ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-482356

Ο πρώην Δήμαρχος      

Η   παρουσία   του Κυρ. Μήτρου  που έσπευσε να   δώσει τα συγχαρητήριά του   στο   νέο Δήμαρχο Βόλου   Παν. Σκοτινιώτη   και οι δηλώσεις   που έκανε αμέσως   μετά στις κάμερες   επανέφεραν   στο  προσκήνιο τις υπόγειες διαδρομές που κινήθηκαν   στο εσωτερικό της τοπικής Νέας Δημοκρατίας   καθ’ όλη   τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου για το Δήμο Βόλου. Είναι βέβαιο πως μετά την ήττα της Ζέττας Μακρή   ξεκινά μία μακρά περίοδος εσωστρέφειας στο κόμμα   της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛ

 
Ο Θουκυδίδης δεν ήξερε από… γύρους!
Κάποιοι μέμφονται τους πολίτες που απείχαν από τις εκλογές. Μέχρι και ο Θουκυδίδης επιστρατεύτηκε προκειμένου να καυτηριαστεί μια τέτοια στάση. Ξεχνούν όμως αυτοί που τον επικαλούνται -ή τους διαφεύγει- ότι ο Θουκυδίδης αναφέρεται στην αρχαία αγορά, όπου μετείχαν όλοι ισότιμα, και όχι σε εκλογές όπου ελέω εκλογικού νόμου ολόκληρες πολιτικές παρατάξεις αποκλείονται από τον… δεύτερο γύρο.
Φ.Τ.
 
Ίδιο το αποτέλεσμα
Αναμενόμενο το τεράστιο ποσοστό της αποχής. Ο δικομματισμός τιμωρείται για τα δεινά που βιώνει η χώρα. Για να υπερασπιστεί τον εαυτό του μπορεί βέβαια να διακηρύξει την αθωότητά του. Αλλά γιατί να μην εξηγήσει αυτήν την αθωότητα; Με πιο εύκολο τρόπο θα κριθεί από την Ιστορία και πάντως το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο καταδικαστικό για αυτόν…
Φ.Τ.
 
Δήμαρχος μειωμένης αποδοχής
Σύμφωνα με την αρχική μου γνώμη (την οποία όσο το βράδυ προχωρούσε τροποποίησα προς το δυσμενέστερο, χωρίς όμως ούτε για μια στιγμή να αλλάξει η ουσία της) έχουμε δήμαρχο μειωμένης αποδοχής στο Βόλο. Αυτό αποδεικνύει το ποσοστό της αποχής, τα άκυρα – λευκά και ο αριθμός των ψήφων που πήρε ο αντίπαλος συνδυασμός, όταν συναθροιστούν. Από το γεγονός προκύπτει πολιτική αδυναμία της νέας δημοτικής αρχής Βόλου να διαχειριστεί την πραγματικότητα του δήμου, μια αδυναμία που κατά την άποψή μου είναι καθολική.
Φ.Τ.
 
Πόσο αισιόδοξος;
Πόσο αισιόδοξος μπορεί να είσαι όταν βλέπεις χθεσινά πρόσωπα -που ο λαός τα εξέλεξε- ότι μπορούν να διαχειριστούν καλύτερα το αύριο;
 
Αμερικάνοι
Γίναμε εντελώς Αμερικανοί. Στις 9.30 το βράδυ η αποχή στα εκλογικά τμήματα του διευρυμένου Δήμου Βόλου ήταν 57% και τα άκυρα – λευκά στο 11%. Δηλαδή μόλις 3 στους 10 ψηφοφόρους του νέου Δήμου Βόλου ψήφισαν τον έναν ή τον άλλον υποψήφιο!!!
 
Δημόσιο και Δήμος
Μπορεί τα επιτελεία των κομμάτων να πάσχιζαν τις τελευταίες μέρες για τη νίκη του συνδυασμού τους, ωστόσο μερικοί που από την πρώτη του νέου έτους θα κληθούν να πάρουν θέσεις ευθύνης στο Δήμο Βόλου και οι οποίοι είναι δημόσιοι υπάλληλοι περί άλλων τυρβάζουν. Εξετάζουν δηλαδή ότι είναι προτιμότερο να επιλέξουν θέση Προέδρου Δημοτικού Οργανισμού ή Δημοτικής Επιχείρησης παρά θέση Αντιδημάρχου. Και αυτό γιατί στην πρώτη περίπτωση η αντιμισθία από το Δήμο καταβάλλεται στο ακέραιο, σε αντίθεση με τη δεύτερη περίπτωση όπου ο δικαιούχος Αντιδήμαρχος – δημόσιος υπάλληλος με βάση την εισοδηματική πολιτική θα πρέπει να επιλέξει από πού θέλει να αμείβεται. Από το Δήμο ή από το Δημόσιο;
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ
 
Νωρίς η Περιφέρεια 
Ενώ στο Δήμο Βόλου τα αποτελέσματα παίζονταν μέχρι και τελευταία στιγμή, στους περισσότερους δήμους της περιφέρειας Μαγνησίας τα αποτελέσματα ήταν γνωστά ελάχιστη ώρα μετά το κλείσιμο της κάλπης. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στους κερδισμένους να ξεκινήσουν από νωρίς το γλέντι, που κράτησε μέχρι τις πρωινές ώρες.
Δ.Π
 
Μουγκαμάρα 
Αδεια τα εκλογικά τμήματα στη Νέα Ιωνία. Από νωρίς το πρωί έδειξε ότι η αποχή θα κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα από τον πρώτο γύρο. Όσοι εκλογικοί αντιπρόσωποι υπήρχαν των συνδυασμών με ένα κινητό στο χέρι προσπαθούσαν να προσεγγίσουν ψηφοφόρους για να πειστούν να προσέλθουν να ψηφίσουν. Η εικόνα πάντως ήταν όντως απογοητευτική. Ακόμη και τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών έδειχναν να βαριούνται αφού δεν υπήρχε κίνηση.
Β.Κ
 
Γρήγορα στο παραβάν
Αργά το μεσημέρι η κατάσταση ήταν ακόμη πιο δύσκολη. Αραιά και πού εμφανίζονταν κανένας ψηφοφόρος στην κάλπη… Οι περισσότεροι μάλιστα δεν είχαν και ιδιαίτερη διάθεση να μιλήσουν. Γρήγορα – γρήγορα στο παραβάν, το φάκελο στην κάλπη και όπου φύγει – φύγει..
Β.Κ
 
Αποχή…
Το μοναδικό θέμα συζήτησης πάντως από νωρίς το πρωί σε όλα τα πηγαδάκια ήταν η αποχή και η επιλογή των περισσοτέρων να μην προσέλθουν στις κάλπες. Ένθεν κακείθεν στα εκλογικά κέντρα όλων των υποψηφίων ήταν εμφανές ότι από σήμερα εκτός από την ανάλυση των αποτελεσμάτων θα γίνει μεγάλη κουβέντα και για την αποχή -και ας ελπίσουμε δημόσια- για να μάθουμε και εμείς οι πολίτες εάν επιτέλους τα κόμματα θα κάνουν την αυτοκριτική τους.
Β.Κ
 
Τρέξιμο
Ούτε λεπτό δεν στάθηκε χθες ο Απόστολος Παπατόλιας, που από νωρίς το πρωί πέρασε από όλα τα εκλογικά τμήματα και φυσικά μέχρι αργά το μεσημέρι δεν άφησε στέκι για στέκι που να μην επισκεφτεί για να παροτρύνει τους νεολαίους να προσέλθουν στις κάλπες και να ψηφίσουν. Μαζί του και αρκετοί υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι από τη Μαγνησία.
Β.Κ
 
Κέρδισε πάλι η αποχή… 
Αν και σ’ αυτές τις εκλογές ψηφίζαμε για τους τοπικούς άρχοντες και την καθημερινότητά μας οι περισσότεροι δεν κατάφεραν να πειστούν και προτίμησαν να μην ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Σε πολλά εκλογικά τμήματα του Βόλου η αποχή έσπασε κάθε ρεκόρ. Οι μισοί από την προηγούμενη Κυριακή δεν μπήκαν καν στον κόπο να ρίξουν την ψήφο τους προτιμώντας μάλλον να πιούν τον καφέ τους στην παραλία, η οποία κέρδισε την πλειοψηφία των ψηφοφόρων.
Δ.Π
 
Εύκολη διαδικασία
Αυτή η Κυριακή αποδείχθηκε τελικά πιο εύκολη για τις εφορευτικές επιτροπές. Μπορεί να μην προσήλθαν όλα τα μέλη των επιτροπών στα εκλογικά τμήματα, παρ’ όλα αυτά εξαιτίας της μειωμένης συμμετοχής αλλά και της ευκολίας της διαδικασίας δεν σημειώθηκαν προβλήματα. Η αστυνομία δεν μπήκε καν στον κόπο να ειδοποιήσει μέλη εφορευτικών επιτροπών από τα σπίτια τους και όλα κύλησαν ομαλότατα.
Δ.Π
 
Ματιές στις σακούλες
Πολλοί ήταν αυτοί που προσήλθαν στις κάλπες και για να ψηφίσουν αλλά και από περιέργεια για το τι ψήφισαν οι άλλοι. Μάθαμε λοιπόν ότι αρκετοί την ώρα που βρίσκονταν στο παραβάν έριχναν και ορισμένες ματιές στις σακούλες που υπήρχαν τα ψηφοδέλτια που τελικά οι ψηφοφόροι δεν προτίμησαν. Έτσι ο καθένας έβγαζε το δικό του exit poll για το δικό του εκλογικό τμήμα και διαμόρφωνε τη δική του γνώμη.
Δ.Π
 
Εκλογικό… «βρώμικο»
Με ένα «βρώμικο» προτίμησαν να τη βγάλουν οι ψηφοφόροι στην Ευξεινούπολη, μιας και ο πάγκος ήταν στημένος μπροστά από το εκλογικό κέντρο. Οι μυρωδιές και οι γεύσεις αποτέλεσαν ίσως την καλύτερη πρόσκληση για συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, ενώ ένα ποτηράκι τσίπουρο μάλλον έκλεισε ευχάριστα τη χθεσινή ημέρα. Έτσι, για να πάνε κάτω τα φαρμάκια.
Δ.Π
 
Μήνυμα ενότητας      
Ανεξαρτήτως αποτελέσματος, η πρώτη προτεραιότητα είναι πάντα η διατήρηση της ενότητας και του κλίματος συνεργασίας για το καλό των νησιών, σχολίαζε χθες ψηφοφόρος από την περιοχή των Βορείων Σποράδων. Την ίδια άποψη ασπάζονται αρκετοί υπέρμαχοι της προόδου, υπογραμμίζοντας ότι το κλίμα σύμπνοιας και συνεργασίας των αυτοδιοικητικών δυνάμεων μπορεί να επιφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
ΓΛ. ΥΔΡ.
 
Στην κάλπη
Εντυπωσιακή ήταν η προσέλευση των ψηφοφόρων κάθε ηλικίας στην κάλπη, υποβοηθούντων βέβαια και των καλών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν χθες. Ψηφοφόροι κάθε ηλικίας έσπευσαν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Σε ό,τι αφορά τη Σκιάθο ειδικότερα, προσήλθαν στην κάλπη δεκάδες ψηφοφόροι με νεανικό ενθουσιασμό, μηδέ εξαιρουμένων υπερηλίκων 97 και 95 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι έδωσαν για μια ακόμη φορά το «παρών» στην εκλογική διαδικασία.
ΓΛ. ΥΔΡ.
 
Πολλοί ετεροδημότες       
Οι καλές καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών, ήταν ιδιαιτέρως ενθαρρυντικές προκειμένου να ταξιδέψουν αρκετοί ετεροδημότες. Ορισμένοι επωφελήθηκαν του δεύτερου γύρου, παραμένοντας επί μια εβδομάδα στα πάτρια και αρκετοί συνδύασαν την απόδραση του σαββατοκύριακου με την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, συνδυάζοντας το τερπνόν μετά του ωφελίμου.
ΓΛ. ΥΔΡ.
 
Αύριο πόσο;
Σύνθημα γραμμένο χθες το πρωί έξω από το εκλογικό κέντρο του Μαργαρίτη Πατσιαντά στη Νέα Ιωνία. Η ανεργία στη Νέα Ιωνία σήμερα είναι 30%, αύριο πόσο;
 
Πάθος
… Πολλά ταμπλό και των δύο υποψήφιων Δημάρχων σε Βόλο και Νέα Ιωνία χθες το πρωί ήταν κατεστραμμένα. Ενδεικτικό του φανατισμού που υπήρξε το προηγούμενο βράδυ…
 
Στο Βόλο
Στο Βόλο βρέθηκε το περασμένο Σάββατο ο Φίλων Παρρησιάδης, ο υπεύθυνος της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ. που είχε επιφορτιστεί από το κόμμα την ευθύνη για την Περιφέρεια Θεσσαλίας και για το Δήμο Βόλου, και απ΄ ό,τι έδειξαν τα αποτελέσματα μόνον άσχημα δεν τα πήγε…
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.
 
Εναλλάξ    
Μία γελούσαν, μία στενοχωριούνταν στα εκλογικά κέντρα των υποψηφίων Δημάρχων Βόλου με το που άρχισε η ροή των αποτελεσμάτων. Μία ήταν η κ. Μακρή μπροστά, μία ο κ. Σκοτινιώτης και μέχρι να «κλειδώσει» το αποτέλεσμα τα συναισθήματα πήγαιναν εναλλάξ…
Α.Φ.
 
Χονδρική
Με κούτες έβγαιναν μέχρι και την τελευταία στιγμή συνεργάτες των υποψηφίων δημάρχων και μοίραζαν σε γειτονιές ψηφοδέλτια, αφού ακόμα και η μία ψήφος που θα έπαιρναν ήταν χρήσιμη!
Α.Φ.
 
Πήραν φωτιά τα τηλέφωνα
Ολη την εβδομάδα που πέρασε μεταξύ της πρώτης και δεύτερης Κυριακής των εκλογών τα τηλέφωνα των κομματικών στελεχών πήραν φωτιά. Και ποιους δεν θυμήθηκαν για να ζητήσουν την ψήφο τους…
Α.Φ.
Χαρμολύπη   
Ανάμικτα τα συναισθήματα στο ΠΑΣΟΚ μετά την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων στην Περιφέρεια και τους Δήμους της Μαγνησίας. Το γεγονός ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας χάθηκε στον πόντο κυριολεκτικά για τον Απόστολο Παπατόλια όπως ήταν φυσικό προκάλεσε απογοήτευση σε αντίθεση με τα εκλογικά αποτελέσματα στους νέους Καλλικρατικούς Δήμους, όπου η επικράτηση των υποψηφίων που υποστηρίχθηκαν επίσημα ή είχε δοθεί στήριξη από το ΠΑΣΟΚ ήταν συντριπτική.
Β.Κ
 
Πέρασαν οι προτάσεις
«Οι προτάσεις της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ συνάντησαν την αποδοχή των πολιτών. Στο Δήμο Βόλου, στο Δήμο Νοτίου Πηλίου, στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, στο Δήμο Αλοννήσου αλλά και σε άλλες περιοχές όπως ο Αλμυρός, συναντήθηκαν οι προοδευτικές δυνάμεις όπως και συνολικά στο Νομό Μαγνησίας και αυτό αποτελεί σαφές δείγμα ότι πιστεύουν στη νέα μεγάλη διοικητική μεταρρύθμιση του Καλλικράτη», τόνισε χθες ο Γραμματέας της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φώτης στις πρώτες δηλώσεις που έκανε.
Β.Κ
 
Θα έχει συνέχεια      
Δεν τελείωσαν από ό,τι φαίνεται οι εκλογές στον Αλμυρό, αφού θα υπάρχει και συνέχεια. Η επικράτηση του Βαγγέλη Χατζηκυριάκου έγινε με 21 μόλις ψήφους διαφορά και όπως δήλωσε ο ανθυποψήφιός του Χρήστος Βούλγαρης θα ασκήσει έλεγχο επί του αποτελέσματος.
Α.Φ.
 
Ο μεγάλος νικητής
Ο μεγάλος νικητής των χθεσινών εκλογών στο Δήμο Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης χθες το απόγευμα στο εκλογικό του κέντρο στην οδό Ιωλκού, ενώ παρακολουθεί τη ροή των αποτελεσμάτων.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου