δυναμικά και να δώσει τέλος στην ισχύουσα κατάσταση.
Δ.Π
 
Κομμάτια η υγεία
Εκπληκτοι μείναμε με τις κυριακάτικες αποκαλύψεις για το Νοσοκομείο Βόλου από τον διοικητή κ. Ζαχαρόπουλο. Το γνωρίζουμε πως η υγεία νοσεί, όμως δεν γνωρίζαμε ότι είναι ετοιμοθάνατη. Τώρα έρχεται κι άλλη είδηση να μας δώσει να καταλάβουμε ότι τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά. Θέλουν να μετακινήσουν τον γιατρό του ΙΚΑ από την Αγριά ορισμένες ημέρες στο Βόλο. Αυτό σημαίνει πως οι κάτοικοι της περιοχής δεν θα τολμούν να αρρωστήσουν όταν λείπει ο γιατρός. Επιπλέον ακόμη κάτοικοι πολλών συνοικιών στο Βόλο περιμένουν πάνω από έξι μήνες τους οικογενειακούς γιατρούς του ΙΚΑ. Τουλάχιστον οι αρμόδιοι ας μας πουν ότι η υγεία πέθανε, να μην ζητάμε κι εμείς γιατρούς και νοσηλεία.
Δ.Π
 
Εξω από τα δόντια… 
Οι συνδικαλιστές έχουν σκοπό να μιλήσουν έξω από τα δόντια στη σύσκεψη που θα γίνει στην Αθήνα με τη Λούκα Κατσέλη για την ανεργία στη Μαγνησία. Εκτός από γενικόλογες αναφορές και ευφυολογήματα θα απαιτήσουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις και λύσεις, διότι η κατάσταση σε πολλά εργοστάσια έχει φτάσει στο αμήν… Δεν γίνεται πλέον με διαπιστώσεις, ειδικά όταν η νομοθεσία που προωθεί το Υπουργείο ουσιαστικά μόνο τους εργοδότες ευνοεί. Νεότερα την Πέμπτη.
Β.Κ
 
Με ασύρματο…
 Εχει ένα πάθος με τα δίκτυα ο νέος γενικός γραμματέας του Δήμου Βόλου Ηλίας Χούστης και δεν το κρύβει. Χθες στο δημαρχείο η πρώτη σύσκεψη που έκανε στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου ήταν με το Τμήμα Πληροφορικής. Το ακριβές αντικείμενο της σύσκεψης δεν το γνωρίζουμε, από νωρίς πάντως το μεσημέρι οι υπάλληλοι είχαν να το κάνουν… με την αμεσότητα να λυθεί ένα θέμα που τουλάχιστον τους δημοσιογράφους τους απασχολούσε κάθε φορά που είχε συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο Βόλου. Ασύρματο δίκτυο στον πρώτο όροφο και στην αίθουσα συνεδριάσεων. Η χαρά… του διαδικτύου και των δημοσιογράφων φυσικά…
Β.Κ
 
Περί συγχαρητηρίων…
Συγχάρηκα τον κ.Αγοραστό πρώτη φορά το βράδυ των εκλογών στην τηλεοπτική μου δήλωση, ενώ επανέλαβα τα συγχαρητήριά μου με πρωτοσέλιδη ανακοίνωσή μου στον έντυπο Τύπο. Εκπλήρωσα στο ακέραιο τις δημόσιες υποχρεώσεις μου. Τα θεσμικά ζητήματα δεν είναι άλλωστε προσωπικά θέματα. Το τι κάνω στον τομέα των ιδιωτικών μου σχέσεων δεν απασχολεί τους πολίτες» επεσήμανε χθες ο     Απόστολος Παπατόλιας, δίνοντας ένα τέλος στα σχόλια των τελευταίων ημερών με αφορμή το συγκεκριμένο θέμα και εάν τηλεφώνησε ή όχι στον κ. Αγοραστό για να το συγχαρεί. "Η μοναδική φορά που έχω τηλεφωνήσει στον κ. Αγοραστό από ιδιωτικό, ανθρώπινο ενδιαφέρον, ήταν μετά το ατύχημα που του συνέβη στην Εθνική οδό", συμπλήρωσε ο Νομάρχης Μαγνησίας με νόημα.
Β.Κ
 
Δεν άντεχαν τόση  δημοσιότητα
Πάει πολύς καιρός, χρόνια για να είμαστε απόλυτα ακριβείς, που είχαν να πατήσουν το πόδι τους οι δημοσιογράφοι σε δημόσια συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου, οπότε ήταν επόμενο στη θέα αρκετών δημοσιογράφων κάποιοι χθες βράδυ να ζητήσουν να γίνει η συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών. Η δημοκρατία και η διαφορετικότητα είναι βλέπετε θέμα αντοχών…
 
 Για κλάματα
…Βέβαια η χθεσινή εικόνα της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου ήταν για κλάματα. Έδειξε για μία ακόμη φορά ότι ο αποκαλούμενος φορέας που εκπροσωπεί τις παραγωγικές τάξεις της περιοχής μας υπολείπεται κατά πολύ από την εικόνα που φαντάζονται κάποιοι που έχουν πλήρη άγνοια για την εκπροσώπησή τους σε τέτοια μαζικά και συλλογικά όργανα…
 
Είχε έτοιμη τη δήλωση
…Βέβαιη θεωρούσε την εκλογή του ο Θανάσης Σταυρίδης, αν κρίνουμε από το γεγονός ότι είχε έτοιμη και τη δήλωση του νικητή, την οποία παραλίγο να τη διανείμει και στους δημοσιογράφους πριν την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας. Το αποτέλεσμα τον απογοήτευσε . Προφανώς θα ήθελε να ήξερε ποιος από τους διοικητικούς συμβούλους ψήφισε «λευκό» και του χάλασε τη…σούπα.
 
Βαβούρα…
 …Δεν είναι τυχαίο πάντως ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του Διοικητικού Συμβουλίου ο Στάθης Πλαστάρας, συνεπικουρούμενος από τον Γ. Μπουρούνη, επιχειρούσαν να κάνουν… βαβούρα σε μία προφανή προσπάθεια να σπείρουν διχόνοια στο… γαλάζιο στρατόπεδο που είναι κυρίαρχο στο Διοικητικό Συμβούλιο. Μέχρι και παρατηρήσεις για το χρώμα του bic είχαν να κάνουν…
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου