ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-486951

Δραστική ουσία και δραστική μείωση  

Ουσιαστικές δεσμεύσεις που θα συμβάλλουν στην εξυγίανση του τομέα της Υγείας ανέλαβε χθες ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Απόστολος Παπατόλιας που επισκέφτηκε το Νοσοκομείο Βόλου.

Ο κ. Παπατόλιας ανακοίνωσε ότι ως περιφερειακή αρχή σε συνεργασία με τη ΔΥΠΕ και το Νοσοκομείο Βόλου θα δρομολογήσει τη συνταγογράφηση των νοσοκομειακών συσκευασμάτων, ώστε να επιτευχθεί η δραστική μείωση του κόστους των φαρμάκων με συνταγογράφηση της ουσίας. «Με αυτό τον τρόπο θα υπάρξει σημαντική μείωση της δαπάνης για φάρμακα κάθε κλινικής ειδικά όσον αφορά στην κατανάλωση γενόσημων φαρμάκων» υπογράμμισε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Ν.Τ
 
Πάντα δίπλα τους
Η συνάντηση του υποψήφιου Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Απόστολου Παπατόλια με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου έγινε σε πολύ θερμό κλίμα. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης -όπως έλεγαν οι συνεργάτες του- γνωρίζει από κοντά τα προβλήματα του Νοσοκομείου Βόλου αλλά και αναγνωρίζει τις προσπάθειες που καταβάλλει η νέα διοίκηση, δύο στοιχεία που συνέβαλλαν και χθες ώστε η συζήτηση να περιστραφεί γύρω από θέματα ουσίας και όχι… βιτρίνας. Με τον κ. Παπατόλια μάλιστα να παρουσιάζει ένα συνολικό πρόγραμμα για το χώρο της Υγείας που έχει επεξεργαστεί η παράταξη «ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΗ» και θα υλοποιήσει όπως τόνιζαν οι συνεργάτες του, από 1ης του Γενάρη ως πρώτη αιρετή περιφερειακή αρχή.
Ν.Τ
 
Γιορτή της μείζονος πόλης   
Η Νέα Ιωνία και η μεγάλη συγκέντρωση που πραγματοποίησε χθες η Δημοκρατική Συμπολιτεία επιβεβαίωσαν με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο ότι έχει διαμορφωθεί ένα δυναμικό ρεύμα που προδιαγράφει μια μεγάλη νίκη του συνδυασμού. Οι πολίτες της Νέας Ιωνίας έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στον Πάνο Σκοτινιώτη, ο οποίος πρώτος -και όταν οι άλλοι συνδυασμοί «πετροβολούσαν» τη μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη»- εκείνος τόνισε την ιστορικότητα των στιγμών, ειδικά για το Βόλο και τη Νέα Ιωνία, που ενώνονται ξανά έπειτα από 63 χρόνια και αποτελεί πραγματική γιορτή για τη μείζονα πόλη και όλες τις γενιές. 
Ν.Τ.
 
Να αναβαθμιστεί το «Βοήθεια στο Σπίτι»
Με αφορμή την εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία που πραγματοποίησαν χθες οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», ο υποψήφιος Δήμαρχος Πάνος Σκοτινιώτης επανέλαβε την κατηγορηματική αντίθεσή του στο ενδεχόμενο κατάργησης προνοιακών δομών των Δήμων και ιδιαίτερα του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», τονίζοντας ότι αποτελεί ένα από τα πιο επιτυχημένα προγράμματα της Αυτοδιοίκησης, το οποίο απαιτείται όχι μόνο να συνεχιστεί, αλλά και να αναβαθμιστεί προς όφελος των δημοτών.
Ν.Τ.
Στηλιτεύουν  
Φτηνό αστείο έχουν καταντήσει τα σχόλια των στελεχών της Δημοκρατικής Συμπολιτείας και συνεργατών του κυρίου Σκοτινιώτη ότι δήθεν δεν έχει παρουσιάσει στους πολίτες το πρόγραμμά της η Ζέττα Μακρή, το οποίο όμως ήδη έχει δημοσιευθεί σε όλες τις τοπικές εφημερίδες και επιπλέον βρίσκεται αναρτημένο στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα www.zettamakri.gr . Συνεργάτες της υποψήφιας Δημάρχου Βόλου αναρωτιούνται για το πώς οι πολίτες ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα του κ. Σκοτινιώτη και επιπλέον στηλιτεύουν το πολιτικό θράσος των ανθυποψηφίων τους την ώρα που ο δικός τους συνδυασμός έχει υιοθετήσει και εξαγγελίες της κυρίας Μακρή για συγκεκριμένους τομείς του Δήμου.
Ν.Τ.
 
Μονοπωλεί τα ΜΜΕ
Η υποψηφιότητα της Ζέττας μονοπωλεί πλέον το ενδιαφέρον πανελλαδικά του Τύπου. Άρθρο της Ζέττας Μακρή για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις φιλοξενήθηκε στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ», ενώ και «ΤΑ ΝΕΑ» αναφέρθηκαν στο όραμά της για τον Δήμο Βόλου. Είναι σαφές πια ότι η Ζέττα Μακρή συγκεντρώνει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που απαιτούνται για την θέση του Δημάρχου Βόλου και γι’ αυτό ο τύπος καθημερινά κάνει αναφορά στην αξιοπιστία της υποψηφιότητάς της.
Ν.Τ
 
Δήμος με κοινωνικό πρόσωπο
Ενας Δήμος με κοινωνικό πρόσωπο, οικονομικά αυτοδύναμος, με ενότητα και αυτοπεποίθηση, με ευαισθησία για το περιβάλλον, την παιδεία και τον πολιτισμό, με ποιότητα ζωής και ίσες ευκαιρίες για όλους, είναι το όραμα που προβάλλει η   Κατερίνα Νικολοπούλου – Κύρκου, υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό «Νέος Δήμος, Νέο Ξεκίνημα». Με τη συνετή και προσεκτική χρήση της ψήφου των πολιτών το όραμα αυτό θα γίνει πραγματικότητα από τη Ζέττα Μακρή, τονίζει η Κατερίνα.
Ν.Τ.
 
Βεβαιότητα για νίκη
Η αποφασιστικότητα, η υπευθυνότητα, η εμπειρία και η συνέπεια λόγων και έργων για εμάς, αποτελεί τη μεγάλη εγγύηση απέναντι στις αοριστολογίες, τον άκρατο κομματισμό, το λαϊκισμό και τους όψιμους «θιασώτες» του θεσμού», τόνισε μιλώντας στο ΡΑΔΙΟ ΕΝΑ ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας με την παράταξη «ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΗ» Δημήτρης Μεργιαλής. Ο κ. Μεργιαλής εξέφρασε παράλληλα τη βεβαιότητα ότι την Κυριακή οι πολίτες θα επιβραβεύσουν το πρόγραμμα της παράταξης, γιατί όπως εξήγησε
«είμαστε παρόντες, δίνουμε τη μάχη της ανάπτυξης όλοι μαζί, γιατί είμαστε πεπεισμένοι ότι μέσα σε αυτή τη δύσκολη οικονομικά για όλους μας συγκυρία, μόνο έτσι, μπορούμε να πετύχουμε   την επίτευξη υψηλών στόχων τους υψηλούς στόχους ανάπτυξης του Νομού και την ικανοποίηση των προσδοκιών των συμπολιτών μας».
Ν.Τ.
 
Αισιόδοξα μηνύματα
Λίγα 24ωρα πριν την προσφυγή στις κάλπες και τα μηνύματα που λαμβάνει ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δημήτρης Αλεξόπουλος είναι αισιόδοξα.
Οι πολίτες της Μαγνησίας δείχνουν να αποδέχονται και να εμπιστεύονται το πρόγραμμα του Συνδυασμού «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών» με επικεφαλής τον Κώστα Αγοραστό.
Με στόχο τις ολοκληρωμένες και αποδοτικές συνεργασίες με τους εμπλεκόμενους φορείς, την αξιοποίηση προσώπων, πολιτικών και προγραμμάτων, την αποτελεσματική οργάνωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας και την απόλυτη διαφάνεια στις επιλογές και αποφάσεις, το πρόγραμμα στηρίζεται στο ρεαλισμό και οι πολίτες δείχνουν να το προτιμούν.
Ν.Τ.
 
Διαχρονική υποστήριξη
Τόσο στο Δήμο Βόλου, όσο και στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, είναι γνωστές οι δραστηριότητες και η πολύχρονη επιτυχημένη πορεία του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Παύλου Μαρκάκη.
Έτσι κατά τη διάρκεια των χθεσινών του επισκέψεων εκεί, οι υπάλληλοι τον υποδέχτηκαν με μεγάλη εγκαρδιότητα, γνωρίζοντας ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που έχει σταθεί στο πλευρό τους και το έχει αποδείξει διαχρονικά.
Μάλιστα τις ευχές τους για «καλή επιτυχία» συνόδευε και η επιθυμία να αναλάβει ο κ. Μαρκάκης, εφ’ όσον εκλεγεί, αυτές τις υπηρεσίες, γνωρίζοντας, όπως τόνισαν, ότι θα βοηθήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην προώθηση των αιτημάτων τους.
Ν.Τ.
 
Κοντά και μαζί με τους πολίτες
Τις καθημερινές επαφές με πολίτες της Μαγνησίας συνεχίζει η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με το συνδυασμό «Θεσσαλών Δύναμη» Τζούλια Τσαλίκη. Ακούει τις απόψεις, τις ανησυχίες και τις προτάσεις τους για την επόμενη μέρα των εκλογών. Άλλωστε για την κ. Τσαλίκη μόνο κοντά και μαζί με τους πολίτες η μικρή «κυβέρνηση» της Θεσσαλίας θα μπορέσει να πετύχει τους στόχους της και να υλοποιήσει τους αναπτυξιακούς σχεδιασμούς της. Το δεύτερο και εξίσου σημαντικό για την ίδια είναι να είναι κανείς άμεσα επιχειρησιακός, όπως σε κάθε ευκαιρία τονίζει.
Η κ. Τσαλίκη με την πολύτιμη εμπειρία που έχει αποκτήσει από την επαγγελματική της καριέρα δηλώνει σε θέση να αναλάβει άμεσα δουλειά, χωρίς να χαθεί ούτε μια μέρα.
Ν.Τ.
 
Συγνώμη Η. Ξηρακιά… για ευθύνες άλλων
Τα τέσσερα Λύκεια που στεγάζονται στο συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού και η ΕΛΜΕ οργάνωσαν ημερίδα για τη διαχείριση κρίσεων στα σχολεία μετά το περιστατικό με την πτώση σοβάδων από οροφή αίθουσας και την αναστάτωση που προκλήθηκε στη σχολική κοινότητα.
Ειδική αναφορά στον Αντινομάρχη κ. Ηλία Ξηρακιά έκανε ο Δ/ντής κ. Μπαλαμώτης για την αντιμετώπιση της κρίσης, αφού σε χρόνο ρεκόρ έγινε καθαίρεση των σοβάδων από τις οροφές των αιθουσών και οι μαθητές μπορούν να επιστρέψουν στα θρανία τους. Ο Αντινομάρχης στον χαιρετισμό του ζήτησε συγνώμη «εκ μέρους της οργανωμένης κοινωνίας», όπως τόνισε, για την αναστάτωση που προκλήθηκε στους μαθητές, τους καθηγητές και τους γονείς, αναλαμβάνοντας ευθύνες που ανήκουν στην πολιτεία. «Η πρόληψη και τακτική συντήρηση των διδακτηρίων θα είχαν αποτρέψει το περιστατικό» τόνισε ο κ. Ηλίας Ξηρακιάς και υποψήφιος με τον Πάνο Σκοτινιώτη στο Δήμο Βόλου.
Ν.Τ.
 
Συνεπής και διαχρονική προσφορά
Θερμής υποδοχής από πολιτικούς του φίλους και εκπροσώπους κοινωνικών και μαζικών χώρων τυγχάνει σε κάθε περιοχή που επισκέπτεται ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Μαγνησίας Μιλτιάδης Ζιάκας με τον συνδυασμό «ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΗ» και τον Απόστολο Παπατόλια. Με τους περισσότερους διατηρεί χρόνια πολιτικές σχέσεις από το συνδικαλισμό, την ΑΓΕΤ και φυσικά το ΠΑΣΟΚ, ενώ και η συνεπής παρουσία στην Αυτοδιοίκηση πάντα στην πρώτη γραμμή, αναγνωρίζονται από «φίλους και αντιπάλους» όπως έλεγε χθες συνεργάτης του, που τον ακολουθεί κατά πόδας σε όλες του τις επαφές σε αυτή την προεκλογική περίοδο σε κάθε γωνιά της Μαγνησίας.
Ν.Τ.
 
Προτεραιότητα η ανάπτυξη του τουρισμού
Την υποψήφια Δήμαρχο Βόλου Ζέττα Μακρή, σε όλες τις περιοδείες της στα χωριά του Πηλίου που θα αποτελέσουν κομμάτι του νέου Δήμου, συνοδεύει ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αριστοτέλης Δουλόπουλος.
Την Κυριακή επισκέφθηκαν τον Αγ. Βλάσσιο, τα Άνω και Κάτω Λεχώνια καθώς και τον Αγ. Λαυρέντιο, με τον έμπειρο κ. Δουλόπουλο να αποτελεί «γερό χαρτί» των επαφών. Ο ίδιος ο κ. Δουλόπουλος, μιλώντας προς τους κατοίκους έθεσε σε πρώτη προτεραιότητα το θέμα της ανάπτυξης του τουρισμού, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Ο τουρισμός έχει κατηγορίες. Μπορεί να αναβαθμιστεί ο θρησκευτικός τουρισμός, σε συνδυασμό με τα φυσικά κάλλη της περιοχής και την ανάδειξη της διατήρησης της αρχιτεκτονικής του Πηλίου, σε συνεργασία με τις γύρω περιοχές, που η κάθε μία έχει ξεχωριστή ομορφιά και ιδιαιτερότητα».
Ν.Τ.
 
Δίπλα στον πολίτη… 
Συμμετέχει ενεργά στην Αυτοδιοίκηση επί δεκαέξι συναπτά έτη, από τα οποία τα οκτώ ως Δήμαρχος. Ο λόγος για την πρώην Δήμαρχο Ιωλκού Βάσω Σταυροπούλου που κατεβαίνει στις εκλογές της Κυριακής ως υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Νομού Μαγνησίας με τον Κ. Αγοραστό και που με οδηγό το Ηθος της, το Πείσμα και την παρρησία της στην εκφορά του δημόσιου λόγου της ευελπιστεί βάσιμα ότι θα είναι μέσα σε εκείνους που θα εκλεγούν και που θα εκπροσωπήσουν την περιοχή μας στο νέο θεσμό του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας. «Κάνουν μεγάλο λάθος όσοι υποτιμούν τους πολίτες και θεωρούν ότι οι τελευταίοι μπορούν να άγονται και να φέρονται από κομματικά γραφεία ή να ενδίδουν σε παντοειδείς πιέσεις. Ο κόσμος ξέρει να εκτιμά και να αναγνωρίζει όσους και όσες θα είναι στο πλευρό τους για οποιοδήποτε πρόβλημά τους και την επομένη των εκλογών», συνηθίζει να λέει στους συνεργάτες της η Βάσω…
Ν.Τ.
 
Νέοι και πολιτική
Ολοι λένε ότι οι περισσότεροι υποψήφιοι που συμμετέχουν στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, είναι οι ίδιοι και οι ίδιοι. Πρόσωπα που έχουν φθαρεί πολιτικά και που έχουν κουράσει και κουραστεί. Όσοι υποστηρίζουν κάτι τέτοιο είναι ότι λειτουργούν αποπροσανατολιστικά και με περισσή πολιτική υποκρισία. Και αυτό γιατί στα ψηφοδέλτια συμμετέχουν πολλοί νέοι οι οποίοι και μεράκι και πολύ καλό βιογραφικό έχουν. Ένας από αυτούς είναι ο Γιώργος Ηλ. Σαρούδης, οικονομολόγος, που συμμετέχει με το ψηφοδέλτιο του Π. Σκοτινιώτη και ο οποίος στην ηλικία των 24 ετών ζητά την ψήφο των νέων και όχι μόνο στις εκλογές της Κυριακής για το νέο και διευρυμένο Δήμο Βόλου.
Ν.Τ.
 
Αμεση επαφή  
Η συνεχής επικοινωνία και οι τακτικές επισκέψεις από τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Ευάγγελο Νασιόπουλο και στα 17 χωριά που απαρτίζουν το νέο Δήμο Νοτίου Πηλίου, του δίνει την δυνατότητα να αφουγκραστεί τις ανάγκες, τα καθημερινά προβλήματα και τις δυσκολίες επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι συνδημότες σήμερα.
Η άμεση επαφή και γνώση και η καθημερινή τριβή με τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών είναι το κλειδί για την επιτυχής διακυβέρνηση της αυριανής ημέρας για τον νέο Δήμο, γι΄ αυτό και θεωρείτε απαραίτητη η συμβολή, η βοήθεια και η ενίσχυση προς τα Τοπικά Συμβούλια από το αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο Νοτίου Πηλίου.
Τα θέματα που αφορούν την καθημερινότητα, όπως η άρδευση, η ύδρευση, ο φωτισμός, η καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων, οι αγροτικοί δρόμοι αλλά και οι ιδιαίτερες ανάγκες της κάθε κοινότητας, θα πρέπει να δρομολογούνται και να επιλύνονται από τα Τοπικά Συμβούλια.
Ν.Τ
 
Κοντά στους αγρότες
Ο νέος διευρυμένος Δήμος Βόλου έχει πλέον πολλές αγροτικές περιοχές. Γίνεται πλέον όλο και πιο αναγκαία η συμμετοχή καταξιωμένων στον αγροτικό χώρο ανθρώπων που έχουν αποδείξει στο πέρασμα του χρόνου ότι δουλεύουν με συνέπεια για την επίλυση των μείζονος σημασίας αγροτικών προβλημάτων. Ένας τέτοιος άνθρωπος είναι ο Γεωπόνος και υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του Πάνου Σκοτινιώτη «Δημοκρατική Συμπολιτεία» Σταμάτης Κούντριας. Η πολύχρονη και επιτυχημένη σταδιοδρομία του στον αγροτικό χώρο δίνει τα εχέγγυα για μια ακόμα πιο πετυχημένη παρουσία του στον πολιτικό στίβο. Πάντα με γνώμονα το συμφέρον και τη μακροημέρευση του Έλληνα αγρότη.
Ν.Τ
 
Βάζει πλάτη  
Δεν είναι μόνο υποψήφια για το Δήμο Βόλου η Ντίνα Παπαστεφάνου με το συνδυασμό του Πάνου Σκοτινιώτη και τη Δημοκρατική Συμπολιτεία. Είναι υποψήφια και με την ΠΑΣΚ Καθηγητών για το ΠΥΣΔΕ στις σημερινές εκλογές των καθηγητών. Ποτέ άλλωστε δεν αρνήθηκε πρόταση της συνδικαλιστικής παράταξης της ΠΑΣΚ να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο για την εκλογή νέων οργάνων. Η συμμετοχή είναι μάλλον λέξη «κλειδί» για τη Ντίνα Παπαστεφάνου και την τιμά ξεχωριστά αυτό…
Ν.Τ
 
Παρών για την πόλη   
Το όνομα και η προσωπικότητά του αποτελούν από τα δυνατά χαρτιά του συνδυασμού «Νέος Δήμος, Νέο Ξεκίνημα». Ο λόγος για τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Βόλου κ. Φίλιππο Σαμαλέκο, η θέση του οποίου βασίζεται στο στόχο πως η πόλη μας αξίζει σίγουρα μια καλύτερη τύχη, αντάξια της ιστορίας και των προσδοκιών των κατοίκων της, που θα εξασφαλίζει ελκυστική λειτουργία και αισθητική, προκοπή, εργασία, ευημερία και αλληλεγγύη για όλους.
Ν.Τ.
 
Στον αγώνα
Ως χρέος του θεωρεί ο αντιδήμαρχος Αισωνίας και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βόλου κ. Βασίλη Καραλής τη συμμετοχή του στα κοινά ιδιαιτέρως αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Σε συζητήσεις του σημειώνει πως ενώ όλοι απαιτούν να απολαμβάνουν τα καλά, δεν νοιάζονται για την απόλαυσή τους από όλο το κοινωνικό σύνολο. Ο κ. Καραλής έχει επισημάνει πολλές φορές πως θέλει να προσφέρει και δεν θέλει να μείνει αμέτοχος και αδιάφορος ειδικά αυτή τη χρονική στιγμή. Οι δημότες του Βόλου έχουν προβλήματα και θεωρεί χρέος του να αγωνιστεί για την επίλυσή τους.
Ν.Τ.
 
Δημιουργός
Αρκετές οι υποψηφιότητες ανθρώπων του αθλητισμού στα ψηφοδέλτια των Δημοτικών Εκλογών και μια από αυτές είναι και της Ευγενίας Φραγκούλη. Η κ. Φραγκούλη μπορεί να μετέχει για πρώτη φορά σε εκλογές, αλλά το έργο της μέχρι σήμερα στον αθλητισμό της περιοχής θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό. Αν δεν υπήρχε η ίδια να στηρίξει το βολιώτικο γυναικείο μπάσκετ σε δύσκολες στιγμές τώρα δεν θα υπήρχε και ο Ολυμπιακός Βόλου στην Α1. Ηταν η δημιουργός της Αρτέμιδος από την οποία προήλθε μετά η ερυθρόλευκη ομάδα που αγωνίζεται τώρα στην πρώτη κατηγορία του γυναικείου μπάσκετ, ενώ συνεχίζει και προσφέρει τις υπηρεσίες της από το πόσο του αντιπροέδρου στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό.
Ν.Τ.
 
Ο Αγιος Γεώργιος Νηλείας εξέλεξε Δήμαρχο
Σε μια άνευ προηγουμένου προεκλογική συγκέντρωση, η οποία θύμιζε περισσότερο συγκέντρωση εθνικών εκλογών ο υποψήφιος Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου κ. Απόστολος Αρέθας, μίλησε στην γενέτειρά του, στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας, όπου οι κάτοικοι της περιοχής τον υποδέχτηκαν με ιδιαίτερη θερμότητα και τη βεβαιότητα, ότι θα είναι ο νικητής των επερχόμενων δημοτικών εκλογών και πρώτος Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου. Άξιο τέκνο της περιοχής, ιδιαίτερα αγαπητός και όπως όλοι ομολογούν, μετέφεραν συνεργάτες του, εδώ και παρά πολλά χρόνια, από τα πρώτα βήματα της επαγγελματικής του δραστηριότητας, ήταν δίπλα τους, αρωγός και συνοδοιπόρος στα προβλήματά τους. Ορισμένοι θα τρίβουν τα μάτια τους την Κυριακή στις 7 Νοεμβρίου και κάνουν λόγο ακόμη και για νίκη από την πρώτη Κυριακή, με ποσοστά που θα ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο, έλεγαν χθες μετά την ομιλία στον Άγ. Γεώργιο Νηλείας, σε ομήγυρη ψηφοφόρων…
Ν.Τ.
 
Ο Πτελεός ψήφισε!
Πραγματικά εντυπωσιακή αλλά και διακομματική ήταν η συμμετοχή του κόσμου στην κεντρική ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου Αλμυρού κ. Χρήστου Βούλγαρη στον Δήμο Πτελεού. «Ο Πτελεός ψήφισε Χρήστο Βούλγαρη σήμερα» έλεγαν χαρακτηριστικά οι Φτελιανοί, οι οποίοι επιφύλαξαν μια ιδιαίτερα θερμή υποδοχή στον υποψήφιο Δήμαρχο της παράταξης «Δύναμη – Δημιουργία»
Ν.Τ.
 
Η μαζικότερη συγκέντρωση
Η εκτίμηση παλαιών στελεχών του συνδυασμού είναι ότι έγινε η μαζικότερη συγκέντρωση από κάθε άλλη φορά στην Ευξεινούπολη και αποτελεί μετά τον Πτελεό το δεύτερο μήνυμα νίκης της «Δημοτικής Πρωτοβουλίας» στις δημοτικές εκλογές. Μήνυμα πρωτιάς της «Δημοτικής Πρωτοβουλίας» και στο δήμο Πτελεού και στην Ευξεινούπολη.
Ν.Τ.
 
Μόνο θετικά σχόλια
Κύκλοι του υποψηφίου Δημάρχου Ζαγοράς-Μουρεσίου, αναφέρουν: «Μόνο θετικά σχόλια αποσπά ο Συνδυασμός «Νέοι Ορίζοντες» από τους δημότες του νέου ενιαίου Δήμου Ζαγοράς- Μουρεσίου. Απαύγασμα σκληρής δουλειάς και αυστηρών επιλογών, αποπνέει εμπιστοσύνη για την επομένη ημέρα των εκλογών και δικαίως χαρακτηρίζεται ως «ο συνδυασμός της νίκης». Ένα σύμπλεγμα ανθρώπων τον στελεχώνουν: νέοι με όρεξη για δουλειά, παλιοί με γνώση, «φορτωμένοι» με εμπειρία αλλά κυρίως «ανοιχτοί» στο να «ρουφήξουν» τη φρεσκάδα των νέων σε διάθεση και ιδέες. Και βέβαια, το ενδιαφέρον των δημοτών έχει προκαλέσει η μεγάλη συμμετοχή των γυναικών που ξεπερνά το επιβαλλόμενο της ποσόστωσης, φανερώνοντας έτσι την ξεκάθαρη βούληση τους να συνδράμουν στον Συνδυασμό που στοχεύει στη δημιουργία ενός νέου, αναπτυγμένου Δήμου Πρότυπο που όχι μόνο δεν θα έχει κάτι να «ζηλέψει» από τα αστικά κέντρα, αλλά αντιθέτως θα αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για πολλά από αυτά».
Ν.Τ.
 
Καμία ανταπόκριση
Τετάρτη σήμερα και μέχρι τώρα, σύμφωνα με τους συνεργάτες του Σταμάτη Βακούλα, κανείς από τους συνυποψήφιους του που διεκδικούν το Δήμο Νοτίου Πηλίου, δεν έχει αποδεχθεί την πρόσ(κ)ληση του, για ανοιχτό διάλογο ενώπιον όλων των δημοτών. Μόνο ο κ. Ζιώγας ήρθε σε επικοινωνία με το Σταμάτη Βακούλα και αναμένεται η αποδοχή και του κ. Κατσιαφούρη.
Γιατί κύριοι; Γιατί απαξιώνεται έτσι τους δημότες σας; Φοβάστε κάτι και δεν ανταποκρίνεστε ή βολεύεστε με το να αυτοχρίζεστε από τώρα Δήμαρχοι.
Οι δημότες του Νοτίου Πηλίου δεν έχουν μιλήσει ακόμη. Πώς θα κερδίσετε την εμπιστοσύνη τους και την ψήφο τους;Με βαρύγδουπες δηλώσεις και μηδενικό έργο; Τι κάνετε κύριοι για τα προβλήματα των πολιτών; Αδιαφορείτε.
Ν.Τ.
 
«Ποια είναι η ειδοποιός διαφορά»
 «Θιασώτης των νέων τεχνολογιών μας παρουσιάζεται ο κ. Αρέθας και μάλιστα ειρωνεύεται τον κ. Φορτούνα ότι λειτουργεί την κοινότητα Τρικερίου με χειρόγραφα πιστοποιητικά για τους πολίτες», έλεγε ο Νίκος Φορτούνας. Ενοχλημένος ο πρόεδρος του Τρικερίου έλεγε σε συνεργάτες του ότι ποτέ ο ίδιος δεν θεοποίησε την τεχνολογία, ούτε την έθεσε ως πολιτικό του στόχο. «Πρωταρχικό μέλημά μας στην κοινότητα ήταν η τηλεϊατρική στο τοπικό αγροτικό ιατρείο και η ύδρευση με τα πιο σύγχρονα συστήματα για να επιτευχθεί η ανώτατη ποιότητα του πόσιμου νερού και να μην ρίχνουμε το χλώριο με τους κουβάδες, όπως συμβαίνει στα υδραγωγεία του κ. Αρέθα και σε άλλους Δήμους. Υπάρχει λοιπόν μια ειδοποιός διαφορά. Ο ένας διακηρύσσει τις νέες τεχνολογίες για να φαίνεται σύγχρονος και ο άλλος τις χρησιμοποιεί για τους υψηλούς στόχους της εξυπηρέτησης των συνδημοτών του».
Ν.Τ.
 
Καταδίκασε την κατάργηση των ΚΑΠΗ   
Συζητώντας προχθές με τους συνταξιούχους στα ΚΑΠΗ της Αγριάς ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον Κώστα Αγοραστό κ. Πέτρος Μπατζιάκας καταδίκασε τις προκλητικές δηλώσεις του Προβόπουλου για κατάργηση των ΚΑΠΗ. Τονίζοντας ότι η Θεσσαλία απαιτεί σήμερα περισσότερο από ποτέ έναν ισχυρό Περιφερειάρχη που ξέρει και μπορεί να διεκδικεί στο πλευρό των κοινωνικών ομάδων που πλήττονται περισσότερο από τα σκληρά μέτρα της Κυβέρνησης του ΔΝΤ και της Τρόικας. Βέβαια αντιλαμβάνεστε ότι εισέπραξε θερμά χειροκροτήματα από τους ανθρώπους της 3ης ηλικίας.            
Ν.Τ.
 
Βιώσιμη πόλη
Πρωταρχικός στόχος του υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου με το συνδυασμό του Πάνου Σκοτινιώτη Σάκη Σκρίμπα είναι να γίνει ο νέος Δήμος Βόλου μια πόλη βιώσιμη. Δεν είναι τυχαίο ότι στις συζητήσεις που έχει στις καθημερινές του επαφές με τον κόσμο προτάσσει την ανάγκη που υπάρχει να γίνει η ζωή των Βολιωτών ευχάριστη μέσα από την αλλαγή σε μικρά και καθημερινά πράγματα με απλές και εύκολες λύσεις πάντα με την συμμετοχή του πολίτη ως αναγκαία προϋπόθεση.
Ν.Τ.
 
Σημαντική παρακαταθήκη
Σημαντική παρακαταθήκη η πολύχρονη δουλειά του υποψήφιου Περιφερειακού Συμβούλου Αλέξανδρου Καπανιάρη στο χώρο του πολιτισμού και της αυτοδιοίκησης στο Δήμο Ζαγοράς όλα αυτά τα χρόνια. Τελευταία σημαντική δουλειά το λεύκωμα και το ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο του Δημήτρη Κασλά που απέσπασε πολύ θετικές κριτικές. Από ό,τι πληροφορούμαστε ετοιμάζει δυο παρόμοιες δουλειές για τη ζωή και έργο του Ζαγοριανού μουσικοσυνθέτη Θεόδωρου Δερβενιώτη και του στρατιωτικού Νικόλαου Γεωργούλα. Με τέτοια εμπειρία σίγουρα θα έχει να προσφέρει πολλά στην νέα αιρετή περιφέρεια Θεσσαλίας.
Ν.Τ.
 
Ορθολογισμός και αξιοκρατία
Οπως αναφέρει ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Καπότσης, με το συνδυασμό του Πάνου Σκοτινιώτη «Η Δημοκρατική Συμπολιτεία», έχοντας ξεκάθαρο λόγο προς τους πολίτες, διακηρύττει προς πάσα κατεύθυνση τον ορθολογισμό και την αξιοκρατία ως το ζητούμενο για να οδηγηθούμε σε ανάπτυξη σαν υγιής κοινωνία, σε αντίθεση με τις θέσεις άλλων οι οποίοι έχουν αναγάγει την αναξιοκρατία σε σύγχρονη επιστήμη και ισοπέδωση των αξιών.
Ν.Τ.
 
Σημαντική απόφαση
Αίσθηση έχει προκαλέσει η απόφαση της Ζέττας Μακρή και του συνδυασμού της «Νέος Δήμος, Νέο Ξεκίνημα» να μην τυπωθεί το πολυσέλιδο πρόγραμμά τους και να γνωστοποιηθεί στους δημότες εκλογείς μέσω του Τύπου, του διαδικτύου αλλά και των συνεχών προσωπικών επαφών. «Ναι στην υλοποίηση του προγράμματος, όχι στην υλοτόμηση και θυσία δέντρων για την εκτύπωσή του» είπε ο Ιωάννης Γαβαλάς, συμβολαιογράφος και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, ο οποίος εξήγησε και υποστήριξε εκ μέρους του συνδυασμού την απόφαση αυτή με δήλωση στα τοπικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα.
Ν.Τ.
 
Για δεύτερη φορά
Ο Γιώργος Καλτσογιάννης, υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με το Κώστα Αγοραστό, επισκέφτηκε για δεύτερη φορά τις τελευταίες μέρες την Κοινότητα Ανάβρας. Σκοπός της επίσκεψής του ήταν η ενημέρωσή του για τον τρόπο με τον οποίο η κοινότητα κατάφερε να απορροφήσει το 100% των χρημάτων που δικαιούνταν από τα ευρωπαϊκά προγράμματα. Στη συνέχεια ο κ. Καλτσογιάννης επισκέφτηκε την ΔΟΥ Αλμυρού, συνοδευόμενος από την διευθύντρια κ. Ελένη Κοπάνου, άκουσε τα προβλήματα των εργαζομένων και δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για την επίλυσή τους.
Ν.Τ.
 
Ενίσχυση κοινωνικών δομών
 «Πρωταρχικής σημασίας για την κοινωνική συνοχή του νέου δήμου θα είναι ο τρόπος με τον οποίο θα ασχοληθεί η νέα δημοτική αρχή με τις ενδεείς ομάδες των πολιτών η έκταση της παρέμβασης η ποιότητά της» δήλωσε στη χτεσινή του συνέντευξη στο Radio Marconi και στο Γιώργο Κουμιώτη ο γιατρός και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Πάνου Σκοτινιώτη «Δημοκρατική Συμπολιτεία» Απόστολος Παντσάς. «Τα χρόνια που έρχονται θα είναι ίσως πιο δύσκολα και όλα δείχνουν ότι ολοένα και περισσότεροι συνάνθρωποί μας θα περνάνε την κόκκινη γραμμή του ορίου της φτώχειας. Οι υφισταμένες δομές κοινωνικής παρέμβασης που και σήμερα λειτουργούν ικανοποιητικά θα πρέπει να ενισχυθούν, να εμπλουτισθούν και να διευρυνθούν, ούτως ώστε να αντέξουν στις νέες δύσκολες συνθήκες. Ένας έξυπνος και ανθρώπινος δήμος πρέπει να θωρακίσει την κοινωνία σ’ αυτό των τομέα από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης. Μόνον έτσι θα διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή» κατέληξε ο κ. Παντσάς.
Ν.Τ.
 
Ισόρροπη ανάπτυξη
 «Η νέα δημοτική αρχή οφείλει να αξιοποιήσει και να αναδείξει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε περιφέρειας του νέου Δήμου Βόλου, και ιδιαίτερα των πιο απομακρυσμένων περιοχών, ώστε να υπάρξει ισόρροπη ανάπτυξη όλων των περιφερειών και να μην δημιουργηθεί η αίσθηση στους δημότες των περιφερειών αυτών ότι είναι δημότες δεύτερης κατηγορίας» τόνισε σε ομιλία του προς τους δημότες της εκλογικής του περιφέρειας Πορταριάς ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βόλου Δήμος Παπαϊωάννου.    
Ν.Τ.
 
Η στήριξη από τον Μ. Κουντούρη δίνει τον τόνο  
«Η δήλωση στήριξης από τον Μιχ. Κουντούρη δεν αποτελεί μόνο τιμή, αλλά δίνει και τον τόνο της νίκης στις εκλογές» σχολίαζαν χθες στελέχη του συνδυασμού του Μαργ. Πατσιαντά. Οι ίδιοι πρόσθεταν ότι ο αυτοδιοικητικός χαρακτήρας του συνδυασμού καθημερινά επιβεβαιώνεται και συναντά την επιδοκιμασία των πολιτών
Ν.Τ.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου