ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-487326

Υπέρ Παπατόλια…

«Οι Βόρειες Σποράδες ψήφισαν» έλεγαν χθες οι συνεργάτες του Απόστολου Παπατόλια, βλέποντας τη θερμή υποδοχή που επεφύλαξαν οι κάτοικοι των τριών νησιών στον υποψήφιο Περιφερειάρχη της παράταξης «ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΗ» και τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δημήτρη Μεργιαλή. Τόσο στη Σκιάθο, όσο και στη Σκόπελο και την Αλόννησο, η αποδοχή του κόσμου ήταν πραγματικά εντυπωσιακή και όπως έλεγε κάτοικος της Σκιάθου και διακομματική και αυτό έχει την πολύ μεγάλη πολιτική σημασία.
Ν.Τ
 
Σημαία λαϊκισμού   
Ξεπέρασε κάθε όριο η συμπεριφορά του κ. Παπατόλια, σχολίαζαν συνεργάτες του υποψήφιου Περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού, αναφερόμενοι στον «παπαγαλισμό» του ανθυποψηφίου του ότι ο επικεφαλής του συνδυασμού «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών» δεν θα περιοδεύσει στα νησιά των Σποράδων προεκλογικά και ότι ο ίδιος ως Βολιώτης θα προσέξει περισσότερο τα νησιά από ότι ο Λαρισαίος κ. Αγοραστός. «Ύψωσε τη σημαία του λαϊκισμού και του τοπικισμού στο τέλος της προεκλογικής περιόδου ο κ. Παπατόλιας», έλεγαν.
Οι ψευδείς ισχυρισμοί του κ. Παπατόλια μάλιστα διαδίδονταν ενώ ο κ. Αγοραστός είχε ήδη προγραμματισμένη περιοδεία στα νησιά, η οποία ολοκληρώθηκε μάλιστα με μεγάλη επιτυχία.
«Όταν τα νησιά έχουν βιώσει την πολιτική Παπατόλια μόνο σε καλύτερες ημέρες μπορούν να ελπίζουν», διαβεβαίωναν συνεργάτες του κ. Αγοραστού.
Υπενθυμίζοντας «από το θέμα του αντιπεριφερειάρχη των νησιών μέχρι τα αντιπλημμυρικά και την εταιρία ναυτιλιακής βάσης που θα δημιουργούσε ο κ. Παπατόλιας…»
Ν.Τ.
 
Στενές σχέσεις με το Βόλο
Στενές οι σχέσεις του υποψήφιου Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού με το Βόλο. Η σύζυγός του Χριστίνα Παναγή είναι βέρα Βολιώτισσα, μεγαλωμένη στη γωνία Πολυμέρη – Κασσαβέτη.
Τώρα αν ο κ. Παπατόλιας υψώνει τη σημαία του τοπικισμού ο κ. Αγοραστός δεν τον ακολουθεί, γιατί θα είναι Περιφερειάρχης όλων των Θεσσαλών.
Άλλωστε, την περιφερειακή συνείδηση την βιώνει στην οικογένειά του, στο σπίτι του, ενώ και τα δυο παιδιά του είναι μισοί Βολιώτες.
Ν.Τ.
         
 «Περιμένουμε ακόμη το πρόγραμμα της κ. Μακρή»  
«Καλά τα επικοινωνιακά τρυκ, η ουσία ωστόσο είναι ότι μένουν μόλις πέντε μέρες μέχρι τις εκλογές και η κ.Μακρή δεν έχει ακόμη παρουσιάσει το πρόγραμμα του συνδυασμού της! Κάθε σχόλιο περιττεύει. Και κάτι ακόμη: σύμφωνα με τη δική μας αντίληψη, ορισμένα πράγματα δεν προσφέρονται για πολιτική εκμετάλλευση. Είναι αυτά που οφείλουμε να κάνουμε, χωρίς να χρειάζεται και να τα κάνουμε «βούκινο». Για μας λοιπόν ήταν αυτονόητο να μεταφράσουμε το πρόγραμμά μας, καθώς και μια επιστολή του υποψηφίου Δημάρχου Πάνου Σκοτινιώτη, στη γραφή Braille, προκειμένου να μπορούν να ενημερωθούν και οι τυφλοί συμπολίτες μας. Κρίναμε ότι την ενέργειά μας αυτή δεν έπρεπε να τη δημοσιοποιήσουμε. Ωστόσο είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε, από τη στιγμή που η κ. Μακρή προσπάθησε να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά τη μετάφραση και κάποιου δικού της κειμένου στη γραφή Braille. Το οποίο μάλιστα κείμενο θέλησε να το παρουσιάσει και σαν πρόγραμμα!» σχολίαζαν χθες στελέχη της «Δημοκρατικής Συμπολιτείας». 
Ν.Τ.
         
 «Ψήφισαν» Σκοτινιώτη
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η ανταπόκριση των δημοτών της Αγριάς και της Δράκειας στη συγκέντρωση της «Δημοκρατικής Συμπολιτείας» που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί με ομιλητή τον υποψήφιο Δήμαρχο Πάνο Σκοτινιώτη. Η αίθουσα του ξενοδοχείου «Valis», όπου φιλοξενήθηκε η εκδήλωση, κατακλύστηκε από κόσμο και ο κ. Σκοτινιώτης απέσπασε θερμό χειροκρότημα όταν αναφέρθηκε αναλυτικά στις προτάσεις του συνδυασμού του για την αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων της περιοχής. Με άλλα λόγια, μια ακριβώς εβδομάδα πριν τις εκλογές οι Αγριώτες και οι Δρακιώτες ψήφισαν με σιγουριά και αποφασιστικότητα.
Ν.Τ.
 
Στο MEGAη Ζέττα Μακρή
Προσκεκλημένη στο Mega Channel και στην εκπομπή των δημοσιογράφων Δημήτρη Καμπουράκη και Γιώργου Οικονομέα «’Κοινωνία Ώρα Mega»’ θα είναι αύριο το πρωί στις εννέα η υποψήφια δήμαρχος Βόλου Ζέττα Μακρή. Η κυρία Μακρή έχει κληθεί να εκθέσει τις απόψεις της για τον νέο μεγάλο δήμο Βόλου που δημιουργείται αλλά και για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις. Είναι γνωστό ότι η Ζέττα αποτελεί ιδιαίτερα δημοφιλές πρόσωπο για τον ηλεκτρονικό και έντυπο Τύπο, αφού τοποθετείται πάντα με ειλικρίνεια και οι απόψεις της παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Αύριο στο Mega λοιπόν η Ζέττα Μακρή!
Ν.Τ
 
Μόνο η Ζέττα στον Ελεύθερο Τύπο
Η Ζέττα Μακρή ήταν η μόνη από τους διεκδικητές του Δήμου Βόλου που συμπεριελήφθη στο ένθετο αφιέρωμα για την τοπική αυτοδιοίκηση της πανελλαδικής κυκλοφορίας εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ. Την Κυριακή 31.10.2010 και μάλιστα ανάμεσα στις πρώτες σελίδες του αφιερώματος έγινε εκτενής παρουσίαση της υποψηφιότητας της κυρίας Μακρή, του βιογραφικού και των θέσεών της. Ο συντάκτης του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ εξήρε το πολιτικό έργο της Ζέττας Μακρή και την προσφορά της στη Μαγνησία, υποστηρίζοντας ότι η κυρία Μακρή αποτελεί την καλύτερη εγγύηση για την νέα πορεία του Δήμου Βόλου.
Ν.Τ
 
Με συναίσθηση ευθύνης και καθήκοντος
Η Κατερίνα Νικολοπούλου – Κύρκου, υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό «Νέος Δήμος, Νέο Ξεκίνημα», τονίζει ότι η υποψήφια δήμαρχος κ. Μακρή εκφράζει τη συνολική πολιτική αντιμετώπισης των προβλημάτων του νέου Δήμου Βόλου. Η ίδια, με συναίσθηση ευθύνης και καθήκοντος, ζητά την ψήφο των συμπολιτών για να συμβάλει στην προσπάθεια αυτή.
Ν.Τ.
 
Οφελος ιδιαίτεραγια τους νέους
«Χρειάζεται να απελευθερώσουμε τις δυνάμεις της νέας γενιάς», δήλωνε η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με το συνδυασμό «Θεσσαλών Δύναμη» Τζούλια Τσαλίκη, η οποία με αποφασιστικότητα και αισιοδοξία δηλώνει έτοιμη για την πρόκληση της νέας αιρετής Περιφέρειας.
Η κ. Τσαλίκη στη μεγάλη μεταρρύθμιση που αλλάζει σελίδα για τη διοικητική δομή της χώρας, εκφράζει την αγωνία της να υπάρξει πραγματικό όφελος για όλους ιδιαίτερα για τους νέους… Δηλώνει ότι θέλει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις νέες προοπτικές που ανοίγονται για τη Μαγνησία και να συμβάλει με όλες τις δυνάμεις της, ώστε η Θεσσαλία να γίνει ο τρίτος πόλος ανάπτυξης.
Ν.Τ.
 
Αλλαξε την εικόνα της πόλης
Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Γιάννης Κουρτίνας κατέρχεται υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τη «Δημοκρατική Συμπολιτεία» και τον Πάνο Σκοτινιώτη. Αλλά και ποιος δεν ξέρει τον Γιάννη Κουρτίνα; Ήταν αυτός που πίστεψε από την αρχή και προώθησε την ανακύκλωση στο Βόλο, δημιουργώντας ένα ολοκληρωμένο σύστημα και αλλάζοντας την εικόνα της πόλης. Γνωστός για την εργατικότητα και την αγάπη του για το πράσινο και την καθαριότητα είναι σίγουρο ότι θα συμβάλλει τα μέγιστα στο συγκεκριμένο τομέα στο νέο δήμο Βόλου.
Ν.Τ.
 
Από τις ελάχιστες  περιπτώσεις 
Είναι   κατά   κοινή παραδοχή μία από τις πλέον ξεχωριστές   παρουσίες στο ψηφοδέλτιο   του Κ. Αγοραστού στις εκλογές   για την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο λόγος   για την πρώην Δήμαρχο Ιωλκού Βάσω Σταυροπούλου. Για   τους ανθρώπους   των τοπικών ΜΜΕ ελάχιστες είναι οι περιπτώσεις εκείνες   όπου μετά από ενασχόληση   ετών με τα αυτοδιοικητικά συνεχίζουν να παραμένουν    άφθαρτα και νέα και με πολλές   συμπάθειες στον κόσμο. Τυχαίο; Όχι φυσικά    για την πρώην Δήμαρχο Ιωλκού κατά την οκταετία 1997 – 2006, που είναι ένα από τα ελάχιστα πολιτικά πρόσωπα   της Αυτοδιοίκησης   στα χρονικά της Μαγνησίας,   που κατά την αποχώρησή της από το Δήμο άφησε στα δημοτικά ταμεία ταμειακό υπόλοιπο.    
Ν.Τ.  
 
Με ήθος κι εργατικότητα
Με όπλα το ήθος και την εργατικότητά του βαδίζει ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Νέος Δήμος, Νέο Ξεκίνημα» και γνωστός ορθοπαιδικός κ. Αναστάσιος Πουλτσίδης.
Ζητά ένα Δήμο με κύρος και αξιοπιστία, που θα εφαρμόζει τους νόμους και θα σέβεται το δημόσιο χρήμα και τους δημότες του. Ένα Δήμο με αυτοπεποίθηση και ασφάλεια, με δύναμη του λόγου και με κανόνες που θα διασφαλίζουν τη διαφάνεια και την αξιοκρατία. Ένα Δήμο χωρίς διακρίσεις, με ανθρωπιά και κοινωνικό πρόσωπο. Είναι η ώρα σύμφωνα με τον κ. Πουλτσίδη για αξιοποίηση όλου του προσωπικού, όλου του δυναμικού προς όφελος όλων των δημοτών.
Ν.Τ.
 
Δυναμική παρουσία
Απ’ όποια θέση ευθύνης κι αν πέρασε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Πάνου Σκοτινιώτη, κ. Νίκος Μαυρόπουλος, άφησε τη σφραγίδα του κι όλοι οι συνεργάτες του έχουν να πουν ένα καλό λόγο για τον ίδιο. Ταμίας στους κριτές μπάσκετ, ταμίας στο Ορφανοτροφείο και τις Άσπρες Πεταλούδες, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης στη Ν. Ιωνία, πρόεδρος του ΔΟΚΠΥ και Διευθυντής της Εθνικής Τράπεζας Ν. Ιωνίας ο κ. Μαυρόπουλος αποτελεί ένα δυναμικό ατού για τον συνδυασμό «Δημοκρατική Συμπολιτεία».
Ν.Τ.
 
Δικαιώθηκε έστω και εκ των υστέρων…
Κυριολεκτικά… μάχες έδινε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο στο πλευρό των απλήρωτων εργαζόμενων του Καλλιτεχνικού Οργανισμού, ο τ. Αντιδήμαρχος Βόλου και εκ νέου υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Νέος Δήμος – Νέο Ξεκίνημα», Αριστοτέλης Δουλόπουλος.
Οι επιθέσεις που δεχόταν τότε από την ομάδα πλειοψηφίας, ξεπερνούσαν κάθε προηγούμενο, ειδικά όταν είχε καταθέσει την πρόταση να μην καταβάλλονται οι αντιμισθίες των αιρετών, προκειμένου να εξοικονομηθούν χρήματα για την πληρωμή των εργαζομένων.
Το πλήρωμα του χρόνου, όμως, έφτασε… και τελικά ο κ. Δουλόπουλος, έστω και εκ των υστέρων, δικαιώθηκε, αφού πρόσφατα ο Δήμαρχος Βόλου ανακοίνωσε ότι οι αιρετοί δεν θα πληρωθούν τις αντιμισθίες τους μέχρι το τέλος του έτους, ακριβώς για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι στον ΚΟΔΒ.
Όπως ανέφεραν κύκλοι προσκείμενοι στον κ. Αριστοτέλη Δουλόπουλο «η επίθεση που είχε δεχτεί τότε, ήταν εντελώς άδικη. Μάλιστα, αν είχε γίνει δεκτή από τότε η πρότασή του, ίσως τα αποτελέσματα σήμερα να ήταν διαφορετικά».
Ν.Τ.
 
Για την προσφορά του
Στην πανέμορφη πλατεία της Νέας Αγχιάλου, ανάμεσα στα σιντριβάνια, πραγματοποίησε την κεντρική προεκλογική του ομιλία ο κ. Πάνος Σκοτινιώτης πλαισιωμένος από πλήθος κόσμου. Ικανοποίηση για τον Δήμαρχο κ. Ηλία Καραπατάκη η ιδιαίτερη αναφορά του κ. Σκοτινιώτη στην άξια δημοτική αρχή και στα έργα που πραγματοποιήθηκαν επί θητείας του στο Δήμο, έργα πνοής και ζωής για τον τόπο όπως η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας, η κατασκευή του Παιδικού Σταθμού, η μελέτη του βιολογικού και της αποχέτευσης, η επίλυση του υδροδοτικού κ.τ.λ. Ο κ. Ηλίας Καραπατάκης αφήνει ένα σημαντικό έργο στο Δήμο Νέας Αγχιάλου το οποίο όλοι του το αναγνωρίζουν. Με τη θέληση, την εμπειρία και τη συνέπεια που τον διακρίνει είναι έτοιμος να προσφέρει στον μεγάλο ενιαίο Δήμο Βόλου.
Ν.Τ.
 
Για τους γυναικείους συνεταιρισμούς
Εντυπωσιασμένος από τους γυναικείους συνεταιρισμούς Πορταριάς, Νέας Αγχιάλου και τον Αγροτουριστικό συνεταιρισμό ενοικιαζόμενων δωματίων «ΜΕΛΙΣΣΑ»-Αγροτουριστικά καταλύματα δήλωνε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βόλου Γιώργος Λεμονής με το συνδυασμό Δημοκρατική Συμπολιτεία του Πάνου Σκοτινιώτη. Ο Γιώργος Λεμονής, έχοντας ενημερωθεί για το πολύ σημαντικό τους έργο, παρατήρησε ότι «με τους γυναικείους συνεταιρισμούς δίνεται η δυνατότητα στις γυναίκες να αποδείξουν τις ικανότητές τους, να αυξήσουν τις εμπειρίες τους και το εισόδημά τους, αλλά και να βοηθήσουν με το έργο τους την τοπική κοινωνία και οικονομία και επεσήμανε με νόημα ότι θα πρέπει η Δημοκρατική Συμπολιτεία ως αυριανή δημοτική αρχή, επειδή υπάρχουν δυσκολίες και προβλήματα που δυσχεραίνουν το έργο και τη δράση των γυναικείων συνεταιρισμών, να χαράξει σαφή στρατηγική ώστε με σωστό προγραμματισμό και διάφορες δράσεις προβολής και ανάδειξης του έργου τους να ενδυναμωθούν.
Ν.Τ.
 
Χρήσιμη
Πυκνώνει τις τελευταίες ημέρες τις συναντήσεις της η γιατρός και υποψήφια δημοτική σύμβουλος Βόλου με τον Πάνο Σκοτινιώτη, Δέσποινα Μπακλατσή, με πολίτες και φορείς. Η κ. Μπακλατσή χαίρει της εκτίμησης όχι μόνο των εργαζομένων στον Δήμο Ν. Ιωνίας, όπου διετέλεσε πρόεδρος του ΔΟΚΠΥ, αλλά και των απλών πολιτών, αφού όλοι γνωρίζουν ότι από τη θέση που κατείχε ποτέ δεν πήρε το μισθό της, και τον προσέφερε για τους ανθρώπους που το είχαν ανάγκη, χαρίζοντάς τον στο Ταμείο Αλληλεγγύης που είχε δημιουργήσει. Αυτό της το αναγνωρίζουν όλοι και γι’ αυτό η φωνή της και η δραστηριότητά της στο νέο δημοτικό συμβούλιο θα είναι απόλυτα χρήσιμη.
Ν.Τ
Προβάδισμα νίκης
Ειλικρινής, αναλυτικός, συγκεκριμένος αλλά πάνω από όλα με αίσθηση προτεραιοτήτων και ευθύνης, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλμυρού κ. Χρήστος Βούλγαρης μίλησε στους κατοίκους της Ανάβρας η παρουσία των οποίων ξεπέρασε κάθε προσδοκία, δίνοντας ξεκάθαρο προβάδισμα νίκης στον κ. Βούλγαρη στην εκλογική αναμέτρηση της 7ης Νοεμβρίου. «Είναι σίγουρος νικητής. Έχει όραμα και όρεξη και τον εμπιστευόμαστε. Ξέρουμε ότι ο Αλμυρός και η Ανάβρα ειδικά θα έχουν με τον Χρήστο Βούλγαρη στην Δημοτική Αρχή το μέλλον που τους αξίζει», έλεγαν οι Αναβριώτες στις συζητήσεις τους μετά την περιοδεία του υποψηφίου Δημάρχου στην περιοχή.
Ν.Τ.
Βέβαιοι για τη νίκη
Ως σίγουρο Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου υποδέχονται πλέον πολίτες και φορείς τον κ. Απόστολο Αρέθα, υποψήφιο δήμαρχο Νοτίου Πηλίου, σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του. Τα ελπιδοφόρα μηνύματα για την επικράτηση της «Ενωτικής Κίνησης Νοτίου Πηλίου» φτάνουν καθημερινά από όλα τα δημοτικά διαμερίσματα της ευρύτερης περιοχής. Αποκορύφωμα το κλίμα που επικράτησε στην ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου κ. Απόστολου Αρέθα στο Τρίκερι το Σάββατο 30 Οκτωβρίου και στο Νεοχώρι την Κυριακή 31 Οκτωβρίου, που σημείωσαν πολύ μεγάλη επιτυχία με την συμμετοχή πλήθους κόσμου. Η νίκη του κ. Απόστολου Αρέθα στις 7 Νοεμβρίου θα είναι ξεκάθαρη και μεγαλειώδης. Οι δημότες του νέου Νοτίου Πηλίου επιλέγουν να προχωρήσουν με ασφάλεια και σιγουριά στο μέλλον, με συγκεκριμένο πρόγραμμα, οργάνωση και προοπτική χωρίς μικροκομματικές σκοπιμότητες και πολιτικές…
Ν.Τ.
 
Δενδροφυτεύσεις και περιβάλλον
Εξι χιλιάδες πεντακόσια δένδρα είχαν φυτευτεί στον οικισμό Δημοσίων Υπαλλήλων στον Αγιο Στέφανο στο Σωρό, όταν αντιδήμαρχος Πρασίνου ήταν ο Γιώργος Μουλάς. Η Ζέττα Μακρή την Κυριακή ξεκίνησε τις εξαγγελθείσες δενδροφυτεύσεις από τον ίδιο οικισμό, γεγονός που αναπτέρωσε τις προσδοκίες του υποψηφίου δημοτικού συμβούλου για λαμπρή πορεία του νέου Δήμου με τη Ζέττα Μακρή σε θέματα περιβαλλοντικά. Είναι γνωστοί άλλωστε οι αγώνες και οι θέσεις του Γιώργου Μουλά σε θέματα προστασίας και αναβάθμισης του περιβάλλοντος, ο οποίος πάντα, τόσο στον Δήμο Βόλου, όσο και στην Νομαρχία Μαγνησίας, τήρησε στάση συνεπέστερη και από τους φερόμενους οικολόγους και οικολογούντες.
Ν.Τ.
 
Και ο Αγιος Γεώργιος στηρίζει το Νίκο Φορτούνα
Μεγάλη έκπληξη δοκίμασαν ο Νίκος Φορτούνας και ένα κλιμάκιο υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του, όταν αυτές τις μέρες της εθνικής επετείου επισκέφθηκαν ένα βράδυ τον Άγιο Γεώργιο και είδαν την πλειοψηφία των κατοίκων όχι απλώς να τους περιμένουν για να ακούσουν μια ομιλία υποψηφίου Δημάρχου, αλλά να τους υποδέχονται εγκάρδια, δηλώνοντας ανοιχτά την υποστήριξή τους στο ψηφοδέλτιο της ανατροπής και της νίκης. Στο τέλος της εκδήλωσης ο κ. Φορτούνας εκμυστηρευόταν στους συνεργάτες του: «Όταν το ένα άκρο του νέου Δήμου, ο Άγιος Γεώργιος, που είναι η γενέτειρα του κ. Αρέθα, υποδέχεται με τόση εγκαρδιότητα έναν υποψήφιο Δήμαρχο που κατάγεται από το άλλο άκρο, το Τρίκερι, τότε είναι σίγουρο ότι οι τοπικισμοί έχουν εξαφανιστεί και η αλλαγή της σελίδας στο νέο Δήμο έρχεται σίγουρα».

Ν.Τ.

 
Αλλάξτε τροπάριο
Η λασπολογία έχει και τα όριά της, τονίζουν οι συνεργάτες του υποψήφιου Δημάρχου Νοτίου Πηλίου Σταμάτη Βακούλα. Οι πολιτικοί του αντίπαλοι διαδίδουν ψευδώς πως ο συνδυασμός του Σταμάτη Βακούλα δεν θα εκπροσωπείται στην περιοχή των Μηλεών. Τον συνδυασμό ¨Νότιο Πήλιο, ο Δήμος μας¨ στελεχώνουν έντεκα αξιόλογοι υποψήφιοι σύμβουλοι στα Τοπικά Διαμερίσματα των Μηλεών. Ο Σταμάτης Βακούλας ήδη έχει δεσμευτεί για την καθημερινή του παρουσία στην εν λόγω περιοχή και την εκπροσώπησή της σε κάθε θεσμικό όργανο του νέου Δήμου. Άλλωστε 12 χρόνια το έργο του Δήμαρχου Μηλεών ήταν και είναι ανύπαρκτο. Ο νέος Δήμος Νοτίου Πηλίου, θα είναι δήμος συνεργασιών και εύρεσης κοινών λύσεων. Η πλειοψηφία υπάρχει και είναι απαίτηση όλων των δημοτών.
Ν.Τ.
 
Ψήφος εμπιστοσύνης για Δήμαρχο κι όχι ψήφος διαμαρτυρίας
 «Σε μια κρίσιμη προεκλογική περίοδο για την Αυτοδιοίκηση, εν όψει εφαρμογής της πιο σημαντικής μεταρρύθμισης που έγινε στη χώρα, δυστυχώς κάποιοι προσπαθούν να επενδύσουν στην ψήφο διαμαρτυρίας και στο συναίσθημα των πολιτών κι όχι στους πρωταγωνιστές των εκλογών που είναι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι που θα αναλάβουν τη διαχείριση των τοπικών υποθέσεων την 1η Ιανουαρίου. Αντί να διεκδικούν τη θετική ψήφο, την ψήφο εμπιστοσύνης για τα στελέχη που διεκδικούν τους Δήμους και τις Περιφέρειες, προσπαθούν να οικειοποιηθούν τη δυσαρέσκεια των πολιτών κατά της κυβέρνησης και της ΕΕ για την οικονομική κρίση. Αυτό βαθαίνει την κρίση αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος κι όσοι το πράττουν πριονίζουν το κλαδί πάνω στο οποίο κάθονται» τονίζει ο Ηλίας Ξηρακιάς, Αντινομάρχης και υποψήφιος με τον Πάνο Σκοτινιώτη στο Δήμο Βόλου. «Η επιλογή Δημάρχου γίνεται με ψήφο εμπιστοσύνης σε πρόσωπα και προγράμματα κι όχι με γενική ψήφο διαμαρτυρίας που απαξιώνει και τα υποστηριζόμενα, απ’ αυτούς, πρόσωπα».
Ν.Τ.
 
Λίγο μυθολογία
Κύκλοι του υποψηφίου Δημάρχου Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Κωσνταντίνου Λεβέντη σχολιάζουν: «Κι εσύ Ελένη, και κάθε Ελένη…», το τραγούδι του Θάνου Μικρούτσικου που εκτέλεσε μοναδικά η Χάρις Αλεξίου, θα μπορούσε να είναι το soundtrack των ομιλιών του υποψηφίου δημάρχου Ζαγοράς – Μουρεσίου Γ. Αντώνογλου – Κασσαβέτη, μιας και η πολιτική του ζωή είναι «επικηρυγμένη» από τους «μνηστήρες» που όλο και πληθαίνουν, εποφθαλμιώντας τη θέση του επικεφαλής μετά τις εκλογές. Πριν ακόμα καλά – καλά κλείσει ο Συνδυασμός «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ», όπως ονομάζεται, έπεσαν σαν τα κοράκια πάνω στον Γ. Αντώνογλου – Κασσαβέτη οι πολιτικοί του… «σύμμαχοι» και σα να ήταν πολιτικά νεκρός, κατασπαράζουν τη «σάρκα» του, διεκδικώντας με μανία τη θέση του Δημάρχου.
Άφησαν πίσω τον προεκλογικό αγώνα, θεωρώντας ίσως εξασφαλισμένη τη νίκη, και κλείνονται ανά κλίκες στα εκλογικά τους γραφεία μηχανορραφώντας για την εξόντωση του Αντώνογλου. Με τους καβγάδες μάλιστα έχουν καταφέρει να μετατρέψουν την «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ» σε «ΣΥΝΔΥΑΣΤΙΚΗ ΑΝΤΑΡΣΙΑ»!
Μιας και πιάσαμε τη μυθολογία, το μόνο που έχουμε να προτείνουμε στους υποψηφίους είναι να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους. Αν δεν φτάσουν -όπως δείχνουν τα προγνωστικά- στην «Ιθάκη» της ματαιοδοξίας τους, ας έχουν πίσω τους τουλάχιστον μια αξιοπρεπή διαδρομή.
Ν.Τ.
 
Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης…
…Δίνει σήμερα το πρωί στις 11 ο γιατρός Απόστολος Παντσάς, υποψήφιος με το συνδυασμό του Πάνου Σκοτινιώτη   «Δημοκρατική Συμπολιτεία»   στο RADIO MARCONI 9,61   και στο Γιώργο Κουμιώτη. Η συνέντευξη αναμένεται ενδιαφέρουσα αφ’ ενός γιατί κορυφώνεται η προεκλογική περίοδος και αφ’ ετέρου γιατί το ιδιαίτερα θερμό πολιτικό κλίμα των ημερών προοιωνίζεται   μια πολύπλευρη και λεπτομερειακή ανάλυση θεμάτων έξω από τα στενά όρια των δημοτικών εκλογών. Να θυμίσουμε εδώ ότι ο γιατρός είχε για πολλά χρόνια εβδομαδιαία ραδιοφωνική εκπομπή στο RADIO MARCONI,  στην οποία ανέλυε τα πολιτικά δρώμενα.
Ν.Τ.
 
Εκπλήσσει με την αμεσότητά του  

Αίσθηση προκαλεί ο μοναδικός τρόπος με τον οποίο ο κ. Νασίκας έρχεται σε επαφή με κάθε πολίτη του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Σε αυτό εξάλλου οφείλεται και το γεγονός ότι τον πλησιάζουν και συνομιλούν μαζί του ακόμη και υποψήφιοι από τους άλλους συνδυασμούς του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Η αμεσότητά του αλλά και η ευχέρεια λόγου που τον διακρίνει, εκπλήσσει όχι μόνο τους κατοίκους των περιοχών που επισκέπτεται στα πλαίσια της προεκλογικής του εκστρατείας, αλλά και τους υποψηφίους του συνδυασμού του που τον συνοδεύουν. Γνώστης των ιδιαίτερων προβλημάτων κάθε περιοχής, προτείνει εφαρμόσιμες λύσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα του συνδυασμού του σε κάθε οικισμό που επισκέπτεται, ενώ είναι εντυπωσιακή η αποδοχή που δείχνουν οι πολίτες στο πρόσωπό του και στα άτομα του στελεχώνουν το συνδυασμό του.
Ν.Τ.
 
Στο Πήλιο ο Παγωνόπουλος
Τα χωριά του ανατολικού Πηλίου, που είναι και ιδιαίτερη πατρίδα του, επισκέφθηκε ο Γεώργιος Παγωνόπουλος, Νομαρχιακός Σύμβουλος (Αντιπρόεδρος της Τουριστικής Προβολής της Μαγνησίας) και υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Θεσσαλών Δύναμη» του Απόστολου Παπατόλια. Τους παρουσίασε έναν ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχεδιασμό του Πηλίου, ο οποίος περιλαμβάνει: υποδομές μεταφοράς και ασφάλειας με την βελτίωση του οδικού κυκλώματος, προστασία του μοναδικού φυσικού περιβάλλοντος, ενίσχυση στις τουριστικές υποδομές (Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου – εναλλακτικών μορφών τουρισμού), σύνδεση των παραλίων της Λάρισας και του Πηλίου, αναβάθμιση του θαλάσσιου τουριστικού προϊόντος. Στόχος είναι η σύνδεση της τουριστικής επιχειρηματικότητας με την τοπική αγροτική και συνεταιριστική οικονομία, καθώς και ισόρροπη ανάπτυξη όλων των χωριών του Πηλίου. Ιδιαίτερα αγαπητός, με ήπιους τόνους, αντιμέτωπος μόνο με τα προβλήματα της περιοχής και όχι με τους αντίπαλους συνδυασμούς, κερδίζει τις καρδιές των συμπολιτών του, οι οποίοι κατέκλυσαν τους χώρους που παρουσίασε το πρόγραμμα ο κ. Παγωνόπουλος.
Ν.Τ.
 
Λόγο στην καθημερινότητα
«Ο νέος ενοποιημένος Δήμος και το νέο θεσμικό περιβάλλον έχουν ρόλο και λόγο στη διαμόρφωση της καθημερινής μας ζωής», τονίζει με κάθε ευκαιρία η συμβολαιογράφος και υποψήφια δημοτική σύμβουλος Βόλου με το συνδυασμό «Νέος Δήμος-Νέο Ξεκίνημα» Μαρία Γκέσκου-Νικοπούλου.
Για την υποψήφια προτεραιότητα έχουν η καθαριότητα, το πράσινο, η ασφάλεια, οι υποδομές, η κοινωνική πολιτική, η πρόνοια. Συνεπώς, όπως τονίζει συνομιλώντας καθημερινά με πολίτες η κ. Γκέσκου-Νικοπούλου η επόμενη ημέρα εναπόκειται στην εκλογική μας συμμετοχή και απόφαση.
Ν.Τ.
 
Δεν θα σταματήσουν οι έλεγχοι 
«Επειδή γίνονται εκλογές, δε σημαίνει ότι θα σταματήσουν οι έλεγχοι στην ποιότητα των νερών και ότι θα παραλύσει η δημόσια διοίκηση», δήλωσε ο αντινομάρχης και υποψήφιος με τον Απ. Παπατόλια Βαγγ. Ζαχαρόπουλος, στην εκπομπή του ASTRA. «Η δημόσια διοίκηση πρέπει να λειτουργεί, ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο εκάστοτε πολιτικός προϊστάμενος», απαντώντας στους Δημάρχους που τον κατηγορούν ότι κάνει ελέγχους κατά την προεκλογική περίοδο, υποκινούμενος από μικροπολιτικές σκοπιμότητες.
Ν.Τ.
 
Καθημερινή ενασχόληση  
Με την καθημερινή ενασχόληση σκέφτεται να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της καθημερινότητας του πολίτη ο Γιώργος Κουρεμένος, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τη Ζέττα Μακρή. «Είμαι της αρχής της πρόληψης και φυσικά, όταν εμφανίζονται απρόβλεπτες καταστάσεις, της άμεσης και αποτελεσματικής παρέμβασης», συνηθίζει να λέει.
Ν.Τ.   
 
Εντυπωσιακό στοιχείο
Αλλο εντυπωσιακό στοιχείο από το βιογραφικό του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου στο Δήμο Βόλου με το συνδυασμό της Δημοκρατικής Συμπολιτείας Αντιστράτηγου ε.α. Γιάννη Καπέλιου. Είναι ο μακροβιότερος Διοικητής του 307 Τεχνικού Συγκροτήματος Υποστήριξης Αεροπορικού Υλικού (307 ΤΣΥΑΥ) στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας, αφού διετέλεσε διοικητής του για δέκα χρόνια. Τόσα πολλά χρόνια διοίκησης μεγάλης Μονάδας είναι ένα άπιαστο ρεκόρ…
Ν.Τ.
 
Σε συζήτηση
«Αν κάποιον αξίζει να στηρίξουν οι δημότες των περιφερειακών Δήμων που έχουν και αγροτική παραγωγή, αυτός είναι ο γεωπόνος Λάμπρος Κωνσταντίνος, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη Ζέττα Μακρή   και πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Μαγνησίας, άριστος γνώστης των αγροτικών ζητημάτων και παραγωγός ο ίδιος. Το ίδιο εύκολα όμως μπορούν να πράξουν και οι δημότες του πολεοδομικού συγκροτήματος, ένας γεωπόνος είναι βέβαιο ότι έχει άποψη για το πράσινο και την χωροθέτησή του στην πόλη», λένε κύκλοι του κ. Λάμπρου.
Ν.Τ.
 
Ξεκάθαρος λόγος
Η Δημοκρατική Συμπολιτεία έχοντας ξεκάθαρο λόγο προς τους πολίτες, διακηρύττει προς πάσα κατεύθυνση τον ορθολογισμό και την αξιοκρατία ως το ζητούμενο για να οδηγηθούμε σε ανάπτυξη σαν υγιής κοινωνία, σε αντίθεση με τις θέσεις άλλων οι οποίοι έχουν αναγάγει την αναξιοκρατία σε σύγχρονη επιστήμη και ισοπέδωση των αξιών.
Ν.Τ.
Λόγια μεστά
«Η επιτυχία καθενός εκ των υποψηφίων περνά μέσα από την επικράτηση του συνδυασμού που ανήκει. Η ανάληψη της Δημαρχίας από την Ζέττα Μακρή θα δώσει σε όλους όσους ενδιαφέρονται να προσφέρουν, να αξιοποιηθούν και να λειτουργήσουν προς όφελος του δήμου και των συνδημοτών». Λόγια μεστά από τον Αντώνη Ακτσιαλή, που θέτει το όνομά του στη διάθεση των ψηφοφόρων από αγάπη για τον τόπο και όχι για την εμπειρία κατάληψης θέσεων εξουσίας.
Ν.Τ.
 
Συνεχίζει τον προεκλογικό αγώνα
Στο Πήλιο περιόδευσε το σαββατοκύριακο ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Κώστας Χαλέβας με το συνδυασμό του Κώστα Αγοραστού. Ο κ. Χαλέβας μίλησε με τους κατοίκους και αφουγκράστηκε τα προβλήματά τους, ενώ δεν έκρυψε και τη συγκίνησή του για την υποδοχή που του επιφύλαξαν στον τόπο καταγωγής του, τη Βυζίτσα. Εν τω μεταξύ χθες ο κ. Χαλέβας περιόδευσε στην εμπορική αγορά του Βόλου και διαπίστωσε ιδίοις όμμασι την οικονομική θηλιά στην οποία έχει πιαστεί ο εμπορικός κόσμος, τονίζοντας την αναγκαιότητα να δοθούν άμεσες λύσεις.
Ν.Τ.
 
Διευκρινίσεις
Ο αντιδήμαρχος Αγριάς και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη Ζέττα Μακρή Μπάμπης Ζάχος θέλησε να δώσει μερικές διευκρινίσεις αναφορικά με την τοποθέτησή του για προχειρότητες στο έργο του ΟΣΕ στην γραμμή από το τρενάκι του Πηλίου. Όπως ξεκαθάρισε, οι παρατηρήσεις του για την πρόχειρη δουλειά που έγινε δεν αναφέρονταν σε καμία περίπτωση στη διοίκηση του ΟΣΕ Βόλου, αλλά στην γενική οπτική που έχει η κεντρική διοίκηση του ΟΣΕ ειδικά σε ό,τι αφορά την περίπτωση για το τρενάκι του Πηλίου.
Ν.Τ.
 
Ακέραιος και ηθικός
Από τους «Δρόμους Συνεργασίας» πήραμε την παρακάτω   ανακοίνωση: 
Με την απόφασή του να πραγματοποιήσει την αυριανή κεντρική προεκλογική του ομιλία πάνω στη γέφυρα του Κραυσίδωνα , στο Φαρδύ, ο Μαργαρίτης Πατσιαντάς σηματοδοτεί την πολιτική του βούληση για τον τρόπο με τον οποίο προτίθεται να κινηθεί ως νέα Δημοτική Αρχή για την ισόπλευρη και ισότιμη συμμετοχή όλων των ΟΤΑ που συναπαρτίζουν το νέο και ενιαίο Δήμο Βόλου. Το ποτάμι που χρόνια ήταν το σημείο διχασμού ανάμεσα στο Βόλο και τη Νέα Ιωνία με μπροστάρη το αδιαμφισβήτητο ήθος και τον ακέραιο χαρακτήρα του αυτοδιοικητικού Μαργαρίτη Πατσιαντά, γίνεται από αύριο η απαρχή της αναγέννησης για το νέο και ενιαίο Δήμο Βόλου .
Ν.Τ
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου