ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-488017

Δεν επιδέχεται σύγκρισης  

«Στο άγνωστο» συνεχίζει να κινείται ο κ. Αγοραστός, έλεγαν οι συνεργάτες του υποψηφίου Περιφερειάρχη Απόστολου Παπατόλια και εξηγούσαν: Σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις για τις 4 πρώτες παρεμβάσεις τους, ως αυριανοί Περιφερειάρχες, ο κ. Αγοραστός απάντησε: Πρώτον ότι θα δει τον Οργανισμό της Περιφέρειας, δεύτερον ότι θα δει ποια έργα μπορεί να κάνει, τρίτον ότι θα γίνει ουσιαστική παράδοση – παραλαβή, και τέταρτον ότι θα αξιολογήσει το ταμειακό υπόλοιπο του Παπατόλια στη Νομαρχία. Όταν μάλιστα ρωτήθηκε ποια είναι η συγκεκριμένη πολιτική του για τις γυναίκες, τα ΑμεΑ, τους Θεσσαλούς Ρομά και την πρόληψη της παχυσαρκίας, ο υποψήφιος της ΝΔ, δεν κατέθεσε καμία πρόταση. Όσο για την αέρια ρύπανση της Λάρισας, οι επισημάνσεις του αφορούσαν τον καθαρισμό των νερών του Πηνειού. Μετά από αυτά… οι πολίτες όπως έλεγαν οι συνεργάτες του Απόστολου Παπατόλια έχουν δίκιο να μην δίνουν… καμία εμπιστοσύνη σε όσα υποστηρίζει ο κ. Αγοραστός». Αντιστοίχως οι 4 πρώτες προτεραιότητες της παράταξης «ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΗ» έτσι όπως τις απάντησε ο κ. Παπατόλιας είναι σαφείς και μάλιστα σε κοστολογημένη βάση. «Δεν έχουν άδικο… σημείωναν με νόημα επίσης οι συνεργάτες του κ. Παπατόλια οι πολίτες που κρίνοντας και συγκρίνοντας… δείχνουν καθημερινά ολοένα και πιο δυναμικά τη στήριξή τους στο συνδυασμό «ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΗ».

Ν.Τ.
 
Δολιοφθορά…
Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το συμβάν που διαδραματίστηκε στη Λάρισα μετά την πολύ πετυχημένη εκδήλωση του Απόστολου Παπατόλια για τους νέους. Άγνωστοι… έκαναν δολιοφθορά στα λάστιχα του αυτοκινήτου που χρησιμοποιεί ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας. Ευτυχώς που το συμβάν έγινε αντιληπτό και δεν διέτρεξε κανείς κίνδυνο. Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία για να καταγγελθεί το συμβάν, ενώ οι συνεργάτες του κ. Παπατόλια έχουν να λένε τα καλύτερα λόγια για τους άνδρες της Τροχαίας Λάρισας που προσέτρεξαν για βοήθεια αμέσως.
«Δυστυχώς την ώρα που όλοι οφείλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να πάμε μπροστά, ορισμένοι επιμένουν να μας γυρίζουν πίσω…» ήταν το σχόλιο του Απ. Παπατόλια, που ωστόσο από τέτοια δεν πτοείται… Αντιθέτως…
Ν.Τ. 
 
Στο Σκάι…
Αναλυτικός, συγκεκριμένος και με αίσθηση προτεραιοτήτων, με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και με εξαντλητική καταγραφή των διαθέσιμων πόρων, ήταν ο Απόστολος Παπατόλιας στη συνέντευξή του χθες στο Σκάι και στην εκπομπή των Οικονόμου και Λυριτζή. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι οι συντελεστές της εκπομπής εξέφρασαν δημοσίως, δηλαδή στον αέρα, τη δυσαρέσκειά τους για τον κ. Αγοραστό, ο οποίος αρνήθηκε να συμμετάσχει μόλις πληροφορήθηκε ότι θα έβγαινε μαζί με τον κ. Παπατόλια.
«Δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι φοβούνται και γιατί κρύβονται» αναρωτήθηκαν οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι, ενώ η συνοπτική εξήγηση που έδωσε ο κ. Παπατόλιας στο πλαίσιο της εκπομπής ήταν ότι ο ανθυποψήφιός του αρκείται στους μονολόγους των κομματικών συνθημάτων της Ρηγίλλης και αποφεύγει συστηματικά το διάλογο, γιατί ακριβώς δεν διαθέτει προγραμματικό λόγο για την επόμενη ημέρα της Θεσσαλίας. Μετά από αυτό αναμένεται με ενδιαφέρον και η εξήγηση από τον κ. Αγοραστό
Ν.Τ

Βεβαιότητα για τη νίκη

Ως βέβαιο Δήμαρχο υποδέχονται πλέον πολίτες και φορείς τον Πάνο Σκοτινιώτη στις καθημερινές συναντήσεις. Αποκορύφωμα το κλίμα που υπήρξε στην εκδήλωση της «Δημοκρατικής Συμπολιτείας» για τον αθλητισμό, που σημείωσε εντυπωσιακή επιτυχία. Το ίδιο κλίμα νίκης και την Πέμπτη το απόγευμα, στο Διμήνι και το Σέσκλο, όπου οι κάτοικοι υποδέχθηκαν τον Π. Σκοτινιώτη με τη βεβαιότητα ότι θα είναι ο πρώτος Δήμαρχος του νέου Δήμου Βόλου και έστειλαν το μήνυμα μιας καθαρής νίκης. Παρούσα στις συγκεντρώσεις ήταν και η Αντιπρόεδρος της Βουλής Ροδούλα Ζήση, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι στηρίζει δραστήρια την υποψηφιότητα του Πάνου Σκοτινιώτη. 
Ν.Τ.
 
Κάλεσμα συμμετοχής
Το εκλογικό κέντρο της «Δημοκρατικής Συμπολιτείας» στην οδό Ιωλκού επισκέφθηκε την Πέμπτη ο βουλευτής Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης, ο οποίος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον υποψήφιο Δήμαρχο Πάνο Σκοτινιώτη αλλά και πολλούς υποψηφίους και ψηφοφόρους που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο εκλογικό κέντρο. Ο κ. Καρτάλης εξέφρασε για μια ακόμη φορά τη στήριξή του στον Πάνο Σκοτινιώτη, δήλωσε σίγουρος για την επιτυχία του συνδυασμού και κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες για να εκλέξουν τον Δήμαρχο και τη δημοτική αρχή που μπορούν να θεμελιώσουν σε στέρεες βάσεις το νέο Δήμο Βόλου.
Ν.Τ.
 
Λιτό…
Σε ένα χώρο 30 τ.μ. επέλεξε η Ζέττα Μακρή να στεγάσει το εκλογικό της κέντρο στη συμβολή των οδών Δημητριάδος και Γαμβέτα. Σε μια περίοδο, όπως έλεγαν άνθρωποι του επιτελείου της, που οι πολίτες δοκιμάζονται σκληρά από τη οικονομική κρίση θα ήταν το λιγότερο προκλητικό από μέρους της να διαθέσει τεράστια ποσά για πολυτελείς και μεγάλους χώρους. «Όσοι επέλεξαν τέτοια εκλογικά κέντρα, το μόνο που καταφέρνουν είναι να αψηφούν το κοινό αίσθημα και να δηλώνουν την ανικανότητά τους να αντιληφθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία», δηλώνουν με νόημα συνεργάτες της υποψήφιας Δημάρχου.
Ν.Τ. 
 
Στη Νέα Ιωνία η Ζέττα
Συνεχίζοντας την επικοινωνία της με τους πολίτες η κυρία Ζέττα Μακρή, η οποία βρίσκεται καθημερινά στο πλευρό του κόσμου για να αφουγκρασθεί τις ανάγκες και τα προβλήματά του από κοντά, περπάτησε στους δρόμους της αγοράς της Νέας Ιωνίας. Έμποροι και καταναλωτές χαιρετούσαν την υποψήφια δήμαρχο Βόλου με ενθουσιασμό, ζητώντας της να ασχοληθεί με ενδιαφέρον και συνέπεια με τα ζητήματα της Νέας Ιωνίας, εφόσον εκλεγεί. «Είναι αυτονόητο ότι θα δώσουμε στη Νέα Ιωνία την προσοχή που δικαιούται, γιατί πρόκειται για μία μεγάλη, σημαντική για μας αστική περιοχή. Η ανάπτυξη και η πρόοδος με ισόρροπο τρόπο όλων των δήμων και της κοινότητας που ενσωματώνονται στο δήμο Βόλου είναι για μένα δέσμευση», είπε η κυρία Μακρή που συνομίλησε με τους κατοίκους της περιοχής και για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω των σκληρών κυβερνητικών μέτρων. «Στις 7 Νοεμβρίου πρέπει όλοι μαζί να καταστήσουμε σαφές στην κυβέρνηση ότι η πολιτική της αναλγησίας πρέπει να σταματήσει. Δεν πάει άλλο!», είπε χαρακτηριστικά η Ζέττα Μακρή.
Ν.Τ.
 
Κοινωνικό Φαρμακείο – Ιατρείο
Οι ευπαθείς ομάδες των συμπολιτών μας έχουν τα ίδια δικαιώματα με όλους τους πολίτες. Η Κατερίνα Νικολοπούλου – Κύρκου, υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό «Νέος Δήμος, Νέο Ξεκίνημα» και τη Ζέττα Μακρή, με ιδιαίτερη ευαισθησία και υψηλό αίσθημα ευθύνης διεκδικεί την ψήφο των Βολιωτών για να προωθήσει, εκτός των άλλων, το Κοινωνικό Φαρμακείο – Ιατρείο, στο οποίο θα προσφέρουν εθελοντική εργασία γιατροί και φαρμακοποιοί και το οποίο θα χορηγεί δωρεάν βασικά φάρμακα σε απόρους, μετανάστες κ.τ.λ.
Ν.Τ.
 
Καλοστημένο και εύχρηστο site… 
Κολακευτικά σχόλια απέσπασε ο αντιδήμαρχος Βόλου κ. Δημήτρης Δερβένης και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με το συνδυασμό του Πάνου Σκοτινιώτη, από χρήστες του διαδικτύου για το site που δημιούργησε και λειτουργεί για την ενημέρωση όσων ενδιαφέρονται ενόψει των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου.
Η ηλεκτρονική διεύθυνση του site είναι www.dervenis.net. Από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας του καταγράφεται καθημερινά σημαντικός αριθμός επισκεπτών, καθώς είναι εύχρηστο, περιέχει σύντομες, βασικές πληροφορίες για τη δράση του κ. Δερβένη στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, παραπομπές σε site του συνδυασμού και αναλυτικές έγκυρες οδηγίες για τον τρόπο που ψηφίζουμε σ’ αυτές τις εκλογές σε όποιο δημοτικό διαμέρισμα του νέου Δήμου Βόλου κι αν ανήκουμε.
Άλλωστε ως υπεύθυνος αντιδήμαρχος για τις νέες τεχνολογίες δεν θα μπορούσε παρά να γνωρίζει καλά τις δυνατότητες του διαδικτύου και να προσαρμόζεται στις απαιτήσεις της νέας εποχής
Ν.Τ.
 
Κρίσιμο στοίχημα 
Το κρίσιμο στοίχημα της αιρετής Περιφέρειας είναι η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, δήλωσε χθες η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με το συνδυασμό «Θεσσαλών Δύναμη» Τζούλια Τσαλίκη, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Θεσσαλία».
Οι επενδύσεις στην καινοτομία σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο και η βελτίωση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού μέσω προγραμμάτων δια βίου εκπαίδευσης, θα βοηθήσουν να κερδηθεί το στοίχημα της ανάπτυξης της Μαγνησίας και όλης της Θεσσαλίας.
Η κ. Τσαλίκη, έχοντας αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία στις ευρωπαϊκές πολιτικές και δουλεύοντας συνειδητά για την περιφερειακή ανάπτυξη, γνωρίζει ότι οι περιφέρειες μπορούν να εξυπηρετήσουν την ανάπτυξη, επειδή διαθέτουν το κρίσιμο μέγεθος να ανταγωνιστούν στα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να απορροφήσουν σημαντικές χρηματοδοτήσεις.
Ν.Τ.
 
Διακομματική υποστήριξη
Γεωπόνους συναδέλφους του υποψηφίου δημοτικού συμβούλου με τη Ζέττα Μακρή Λάμπρου Κωνσταντίνου συναντήσαμε να μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον Πρόεδρο του Γεωπονικού Συλλόγου Μαγνησίας και να προτρέπουν φίλους και γνωστούς να τον ψηφίσουν, αναγνωρίζοντας την πολιτική του επάρκεια. Το άξιο προσοχής είναι ότι μερικοί από αυτούς κινούνται σε άλλους πολιτικούς χώρους. Διακομματική λοιπόν η υποστήριξη στο πρόσωπο του προέδρου.
Ν.Τ
 
Ποιος;
«Ποιος συγχώνευσε τα ολιγοθέσια σχολεία Αγίας Κυριακής και Τρικερίου σε ένα εξαθέσιο Τρικερίου; Αγίας Κυριακής, Σωτήρα και Αγίου Γεωργίου Ζαγοράς σε ένα δημιουργικό και σύγχρονο δεκαθέσιο Ζαγοράς; Συκής, Νεοχωρίου, Αφετών και Καλαμακίου σε ένα σύγχρονο εξαθέσιο σχολείο Νεοχωρίου; Πορταριάς, Κατηχωρίου και Σταγιατών σε ένα πειραματικό σύγχρονο εξαθέσιο σχολείο Πορταριάς με όλα τα γνωστά στην περιοχή πλεονεκτήματα αγωγής και μάθησης; Άνω Βόλου, Αγίου Ονουφρίου και Ανακασιάς σε ένα εξαθέσιο Ιωλκού και ποιος φρόντισε να εξευρεθεί και να απαλλοτριωθεί το οικόπεδο, στο οποίο κτίστηκε και λειτουργεί σήμερα το νέο σχολείο; Αγίου Δημητρίου Πηλίου, Κισσού, Αγίου Ιωάννου και Ανηλίου σε ένα εξαθέσιο με σύγχρονο διδακτήριο, το οποίο εγκαινίασε ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος; Καλών Νερών και περιχώρων σε ένα εξαθέσιο Καλών Νερών;
Ποιος άλλος από τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με το ψηφοδέλτιο της κ. Ζέττας Μακρή, Γιώργο Κουρεμένο, πρώην Σχολικό Σύμβουλο και Προϊστάμενο Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Περιφέρειας Θεσσαλίας. Τα παραπάνω ποιοτικά αποτελέσματα στην εκπαίδευση της τότε περιοχής ευθύνης του, προήλθαν μετά από γόνιμες και συναινετικές συζητήσεις με τους τοπικούς φορείς και προπαντός με τους γονείς των μαθητών. Το έργο αυτό πολλοί το γνωρίζουν. Καιρός να το θυμίσουμε και πάλι!», λένε οι συνεργάτες του.
Ν.Τ.
 
Προχωράμε καλά
Iδιαίτερα ικανοποιημένοι οι συνεργάτες του υποψηφίου δημάρχου Φερών- Κάρλας και Κεραμιδίου Νίκου Αντωνάκη από την εξέλιξη της προεκλογικής μάχης. Τα ενθαρρυντικά μηνύματα για την επικράτηση του συνδυασμού φτάνουν καθημερινά από όλα τα δημοτικά διαμερίσματα, ενώ προχθές στον αγιασμό του εκλογικού κέντρου στον πεζόδρομο του Βελεστίνου οι πολίτες ήταν ένθερμοι υποστηρικτές της προσπάθειας. «Ορισμένοι θα τρίβουν τα μάτια τους την Κυριακή μόλις ανοίξει η κάλπη» έλεγαν χθες Νίκος Αντωνάκης και Κων. Μπόζας που είναι υποψήφιος με τον συνδυασμό, σε ομήγυρη ψηφοφόρων πριν από περιοδεία στα χωριά του κάμπου.
Ν.Τ
 
Χωρίς λαϊκισμούς
«Οι περισσότεροι υποψήφιοι λαϊκίζουν αντιγράφοντας την μικροπολιτική που τόσα δεινά συσσώρευσε στην πατρίδα μας τα τελευταία 30 χρόνια, ευελπιστώντας σε μια
θέση ευθύνης με την πιθανή εκλογή τους. Ποντάρουν στον πόνο και την ανάγκη του πολίτη, λέγοντας του αυτά που θέλει να ακούσει και όχι αυτά πού πρέπει να ακούσει, ίσα-ίσα για τη υφαρπαγή της ψήφου και μετά… αντίο», τονίζει ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Πάνο Σκοτινιώτη Δημήτρης Καπότσης.
Ν.Τ. 
 
Ο μακροβιότερος Διοικητής
Αλλο εντυπωσιακό στοιχείο από το βιογραφικό του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου στο Δήμο Βόλου με το συνδυασμό της Δημοκρατικής Συμπολιτείας Αντιστράτηγου ε.α Γιάννη Καπέλιου. Είναι ο μακροβιότερος Διοικητής του 307 Τεχνικού Συγκροτήματος Υποστήριξης Αεροπορικού Υλικού (307 ΤΣΥΑΥ) στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας, αφού διετέλεσε διοικητής του για δέκα χρόνια. Τόσα πολλά χρόνια διοίκησης μεγάλης Μονάδας είναι ένα άπιαστο ρεκόρ…
Ν.Τ.
 
Δημιουργική και χρήσιμη παρουσία
Αφιερωμένη στις γυναίκες ήταν η προεκλογική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε από τον Αντώνη Ακτσιαλή, υποψήφιο του Συνδυασμού «Νέος Δήμος – Νέο Ξεκίνημα», σε κεντρική καφετέρια της πόλης. Πλήθος κυριών άκουσαν τον υποψήφιο της Ζέττας Μακρή να αναλύει κάθε επίκαιρο ζήτημα που αφορά στο νέο Καλλικράτειο Δήμο Βόλου, αλλά και να παρουσιάζει τα νέα τύπου ψηφοδέλτια με τις πρωτόγνωρες καινοτομίες τους. Ακολούθησε διάλογος με τις παρευρισκόμενες, ενώ φίλοι του κ. Ακτσιαλή εκθείασαν την προσωπικότητά του και τη βεβαιότητα ότι θα αποτελέσει μια δημιουργική και χρήσιμη για το Δήμο παρουσία, καθώς από την συζήτηση αναδείχθηκε ο γόνιμος πολιτικός λόγος του και η αυτοδιοικητική του ευαισθησία.
Ν.Τ.
 
Κοντά στους δημότες
Στη συνοικία της Αγίας Παρασκευής βρέθηκε ο τ. Αντιδήμαρχος και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βόλου κ. Τέλης Δουλόπουλος. Οι εικόνες που αντίκρισε θύμιζαν εγκατάλειψη, μιας και το πράσινο που ήταν χαρακτηριστικό γνώρισμα της περιοχής είναι πλέον άφαντο, ενώ το πάρκο της περιοχής δεν έχει συντηρηθεί. Ο κ. Δουλόπουλος μίλησε με κατοίκους της συνοικίας, επισημαίνοντάς τους πως η δημοτική αρχή έχει αφήσει τις ακραίες συνοικίες στην τύχη τους και περιορίζεται στους ποδηλατοδρόμους ως το μοναδικό έργο της πόλης.
Ν.Τ
 
Πρόσκληση για ανοιχτό διάλογο
Αναμενόμενη και λογική η αντίδραση του κ. Αρέθα να καλεί από εφημερίδες τον Σταμάτη Βακούλα να παραιτηθεί, όπως λένε συνεργάτες του υποψηφίου Δημάρχου, αφού αυτός και οι συνεργάτες του αντιλαμβάνονται την στήριξη και την αγάπη του κόσμου στο πρόσωπο του Σταμάτη Βακούλα. Μία στήριξη που βασίζεται στην παραγωγή έργου, και στην επιτυχή απορρόφηση πλήθους κοινοτικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Έτσι, πιστεύουν, ότι η εκλογή του κ. Αρέθα μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την παραίτηση του Σταμάτη Βακούλα. «Κύριοι, εσείς κρύβεστε από τον ανοιχτό διάλογο ενώπιον των πολιτών και ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά ντιμπέιτ με τον Σταμάτη Βακούλα.
Δώστε την ευκαιρία στους δημότες να πιστοποιήσουν τις δυνατότητές σας.
Άραγε τόσο πολύ φοβάστε; Κύριοι, προσγειωθείτε στην πραγματικότητα και αφήστε τους δημότες να αποφασίσουν . Κύριοι, ανταποκριθείτε στην ανοιχτή πρόσκληση του Σταμάτη Βακούλα για δημόσιο διάλογο στην κεντρική πλατεία Αργαλαστής».
Ν.Τ.
 
Εγραψε ιστορία
Ηταν επιδίωξη δεκαετιών, το υποσχέθηκαν πολλοί, αλλά τα αποτελέσματα απογοήτευαν και κανείς στη Μαγνησία, για πολλά χρόνια, δεν πίστευε πως θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα. Πριν από πέντε χρόνια θα γελούσε κάποιος, αν του έλεγες πως θα μπορούσε να πετάξει από τη Μαγνησία στη Γερμανία, στη Μεγάλη Βρετανία, στο Μιλάνο και όχι μόνο. Όμως κάποιοι είχαν άποψη, πρόγραμμα και αποφασιστικότητα και η ιστορία θα γράψει ότι στα τέλη της δεκαετίας του 2010 η Μαγνησία, η Κεντρική Ελλάδα, κατάφερε να συνδεθεί αεροπορικά με την Ευρώπη. Το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου είναι πλέον γεγονός, το ταξίδι συνεχίζεται και θα συνεχίζεται και η αντινομάρχης και υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος, με το συνδυασμό «Θεσσαλών Δύναμη» Εύη Αδαμάκη, η οποία το πίστεψε, το προσπάθησε και το… απογείωσε, δηλώνει αφ’ ενός μεν ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα, αφετέρου δε, πως βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή. Έχοντας εμπιστοσύνη στις μεγάλες δυνατότητες της Θεσσαλίας, πιστεύει πως στις προσεχείς εκλογές οι πολίτες της Μαγνησίας θα την τιμήσουν με την ψήφο τους και θα της δώσουν τη δύναμη για να συνεχίσει τη μεγάλη προσπάθεια.
Ν.Τ.
 
Εχασε την ψυχραιμία του
Μαζί με την ψυχραιμία του χάνει και το πολιτικό έδαφος κάτω από τα πόδια του ο κ Αρέθας, αλλιώς δεν εξηγείται το χθεσινό λιβελογράφημά του
εναντίον του κ Φορτούνα, το οποίο αγγίζει τα όρια της εισαγγελικής παρέμβασης λένε συνεργάτες του κ. Φορτούνα. «Αλήθεια είναι δυνατόν να υπάρχει μέσα στις ψυχές των ανθρώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, τόση κακία, ξεδιάντροπη ειρωνεία, απύθμενος εγωισμός και αλαζονεία; Διαφορετικά πώς μπορεί να εξηγήσει κανείς την άποψη του κ Αρέθα που λέει ότι μόνο όσοι έχουν διατελέσει Δήμαρχοι και μάλιστα πολλές τετραετίες κατέχουν την απόλυτη γνώση και επομένως μόνον αυτοί δικαιούνται να ζητούν την ψήφο των δημοτών; Η άλλη άποψη που λέει: «Φτάνει πια κύριε Αρέθα. Θέλουμε να δοκιμάσουμε ένα άλλο τρόπο διακυβέρνησης του Δήμου, ένα άλλο πρόσωπο με άλλη νοοτροπία και με ανθρώπινη συμπεριφορά», δεν σας πέρασε ποτέ από το μυαλό ότι μπορεί να είναι η επικρατούσα μέσα στην κοινωνία του Νοτίου Πηλίου; Κύριε Αρέθα, η ανατροπή έρχεται. Το αισθάνεστε, γι’ αυτό δικαιολογημένα… θα συνεχίσετε να βρίζετε», λένε χαρακτηριστικά.
Ν.Τ.
 
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία
Δυναμικό παρών έδωσε πλήθος κόσμου που παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, κρατώντας ομπρέλες, παρευρέθηκε στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του υποψηφίου δημάρχου Δημήτρη Νασίκα. Η συμμετοχή του κόσμου, ξεπέρασε κάθε προσδοκία, δίνοντας δυνατό προβάδισμα στο συνδυασμό ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΣ – ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ. Αυτό είναι εξάλλου και το μήνυμα που μεταφέρεται καθημερινά και ενισχύεται όλο και περισσότερο, μέσα από τις επαφές του κ. Νασίκα και των υποψηφίων του συνδυασμού του με τους πολίτες του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν και ευχήθηκαν καλή επιτυχία στον υποψήφιο Δήμαρχο, ο Δήμαρχος Φερών κ. Κ. Κανάρης και ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μαγνησίας κ. Δ. Κολυνδρίνης. Ο κ. Νασίκας, περιεκτικός και ουσιαστικός στο λόγο του, αναφέρθηκε στις αρχές και στο πρόγραμμα του συνδυασμού του και στους βασικούς άξονες της πολιτικής της νέας δημοτικής αρχής, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου και σε έργα υποδομής.
Ν.Τ.
 
Προσοχή, λάθος
Πολλοί συμπολίτες μας πιστεύουν ότι ο Ηλίας Ξηρακιάς είναι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος. Λάθος. Είναι φυσικό βέβαια, αφού επί τέσσερα χρόνια ήταν το δεξί χέρι του Νομάρχη Μαγνησίας Απόστολου Παπατόλια. Τώρα ο Ηλίας Ξηρακιάς άλλαξε στίβο και είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με το Συνδυασμό «Δημοκρατική Συμπολιτεία» του Πάνου Σκοτινιώτη. Απαραίτητη διευκρίνιση προς αποφυγή παρεξηγήσεων και αναζητήσεων.
Ν.Τ
 
Ιδιαίτερα καλαίσθητο     
Πραγματικά είναι ιδιαίτερα καλαίσθητο το προεκλογικό φυλλάδιο που κυκλοφόρησε ο Δήμαρχος Μουρεσίου και υποψήφιος Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου Κωνσταντίνος Λεβέντης. Είναι προφανές ότι πρόκειται για ένα φυλλάδιο – απαύγασμα της δραστηριότητας του κ. Λεβέντη ως δημάρχου σε συνδυασμό με την τεράστια εμπειρία του στο χώρο της Αυτοδιοίκησης. Πραγματικά το φυλλάδιο του προκάλεσε ευμενέστατη εντύπωση!
Ν.Τ.
 
Eπιβράβευση Πατσιαντά
Από τους «Δρόμους Συνεργασίας» του υπ. Δημάρχου Βόλου Μαργ. Πατσιαντά πήραμε την παρακάτω ανακοίνωση:
«Με ικανοποίηση χαιρετίζουμε την ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής της Κοινωνικής Αυτοδιοίκησης με την οποία στηρίζουν το συνδυασμό μας και τον επικεφαλής μας Μαργαρίτη Πατσιαντά. Η δημόσια στήριξη προς τον επικεφαλής των Δρόμων Συνεργασίας είναι η επιβράβευση των προσπαθειών και των αγώνων που έδωσε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου τα τέσσερα τελευταία χρόνια ο Μ. Πατσιαντάς».
Ν.Τ.
 
Γραφείο του ΛΑΟΣ στον Αλμυρό   
Μεγάλης αναγνώρισης έτυχε στον Αλμυρό ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης, Παύλος Μαρκάκης. Οι κάτοικοι της περιοχής παραδέχτηκαν τους αγώνες του ΛΑΟΣ για τα αγροτικά και όχι μόνο προβλήματα και δήλωσαν πως πολλές θέσεις του Κόμματος τους εκφράζουν.
Έκαναν όμως και ένα… παράπονο στον κ. Μαρκάκη… Παραπονέθηκαν ότι ο ΛΑΟΣ δε διαθέτει γραφεία στον Αλμυρό, προκειμένου τα αιτήματά τους να προωθούνται ταχύτερα και ευκολότερα στον βουλευτή.
Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης δέχτηκε το αίτημα των κατοίκων, πολλοί εκ των οποίων δήλωσαν απογοητευμένοι ειδικά από την στάση της ΝΔ, και συμφώνησε να συναντηθεί μαζί τους μετά τις εκλογές, ώστε να δρομολογηθεί η δημιουργία του γραφείου, προκειμένου να υπάρξει πιο οργανωμένη επικοινωνία του ίδιου με τους πολίτες.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου