ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-480197

Εβδομάδα ζυμώσεων

Εβδομάδα ζυμώσεων είναι αυτή που ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα για την εκλογή νέου προέδρου στο Επιμελητήριο Μαγνησίας. Μπορεί στη σύσκεψη της περασμένης Τετάρτης Κοπάλης, Σταυρίδης και Κεχαΐδης να εκδήλωσαν καταρχήν ενδιαφέρον για τη θέση του Προέδρου, ωστόσο μέσα στο σαββατοκύριακο πρόκειται να κορυφωθούν οι παρασκηνιακές διεργασίες για την ανάδειξη και νέων προσώπων που θα μπουν στην κούρσα των διεκδικητών. Πάντως χθες ο στενός συνεργάτης του Γ. Σπηλιόπουλου Φίλιππος Σαμαλέκος σε δηλώσεις του έβγαλε τον εαυτό του από την κούρσα της διαδοχής.

 
Διπλή γιορτή
Μέρα διπλής γιορτής η αυριανή για το νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Βόλου Π. Σκοτινιώτη, καθώς θα συνδυάσει την ονομαστική του εορτή με τη νίκη του στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές. Με την ευκαιρία της διπλής αυτής γιορτής ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος θα βρεθεί αύριο το απόγευμα με τους υποψήφιους του συνδυασμού του, με στενούς του συνεργάτες και με φίλους  του στο ΞΕΝΙΑ, προκειμένου σε χαλαρούς ρυθμούς να ανταλλάξουν δύο κουβέντες και να πιούν ένα ποτό υπό τους ήχους της μουσικής.
 
Δίπλα του
…Πάντως στις μέχρι τώρα συναντήσεις του νέου Δημάρχου Βόλου στις υπηρεσίες των συνενούμενων ΟΤΑ δύο είναι τα πρόσωπα που τον συνοδεύουν. Ο στενός του συνεργάτης και φίλος από τα παλιά Σωτήρης Κυριάκος που σήκωσε ένα σημαντικό κομμάτι από το οργανωτικό βάρος του συνδυασμού την προεκλογική περίοδο και η υπεύθυνη για θέματα Τύπου και Επικοινωνίας του συνδυασμού Πόλυ Ντίκα. Εκτιμάται πως και οι δύο θα αξιοποιηθούν από το νέο Δήμαρχο Βόλου άμα τη αναλήψει των καθηκόντων του.
 
Να αναποδογυρίσει το τραπέζι…
Στην προχθεσινή συνάντηση με τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του νέου Δημάρχου Βόλου δεν έλειψαν και οι φωνές εκείνες που ζητούσαν ο Π. Σκοτινιώτης να κάνει πράξη την προεκλογική του υπόσχεση. Να μη διστάσει δηλαδή «να αναποδογυρίσει το τραπέζι», όπως είχε πει προεκλογική χρονιά, σε μία προφανή προσπάθεια να υπερτονίσουν την ανάγκη για ρήξεις και για τομές σε όλα τα επίπεδα.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ
 
Ναι μεν αλλά…
Είναι πολλοί αυτοί που δέχονται ότι κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει κάποιον ο οποίος πηγαίνει καλά όσον αφορά στη σειρά επιτυχίας του στις εκλογές. Την ίδια στιγμή ωστόσο είναι το ίδιο ισχυρή και η άποψη που υποστηρίζουν πολλοί  νουνεχείς και ψύχραιμοι παρατηρητές,  ότι αλλοίμονο δηλαδή αν οι νεοεκλεγμένοι Δήμαρχοι αποδέχονται « επιτυχίες» υποψηφίων τους που οφείλονται καθαρά σε πρακτικές μηχανισμών και κατευθυνόμενης σταυροδοσίας. Η αναφορά γίνεται με αφορμή την πρόσφατη « πρωτιά» του Π. Μαβίδη και όχι μόνον…
Ν.Τ.
 
Διάσταση απόψεων;  
Δεν φαίνεται να συμμερίζεται την επιχειρηματολογία του Απόστολου Παπατόλια για το πώς χάθηκε η μάχη ο Νομάρχης Καρδίτσας και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης του συνδυασμού «ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΗ» Φώτης Αλεξάκος, τον οποίο αναζήτησε το TRT τηλεφωνικά στην εκπομπή του Σωτήρη Πολύζου. Ο κ. Αλεξάκος επιφυλάχτηκε να τοποθετηθεί δημόσια εφ’ όλης της ύλης την ερχόμενη Τρίτη στην TRT, ωστόσο διαφωνεί για την εκτίμηση ως προς τη στάση του ΚΚΕ στην Καρδίτσα. Παράλληλα με νόημα τόνισε ότι «δεν πρέπει να δίνεται διάσταση σε θέματα που μπορεί να προκαλέσουν εσωστρέφεια», αφήνοντας να εννοηθεί φυσικά ότι δεν πρόκειται να αφήσει να πέσει κάτω τίποτα, ούτε θα αφήσει αναπάντητη οποιαδήποτε αιχμή. Η συνέχεια αναμένεται με ενδιαφέρον την Τρίτη.
Β.Σ
 
Αγροτική διπλωματία
Θετικός δέκτης ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης στην πρόταση που του έκανε χθες στη συνάντηση που είχαν στην Αθήνα ο Νομάρχης Μαγνησίας Απόστολος Παπατόλιας για το «Θεσσαλικό Καλάθι», που ουσιαστικά αποτελεί την αιχμή της αγροτικής διπλωματίας που ο υποψήφιος Περιφερειάρχης μετά από πολλή συζήτηση και σε συνεργασία με την Αντιπρόεδρο της Βουλής Ροδούλα Ζήση είχε συμπεριλάβει στο πρόγραμμά του ως μία πρόταση που θα μπορούσε να συνεισφέρει στην τόνωση του αγροτικού εισοδήματος αφενός και, αφετέρου, στην προβολή και προώθηση των θεσσαλικών προϊόντων. Μάλιστα ο κ. Παπατόλιας ανέλαβε να προωθήσει άμεσα την πρόταση κοστολογημένη, όπως ακριβώς είχε παρουσιαστεί στους πολίτες αλλά και στους εκπροσώπους του αγροτικού τομέα της Θεσσαλίας από την παράταξη «ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΗ» , ώστε να υιοθετηθεί και να χρηματοδοτηθεί από το Υπουργείο μόλις ξεκινήσει η πρώτη αιρετή περιφερειακή αρχή.
Β.Κ
 
Αστραπές
Αστραψε και βρόντηξε χθες η Ζέττα Μακρή,  που για πρώτη φορά μίλησε ανοιχτά για τα όσα πολύ συζητούσαν παρασκηνιακά κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Οι σαφείς αιχμές που άφησε για τη στάση των κ.κ. Θαν. Νάκου και Γ. Σούρλα  θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα απαντηθούν τις επόμενες μέρες με τους ισχυρισμούς που πιθανότατα θα προβάλουν οι ίδιοι. Αυτό που σίγουρα ένας εξ αυτών δεν μπορεί να διαψεύσει είναι το υβριστικό τηλεφώνημα εναντίον της που έγινε παρουσία και άλλων. Η κ. Μακρή…  και σε αυτό δεν μάσησε τα λόγια της φωτογραφίζοντας τον πρώην βουλευτή Γιώργο Σούρλα… Το περιεχόμενο του υβριστικού τηλεφωνήματος πάντως δεν το αποκάλυψε…
Β.Κ
 
Στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα     
«Δεν ανανεώνονται οι συμβάσεις των παραγωγών που είναι ενταγμένοι στο πρόγραμμα απονιτρορύπανσης. Για τη Θεσσαλία δεν μπορώ να σας πω αυτή τη στιγμή πόσοι παραγωγοί και πόσα στρέμματα θα ενταχθούν στο πρόγραμμα». Αυτή ήταν η απάντηση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κουτσούκου στον Α. Ροντούλη, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τις φοβίες όλων για τεράστιες περικοπές σε ένα άκρως επιτυχημένο πρόγραμμα που τρέχει στη Μαγνησία και σε ολόκληρη την Θεσσαλία.
Α.Φ.
 
Εκλεισε ο κύκλος
Η τελευταία ήταν πιθανότατα η χθεσινή συνεδρίαση στην ΤΕΔΚ Μαγνησίας, αφού με τον Καλλικράτη μετατρέπεται σε Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ). Ανάμεικτα τα συναισθήματα των παρευρισκομένων που βλέπουν να σταματά την λειτουργία του και να ολοκληρώνει τον κύκλο του ένα από τα παλαιότερα αυτοδιοικητικά όργανα. Μάλιστα τη συγκίνησή του δεν έκρυψε ο Β. Κοντορίζος, ο οποίος δεν έγραψε ούτε μια απουσία από τις συνεδριάσεις της ΤΕΔΚ επί 4 δεκαετίες.
Α.Φ.
 
Το έργο αυτό το έχουμε ξαναδεί  
Διαλύεται η Εκπαίδευση στη Σκιάθο. Να φανταστεί κανείς ότι οι μαθητές του Γυμνασίου, εκτός των άλλων, δεν έχουν διδαχθεί ούτε μια ώρα Ιστορίας μέχρι σήμερα!
Δεν αρκεί οι υπεύθυνοι στο νομό και το Υπουργείο Παιδείας να περιοριστούν να πουν ότι λυπούνται κι ότι θα επανορθώσουν πλήρως τη ζημιά. Το έργο αυτό το έχουμε δει και ξαναδεί. Πρέπει να βρουν λύση σήμερα κιόλας.
Φ.Τ.
 
Συνάξεις επικύρωσης
Κύριε πρωθυπουργέ. Εάν τα πράγματα εξελίσσονται πολύ άσχημα για την κοινωνία σήμερα, στην κυβέρνηση είναι ακόμη πιο αξιοθρήνητα, μιας και το υπουργικό συμβούλιο περιορίζεται σε συνάξεις επικύρωσης ήδη ειλημμένων από άλλους αποφάσεων…
Φ.Τ.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου