ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Για ένα «νέο» Δήμο

Την Κυριακή οι δημότες θα κληθούν σύμφωνα με την υποψήφια δημοτική σύμβουλο Βόλου με τον συνδυασμό «Δημοκρατική Συμπολιτεία» κ. Σούλα Μπαρτζιώκα να επιλέξουν Δήμαρχο με ικανότητες, με γνώση, με εμπειρία και θέληση προκειμένου να ορθοποδήσει ο Δήμος. Παράλληλα θα κληθούν να επιλέξουν και πρόσωπα που θα δουλέψουν και θα είναι κοντά στον πολίτη, πρόσωπα με ήθος, εντιμότητα και συνέπεια, με παιδεία, με βαθειά δημοκρατική συνείδηση, ξεκάθαρες προτάσεις για τα προβλήματα, που θα εργαστούν για το συνεκτικό, ριζοσπαστικό μας πρόγραμμα δράσεων για την ισόρροπη ανάπτυξη του Ενιαίου Δήμου Βόλου. Αδιαμφισβήτητα η κ. Μπαρτζιώκα αποτελεί αφενός μεγάλο ατού του συνδυασμού αλλά και μια γυναίκα με πυγμή, αποφασιστικότητα και προπάντων ξεκάθαρο λόγο.
Ν.Τ.
 
 
Εμπνέει εμπιστοσύνη
 
Βαθύς γνώστης της θεσσαλικής πραγματικότητας ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Απόστολος Παπατόλιας. Δεν είναι τυχαίο ότι έμπειροι και έγκυροι δημοσιογράφοι στη ΝΕΤ, τον ΣΚΑΙ, το ΜEGA όπως Καμπουράκης, Οικονομέας, Λυριτζής, Οικονόμου, Αρβανιτίδης και Κατσίμη δεν δίστασαν να παραδεχτούν «στον αέρα» στις εκπομπές που φιλοξενήθηκε ότι ο κ. Παπατόλιας κατάφερε να αποκτήσει πλήρη «πρωτοβουλία κινήσεων», βάζοντας ο ίδιος την ατζέντα της συζήτησης για τις προοπτικές ανάπτυξης της Θεσσαλίας και δείχνοντας αποφασιστικότητα για την εφαρμογή του προγράμματος της παράταξης «ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΗ» την επόμενη μέρα. Εμπνέει εμπιστοσύνη ο Απόστολος… και αυτό αναγνωρίζεται από όλους.
 
Ν.Τ.
 
 
Η Μαγνησία μίλησε…
 
«Γεμάτος ελπίδα και προσδοκία» έφευγε χθες ο κόσμος από την κεντρική ομιλία του Απόστολου Παπατόλια στην Παραλία του Βόλου. Οι πολίτες που άκουσαν φεύγουν με τη βεβαιότητα ότι, επιτέλους, κάτι καλύτερο πάει να γίνει στη Θεσσαλία, αν πάρουμε παράδειγμα τη Μαγνησία. Αυτοί είναι άλλωστε που αποτελούν τους «πολλαπλασιαστές» της κοινωνίας μας, σχολίαζαν χθες στη μεγάλη συγκέντρωση της Μαγνησίας οι συνεργάτες του κ. Παπατόλια, εισπράττοντας από τον κόσμο μηνύματα αυτοπεποίθησης και αισιοδοξίας για μεγάλη νίκη στις εκλογές. «Αν υπήρχε χρόνος για 1.000 ομιλίες» σχολίαζαν «θα κέρδιζε απ’ την πρώτη Κυριακή. Όσοι καταφέρνουν να τον ακούσουν δεν έχουν καμία αμφιβολία για το ποιος πραγματικά αξίζει».
Ν.Τ.
 
 
 
Θα είναι καταστροφικό
Μετά από 1,5 μήνα έντονης προεκλογικής εκστρατείας με καθημερινές περιοδείες στις πόλεις και στα χωριά της Θεσσαλίας και συναντήσεις με κοινωνικούς φορείς, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κ. Πουλάκης έχει εισπράξει την έντονη αγανάκτηση των πολιτών για την κατάσταση, στην οποία έχουν οδηγήσει τη χώρα οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν από τις δυνάμεις του δικομματισμού, όπως έλεγαν συνεργάτες του. Αυτό που τον ανησυχεί ιδιαίτερα, πρόσθεταν, είναι η διαφαινόμενη τάση μεγάλου τμήματος των ψηφοφόρων να εκφράσει την οργή του επιλέγοντας την αποχή από τις εκλογές. Ο Κ. Πουλάκης σε όλες τις συνομιλίες του με πολίτες τονίζει πως θα είναι καταστροφικό για το μέλλον μας το να προκύψει ένα αποτέλεσμα που θα επιτρέψει στην Κυβέρνηση να ισχυριστεί πως υπάρχει συναίνεση για την πολιτική της.
 
Ν.Τ.
 

Αναγνώριση

 
Μετά την κοινή δήλωση επτά καταξιωμένων ανθρώπων του Βόλου με πολυετή και ενεργή προσφορά στον τόπο, ακολούθησε χθες και δεύτερη δήλωση στήριξης του Πάνου Σκοτινιώτη, αυτή τη φορά από τους ίδιους τους συναδέλφους του. Κι όπως σχολίαζαν στελέχη της «Δημοκρατικής Συμπολιτείας», δεν υπάρχει καλύτερη επιβράβευση για έναν υποψήφιο από την αναγνώριση που έρχεται μέσα από τον επαγγελματικό του χώρο, αλλά και από ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκε στενά στο παρελθόν στο χώρο της Αυτοδιοίκησης. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, αποκτούν ιδιαίτερο συμβολισμό και βαρύτητα οι δυο δηλώσεις.
Ν.Τ
 
Ενοχη σιωπή της κ. Μακρή
«Η κ. Μακρή, μπροστά στην επερχόμενη ήττα της, έχει χάσει τις τελευταίες μέρες την ψυχραιμία της και καταφεύγει σε ανοίκειες επιθέσεις και σε χονδροειδέστατα ψεύδη, όπως ότι δήθεν ο Π. Σκοτινιώτης αρνήθηκε οποιαδήποτε τηλεοπτική αναμέτρηση», σημειώνουν στελέχη της «Δημοκρατικής Συμπολιτείας» και προσθέτουν: «Δεν πρόκειται να την παρακολουθήσουμε, γιατί τέτοιες πρακτικές το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να εξοργίζουν τον κόσμο και να εντείνουν την απαξίωση της πολιτικής. Εμείς θα συνεχίσουμε μέχρι την Κυριακή με ηρεμία, σοβαρότητα και εμμονή στον προγραμματικό λόγο. Το μόνο που θέλουμε να υπενθυμίσουμε στην κ. Μακρή είναι ότι «δεν μιλάνε για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου». Πάει πολύ λοιπόν να αναφέρεται απαξιωτικά σε στελέχη του συνδυασμού μας, όταν η ίδια σιωπά ένοχα επί τόσες μέρες στη βαρύτατη καταγγελία ότι ο Γ. Σπηλιόπουλος, κορυφαίο στέλεχος του ψηφοδελτίου της, παραμένει παρανόμως αγκιστρωμένος στην καρέκλα του προέδρου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, παρότι από το 2007 είναι δημόσιος υπάλληλος. Κι όταν προσφέρει δημοκρατική νομιμοποίηση στον υποψήφιο βουλευτή της νεοφασιστικής Χρυσής Αυγής».
Ν.Τ.
 
Τριάντα χρόνια στο ΙΚΑ
Ο δαίμων του τυπογραφείου αφαίρεσε την ιδιότητα της Λεμονιάς Βούλγαρη, υποψήφιας της «Δημοκρατικής Συμπολιτείας» στη Δημοτική Κοινότητα Νέας Ιωνίας, από το φυλλάδιο του συνδυασμού. Η κ. Βούλγαρη είναι βοηθός μικροβιολόγου στο Μικροβιολογικό εργαστήριο του ΙΚΑ Βόλου όπου προσφέρει τις υπηρεσίες της εδώ και 30 χρόνια περίπου.
Ν.Τ.
 
Υποδοχή με λουλούδια
Με ένα ροζ τριαντάφυλλο υποδέχθηκαν την υποψήφια Δήμαρχο Ζέττα Μακρή οι υπάλληλοι της υπηρεσίας καθαριότητας στη Νέα Ιωνία. Η κυρία Μακρή δέχθηκε τις ευχές τους για εκλογική νίκη στις επερχόμενες εκλογές και τους διαβεβαίωσε ότι, εφόσον εκλεγεί, η Νέα Ιωνία θα γίνει αποδέκτης κάθε φροντίδας και δραστηριότητας από τη νέα Δημοτική Αρχή.
Ν.Τ.
 
Την αποθέωσαν
Με τιμές Δημάρχου υποδέχθηκαν χθες στο ΣΟΥΙΠΑΣ ΠΑΛΛΑΣ οι πολίτες του Βόλου τη Ζέττα Μακρή. Τέτοια προεκλογική συγκέντρωση με τόσο κόσμο και αστείρευτο ενθουσιασμό δεν έχει ξαναγίνει, έλεγαν όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα. Το μήνυμα της χθεσινής εκδήλωσης υπήρξε σαφές: Την Κυριακή ο Βόλος θα έχει Δήμαρχο τη Ζέττα Μακρή.
Ν.Τ.
 
Μήνυμα νίκης
Μήνυμα νίκης στέλνει η Κατερίνα Νικολοπούλου – Κύρκου, υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό «Νέος Δήμος, Νέο Ξεκίνημα», μετά τη χθεσινοβραδινή προεκλογική συγκέντρωση της Ζέττας Μακρή. Σημασία έχει, δήλωσε η Κατερίνα, ότι τα δημοτικά κεκτημένα των πολιτών θα διατηρηθούν και θα επαυξηθούν.
 
Ν.Τ.
 
Πολύτιμη παρακαταθήκη το έργο
Πολύ θετικές εντυπώσεις έχει αφήσει στους πολίτες από το έργο του στο Δήμο όσο και στο Κοινοβούλιο, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Παύλος Μαρκάκης. Αυτό, άλλωστε, αποτυπώνεται και στις συναντήσεις που έχει το τελευταίο διάστημα με τον κόσμο στις περιοδείες και τις επαφές του.
Χθες, στο ΚΑΠΗ των Αγίων Αναργύρων, οι άνθρωποι που επωφελούνται της δομής, αναγνώρισαν το έργο του και θυμήθηκαν ότι το κτήριο κατασκευάστηκε επί θητείας του ως αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών.
Η σημαντική προσφορά του δεν έχει ξεχαστεί, παρ’ όλο που ο κ. Μαρκάκης ασχολείται πλέον με άλλα πράγματα. Η παρακαταθήκη μένει και είναι αυτή που αναγνωρίζεται από όλους.
Ν.Τ.
 
Στην ΑΓΕΤ
Επίσκεψη στην ΑΓΕΤ πραγματοποίησε ο Δημήτρης Αλεξόπουλος συνοδευόμενος από υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους.
Στην συνάντηση που είχε τόσο με την Διοίκηση όσο και με τους Συνδικαλιστές διαβεβαίωσε για την αμφίδρομη σχέση που θα αναπτύξει η Περιφέρεια με υγιείς ιδιωτικές επιχειρήσεις όπως η ΑΓΕΤ.
«Θα είμαστε αρωγοί στην οποιαδήποτε αναπτυξιακή προσπάθεια, εφόσον τηρούνται οι περιβαλλοντικές υποχρεώσεις της εταιρίας», τόνισε ο κ. Αλεξόπουλος.
Ν.Τ.
 
 
Παραδίδεται πιστοποιημένος…
«Παραδίνουμε στη νέα Δημοτική Αρχή, δημοτικές υπηρεσίες οργανωμένες και πιστοποιημένες, επίσημα, με το διεθνές πιστοποιητικό Διαχειριστικής Επάρκειας, σύμφωνα με το πρότυπο ΕΛΟΤ (ISO)», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος και υποψήφιος με το συνδυασμό του Πάνου Σκοτινιώτη, κ. Δημήτρης Δερβένης. Ελάχιστοι Δήμοι στην Ελλάδα έχουν καταφέρει να πάρουν αυτή τη διεθνή πιστοποίηση, η οποία είναι απαραίτητη για να μπορεί ο νέος Δήμος να εκτελεί έργα χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η παράδοση του πιστοποιητικού έγινε στον Δήμαρχο Βόλου, από τον διεθνή οργανισμό πιστοποίησης TUV, παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Δερβένη, πολιτικού προϊσταμένου της Διεύθυνσης Προγραμματισμού, η οποία σήκωσε το κύριο βάρος της προετοιμασίας των υπολοίπων δημοτικών υπηρεσιών και έφερε σε πέρας, με απόλυτη επιτυχία, τις δύσκολες και χρονοβόρες διαδικασίες που απαιτούν οι αυστηρές προδιαγραφές του προτύπου.
Ν.Τ.
 
 
 
 
Δυναμική παρουσία
Ξεχωριστό όνομα στο συνδυασμό «Δημοκρατική Συμπολιτεία» αποτελεί αυτό του τ. Αντιδημάρχου και υποψηφίου δημοτικού συμβούλου κ. Νίκου Μαυρόπουλου. Ο ίδιος έχοντας επιδείξει τις γνώσεις του, την εργατικότητά του και κυρίως την εντιμότητά του σε όλες τις θέσεις που του ανατέθηκαν, αποτελεί δυναμική παρουσία στο ψηφοδέλτιο. Ο κ. Μαυρόπουλος βρίσκεται όλο το χρονικό διάστημα δίπλα στον πολίτη, κατανοώντας όλα του τα προβλήματα, ενώ από την επόμενη κιόλας ημέρα των εκλογών είναι έτοιμος να εργαστεί σκληρά, όπως έχει μάθει να κάνει, για ένα νέο Δήμο Βόλου!
Ν.Τ.
 
 
Με γνώση
Ο νέος διευρυμένος Δήμος Βόλου έχει πλέον πολλές αγροτικές περιοχές. Γίνεται πλέον όλο και πιο αναγκαία η συμμετοχή καταξιωμένων στον αγροτικό χώρο ανθρώπων που έχουν αποδείξει στο πέρασμα του χρόνου ότι δουλεύουν με συνέπεια για την επίλυση των μείζονος σημασίας αγροτικών προβλημάτων. Ένας τέτοιος άνθρωπος είναι ο Γεωπόνος και υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του Πάνου Σκοτινιώτη «Δημοκρατική Συμπολιτεία» Σταμάτης Κούντριας. Η πολύχρονη και επιτυχημένη σταδιοδρομία του στον αγροτικό χώρο δίνει τα εχέγγυα για μια ακόμα πιο πετυχημένη παρουσία του στον πολιτικό στίβο. Πάντα με γνώμονα το συμφέρον και τη μακροημέρευση του Έλληνα αγρότη.
Ν.Τ.
 
 
Προτεραιότητα το κοινωνικό πρόσωπο…
Ο κοινωνικός Δήμος είναι η πρώτη προτεραιότητα της Δημοκρατικής Συμπολιτείας και του Πάνου Σκοτινιώτη. Στο Δήμο Βόλου έχει γίνει βέβαια ένα πολύ σημαντικό κοινωνικό έργο που απευθύνεται σε όλες τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες κυρίως μέσω του ΔΟΥΚ που μπορεί να αποτελέσει το στέρεο έδαφος για τη δημιουργία ενός μεγάλου δικτύου κοινωνικής φροντίδας που θα απλώνεται σε όλο το μεγάλο νέο Δήμο Βόλου. Η πρόεδρος του ΔΟΥΚ και υποψήφια δημοτική σύμβουλος Βόλου Ντίνα Παπαστεφάνου με την ίδια ευαισθησία και το ίδιο ειλικρινές ενδιαφέρον παλεύει και θα παλεύει και στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο ώστε το «κοινωνικό δίχτυ» του Δήμου πράγματι να ανακουφίσει τους συνανθρώπους μας.
Ν.Τ
 
 
Η ΔΕΥΑΜΒ μπορεί…

Τις προτάσεις του προκειμένου η διαδημοτική επιχείρηση ύδρευσης και αποχέτευσης της μείζονος περιοχής Βόλου να αναδειχτεί περισσότερο κατέθεσε χθες το πρωί μιλώντας στο ΡΑΔΙΟ ΒΕΡΑ ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βόλου με την Δημοκρατική Συμπολιτεία Γιώργος Λεμονής. Αναφέρθηκε επίσης στην τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΜΒ, εκφράζοντας την προσωπική του εκτίμηση ότι η μείωση των τιμολογίων μπορεί να επιτευχθεί εάν μειωθεί το κόστος των παρεχόμενων υπηρεσιών ύδρευσης με ορθολογική εκμετάλλευση των υδάτινων πόρων, ενώ επίσης πρότεινε να εξεταστεί η εφαρμογή κλιμακωτού τιμολογίου και παράλληλα ενδεχομένως η κατάργηση του πάγιου, που σε κάθε περίπτωση όπως ανέφερε δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 15 ευρώ, αφού σε αυτό το ποσό υπολογίζεται το κόστος συντήρησης και λειτουργίας αλλά και τυχόν βλαβών στα ρολόγια τις ΔΕΥΑΜΒ».

Ν.Τ.
 
Οι αιτίες της επιλογής
Σε ερώτηση φίλων του, γιατί προτίμησε να κατέλθει ως υποψήφιος του συνδυασμού του Πάνου Σκοτινιώτη, στην Εκλογική Περιφέρεια Βόλου, κι όχι εκείνη της Πορταριάς, ο Βασίλης Κοντορίζος απάντησε ότι για τρεις βασικούς λόγους βρίσκομαι μεταξύ των υποψηφίων του Βόλου. «Για να τονίσω ότι είμαι υποχρεωμένος να σεβαστώ τον Νόμο, δηλαδή τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, έστω κι αν είχα διαφορετική αντίληψη για τον χωροταξικό σχεδιασμό, για να μη δυσαρεστήσω συνεργάτες και φίλους αγαπημένους που θα έπρεπε να έχουν μια ευκαιρία στην Εκλογική Περιφέρεια Πορταριάς και για να υπάρχει καλύτερη εκπροσώπηση της Πορταριάς – Ιωλκού – Μακρινίτσας. Για να υπάρχει ένας επιπλέον άνθρωπος που θα γνωρίζει πολύ καλά τις ιδιαιτερότητες και τα προβλήματα της περιοχής».
Ν.Τ.
 
Μέριμνα στην εκπαίδευση
” Στα σχολεία των Μηλεών βρέθηκε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ευάγγελος Νασιόπουλος με τον επικεφαλής του συνδιασμού ” ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ” Νικόλαο Φορτούνα καθώς και τους υποψήφιους του τοπικού συμβουλίου Μηλεών, συνομιλώντας με τους καθηγητές και τους δασκάλους. Οι προθέσεις του ιδίου αλλα και τον συνυποψηφίων του είναι να διατηρηθούν τα σχολεία όλων των χωριών, να στελεχωθούν με ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό, να εκσυγχρονιστούν οι αίθουσες και να επανδροθούν με άρτιο τεχνολογικό εξοπλισμό, έτσι ώστε να καλύπτονται οι μαθησιακές ανάγκες των μαθητών στο μέγιστο βαθμό.Επίσης, απαιτήθηκε η κατασκευή και η λειτουργεία τεχνικού λυκείου Νοτίου Πηλίου με ειδικότητες στον αγροτικό και τουριστικό τομέα και προτάθηκε από τον υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο Ευάγγελο Νασιόπουλο, τα αναξιοποίητα κτίρια των χωριών του Νοτίου Πηλίου, που δεν λειτουργούν ως εκπαιδευτήρια να αναπροσαρμοστούν στις ανάγκες διδακτικών έργων και μαθημάτων για ενήλικες.
Ν.Τ.
 
Προσφορά στα κοινά
Στην εκπομπή του Δημ. Μαρέδη στον ASTRA μίλησε η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Βόλου με τον Πάνο Σκοτινιώτη Δέσποινα Μπακλατσή. Η γνωστή γιατρός απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου για τον μισθό της από τον ΔΟΚΠΥ τον οποίον χάριζε στο Ταμείο Αλυλεγγύης, δήλωσε ενοχλημένη που το θέμα πήρε τέτοια δημοσιότητα, καθώς είναι γνωστό σε όλους ότι κρατά πολύ χαμηλούς τόνους για την προσφορά της στα κοινά. Η κ. Μπακλατσή υπογράμμισε ότι υποστηρίζει έμπρακτα με τη συμμετοχή της την υποψηφιότητα του Πάνου Σκοτινιώτη για τον Δήμο Βόλου, αφού θεωρεί ότι είναι η καλύτερη. Επίσης τόνισε ότι επιτέλους θα πρέπει ο Δήμος να γυρίσει σελίδα, να θέσει τις σωστές προτεραιότητες και να κοιτάξει την καθημερινότητα του πολίτη που καθημερινά υποβαθμίζεται.
Ν.Τ.
 
Στήριξη
Ο πρώτος που εξέφρασε τη στήριξή του ανοιχτά στη Ζέττα Μακρή, μόλις η ίδια έλαβε το χρίσμα από τη Νέα Δημοκρατία, ήταν ο τ. Αντιδήμαρχος και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βόλου κ. Τέλης Δουλόπουλος. Η υποψηφιότητά του είναι ευρείας αποδοχής, μιας και ο κ. Δουλόπουλος μιλά χωρίς ελιγμούς και ενδιαφέρεται για τα έργα κι όχι τα λόγια.
Ν.Τ
 
 
Γνωστός στη Μαγνησία
Στις εκλογές της Κυριακής ψηφίζουμε ανθρώπους που ήταν επί χρόνια δυναμικά σε όλους τους κοινωνικούς αγώνες. Ανθρώπους που δεν βγήκαν από παρθενογένεση, αλλά ζυμώθηκαν και καταξιώθηκαν στην κοινωνία της Μαγνησίας με τη μαχητικότητά τους και τον άρτιο και συγκροτημένο λόγο τους. Ένας από αυτούς είναι ο Δημ.. Παπαϊωάννου, υπ. Αντιπεριφερειάρχης στο ψηφοδέλτιο του Κ. Πουλάκη και το συνδυασμό «Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας» για το Νομό Μαγνησίας.
Ο Δημ. Παπαϊωάννου, εκτός των άλλων, ήταν επί πολλά χρόνια μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου και Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΑΓΕΤ – Ηρακλής.
Ν.Τ
 
 
Δυσάρεστη έκπληξη
Την πιο δυσάρεστη έκπληξη δοκίμασε ο κ. Φορτούνας όταν άκουσε χθες από τον επικεφαλής της μειοψηφίας του Δήμου Μηλεών και υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο του συνδυασμού του κ. Δ. Αναγνώστου ότι το Νότιο Πήλιο έχασε την ευκαιρία να κάνει χρήση του προγράμματος ΟΠΟΑΧ για την προβολή και διαφήμιση της περιοχής, πολλών χιλιάδων ευρώ, καθώς η τελευταία παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων έληξε στην 31η Οκτωβρίου χωρίς η κατ’ εξοχήν αρμόδια εταιρεία για το Πήλιο, η εταιρεία Ανάπτυξης Πηλίου να υποβάλλει καμία πρόταση – αίτηση. Τι λένε άραγε οι τόσο δραστήριοι και τόσο έμπειροι Δήμαρχοι του Νοτίου Πηλίου (κ. Βακούλας, πρόεδρος, μέλος κ. Αρέθας) για την εξέλιξη αυτή;
Ν.Τ.
 
Εκστρατεία καθαριότητας
Πραγματοποιήθηκε χτες υπό την καθοδήγηση του Αντιδημάρχου κ. Γιάννη Γκουντέλια μεγάλη εκστρατεία Καθαριότητας του Δήμου Πορταριάς στα ρέματα της ευρύτερης περιοχής καθώς και στην Περιφερειακή Τάφρο, δίπλα στον Περιφερειακό, κοντά στη σήραγγα του λόφου της Γορίτσας. Στο σημείο αυτό διάφοροι ασυνείδητοι εναποθέτουν μπάζα και απορρίμματα με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη περιβαλλοντική υποβάθμιση στην γύρω περιοχή. Ο κ .Γκουντέλιας ηγήθηκε συνεργείου εργατών και εθελοντών με 4 φορτηγά αυτοκίνητα και 2 ειδικά μηχανήματα.
Ν.Τ
 
Η Αργαλαστή έδωσε το σύνθημα…
Σύνθημα νίκης και προοπτικής έδωσε η Αργαλαστή, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν συνεργάτες του υποψηφίου Δημάρχου Νοτίου Πηλίου κ. Απόστολου Αρέθα… Η εντυπωσιακή σε όγκο και παλμό συγκέντρωση στην Αργαλαστή σηματοδοτεί τη βέβαιη νίκη του συνδυασμού μας την Κυριακή 7 Νοεμβρίου. Οι δημότες του Νοτίου Πηλίου επιλέγουν να προχωρήσουν με ασφάλεια και σιγουριά στο νέο Δήμο Νοτίου Πηλίου, με συγκεκριμένο πρόγραμμα, οργάνωση και προοπτική.
Ν.Τ.
 
Δίπλα στον συνάνθρωπο
Συνεχίζει ο κ. Χαυτούρας Νικόλαος, Νευροχειρουργός, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Βόλου προερχόμενος από το Δήμο Αισωνίας, τον προεκλογικό του αγώνα μαζί με τους συνυποψηφίους του. Στις συζητήσεις του με τον κόσμο εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την μάχη, όπως η ανεργία, η έλλειψη ανάπτυξης, η εξαθλίωση στο χώρο υγείας. Δίπλα στον συνάνθρωπο, όπως άλλωστε πάντα ήταν μέσα από την δουλειά του, με την εκλογή του θα έχει την δύναμη να βοηθήσει και να παλέψει σαν στρατιώτης σε ένα κοινό αγώνα ενάντια στα προβλήματα που μαστίζουν και μαραζώνουν αυτό τον τόπο.
Ν.Τ.
 
 
Επιτυχία αναπόφευκτη
Προελαύνει προς την επιτυχία ο συνδυασμός της Ζέττας Μακρή «Νέος Δήμος – Νέο Ξεκίνημα», σύμφωνα με την ανταπόκριση που βρίσκει από τον κόσμο ο Γιώργος Μουλάς. Ο ίδιος υπήρξε από τους πρώτους, που έσπευσαν να στηρίξουν την υποψηφιότητα της Ζέττας Μακρή, διαβλέποντας ότι αποτελούσε την λύση που επιζητούσαν οι Βολιώτες μετά το ναυάγιο της Δημοτικής Αρχής Βόλου. Μία αποτυχία που δεν έχει υπάρξει στο παρελθόν, για την οποία έγινε μόνο αλλαγή του ηγέτη εκ μέρους της αντίπαλης παράταξης. Η αποτυχημένη θητεία των αντιπάλων στο Δήμο και η προσήλωσή τους στο Μνημόνιο θα δώσουν τη νίκη στο συνδυασμό μας, πιστεύει ο Γιώργος Μουλάς.
Ν.Τ
 
 
Τρίκερι και Μηλιές ψήφισαν Σ. Βακούλα
Μεγαλειώδης σε όγκο και παλμό ήταν οι προεκλογικές ομιλίες του υποψηφίου Δημάρχου Νοτίου Πηλίου Σταμάτη Βακούλα στις Μηλιές και στο Τρίκερι.
Μιλώντας από καρδιάς στους δημότες ανέπτυξε τα καίρια σημεία του προγράμματος του για την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, παρουσιάζοντας ολοκληρωμένες και μελετημένες προτάσεις για το μέλλον του νέου Δήμου. Την ίδια ώρα, όπως σχολίαζαν οι συνεργάτες του, στελέχη των συνδυασμών Αρέθα και Φορτούνα παρευρέθηκαν στις συγκεντρώσεις του κ. Βακούλα για να στήσουν «αυτί», αλλά οι ίδιοι δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του για ανοιχτό διάλογο ενώπιων των δημοτών στην Πλατεία Αργαλαστής μέχρι και σήμερα Παρασκευή. Δεν πειράζει κύριοι. Οι δημότες το πήραν το μήνυμα για την ανυπαρξία έργου σας.
Ν.Τ.
 
Να καταπολεμηθεί το φαινόμενο των αδέσποτων
 «Δεν μας τιμάει ως τοπική κοινωνία, και πρέπει άμεσα να αντιμετωπισθεί, η παρουσία αδέσποτων ζώων στους δημόσιους χώρους» τόνισε σε συνέντευξή του ο Ηλίας Ξηρακιάς, υποψήφιος με τον Πάνο Σκοτινιώτη στο νέα Δήμο Βόλου. Η αξιοποίηση του Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Ν. Ιωνίας θα πρέπει να αποτελέσει τη βασική υποδομή προσωρινής φιλοξενίας εγκαταλελειμμένων και άρρωστων ζώων μέχρι την ολοκλήρωση της νοσηλείας, στείρωσης και σήμανσης τους. Μακροπρόθεσμος στόχος μας θα πρέπει να είναι η συστηματική καταγραφή και σταθεροποίηση του αριθμού των αδέσποτων ζώων με κύριο τελικό προορισμό αναδόχους εθελοντές και νέους ιδιοκτήτες πολίτες του Δήμου μας».
Ν.Τ
 
Στήριξη και συνεργασία.
 «Για να μπορέσει η νέα δημοτική αρχή του Βόλου να επιτελέσει έργο στη νέα δύσκολη εποχή του Καλλικράτη, απαραίτητη είναι η συνεργασία όλων των δημοτών του νέου Δήμου τόσο επισήμανση των προβλημάτων και των τυχόν παραλείψεων όσο και στην υπόδειξη λύσεων για τα προβλήματα αυτά. Γι΄ αυτό δεν ζητάμε μόνο την στήριξή σας την Κυριακή των εκλογών, αλλά και την συνεργασία σας από την Δευτέρα των εκλογών» τόνισε σε ομιλία του προς τους δημότες της εκλογικής του περιφέρειας Πορταριάς ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βόλου Δήμος Παπαϊωάννου.
Ν.Τ
 
Με σεβασμό στο περιβάλλον
Κύκλοι του υποψηφίου Δημάρχου Ζαγοράς- Μουρεσίου κ. Κωνσταντίνου Λεβέντη, αναφέρουν: «Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ζαγοράς- Μουρεσίου και ο Συνδυασμός «Νέοι Ορίζοντες» αποφάσισαν να μην συμπεριλάβουν στην προεκλογική τους καμπάνια αφίσες και ό,τι άλλο μπορεί να ρυπάνει. Με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον ο κ. Λεβέντης κατέστησε σαφές πως οι αφίσες στις φετινές εκλογές είναι «απαγορευτικές», κάτι που βρήκε απολύτως σύμφωνους όλους τους υποψηφίους. Αντιθέτως, αντίπαλος συνδυασμός που όχι μόνο δεν έχει συμπεριλάβει στο πρόχειρο «Πρόγραμμά» του -το οποίο παρεμπίπτοντος αναγκάστηκε να εκδώσει, για να αντικαταστήσει τις κόλλες Α4 τις οποίες περιέφερε εν είδη προγράμματος- δράσεις για το περιβάλλον, αλλά επιτρέπει ακόμα και σε υποψηφίους του να κάνουν αφισοκολλήσεις, γράφοντας το Νόμο «στα παλιά τους τα παπούτσια»…».
Ν.Τ.
 
Πρόωρη ψήφος
Νωρίτερα από κάθε άλλη φορά «ψήφισαν» φέτος οι κάτοικοι του Νέου Δήμου Αλμυρού που κατέκλυσαν χτες βράδυ την κεντρική Πλατεία κι έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα μεγάλης νίκης για το συνδυασμό «ΔΥΝΑΜΗ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ».
Αποφάσισαν όλοι μαζί να βαδίσουν με πρόγραμμα με σχέδιο αλλά και με οραματική προοπτική. Με την εντυπωσιακή τους παρουσία και τον παλμό της συγκέντρωσής τους, ήδη αποφάσισαν: Χρήστος Βούλγαρης, νέος Δήμαρχος Αλμυρού.
Ν.Τ
 
Στην πρώτη γραμμή
Θερμή υποδοχή συναντά ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Δημοκρατική Συμπολιτεία» Λεων. Αναστασίου. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα γνώριμο πρόσωπο στον υγειονομικό χώρο και στις ευπαθείς ομάδες. Γνώριμη άλλωστε και η προσφορά του. Έχει σταθεί στην πρώτη γραμμή για τη βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του Νοσοκομείου ως πρόεδρος των εργαζομένων, ενώ ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικός ως αντινομάρχης Πρόνοιας, δείχνοντας μεγάλη ευαισθησία στον ανθρώπινο πόνο και τις καθημερινές δυσχέρειες πολιτών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.
Ν.Τ.
 
 
Νέος με αξίες και ικανότητες
 «Εμείς οι νέοι δεν είχαμε ποτέ την ευκαιρία να διαμορφώσουμε την πραγματικότητα στην οποία σήμερα καλούμαστε να ζήσουμε.
Στις 7 Νοέμβρη οι πολίτες έχουν χρέος να αναζητήσουν και να αναδείξουν νέους ανθρώπους με κώδικα τιμής, δεοντολογίας και αίσθημα ευθύνης. Νέους με αξίες, ιδανικά, διορατικότητα και όραμα, που θα εργαστούν σκληρά και αποτελεσματικά για να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον στον τόπο μας» είπε ο κ. Γεώργιος Καλτσογιάννης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ράδιο 9.86 FM.
Ν.Τ.
 
Προάσπιση του πολίτη
 «Η Δημοκρατική Συμπολιτεία με θάρρος και τόλμη λέει στον πολίτη τα πράγματα με το όνομά τους και του ζητά την ψήφο του για να πολεμήσει μαζί του και να τον προασπίσει από λαοπλάνες μικροπολιτικές, οι οποίες ποντάροντας στα όνειρά του και την προκατάληψη του, τον εμπαίζουν τώρα χρόνια ολόκληρα», αναφέρει ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το Πάνο Σκοτινιώτη Δημήτρης Καπότσης.
Ν.Τ.
 
 
Αίσθηση
Αίσθηση έχει προκαλέσει η απόφαση της Ζέττας Μακρή και του συνδυασμού της «Νέος Δήμος, Νέο Ξεκίνημα» να μην τυπωθεί το πολυσέλιδο πρόγραμμά τους και να γνωστοποιηθεί στους δημότες εκλογείς μέσω του Τύπου, του διαδικτύου αλλά και των συνεχών προσωπικών επαφών. «Ναι στην υλοποίηση του προγράμματος, όχι στην υλοτόμηση και θυσία δέντρων για την εκτύπωσή του» είπε ο Ιωάννης Γαβαλάς, συμβολαιογράφος και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, ο οποίος εξήγησε και υποστήριξε εκ μέρους του συνδυασμού την απόφαση αυτή με δήλωση στα τοπικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα.
Ν.Τ
 
Διάθεση για εργασία και προσφορά
Οι επερχόμενες εκλογές εν μέσω οικονομικής κρίσης και στο πλαίσιο του νέου θεσμού του Καλλικράτη, απαιτούν νέους, καταρτισμένους ανθρώπους με όρεξη για σκληρή δουλειά. Ο Νίκος Μόσχος θέτει για πρώτη φορά υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Πάνου Σκοτινιώτη, απόφοιτος νομικής σχολής και τριών μεταπτυχιακών τίτλων, μάχιμος δικηγόρος, έχει όλα τα προσόντα για να διεκδικήσει μια θέση στην τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά κυρίως τη διάθεση να εργαστεί και να προσφέρει.
Ν.Τ
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου