ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-483124

Σε κούτες

Σε κούτες του JUMBO έφευγαν χθες και προχθές τα ψηφοδέλτια για τις γειτονιές των τσιγγάνων. Φθηνοί… μαυρογιαλούροι στα λασποχώραφα των παρυφών της Νέας Ιωνίας.

Μικροανησυχία

Πορεία χθες βράδυ στο κέντρο του Βόλου από όσους αντιδρούν στην αυθαιρεσία της Αστυνομίας. Μικροανησυχία ωστόσο και στα εκλογικά κέντρα του «συστήματος», μήπως υπάρξουν… παράπλευρες απώλειες

 
Από τους οικοδόμους στους σεκιουριτάδες

Το ζούμε και αυτό σ΄ αυτές τις εκλογές στο Βόλο. Ιδιωτική εταιρία security πήρε εντολή από συνδυασμό για τη φύλαξη των ταμπλό και των αφισών του. Από τους οικοδόμους της ΕΣΑΚ – Σ, στους « πρασινοφρουρούς» και τους rangers, στους αφισοκολλητές από την Αλβανία και τώρα στις ιδιωτικές security. To προεκλογικό παζλ της μεταπολιτευτικής περιόδου…

 
Έψαχναν τους δημοσιογράφους

Βρήκαν καφενείο για τη διακαναλική των υποψήφιων Περιφερειαρχών, δεν βρήκαν ωστόσο δημοσιογράφους. Προφανώς και οι δύο θεωρούσαν περιττή την παρουσία τους. Η δημοσιογραφία στο απόσπασμα. Στο χώρο μάλιστα που, συμπτωματικά, 90 χρόνια πριν είχε εκτελεστεί ένας άλλος δημοσιογράφος. Ο Μαρίνος Αντύπας.

 
Ταμάμ

Από 16ο – 21ο βαθμοί Κελσίου η αυριανή θερμοκρασία στο Βόλο. Ταμάμ καιρός για εκδρομή…

ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

 
Αποδοχή νίκης   

«Οι πολίτες την πρώτη Κυριακή έστειλαν τα μηνύματά τους που είναι απολύτως σεβαστά. Ανεξάρτητα όμως από το τι ψήφισαν την προηγούμενη Κυριακή, αύριο θα δώσουν μεγάλη πλειοψηφία στην παράταξη ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΗ και στον Απόστολο Παπατόλια» έλεγαν οι συνεργάτες του υποψηφίου περιφερειάρχη Θεσσαλίας, εμφανώς ικανοποιημένοι από την αποδοχή των πολιτών που ξεπερνά όπως εκτιμούν κατά πολύ τα εκλογικά ποσοστά της πρώτης Κυριακής.

Ν.Τ.

 
Ευνοϊκό κλίμα

«Οι εκλογές αυτές είναι αυτοδιοικητικές. Οι κάτοικοι της Θεσσαλίας έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στους πολέμιους του Καλλικράτη και αυτούς που θέσπισαν καινοτόμες επιλογές στον τομέα της Αυτοδιοίκησης.

Είμαστε βέβαιοι ότι με την στήριξη όλων των πολιτών, μακριά από κομματικές περιχαρακώσεις και αγκυλώσεις, αύριο θα γιορτάσουμε την πρώτη μέρα μιας νέας πορείας για την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Αυτό τόνιζε χθες στους υποψηφίους του συνδυασμού ο Απόστολος Παπατόλιας, δίνοντας το έναυσμα για την τελική προσπάθεια που ολοκληρώνεται αύριο το βράδυ με το άνοιγμα της κάλπης. Είναι γεγονός ότι το κλίμα ευνοεί την παράταξη «ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΗ», όπως τουλάχιστον εκτιμούν στο επιτελείο του Απόστολου Παπατόλια.

Ν.Τ.   

 
Πρόγραμμα αναβάθμισης περιφερειακών υπηρεσιών    
Ειδικό πρόγραμμα αναβάθμισης των υπηρεσιών της περιφέρειας στη Μαγνησία σχεδιάζει ο Κώστας Αγοραστός, βασική προτεραιότητα του οποίου είναι η αποκέντρωση. Έτσι, όχι μόνο δεν τίθεται ζήτημα «να φύγουν οι υπηρεσίες» όπως σκόπιμα διαδίδουν «καλοθελητές» (τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια;) αλλά αντίθετα θα αναβαθμιστούν (όταν τελειώνουν τα επιχειρήματα, αρχίζουν οι «μετακινούμενες» φήμες).
Ν.Τ.
 
Συνάντηση με την Περιβαλλοντική
Τελευταία ημέρα προεκλογικής δραστηριότητας η χθεσινή και ο Πάνος Σκοτινιώτης επέλεξε να πραγματοποίησει επίσκεψη στα γραφεία της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας, θέλοντας να υπογραμμίσει με έμφαση την προγραμματική δέσμευση του συνδυασμού του για την προστασία, διαφύλαξη και ανάδειξη του περιβάλλοντος. Τα μέλη της Περιβαλλοντικής τόνισαν ότι αποτελεί ιδιαίτερη τιμή που υποψήφιος Δήμαρχος τους επισκέπτεται στα γραφεία τους για να συζητήσει μαζί τους για τα θέματα της πόλης, ενώ αναγνώρισαν επίσης ότι ο Πάνος Σκοτινιώτης ήταν ο πρώτος από τους υποψηφίους Δημάρχους που απάντησε στα 12 ερωτήματα της Πρωτοβουλίας για τα ακανθώδη περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής, αναλαμβάνοντας μάλιστα συγκεκριμένες δεσμεύσεις.
Ν.Τ.
 
Αποστομωτική απάντηση
Αποστομωτική απάντηση στη Ζέττα Μακρή έδωσε ο Πάνος Σκοτινιώτης, αναφορικά με τις πρόσφατες δηλώσεις της με τις οποίες επιχείρησε να απαξιώσει την πολιτική του πορεία.
«Είμαι περήφανος και για το παρελθόν μου και για την διαδρομή μου, πάντα στην ευρύτερη Αριστερά. Κι όπως λέει και ο θεατρικός συγγραφέας και νομπελίστας Ντάριο Φο, «πολιτικές απόψεις μπορεί να άλλαξα, γιατί άλλαξε ο κόσμος. Δεν άλλαξα όμως ποτέ και δεν εγκατέλειψα τη στάση μου και την ηθική μου απέναντι στα κοινωνικά και τα πολιτικά γεγονότα. Η σταθερότητα και η συνέπεια στο τέλος αναγνωρίζονται», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ν.Τ.
 
Στο πλευρό της Ζέττας οι νεολαίοι   
Η υποψήφια Δήμαρχος Βόλου Ζέττα Μακρή πέρασε το χθεσινό βράδυ της, μετά την ομιλία της στο Ξενία, με νέους και νέες του Βόλου σε πάρτι που διοργάνωσε στο Café Slam στο κέντρο της πόλης προκειμένου να «κλείσει» μαζί με την νεολαία του Βόλου τον προεκλογικό της αγώνα. Η Ζέττα που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής και αγαπητή στις νεαρές ηλικίες έχει έναν μοναδικό τρόπο επικοινωνίας μαζί τους, αφού και οι δύο της γιοι βρίσκονται σε αυτή την ηλικία, οπότε γνωρίζει τον δικό τους τρόπο επικοινωνίας. Ήταν μια εκδήλωση με κέφι και ζωντάνια, όπου για άλλη μια φορά κατεγράφη η ευρεία αποδοχή της Ζέττας Μακρή από το σύνολο των πολιτών και ιδίως των νέων.
Ν.Τ.
 
Υποδοχή δημάρχου στη Ζέττα
Στους δρόμους της αγοράς του Βόλου περπάτησε η Ζέττα Μακρή το βράδυ της Πέμπτης, όπου καταναλωτές και έμποροι την χαιρετούσαν με ενθουσιασμό, αγάπη και εμπιστοσύνη ως την επόμενη Δήμαρχό τους, όπως έλεγαν. Η κυρία Μακρή άκουγε με ενδιαφέρον τα παράπονά τους για την έλλειψη ρευστότητας που επικρατεί στην αγορά εξαιτίας των σκληρών οικονομικών μέτρων που επέβαλε ο Γιώργος Παπανδρέου και επιπλέον ευχαριστούσε για την θερμή ανταπόκριση που έδειχναν στο πρόσωπό της. «Από τη Δευτέρα η πόλη μας θα κάνει μια νέα αρχή. Είμαι εδώ για να υπερασπισθώ με όλες μου τις δυνάμεις τα συμφέροντά σας» έλεγε η Ζέττα.
Ν.Τ.
 
Συγκινητική ανταπόκριση
Πραγματικά συγκινητική ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα του υποψηφίου Δημάρχου Αλμυρού Χρήστου Βούλγαρη στην κεντρική του ομιλία στην πλατεία του Αλμυρού. Πολίτες κάθε ηλικίας, ανεξαρτήτως πολιτικού χρώματος, από κάθε γωνιά του Νέου Καλλικράτειου Δήμου, αλλά και πολίτες που μετά την πρώτη Κυριακή των εκλογών αποφάσισαν να δώσουν τη στήριξή τους στο Χρήστο Βούλγαρη και την «Δύναμη-Δημιουργία» το βράδυ της Πέμπτης έστειλαν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το μήνυμα της νίκης, της προοπτικής και της αλλαγής στο Δήμο Αλμυρού!
Ν.Τ.
 
Απόλυτη στήριξη των δημοτών
Ολα τα χωριά του Νοτίου Πηλίου επισκέφτηκε για μια ακόμη φορά ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Φορτούνας αυτήν την προεκλογική εβδομάδα. Το χαρακτηριστικό αυτών των επισκέψεων δεν ήταν οι μαζικές και πανηγυρικές συγκεντρώσεις, αλλά οι ιδιαίτερες συζητήσεις που είχε με πολίτες που δεν τον ψήφισαν την πρώτη Κυριακή. Τελειώνοντας χθες Παρασκευή όλη αυτή την περιοδεία, πλήρως ικανοποιημένος, εκμυστηρεύονταν στους συνεργάτες του ότι έμεινε έκπληκτος από την έκδηλη στήριξη δημοτών που στην πρώτη Κυριακή βρέθηκαν απέναντί του και πως είναι βέβαιος ότι οι δημότες την Κυριακή θα εδραιώσουν τη νίκη του. Και η νίκη αυτή θα είναι μεγάλη, γιατί θα είναι η νίκη των δημοτών του Νοτίου Πηλίου και όχι των κομματικών μηχανισμών.
Ν.Τ.
 
Με πλήρη επίγνωση ευθύνης
Κύκλοι του Υποψηφίου Δημάρχου Ζαγοράς – Μουρεσίου αναφέρουν: «Εμπεριστατωμένος, σαφής και με πλήρη επίγνωση της ευθύνης που φέρνει η πρώτη τετραετία του «Καλλικράτη» εμφανίστηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου Κωνσταντίνος Λεβέντης κατά τις χθεσινές συνεντεύξεις που παραχώρησε στα τηλεοπτικά δίκτυα της περιοχής. Ο κ. Λεβέντης αναφέρθηκε στο πρόγραμμά του, που -όπως είπε- θα τεθεί σε εφαρμογή απαρέγκλιτα από την επόμενη ημέρα των εκλογών και δεσμεύτηκε για την ανάληψη όλων εκείνων των πρωτοβουλιών που θα φέρουν οικονομική ανάπτυξη στην περιοχή, θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών και θα καταστήσουν το νέο Δήμο Ζαγοράς- Μουρεσίου έναν Δήμο Πρότυπο σε πανελλαδικό επίπεδο. Ο κ. Λεβέντης δεσμεύτηκε για την επίλυση θεμάτων ύδρευσης, άρδευσης, αγροτικής ανάπτυξης, αναδιάρθρωσης καλλιεργειών, υποδομών υγείας αλλά και για την δημιουργία του πολυπόθητου κλειστού γυμναστηρίου και γηπέδων 5×5 στη Ζαγορά».
Ν.Τ.
 
Μεγαλειώδης συγκέντρωση  
Συγκέντρωση για τους νεολαίους έκανε χθες το βράδυ στην παραλία της Σκιάθου ο υποψήφιος Δήμαρχος Δημήτρης Πρεβεζάνος. Σε μια συγκέντρωση χωρίς προηγούμενο, πρωτοφανή σε παλμό και ενθουσιασμό, οι νέοι έδωσαν το μήνυμα της νίκης και κλείδωσαν, όπως χαρακτηριστικά έλεγαν, την ανάδειξη του συνδυασμού «Σκιάθος ώρα ευθύνης» στη νέα δημοτική αρχή του νησιού.
Ν.Τ.
 
Πάντα μπροστά

Σκέψου να μην είχε και τόσες υποχρεώσεις ως αντιπρόεδρος της Βουλής η Ροδούλα Ζήση. Όλη την εβδομάδα αγωνίζεται προκειμένου να επικρατήσουν στο δεύτερο γύρο η παράταξη «ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΗ» και τα προοδευτικά ψηφοδέλτια στους Δήμους της Μαγνησίας, ενισχύοντας τις προσπάθειες των παρατάξεων που όπως έλεγε χθες πιστεύουν, στηρίζουν και θα δώσουν νέα πνοή στην Αυτοδιοίκηση και τον Καλλικράτη. Δικαίως οι πολίτες της αναγνωρίζουν ότι δίνει τα πάντα σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, χωρίς να περιμένει φιλοφρονήσεις και αναγνώριση αφού πάνω από όλα το αισθάνεται ως καθήκον προς το ΠΑΣΟΚ αλλά και τη Μαγνησία που την τιμά τόσα χρόνια.

Ν.Τ.

 
Πέτσινα λόγια…

Χαμός προχθές στη διασταύρωση… Ιάσονος με Μαυροκορδάτου στο ύψος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Μία παρέα στελεχών από τον κάμπο… έδινε την εντύπωση ότι «καίγεται» για κάτι. Οι φήμες δίνουν και παίρνουν για τις «συμμαχίες» της τελευταίας στιγμής και το πλαίσιο.. πάνω στο οποίο βασίστηκαν αυτές στο Δήμο Ρήγα Φεραίου. Το κλίμα δε είναι εκρηκτικό αφού ουδέν κρυπτόν από τον ήλιον και εάν αυτά που ακούγονται αληθεύουν είναι πράγματι τρομερά. Και να φανταστεί κανείς ότι θέλουν ορισμένοι να υπηρετήσουν την αυτοδιοίκηση επικαλούμενοι τη διαφάνεια… Με πέτσινα λόγια και ελαστική συνείδηση όμως γίνεται αυτό;

Ν.Τ.

 
Ταραχή

Κύριοι υποψήφιοι δήμαρχοι. Υπάρχει ένας ακόμη λόγος που δυσκολεύει την προσπάθειά σας να μας πείσετε, έστω την ύστατη στιγμή: Όλα όσα έγιναν παλιότερα στην πόλη από την παράταξή σας τα συνδυάζουμε με αυτά που έγιναν τις τελευταίες μέρες, τα σκεφτόμαστε και τα εξετάζουμε μέσα μας από όλες τις πλευρές και πλέον δεν μπορούμε να αυτοσυγκρατηθούμε. Εκνευριζόμαστε. Πώς λοιπόν μας μιλάτε για πράγματα που θα κάνετε, όταν κι η απλή επαναφορά στη μνήμη όσων έκαναν κατά το παρελθόν οι ομοϊδεάτες σας δήμαρχοι μάς ταράζει;

Φ.Τ.

 
Τρία κριτήρια  

Με ελεύθερη συνείδηση, χωρίς μικροκομματικές παρωπίδες και με βάση τρία κριτήρια προτρέπει ο επικεφαλής του περιφερειακού συνδυασμού «Ελεύθεροι Θεσσαλοί» Α. Ροντούλης να ψηφίσουν οι πολίτες στο β’ γύρο των εκλογών.

Τα τρία κριτήρια, σύμφωνα με τον κ. Ροντούλη, είναι της συνεργασίας, της αποτελεσματικότητας και της συναντίληψης. «Η ίδια η επωνυμία του συνδυασμού μας, «Ελεύθεροι Θεσσαλοί», υπαγορεύει και προδικάζει την ψήφο κατά συνείδηση που επιζητούμε από το πολιτικό σώμα της Θεσσαλίας», αναφέρει.

Ν.Τ.

 
Μονόλογοι – παρωδίες

Απίστευτο, σχολίαζαν χθες συνεργάτες του Κ. Αγοραστού. Ο κ. Παπατόλιας, την ώρα που πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου με θέμα την αποτυχία της οικονομικής πολιτικής και τους στόχους που χάνονται, την ώρα που ανακοινώνεται ότι η Θεσσαλία είναι θύλακας ανεργίας, η οποία αυξήθηκε κατά 4,5%, στήνει τηλεοπτικούς μονολόγους – παρωδίες, καταστρατηγώντας κάθε κανόνα δημοκρατίας και ισονομίας, μετατρέποντας ακόμα και το νόμο Ραγκούση σε κουρελόχαρτο. Ο πανικός τελικά είναι κακός σύμβουλος, έλεγαν.

Ν.Τ.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου