ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-488777

Ετοιμος…

Μεγάλη ικανοποίηση επικρατεί στο επιτελείο του υποψηφίου Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Απόστολου Παπατόλια καθώς οι εντυπώσεις από το νέο ντιμπέιτ στον τηλεοπτικό σταθμό ASTRA ήταν πράγματι πολύ θετικές. Ο κ. Παπατόλιας με απίστευτο δυναμισμό… όταν ο ανθυποψήφιός του Κων. Αγοραστός… μασούσε τα λόγια του, μην έχοντας να παρουσιάσει συγκεκριμένο πρόγραμμα για σοβαρούς τομείς που θα κληθεί να διαχειριστεί η αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας, κατέθετε συγκεκριμένες προτάσεις και δράσεις, που εάν μη τι άλλο, δείχνουν ετοιμότητα για την επόμενη μέρα… έλεγαν χθες οι συνεργάτες του με νόημα.
Ν.Τ
 
Ενδοια προτάσεων
Δεν είναι τυχαίο, συνέχιζαν επίσης οι συνεργάτες του κ. Παπατόλια, ότι ο κ. Αγοραστός μέχρι στιγμής δεν έχει απαντήσει στην πρόσκληση – πρόκληση… του υποψηφίου Περιφερειάρχη της παράταξης «ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΗ» για ένα ντιμπέιτ των δύο. «Προσπαθεί να κρύψει την ένδοια προγράμματος και σαφούς προσανατολισμού για τη Θεσσαλία ο κ. Αγοραστός, ψελλίζοντας αντιμνημονιακές κορώνες μονότονα» σχολίαζαν χαρακτηριστικά και επαναλαμβάνουν διαρκώς την πρόκληση… Για να δούμε…
Ν.Τ
 
Ευχάριστη έκπληξη
Ευχάριστη έκπληξη για παραγωγούς και εμπόρους η παρουσία της Ζέττας Μακρή στη λαχαναγορά Διμηνίου την Κυριακή το απόγευμα. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της η Ζέττα συνομίλησε μαζί τους για την οικονομική κρίση που οδηγεί σε αδιέξοδο επαγγελματίες και καταναλωτές, πλήττοντας βέβαια και τη λαχαναγορά, ενώ αναφορά έγινε και στην κακή κατάσταση των δρόμων που δυσχεραίνουν την πρόσβαση στην αγορά. «Η κυβέρνηση πρέπει να λάβει ισχυρό μήνυμα στις επερχόμενες εκλογές. Είμαστε εδώ για να βρούμε μαζί λύσεις. Τα εκβιαστικά διλήμματα του πρωθυπουργού δεν πτοούν ούτε τους πολίτες ούτε εμάς» ανέφερε η Ζέττα Μακρή, η οποία καθημερινά συναντάται με κοινωνικές ομάδες προκειμένου να επικοινωνήσει προσωπικά με τους δημότες, δείχνοντάς τους ότι η νέα Δημοτική Αρχή θα είναι διαρκώς στο πλευρό τους.
Ν.Τ
 
Η Ζέττα και τα ΜΜΕ
Καθημερινές είναι οι αναφορές του έντυπου Τύπου πανελλαδικά (Ελευθεροτυπία, Τα Νέα, Έθνος, Επενδυτής, Ελεύθερος Τύπος) στην υποψηφιότητα της Ζέττας Μακρή, την οποία χαρακτηρίζουν δυναμική και ελπιδοφόρα. Με δεδομένη την εδώ και χρόνια εμπιστοσύνη των δημοσιογράφων στις πολιτικές και κοινωνικές απόψεις της πολλά είναι και τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης που επιλέγουν την κυρία Μακρή για να εκθέσει τις θέσεις της για τον Δήμο Βόλου. Μεταξύ των άλλων ραδιοφωνικών σταθμών ακούσαμε πριν λίγες μέρες τη Ζέττα και στο ραδιοφωνικό σταθμό Κανάλι 1 του Πειραιά να προτάσσει την διασφάλιση της ποιότητας ζωής του πολίτη και τον εξορθολογισμό των οικονομικών του Δήμου Βόλου σε συνέντευξη που έδωσε για την υποψηφιότητά της.
Ν.Τ
 
Αντιγραφές
Με σκωπτικό ύφος σχολίαζαν χθες υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της «Δημοκρατικής Συμπολιτείας» το γεγονός ότι οι συγκεκριμένες προτάσεις του συνδυασμού για αναθεώρηση της τιμολογιακής πολιτικής της ΔΕΥΑΜΒ, οι οποίες αρχικά λοιδορήθηκαν ως «ψηφοθηρικές και απραγματοποίητες» από τους άλλους συνδυασμούς, τώρα πλέον υιοθετούνται καθολικά.
«Με αντιγραφές προγραμματικών θέσεων και «αλα-καρτ» πολιτικές δεν μπορείς να διοικήσεις την πόλη», τόνιζαν χαρακτηριστικά.
Ν.Τ
 
Επίσκεψη στο Ωδείο           
Το Ωδείο του Βόλου επισκέφθηκε προχθές ο υποψήφιος Δήμαρχος Πάνος Σκοτινιώτης και συνομίλησε με τους καθηγητές για το σημαντικό πολιτιστικό έργο που παράγεται. «Το Ωδείο έχει μεγάλη παράδοση και καταξίωση, γι’ αυτό και στόχος μας ως νέα δημοτική αρχή θα είναι να αναβαθμίσουμε τη σπουδαία δουλειά σας», είπε απευθυνόμενος στους καθηγητές ο κ. Σκοτινιώτης και διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει αμοιβαία συνεργασία ώστε το Ωδείο να διαδραματίσει το σημαντικό του ρόλο στη νέα πραγματικότητα του Δήμου Βόλου.
Ν.Τ
 
Στη Διεύθυνση Μεταφορών
Τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Μαγνησίας επισκέφθηκε ο Δημήτρης Αλεξόπουλος.
Ο Διευθυντής κ. Γιώργος Κανάτας αλλά και οι υπάλληλοι έθεσαν υπόψη του υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη ότι το μεγάλο πρόβλημα για την εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας είναι η έλλειψη προσωπικού.
«Προτεραιότητά μας είναι η άμεση εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας, αλλά δυστυχώς δεν είμαστε αρκετοί» τόνισαν.
Ν.Τ
 
Θα είναι δίπλα τους
Αποδέκτης πολλών παραπόνων από τους υπαλλήλους των δημοσίων υπηρεσιών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν έγινε ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Παύλος Μαρκάκης κατά την προχθεσινή του επίσκεψη στο ΙΚΑ και την Εφορία της Νέας Ιωνίας.
Οι εργαζόμενοι έθεσαν υπόψη του κ. Μαρκάκη όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, εκφράζοντας την ανησυχία τους ειδικά για το ασφαλιστικό και το μισθολογικό και ζήτησαν τη συνδρομή του προκειμένου να μην επιτραπεί στην κυβέρνηση να προχωρήσουν νέες περικοπές.
Ο κ. Μαρκάκης, αναγνωρίζοντας το δίκαιο των αιτημάτων τους, δεσμεύτηκε ότι θα προωθήσει τις αξιώσεις τους στην κυβέρνηση μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου και σημείωσε πως στον πρώτο της κοινοβουλευτικής του θητείας έχει πολλές φορές ασχοληθεί με τα ζητήματα αυτά.
Ν.Τ
 
Με αίσθημα ευθύνης
Θετικά τα μηνύματα που λαμβάνει καθημερινά ο χειρουργός γιατρός Δημήτρης Κουτρούμπας. Φίλοι και γνωστοί επικοινώνησαν μαζί του για να του ευχηθούν για τη χθεσινή ονομαστική του γιορτή, αλλά και για να του δηλώσουν την ένθερμη υποστήριξή τους στο πρόσωπό του. Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολείται με τα κοινά. Επί χρόνια Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στη Μαγνησία, με αναγνωρισμένη την προσφορά του στον ασθενή και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον πολίτη, ζητά τώρα την ψήφο των πολιτών του διευρυμένου Δήμου Βόλου και τη στήριξη του με το ψηφοδέλτιο της Ζέττας Μακρή «ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΣ – ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ». Επόμενο είναι οι συμπολίτες του, να αναγνωρίζουν την προσφορά του και να του προσφέρουν την ψήφο τους.
Ν.Τ
 
Πάνοπλοι και όχι λαβωμένοι
 Δεν επιχαίρουμε για την μη ανακήρυξη των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του ψηφοδελτίου του κ. Βακούλα στο Δήμο Μηλεών, έλεγε σε συνεργάτες του ο κ. Φορτούνας και προσέθετε: «Εμείς θέλουμε τους ανθυποψηφίους μας «πάνοπλους» και όχι «λαβωμένους», για να αντιπαρατεθούμε καθαρά και τίμια σε ιδέες, προγράμματα, προσόντα και ανθρώπινο δυναμικό ψηφοδελτίων». Εν τω μεταξύ οι συνεργάτες του κ. Φορτούνα αναφέρουν ότι με έκπληξη διαβάσανε το υποτιμητικό σχόλιο του κ. Αρέθα για τον κ. Βακούλα, τον οποίο ονομάζει «επικίνδυνο για το Ν. Πήλιο» και τονίζουν ότι είναι γνωστή τακτική του κ. Αρέθα, αφού με τον ίδιο υποτιμητικό τρόπο «περιποιήθηκε» και τον κ. Φορτούνα. Και παρόλα αυτά διεκδικεί πολιτικό πολιτισμό από τους αντιπάλους του. Κύριε Αρέθα, πολιτικός πολιτισμός είναι κάτι που πρέπει να το έχεις για να το διεκδικείς…
Ν.Τ
 
Πιστός στο καθήκον
Παρά την προεκλογική περίοδο ο αντιδήμαρχος Αρτέμιδας και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Βόλου με τη Ζέττα Μακρή Νίκος Νομικός δεν παύει να ασχολείται με τα καθημερινά ζητήματα του δήμου. Μάλιστα τις τελευταίες μέρες τρέχει πυρετωδώς να ετοιμάσει τις εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου και στα τέσσερα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου, καθώς θέλει όλα εκείνη την ημέρα να είναι άψογα οργανωμένα όπως και κάθε χρόνο τώρα. Άλλωστε όπως τονίζουν οι δικοί του άνθρωποι ο κ. Νομικός νιώθει υποχρεωμένος απέναντι στους πολίτες που τον επέλεξαν και συνεχίζουν να τον επιλέγουν με την ψήφο τους, γι’ αυτό και θέλει να ανταποκρίνεται όσο μπορεί καλύτερα στις καθημερινές ανάγκες του δήμου και των πολιτών.
Ν.Τ.
 
Καθαρός λόγος
Η συνεχής βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, η προώθηση της κοινωνικής πολιτικής, της παιδείας, του πολιτισμού και του αθλητισμού, η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Δήμου προς τους δημότες και η προώθηση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας της τοπικής οικονομίας είναι οι προτεραιότητες του υποψηφίου δημοτικού συμβούλου Βόλου κ. Φίλιππου Σαμαλέκου για την πόλη. Χωρίς τυμπανοκρουσίες αλλά με καθαρό λόγο ο κ. Σαμαλέκος εργάζεται κι έχει όραμα μια διαφορετική πόλη, μια πόλη ανοιχτή σε όλους
Ν.Τ
 
Επαφές
Δεν σταματά τις συναντήσεις με τους επαγγελματοβιοτέχνες ο αντιδήμαρχος Αισωνίας, μέλος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βόλου, κ. Βασίλης Καραλής. Ο ίδιος ως επαγγελματίας επί 30 συναπτά έτη, γνωρίζει σε βάθος τα προβλήματα της κοινωνίας και η επαφή του με τους δημότες του Βόλου είναι καθημερινή. Πρωταρχικός του στόχος είναι η ανάπτυξη της τοπικής αγοράς η ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και φυσικά η εξυγίανση των δημοτικών υπηρεσιών.
Ν.Τ
 
Δυναμική παρουσία
Γνωστή από το λειτούργημά της ως οφθαλμίατρος η τ. αντινομάρχης Υγείας και υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος κ. Ντία Βουβαλούδη συνεχίζει να προσφέρει στον συνάνθρωπο χωρίς τυμπανοκρουσίες. Η ανιδιοτελής προσφορά της στην ιατρική αλλά και την πολιτική την φέρνουν κοντά στους πολίτες, οι οποίοι την έχουν αγκαλιάσει κι αυτό αποτελεί για εκείνη την καλύτερη επιβράβευση των αγώνων της. Με τον καθημερινό της αγώνα η κ. Βουβαλούδη οραματίζεται μια περιφέρεια ενωμένη, η οποία θα στηρίζει όλους του πολίτες και ιδιαιτέρως αυτούς που έχουν πραγματική ανάγκη.
Ν.Τ
 
Διεκδικούν δυναμικά την ψήφο
Διαψεύδουν τις Κασσάνδρες οι συνεργάτες του υποψήφιου Δήμαρχου Νοτίου Πηλίου Σταμάτη Βακούλα, που ήθελαν στην δημοτική εκλογική περιφέρεια Μηλεών να μην κλείνει ψηφοδέλτιο.
Όπως ανακοινώθηκε στο συγκεκριμένο δημοτικό ψηφοδέλτιο υπήρχαν οκτώ υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και συνολικά δεκαεννέα στις Μηλιές.
Οι έντεκα υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι των Μηλεών εξακολουθούν δυναμικά να διεκδικούν την ψήφο των δημοτών με σκοπό ένα καλύτερο μέλλον για την εκλογική Περιφέρεια των Μηλεών στο νέο Δήμο Νοτίου Πηλίου.
Ν.Τ
 
Να βάλει ένα λιθαράκι
Μεγάλη φαίνεται να είναι η αποδοχή του υποψηφίου δημοτικού συμβούλου κ. Νικολάου Χαυτούρα στο Νοσοκομείο του Βόλου. Πολλοί χαίρονται με την υποψηφιότητά του. Άλλωστε αυτό επιβραβεύει το σύντομο αλλά δυναμικό πέρασμά του από ο Νοσοκομείο του Βόλου, όπως αναφέρεται, μάχιμος, έτοιμος να παρέμβει χειρουργικά όταν χρειαστεί. Είναι αλήθεια ότι κάποιοι άνθρωποι σώθηκαν από τη γρήγορη παρέμβασή του. Έτσι όπως είναι μάχιμος σε κάθε αγώνα στη ζωή του, έτσι θέλει να συμβάλει και αυτός να βάλει ένα λιθαράκι στη προσπάθεια για δημιουργία νευροχειρουργικής κλινικής, γιατί όπως όλοι στο Νοσοκομείο λένε αλλά και οι συμπολίτες μας που είναι παθόντες είναι ζωτικής σημασίας η δημιουργία μιας τέτοιας κλινικής στο Νοσοκομείο, γιατί κάποιοι συνάνθρωποί μας έχουν χαθεί άδικα.
Ν.Τ
 
Δυνατή επιλογή
Με το ψηφοδέλτιο του Πάνου Σκοτινιώτη «Δημοκρατική Συμπολιτεία» υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο Βόλο ο Σταμάτης Κούντριας. Γνωστός στην κοινωνία του Βόλου και της Νέας Ιωνίας ως Γεωπόνος, πετυχημένος επαγγελματίας αλλά και μία από τις πιο γνήσιες προοδευτικές φωνές στο χώρο του ΠΑΣΟΚ. Η απόφασή του να είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος είναι γεγονός ότι αγκαλιάστηκε από φίλους και γνωστούς που μόνο καλές κουβέντες έχουν να πούνε, αφού πρόκειται για έναν άνθρωπο που τον διακρίνει η ανιδιοτέλεια, η διάθεση προσφοράς και φυσικά η συνέπεια.
Ν.Τ
 
Στο Μεταξουργείο
Ο μικρότερος σε ηλικία Αντινομάρχης, Ζαχαρόπουλος Βαγγέλης είναι ένας από τους νέους που θα συμμετάσχει στη σημερινή πρωτοβουλία για τους νέους στο Μεταξουργείο! Μόλις 31 ετών, όλα αυτά τα χρόνια έχει αποδείξει ότι η ηλικία δεν αποτελεί εμπόδιο αλλά προσόν στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Ν.Τ
 
Πολυπληθέστατη συγκέντρωση
Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε προχθές στην προεκλογική ομιλία του οδοντίατρου και προέδρου της Ε.Π.Σ.Θ. Αναστάσιου Μπατζιάκα, υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου με τον συνδυασμό της Ζέττας Μακρή στη Νέα Αγχίαλο. Περισσότερα από 200 άτομα παρακολούθησαν την ομιλία του, ενώ παραβρέθηκαν πολλά στελέχη του συνδυασμού όπως και φίλοι, οπαδοί και μέλη της διοίκησης της ποδοσφαιρικής ομάδας του Πυράσου.
Ν.Τ.
 
Ικανοποιημένος
Τέσσερα από τα 26 συνολικά μηχανήματα που προμηθεύτηκε ο ΣΥΔΙΣΑ Ν. Μαγνησίας για τις ανάγκες όλων των ΟΤΑ έφτασαν στο Βόλο και βρίσκονται στο χώρο του ΧΥΤΑ Βόλου. Πρόκειται για τέσσερα σάρωθρα που προορίζονται για τους Δήμους Αλμυρού, Ιωλκού, Μουρεσίου και Μηλεών. Ο Πρόεδρος του ΣΥΔΙΣΑ και Αντιδήμαρχος Βόλου Γιάννης Κουρτίνας που πάλεψε τη χρηματοδότηση της αγοράς των μηχανημάτων από πιστώσεις του Προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ είπε ότι ήδη κινούνται όλες οι διαδικασίες για την έκδοση αριθμών κυκλοφορίας, προκειμένου να δοθούν μετά τις εκλογές στους αντίστοιχους ΟΤΑ.
Ν.Τ.
 
Εχουν γνώση και μνήμη…
Από το Γραφείο Τύπου της δημοτικής παράταξης «Δρόμοι Συνεργασίας» του υπ. Δημάρχου Βόλου Μαργ. Πατσιαντά και με αφορμή τις αρνητικές εξελίξεις στην τοπική βιομηχανία ΚΟΝΤΙ πήραμε την παρακάτω ανακοίνωση:
«Τώρα που η ανεργία δείχνει τα δόντια της. Τώρα που οι υποψήφιοι Δήμαρχοι ζητούν την ψήφο των εργατοϋπαλλήλων, οι πολίτες έχουν μνήμη και γνώση να θυμηθούν ότι ο υπ. Δήμαρχος Βόλου Μαργ. Πατσιαντάς ήταν πάντα στο πλάι τους, μαχόμενος υπέρ των δίκαιων αιτημάτων τους, αποποιούμενος να κάνει τη μαχόμενη δικηγορία εργαλείο για προσωπικό πλουτισμό υπερασπίζοντας τους οικονομικά ισχυρούς. Κοντή μνήμη δεν υπάρχει και οι πολίτες θα το επιβεβαιώσουν με την ψήφο τους στις 7 Νοεμβρίου».
Ν.Τ
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου