ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-486584

Ολόθερμη στήριξη από Μαγνησία   

Οι κάτοικοι της Μαγνησίας αλλά και ολόκληρης της Θεσσαλίας αποδεικνύουν καθημερινά και με κάθε ευκαιρία ότι βρίσκονται στο πλευρό του Απόστολου Παπατόλια, τον οποίο θέλουν στην θέση του αιρετού Περιφερειάρχη για τη Θεσσαλία της δημιουργίας και της ανάπτυξης, όπως έλεγαν χθες συνεργάτες του, βλέποντας καθημερινά την έκφραση της ολόθερμης στήριξης των πολιτών σε κάθε γωνιά του Νομού. Σήμερα, όπως προέβλεπαν από το επιτελείο του, θα επαναληφθεί ό,τι και παραμονές των εκλογών του 2006. Τότε που ο Απόστολος Παπατόλιας στην κεντρική του προεκλογική συγκέντρωση πάλι από την Παραλία του Βόλου… σφράγιζε τη νίκη του συνδυασμού.
Ν.Τ.
 
Ξεκάθαρη νίκη
Η μεγάλη συμμετοχή και ο ενθουσιασμός των πολιτών στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του υποψήφιου Περιφερειάρχη Απόστολου Παπατόλια στα Τρίκαλα το βράδυ της Τρίτης έστειλε ξεκάθαρα το μήνυμα της νίκης» τόνιζαν χθες στελέχη του συνδυασμού «ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΗ» ιδιαίτερα ικανοποιημένα από την μαζικότητα των συγκεντρώσεων στην τελική ευθεία πριν το άνοιγμα της κάλπης.

«Απόψε το μήνυμα της νίκης από τα Τρίκαλα ενώνεται με το νικηφόρο μήνυμα όλης της Θεσσαλίας. Στις 7 Νοεμβρίου κερδίζουμε τις εκλογές. Κερδίζει ο τόπος μας, κερδίζουν οι πολίτες. Στις 7 Νοεμβρίου, προχωρούμε όλοι μαζί για τη Θεσσαλία που μας αξίζει», επεσήμανε μεταξύ άλλων φανερά ικανοποιημένος ο κ. Παπατόλιας, μιλώντας χθες στη τηλεόραση της ΝΕΤ.

Ν.Τ.
 
Στο πλευρό του Π. Σκοτινιώτη
 
Με τα πιο θερμά λόγια για τον Πάνο Σκοτινιώτη και τη Δημοκρατική Συμπολιτεία εκφράστηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης. Το ίδιο και ο διακεκριμένος Καθηγητής της πολιτκής της υγείας στο London School of Economics και βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Ηλίας Μόσιαλος. Ο Ηλίας Μόσιαλος μάλιστα δεσμεύτηκε ότι θα είναι αρωγός στο έργο της Δημοτικής Αρχής, ώστε ο νέος Δήμος Βόλου να σχεδιάσει και να υλοποιήσει πρωτοπόρες δράσεις στον ευαίσθητο, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, τομέα της κοινωνικής πολιτικής, τον οποίο η Δημοκρατική Συμπολιτεία θεωρεί ως κορυφαία προτεραιότητα. Και οι δύο υπογράμμισαν ότι η μεγάλη αυτοδιοικητική συμμαχία που έχει συγκροτηθεί στο Βόλο αποτελεί ιδιαίτερα ελπιδοφόρο γεγονός που ξεπερνάει τα τοπικά όρια, εξέφρασαν δε βεβαιότητα για τη νίκη της Δημοκρατικής Συμπολιτείας.
Ν.Τ.
 
Διαφορά αντίληψης
«Την ώρα που κ. Ζ. Μακρή επιμένει να βαφτίζει πρόγραμμα κάποιες αποσπασματικές εκθέσεις ιδεών, χωρίς συνοχή, ιεράρχηση στόχων και ενιαία στρατηγική αντίληψη και αναγορεύει την επικοινωνία σε κυρίαρχο στοιχείο της προεκλογικής της δραστηριότητας, εμείς επιμένουμε να προσανατολίζουμε όλη μας τη δραστηριότητα σε πρωτοβουλίες, επισκέψεις και θεματικές εκδηλώσεις, ώστε να βρεθούμε σε πλήρη ετοιμότητα να ανταποκριθούμε στην εντολή του λαού της πόλης μας από την 1η Ιανουαρίου», σχολιάζουν στελέχη της «Δημοκρατικής Συμπολιτείας». Μόνο χθες πραγματοποιήθηκαν δύο θεματικές εκδηλώσεις του συνδυασμού, με μεγάλη επιτυχία, σε δύο από τους πιο κρίσιμους τομείς της δημοτικής δραστηριότητας, τον κοινωνικό τομέα και τον πολιτισμό. Η διαφορά αντίληψης και προτεραιοτήτων είναι προφανής.
Ν.Τ.
 
Σε MEGAκαι ΑΝΤΕΝΝΑ η Ζέττα
Με πολύ κολακευτικά λόγια αναφέρθηκαν οι δημοσιογράφοι Δημήτρης Καμπουράκης και Γιώργος Οικονομέας στην υποψηφιότητα της Ζέττας Μακρή για τον Δήμο Βόλου κατά την διάρκεια συνέντευξης της κυρίας Μακρή στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Μηδέν» στο Mega Channel. Οι θέσεις της κυρίας Μακρή για την κοινωνική πολιτική που θα ασκήσει ο Δήμος Βόλου εφόσον εκλεγεί αλλά και οι κεντρικοί άξονες του συνολικού της προγράμματος φάνηκε να εντυπωσίασαν χθες το πρωί τους δημοσιογράφους του MEGA, οι οποίοι ευχαρίστησαν την υποψήφια Δήμαρχο Βόλου για την παρουσία της στην εκπομπή τους και χαρακτήρισαν την υποψηφιότητά της ως μοναδική ευκαιρία για την πόλη του Βόλου. Σήμερα η Ζέττα εκτός από τους τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς θα εκφράσει τις θέσεις της για τον έκτο μεγαλύτερο δήμο της χώρας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΝΤΕΝΝΑ. Ν.Τ.
 
Θερμή υποδοχή
Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν στην Ζέττα Μακρή στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εκπαιδευτικοί, προϊστάμενοι και υπάλληλοι. Η κυρία Μακρή χαρακτήρισε επιτακτική την ανάγκη επένδυσης στη γνώση, στις δεξιότητες και στην η παιδεία και δεσμεύτηκε για συνεχή συνεργασία του Δήμου με τους αρμόδιους φορείς, εφόσον εκλεγεί. Στην φωτογραφία η υποψήφια Δήμαρχος Βόλου με τον Γραμματέα της ΕΛΜΕ Μαγνησίας κ. Αλέκο Αρβανιτάκη που μαζί με τον Πρόεδρο της ΕΛΜΕ Μαγνησίας συνεργάστηκαν με την κα Μακρή παρουσιάζοντας τις θέσεις ων εκπαιδευτικών για την ομαλή λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
Ν.Τ.
 
Με ανιδιοτέλεια…  
Θα επικρατήσει ισονομία και ισότητα σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής. Το πρόγραμμά μας, άλλωστε, είναι ρεαλιστικό και εύκολο να εφαρμοστεί από την πρώτη κιόλας μέρα, δηλώνει η   Κατερίνα Νικολοπούλου – Κύρκου, υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό «Νέος Δήμος, Νέο Ξεκίνημα». Φιλοδοξώ να τύχω της εμπιστοσύνης των πολιτών και δεσμεύομαι να υπηρετήσω με ανιδιοτέλεια, εντιμότητα, αξιοκρατία, αποτελεσματικότητα και αφοσίωση τα συμφέροντα του διευρυμένου Δήμου μας, συμπληρώνει…
Ν.Τ.
 
Ετοιμότητα…
Πολύ πιθανό θεωρεί το σενάριο των πρόωρων εκλογών ο βουλευτής του ΛΑΟΣ στη Μαγνησία και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης, Π. Μαρκάκης, αν και, όπως τονίζει, δεν είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή για να μπει η χώρα σε νέες εκλογές.
Παρ’ όλα αυτά ο ίδιος δηλώνει… έτοιμος, σε περίπτωση που υπάρξει νέα προσφυγή στην κάλπη στις 12 Δεκεμβρίου, όπως αναφέρεται στα σενάρια που διακινούνται.
Εξάλλου οι άνθρωποι που πλαισιώνουν καθημερινά το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Ελεύθεροι Θεσσαλοί» με επικεφαλής τον Αστέριο Ροντούλη και υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη τον Παύλο Μαρκάκη, δίνουν τα δικά τους μηνύματα ελπίδας και καλής προοπτικής.
Ν.Τ. 
 
Αναπτυξιακά πλεονεκτήματα 
Λύσεις τοπικής ανάπτυξης προτείνει η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με το συνδυασμό «Θεσσαλών Δύναμη» Τζούλια Τσαλίκη. Η αξιοποίηση των αναπτυξιακών πλεονεκτημάτων κάθε περιοχής αναδεικνύει την άμεση προτεραιότητα για τοπικά προϊόντα προστιθέμενης αξίας. Κάθε γωνιά του νομού έχει τη δική της ξεχωριστή ταυτότητα, η οποία δεν πρέπει να μείνει ανεκμετάλλευτη υπογράμμιζε χθες η κ. Τσαλίκη, η οποία επισκέφθηκε τον Αλμυρό και τα πιο απομακρυσμένα χωριά της περιοχής και συνομίλησε με κατοίκους και παραγωγούς. Όπως στη Βρύναινα, τη μοναδική στην Ελλάδα περιοχή με βασική παραγωγή τσαγιού. Η τυποποίηση του προϊόντος μπορεί να αποτελέσει καταλυτικό παράδειγμα επιχειρηματικής γεωργίας, ενημέρωσε τους παραγωγούς η κ. Τσαλίκη, δηλώνοντας αμέριστος συμπαραστάτης τους, όπως άλλωστε και κάθε παρόμοιας προσπάθειας.
Ν.Τ.
 
Ενα επίπεδο ψηλότερα
Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά της υποψήφιας Περιφερειακής Συμβούλου Εύης Αδαμάκη – Τζαβέλλα προχθές στο ξενοδοχείο PARK. Σε μια κατάμεστη αίθουσα, παρουσία εκπροσώπων τουριστικών φορέων, συνεργατών και φίλων, η κ. Αδαμάκη μίλησε για το πολυδιάστατο έργο της ως Αντινομάρχης. Με οργανωμένο σχέδιο και προσεκτικά βήματα πήγε κάθε τομέα με τον οποίο ασχολήθηκε ένα βήμα μπροστά, ένα επίπεδο ψηλότερα. Κοιτώντας το μέλλον, η κ. Αδαμάκη ζήτησε σταυρό προτίμησης τονίζοντας ότι είναι πανέτοιμη. Τόνισε ότι σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές θα νικήσει η αφοσίωση στους στόχους και η δουλειά για τον πολίτη, τα οράματα και οι ιδέες, το ήθος και η συνέπεια.
Ν.Τ.
 
Αυτοεγκλωβίστηκε
«Αν, όπως υποστηρίζει ο Φώτης Κουβέλης, “ο πρωθυπουργός ακολούθησε τον ολισθηρό δρόμο του κ. Σαμαρά”, τόνιζε χθες ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κώστας Πουλάκης, αν “αυτοεγκλωβίστηκε στα ίδια αδιέξοδα και συνέπραξε μ’ αυτές τις επιλογές στο κλίμα αστάθειας και αβεβαιότητας”, τότε γιατί έστω και την ύστατη στιγμή δεν αποσύρει τις δυνάμεις της “Δημοκρατικής Αριστεράς” από τα ψηφοδέλτια συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, ιδιαίτερα στους μεγάλους δήμους Αθήνας και Θεσσαλονίκης, που πάντα είχαν ιδιαίτερο πολιτικό βάρος; Κάθε αριστερός θα επικροτούσε μια τέτοια πρωτοβουλία. Διαφορετικά, ο Φ. Κουβέλης είναι ο πρώτος εγκλωβισμένος και μαζί του ο κόσμος της “Δημοκρατικής Αριστεράς”, που και στη Θεσσαλία παγιδεύεται σε ψηφοδέλτια συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, όπως συμβαίνει με το ψηφοδέλτιο του κ. Σκοτινιώτη στο Δ. Βόλου».
Ν.Τ.
 
Κατάμεστη αίθουσα
Οταν θέλησε ο Δημήτρης Αλεξόπουλος να κλείσει για την ομιλία του στην Αγριά την αίθουσα του Ξενοδοχείου Valis, οι υπεύθυνοι αναρωτήθηκαν αν θα μπορούσε να την γεμίσει.
Την απάντηση την πήρανε από τους πολίτες της Αγριάς που κατέκλυσαν την αίθουσα, δείχνοντας έτσι την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη τους στον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας.
Στην τελική ευθεία της προεκλογικής εκστρατείας η συγκέντρωση αυτή ήταν μια τονωτική ένεση αισιοδοξίας για τον Δημήτρη Αλεξόπουλο αλλά και ένα πρόκριμα για το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης.
Ν.Τ.
 
Οργανωτικός ανασχεδιασμός
«Ένα από τα σημαντικότερα θέματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η νέα Δημοτική Αρχή στο μεγάλο Δήμο Βόλου είναι ο οργανωτικός ανασχεδιασμός και η ενοποίηση των Υπηρεσιών των οκτώ παλαιών Δήμων και της μιας Κοινότητας. Η δυσκολία έγκειται στο γεγονός ότι αυτή η ενοποίηση πρέπει να γίνει εν λειτουργία ώστε να μην υπάρξει ούτε μία μέρα που δεν θα λειτουργήσει μια υπηρεσία», τονίζει ο Ηλίας Ξηρακιάς, υποψήφιος με τον Πάνο Σκοτινιώτη στο Δήμο Βόλου. «Οι πολίτες πρέπει να εμπιστευθούν και να επιλέξουν αυτούς που έχουν Αυτόδιοικητική εμπειρία, γνώση και πίστη στον «Καλλικράτη». Όσοι δεν πίστεψαν και δεν ψήφισαν το νέο θεσμό και ζητούν σήμερα ψήφο διαμαρτυρίας για το μνημόνιο υπηρετούν κομματικά και όχι αυτοδιοικητικά συμφέροντα, που είναι τα συμφέροντα του πολίτη».
Ν.Τ.
 
Κοντά στους ανθρώπους
Ιδιαίτερα ευαίσθητη για τον τομέα της Υγείας είναι η τ. Αντινομάρχης Υγείας και υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον συνδυασμό «Θεσσαλών Δύναμη» κ. Ντία Βουβαλούδη. Από το 1986 εργάζεται σκληρά στο Νοσοκομείο Βόλου καθώς είναι χειρούργος οφθαλμίατρος και γνωρίζει από πρώτο χέρι τα προβλήματα των γιατρών, των ειδικευομένων αλλά και των ασθενών, με τους οποίους έρχεται σε καθημερινή επαφή. Η κ. Βουβαλούδη έχει όραμα και στόχο για την ανάπτυξη της παρεχόμενης φροντίδας και το έχει αποδείξει άλλωστε με το σημαντικό έργο της όλα αυτά τα χρόνια. Ωστόσο ο όραμά της έχει συνέχεια και γι’ αυτό θα συνεχίζει να εργάζεται σκληρά και αδιάκοπα.
Ν.Τ.
 
Αξιόπιστη εκπροσώπηση
Στα παλιά λημέρια, στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ, βρέθηκε ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Παπαϊωάννου του συνδυασμού «Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας».
Αυτή τη φορά αυτό που ένιωθε κανείς και ήταν εμφανές και ειλικρινές, ήταν η επιθυμία και η ανάγκη ανανέωσης της σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ τους στο νέο θεσμό της περιφερειακής διοίκησης. Κι αυτό γιατί τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και η ελληνική κοινωνία από μια νεοφιλελεύθερη πολιτική που ισοπεδώνει κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα, συλλογικότητες με ανθρώπους που με αδιαμφισβήτητη αγωνιστική διάθεση και ασυμβίβαστη διεκδικητική στάση είναι στοιχεία που μπορούν να εγγυηθούν μια αξιόπιστη εκπροσώπηση στο περιφερειακό συμβούλιο.
Ν.Τ.
 
Οι αιτίες της επιλογής
Σε ερώτηση φίλων του, γιατί προτίμησε να κατέλθει ως υποψήφιος του συνδυασμού του Πάνου Σκοτινιώτη, στην Εκλογική Περιφέρεια Βόλου, κι όχι εκείνη της Πορταριάς, ο Βασίλης Κοντορίζος απάντησε ως εξής:
«Για τρεις βασικούς λόγους βρίσκομαι μεταξύ των υποψηφίων του Βόλου.
Πρώτα απ΄ όλα, για να τονίσω ότι είμαι υποχρεωμένος να σεβαστώ τον Νόμο, δηλαδή τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, έστω κι αν είχα διαφορετική αντίληψη για τον χωροταξικό σχεδιασμό.
Δεύτερον, για να μη δυσαρεστήσω συνεργάτες και φίλους αγαπημένους οι οποίοι θα έπρεπε να έχουν μια ευκαιρία στο ψηφοδέλτιο της Εκλογικής Περιφέρειας Πορταριάς.
Και τρίτον, για να υπάρχει μια καλύτερη εκπροσώπηση της ευρύτερης περιοχής Πορταριάς – Ιωλκού – Μακρινίτσας. Για να υπάρχει ένας επιπλέον άνθρωπος που θα γνωρίζει πολύ καλά τις ιδιαιτερότητες και τα προβλήματα της περιοχής.
Ν.Τ.
 
Σημαντική συμβολή
Ετρεξε, κουράστηκε, αλλά τελικά τα κατάφερε ο αντιδήμαρχος Αγριάς και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τη Ζέττα Μακρή και ολοκληρώθηκε τελικά το κτήριο του ΙΚΑ, ώστε να μεταστεγαστούν οι υπηρεσίες στο ιδιόκτητο πια οίκημα. Βέβαια ο κ. Ζάχος δεν είναι αγνώμονας και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην προσπάθεια που κατέβαλλαν στην κατεύθυνση αυτή ο αντιπρόεδρος συλλόγου εργαζομένων κ. Κουτσούκος, ο διευθυντής του ΙΚΑ Βόλου κ. Σταθόπουλος αλλά και ο Γιώργος Σούρλας. Τα εγκαίνια προγραμματίζονται για αμέσως μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Ν.Τ.
 
Δέσμευση
Τον υποψήφιο Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη συνόδευσε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος Βόλου Γιάννης Κουρτίνας στις επισκέψεις του στο Κοινωνικό Κέντρο Αλυκών, το ΚΔΑΠ Νεάπολης και τον Αστικό Συνεταιρισμό ΜΚΟ «Ηλιοτρόπιο». Άλλωστε είναι η γνωστή η ευαισθησία του κ. Κουρτίνα καθώς επί 16 χρόνια υπήρξε μόνιμος σύμβουλος στο ΔΟΥΚ και στο πλαίσιο αυτό δεσμεύτηκε εφόσον πάρει την εντολή του κόσμου ο νέος δήμος Βόλου να απορροφά τα λουλούδια του συνεταιρισμού για τον καλλωπισμό των κοινόχρηστων χώρων.
Ν.Τ.
 
Γνώστης των προβλημάτων
Ο 34χρονος δικηγόρος Νίκος Μόσχος, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Πάνου Σκοτινιώτη, γνωρίζει «εκ των έσω» τα ποικίλα περιβαλλοντικά προβλήματα της πόλης μας, καθώς πέραν της κοινωνικής του δράσης στην οργάνωση «Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας» έχει παραστεί με τη δικηγορική του ιδιότητα σε πλήθος από δικαστικές διαμάχες για μείζονα περιβαλλοντικά θέματα, όπως η γέφυρα Αγ. Γερασίμου στον Κραυσίδωνα, η απομάκρυνση κεραιών κινητής τηλεφωνίας από πολλές γειτονιές της πόλης, η προσφυγή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ατμοσφαιρική ρύπανση, η υπόθεση της Συνοικίας του Π. Λιμεναρχείου.
Ν.Τ.
 
Λαύκος και Καλαμάκι έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης
Οι μεγάλες συγκεντρώσεις που πραγματοποίησε η «Ενωτική Κίνηση Νοτίου Πηλίου» σε Λαύκο και Καλαμάκι, εντυπωσιακές σε όγκο και παλμό και με την συμμετοχή κόσμου από όλες τις κομματικές παρατάξεις, επιβεβαίωσαν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι έχει διαμορφωθεί ένα δυναμικό ρεύμα που πρόκειται να διαγράψει μια μεγάλη νίκη του συνδυασμού, σημειώνουν συνεργάτες του υποψηφίου Δημάρχου Νοτίου Πηλίου κ. Απόστολου Αρέθα. Οι πολίτες του Νοτίου Πηλίου, την ερχόμενη Κυριακή, θα επιβραβεύσουν το πρόγραμμά μας, γιατί όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, η υπευθυνότητα, η εμπειρία και η συνέπεια λόγων και έργων αποτελούν την μεγαλύτερη εγγύηση απέναντι στις αοριστολογίες, και τον άκρατο κομματισμό και λαϊκισμό…
Ν.Τ.
 
Ο Απ. Παντσάς στο ράδιο ΕΝΑ
Συζήτηση για όλους και για όλα θα έχει σήμερα το πρωί στις 8.30 με το Γιώργο Καρεκλίδη ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βόλου με τον Πάνο Σκοτινιώτη, Απόστολος Παντσάς στο ράδιο ENA στα 102.5. Βασικό θέμα συζήτησης θα είναι η κριτική της προεκλογικής καμπάνιας και τα συμπεράσματα που απεκόμισε ο γιατρός από αυτήν την περίοδο της πολιτικής του επαναδραστηροποίησης. Η συνέντευξη θα είναι και η τελευταία που μπορεί να δώσει ο κ. Παντσάς μέχρι την 7η Νοεμβρίου, ημέρα της λαϊκής ετυμηγορίας.
Ν.Τ.
 
Παραπολιτικό σχόλιο της εφημερίδας
Αιχμηρός, καυστικός και ανθρώπινος ήταν ο κ. Γεώργιος Καλτσογιάννης, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Κώστα Αγοραστού σε συνέντευξή του στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Βόλου και στη δημοσιογράφο Ροζάννα Πώποτα. Ο κ. Καλτσογιάννης υπογράμμισε το ενδιαφέρον του για τον αθλητισμό και δεσμεύτηκε για την αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών. Επίσης πήρε θέση ενάντια στο Μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση, συντασσόμενος με το Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου που έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το θέμα αυτό.
«Για να βγούμε από την κρίση χρειάζονται βαθιές τομές και γενναίες αποφάσεις που μόνο νέοι άνθρωποι που έχουν εξεταστεί με επιτυχία στο στίβο της ζωής, μπορούν να πάρουν».
Ν.Τ.
 
Γραφική εμμονή
Κύκλοι του υποψηφίου Δημάρχου Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Κωνσταντίνου Λεβέντη αναφέρουν: «Καταντάει γραφική η εμμονή του κ. Αντώνογλου και της «αυλής» του να αντιγράφουν κάθε κίνηση του Συνδυασμού «Νέοι Ορίζοντες» και του επικεφαλής του κ. Κ. Λεβέντη. Στην αρχή ήταν τα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου στη Ζαγορά που έγιναν άρον – άρον, μετά την κοσμοσυρροή στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του κ. Λεβέντη. Έπειτα ήταν το πιστό «ακολούθημα» στα Δημοτικά Διαμερίσματα. Από πίσω από το κ. Λεβέντη ο κ. Αντώνογλου και ο «θίασος» του! Στις ομιλίες δε, γίνεται κάθε βράδυ η πιο χυδαία αντιγραφή… Μην υποτιμάτε τη νοημοσύνη των ψηφοφόρων, κύριοι. Ακόμα κι ο πιο ανόητος άνθρωπος, όταν έχει μπροστά του το πρωτότυπο και το ψεύτικο, θα επιλέξει το αυθεντικό, γιατί την αντιγραφή πολλοί αγάπησαν, τον αντιγραφέα ουδείς…»
Ν.Τ.
 
Ταξί
Εντύπωση έκανε η δήλωση του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου στο συνδυασμό της κ. Ζέττας Μακρή Στεφόπουλου Χρήστου για την άμεση κάλυψη της ανάγκης των στεγάστρων στις κεντρικές πιάτσες των ταξί (πλατεία Ελευθερίας , Δημητριάδος κλπ) ώστε να μη βρέχονται αυτοί που περιμένουν αλλά και σωστές λύσεις στο κυκλοφοριακό ζήτημα προς διευκόλυνση όχι μόνο των οδηγών ταξί αλλά και των λεωφορείων. «Πρέπει ν΄ ανασάνει η πόλη από τα ΙΧ» είπε ο κ. Στεφόπουλος, «Πρακτικές λύσεις, οικονομικές χρειάζονται». Από το στόμα του και στου θεού τ΄ αυτί!!!
Ν.Τ.
 
Πόρτα – πόρτα  
Σπίτι – σπίτι μοιράστηκε του πρόγραμμα του συνδυασμού Νέος Δήμος – Νέα Εποχή του υποψηφίου Δημάρχου Δημητρίου Νασίκα, σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Είναι και αυτός ένας από τους τρόπους που επέλεξε ο κ. Νασίκας για την ενημέρωση όλων των κατοίκων του νέου Δήμου. Το πρόγραμμα του συνδυασμού σε χιλιάδες αντίτυπα, μαζί με το έντυπο που περιέχει τα ονόματα των υποψηφίων, έφτασε μέσω των ΕΛΤΑ και στα σπίτια των ετεροδημοτών, όπου και αν αυτοί διαμένουν, σε όλη την Ελλάδα. Είναι επομένως απολύτως δικαιολογημένη η ευρεία αποδοχή που συναντά ο κ. Νασίκας και όλος ο συνδυασμός του.
Ν.Τ.
 
Αναγνώριση
Η αναγνώριση των κατοίκων του νομού στο πρόσωπό του, για την πολύχρονη προσφορά του στον πολίτη, δίνει ακόμη μεγαλύτερη δύναμη και ώθηση στον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο κ. Λεωνίδα Ρίνη να συνεχίσει την προσπάθεια που ξεκίνησε.
Μια προσπάθεια που, όπως τονίζουν συνεργάτες του, έχει αγκαλιαστεί από πολλούς πολίτες οι οποίοι δεν έχουν ξεχάσει ότι ο κ. Ρίνης στάθηκε στο πλευρό τους από το πόστο που υπηρέτησε για χρόνια. Παράλληλα βλέπουν θετικά ότι ο ίδιος είναι ένα νέο πρόσωπο στα κοινά.
Από την πλευρά του ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον κ. Αγοραστό κρατά χαμηλούς τόνους και συνεχίζει να κινείται με μετριοπάθεια και σοβαρότητα.
Ν.Τ.
 
Προσφορά στα κοινά
Στην εκπομπή του Δημ. Μαρέδη στον ASTRA μίλησε η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Βόλου με τον Πάνο Σκοτινιώτη Δέσποινα Μπακλατσή. Η γνωστή γιατρός απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου για τον μισθό της από τον ΔΟΚΠΥ τον οποίον χάριζε στο Ταμείο Αλυλεγγύης, δήλωσε ενοχλημένη που το θέμα πήρε τέτοια δημοσιότητα, καθώς είναι γνωστό σε όλους ότι κρατά πολύ χαμηλούς τόνους για την προσφορά της στα κοινά. Η κ. Μπακλατσή υπογράμμισε ότι υποστηρίζει έμπρακτα με τη συμμετοχή της την υποψηφιότητα του Πάνου Σκοτινιώτη για τον Δήμο Βόλου, αφού θεωρεί ότι είναι η καλύτερη. Επίσης τόνισε ότι επιτέλους θα πρέπει ο Δήμος να γυρίσει σελίδα, να θέσει τις σωστές προτεραιότητες και να κοιτάξει την καθημερινότητα του πολίτη που καθημερινά υποβαθμίζεται.
Ν.Τ.
 
Στήριξη
Με αφορμή την υποψηφιότητα του Γεωπόνου Σταμάτη Κούντρια με το ψηφοδέλτιο του Πάνου Σκοτινιώτη «Δημοκρατική Συμπολιτεία» οι παλιοί φίλαθλοι της Νίκης Βόλου θυμούνται πως ήταν αυτός που επέβλεψε όλα τα στάδια της κατασκευής του πρώτου χλοοτάπητα στην ιστορική «Κλούβα». Με λιγότερα μέσα από αυτά που υπάρχουν σήμερα αλλά με γνώση και διάθεση είχε τότε μεταμορφωθεί το ιστορικό γήπεδο «Παντελής Μαγουλάς». Ο κόσμος της Νέας Ιωνίας τον στηρίζει πλέον με ακόμα μεγαλύτερες προσδοκίες.
Ν.Τ.
 
Μέριμνα στην εκπαίδευση
” Στα σχολεία των Μηλεών βρέθηκε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ευάγγελος Νασιόπουλος με τον επικεφαλής του συνδιασμού ” ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ” Νικόλαο Φορτούνα καθώς και τους υποψήφιους του τοπικού συμβουλίου Μηλεών, συνομιλώντας με τους καθηγητές και τους δασκάλους.
Οι προθέσεις του ιδίου αλλα και τον συνυποψηφίων του είναι να διατηρηθούν τα σχολεία όλων των χωριών, να στελεχωθούν με ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό, να εκσυγχρονιστούν οι αίθουσες και να επανδροθούν με άρτιο τεχνολογικό εξοπλισμό, έτσι ώστε να καλύπτονται οι μαθησιακές ανάγκες των μαθητών στο μέγιστο βαθμό.
Επίσης, απαιτήθηκε η κατασκευή και η λειτουργεία τεχνικού λυκείου Νοτίου Πηλίου με ειδικότητες στον αγροτικό και τουριστικό τομέα.
Παράλληλα προτάθηκε από τον υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο Ευάγγελο Νασιόπουλο, τα αναξιοποίητα κτίρια των χωριών του Νοτίου Πηλίου, που δεν λειτουργούν ως εκπαιδευτήρια να αναπροσαρμοστούν στις ανάγκες διδακτικών έργων και μαθημάτων για ενήλικες, με ασχολίες λαογραφικού και τοπογραφικού χαρακτήρα.
Ν.Τ.
 
Με προτάσεις
Τεκμηριωμένος πάντα με προτάσεις και σαφείς θέσεις για το νέο Δήμο Βόλου και ειδικότερα για όλους τους νευραλγικούς τομείς ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βόλου με την Δημοκρατική Συμπολιτεία Γιώργος Λεμονής. Ο Γιώργος παρ’ όλο το τρέξιμο όλη την προεκλογική περίοδο και το πρόγραμμα των περιοδειών του συνδυασμού που παρακολουθεί ανελλιπώς κάθε μέρα φροντίζει να κάνει συναντήσεις με διάφορους κοινωνικούς και μαζικούς φορείς της πόλης, καταγράφοντας προβλήματα και προτάσεις τους προκειμένου -όπως λέει- «να είμαστε έτοιμοι από την νέα χρονιά ως δημοτική αρχή να ανταπεξέλθουμε στο νέο μας ρόλο».
Ν.Τ.
 
Δυνατός
Κρατώντας πάντα χαμηλούς τόνους, ανιδιοτελής και με κυρίαρχο στόχο πάνω από όλα να επικρατήσει η παράταξη, ο πρώην γ.γ. του ΕΚΒ Γιώργος Κίτσιος είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του Κώστα Αγοραστού. Η δυνατή σχέση που έχει με τους εργαζόμενους από όλες μάλιστα τις παρατάξεις, του δίνει δύναμη αλλά και αέρα… σε αυτή την επίπονη προεκλογική αναμέτρηση. Επειδή όμως ο Γιώργος είναι συνηθισμένος στα δύσκολα… και επίπονα τρέχει από το πρωί μέχρι το βράδυ σε όλο το Νομό.
Ν.Τ.
 
Πλάτη για το κόμμα
Μέλος του ΠΑΣΟΚ απ’ το 1975, ξεκίνησε απ’ το Γραφείο Σπουδάζουσας Νεολαίας Θεσσαλονίκης και πέρασε απ ‘όλα τα θεσμοθετημένα όργανα του Κινήματος, ο Γιώργος Φώτης, γραμματέας του ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία από το 2005 αλλά με θητεία στα κομματικά όργανα από το 1989. Νομαρχιακός Σύμβουλος από το 2006 με τον Απόστολο Παπατόλια. Αντιπρόεδρος της ΕΚΠΟΛ από το 2009 είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον Απόστολο Παπατόλια. Έχοντας συνηθίσει να δίνει τη μάχη πάντα για το κόμμα , ευτυχώς που υπάρχουν και οι φίλοι του που αναγνωρίζοντας την πλάτη που βάζει, γι’ αυτό και τρέχουν στηρίζοντας την προσωπική του εκλογή… αφού η παρουσία του στο πρώτο αιρετό περιφερειακό συμβούλιο είναι επιβεβλημένη.
Ν.Τ
Αποδοχή και εμπιστοσύνη
Η εμπειρία και η μαχητικότητα του πρώην Προέδρου της ΝΟΔΕ Μαγνησίας κ. Πέτρου Μπατζιάκα και υποψήφιου Περιφερειακού Σύμβουλου με τον Κώστα Αγοραστό είναι από τα στοιχεία που του αναγνωρίζουν οι πολίτες της Μαγνησίας στο πρόσωπό του. Οι επαφές με τους πολίτες σε όλη την Μαγνησία είναι καθημερινές και αυτό που εισπράττει είναι η αποδοχή και η εμπιστοσύνη. Το μήνυμα που τους μεταφέρει είναι ότι σ’ αυτές τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου «ενώνουμε τις δυνάμεις μας και κοιτάζουμε μόνο μπροστά. Μαζί μπορούμε να διεκδικήσουμε. Μαζί μπορούμε να κερδίσουμε».
Ν.Τ.
 
Σχέσεις αγάπης και εμπιστοσύνης
 «Η καλύτερη διαφήμιση της υποψηφιότητάς μου, είναι οι φίλοι και οι πελάτες μου» ακούστηκε να λέει ο Αντώνης Ακτσιαλής. Και μάλλον πρέπει να έχει δίκιο, αφού εδώ και πολλά χρόνια έχει κατορθώσει να σφυρηλατεί σχέσεις αγάπης και εμπιστοσύνης. Στο ψηφοδέλτιο της Ζέττας Μακρή «Νέος Δήμος, Νέο Ξεκίνημα», η παρουσία του Αντώνη Ακτσιαλή, αποτελεί συνιστώσα δύναμη με τα χαρακτηριστικά του λαοφιλούς και αναγνωρίσιμου, που όχι μόνο δεν ξενίζει ή εκπλήσσει η συμμετοχή του, αλλά αναγνωρίζεται και αγκαλιάζεται ως φυσικό επακόλουθο.
Ν.Τ.
 
Οι ικανοί σε θέση ευθύνης
Οπως λέει ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Καπότσης με το συνδυασμό του Πάνου Σκοτινιώτη «ο κυρίαρχος λαός είναι σε θέση να αντιλαμβάνεται πλέον τα εσκεμμένα ψεύδη και την συνεχή κολακεία πού του πλασάρουν οι διάφοροι καιροσκόποι πολιτικοί και έχοντας πλήρη συναίσθηση περί της αληθινής κατάστασης, πού συνέχεια εις βάρος του διαμορφώνεται, θα δώσει την απάντησή του με την ψήφο του, στέλνοντας σε θέσεις ευθύνης τους ικανούς».
Ν.Τ.
 
Αμοιβαία εκτίμηση
Το εγκώμιο του Νικήτα Πρίντζου, των συνεργατών καθώς και των εργαζομένων στο τμήμα που ασχολείται με τις επιδοτήσεις έπλεξε ο Λάμπρος Κωνσταντίνος, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη Ζέττα Μακρή στην επίσκεψη στην ΕΑΣ Βόλου. Η άριστη συνεργασία του προέδρου Γεωπονικού Συλλόγου Μαγνησίας και της ΕΑΣ Βόλου αποδεικνύει την αμοιβαία εκτίμηση, καθότι ως γεωπόνος ο κύριος Λάμπρος γνωρίζει εκ των έσω την άριστη δουλειά που έγινε στην ΕΑΣ Βόλου.
Ν.Τ.
 
Δυναμικά στο στίβο της πολιτικής
Νέα, δυναμική και άφθαρτη παρουσία, αποφασιστική, με άποψη και όραμα, θέληση και δημιουργικότητα, φρέσκιες ιδέες που δουλεύει ασταμάτητα για να φέρει νικηφόρο αποτέλεσμα στην παράταξή της στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου. Η κ. Αργυρίου Αφροδίτη κατεβαίνει δυναμικά στο στίβο της πολιτικής και αφουγκράζεται τον παλμό των συμπολιτών της. «Με όπλο τα νιάτα και την τόλμη μου υπόσχομαι να είμαστε μαζί στον αγώνα, μαζί στις διεκδικήσεις γιατί μόνο όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε» δηλώνει χαρακτηριστικά.
Ν.Τ.
 
Ισχυρή υποψηφιότητα από το Πήλιο
Ισχυρή χαρακτηρίζουν οι Πηλιορείτες την υποψηφιότητα του Αλέξανδρου Καπανιάρη. Θεωρούν ότι είναι ικανό άτομο, άφθαρτο με εμπειρία στο χώρο της αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού. Εκτός από δημοτικός σύμβουλος Ζαγοράς, πρόεδρος του πολιτιστικού και αθλητικού οργανισμού καθώς και πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου διαθέτει πια και εμπειρία που σχετίζεται με όλο το Ν. Μαγνησίας.
Ν.Τ.
 
Γνώμονας ο πολίτης
Σε έναν ενιαίο Δήμο με επίκεντρο τον άνθρωπο προσβλέπει η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Βόλου από την εκλογική περιφέρεια Ν. Ιωνίας Μαρία Γκέσκου-Νικοπούλου. Όπως άλλωστε και ο συνδυασμός «Νέος Δήμος-Νέο Ξεκίνημα» με επικεφαλής τη Ζέττα Μακρή, με τον οποίο συμπορεύτηκε, όπως τονίζει. Η καινούργια δημοτική αρχή, τονίζει η γνωστή συμβολαιογράφος Γκέσκου-Νικοπούλου, χρειάζεται να έχει ως γνώμονά της το συμφέρον του πολίτη. Η ίδια επισημαίνει ότι θα συμβάλει με όλες τις δυνάμεις της για τα πιο μεγάλα ζητήματα του Ενιαίου Δήμου Βόλου, αλλά και τα πιο μικρά, που μπορεί να μοιάζουν απλά αλλά θα κάνουν τη διαφορά για την καθημερινότητα των πολιτών.
Ν.Τ.
 
Μαχητικός ο κυρ Δημήτρης
Συνδικαλιστής και δυναμικός, με πάθος για τον τόπο του ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, γνωστός και ως το μεγαλύτερο μουστάκι της περιοχής, είναι υποψήφιος στο Τοπικό Συμβούλιο Αγίου Ονουφρίου με το ψηφοδέλτιο της Ζέττας Μακρή. Ζητάει την συγκατάθεση του κόσμου για να συνεχίσει να παλεύει για το καλό του τόπου του.
Ν.Τ.
 
Πίστη στην τεχνογνωσία
 
Ο νεοεισερχόμενος στην πολιτική κ. Αναστάσιος Ράπτης, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Ελεύθεροι Θεσσαλοί», ψηφίζει αναμφισβήτητα την τεχνογνωσία στην εκπαίδευση όταν εκείνη συνδέεται με ερευνητικά προγράμματα και κέντρα. Στον τόπο μας για παράδειγμα θα μπορούσε μέσω του θεσσαλικού Πανεπιστημίου, των φορέων και των μέσων που αυτό διαθέτει να αξιοποιηθεί η λίμνη Κάρλα και να προαχθεί και σε ένα από τα μεγαλύτερα ιχθυοτροφεία των Βαλκανίων. Αλλά αυτή είναι μια μελέτη και ένα όραμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί με υπευθυνότητα και με τα κατάλληλα τεχνολογικά μέσα!
Ν.Τ
 
Θερμά λόγια
Στη Διεύθυνση Πρασίνου βρέθηκε η επικεφαλής του συνδυασμού «Νέος Δήμος, Νέο Ξεκίνημα» κ. Ζέττα Μακρή μαζί με τον τ. Αντιδήμαρχο και υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο κ. Τέλη Δουλόπουλο. Ο ίδιος έχοντας διατελέσει Αντιδήμαρχος στην συγκεκριμένη υπηρεσία γνωρίζει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει. Η συνάντηση του κ. Δουλόπουλου με όλο το προσωπικό ήταν ιδιαιτέρως θερμή, μιας και ο ίδιος άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων στα χρόνια της θητείας του.
 
Χάνουν το έδαφος από τα πόδια τους
Από τους «Δρόμους Συνεργασίας» και τον υπ. Δήμαρχο Βόλου Μαργαρίτη Πατσιαντά πήραμε την παρακάτω ανακοίνωση :
« Τις τελευταίες μέρες στο παρασκήνιο μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, μερικοί που διεκδικούν την Κυριακή τη ψήφο του ενιαίου Δήμου Βόλου, καθώς βλέπουν να φεύγει το έδαφος κάτω από τα πόδια τους, αποδίδονται σε πρωτόγνωρες ενέργειες, βάζοντας veto ακόμη και για τη διεξαγωγή του τελευταίου τηλεοπτικού debate των υποψηφίων Δημάρχων. Ο λόγος προφανής. Προσπαθούν με …σβηστά φώτα να υποκλέψουν με τηλεοπτικούς μονόλογους και με την οικονομική δύναμη που τους παρέχουν οι πάσης φύσεως χορηγοί τους, τη ψήφο των πολιτών. Οι τελευταίοι όμως έχουν βγάλει ήδη τα συμπεράσματά τους και θα το αποδείξουν με τη ψήφο τους την ερχόμενη Κυριακή».
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου