ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-489863

Απάντηση σε σχόλιο

Ο κ. Πάνος Σκοτινιώτης χαρακτήρισε εύστοχο το σχόλιο του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ για την ανάγκη ουσιαστικού διαλόγου. Για περισσότερες λεπτομέρειες τον παραπέμπουμε στο σχετικό ρεπορτάζ στη σελίδα 15.
Ν.Τ
 
Η μακαριότητα των Ελλήνων
Μας έλεγε ο φίλος αναγνώστης Απόστολος Κέτουλας τον εξής προβληματισμό: Στη Γαλλία για την απόφαση παράτασης του εργασιακού βίου κατά δύο χρόνια διαδήλωσαν 3 εκ. Γάλλοι. Στην Ελλάδα σε μια βραδιά κόπηκαν μισθοί και συντάξεις και δεν κουνήθηκε φύλλο. Σα να μην έφτανε αυτό, όσοι υπογράψανε την θανατική μας καταδίκη μάς ζητάνε τώρα και την ψήφο μας! Ο προβληματισμός ενός συμπολίτη, ο οποίος ωστόσο δεν είναι καθόλου αβάσιμος.
Α.Φ.
 
Προβάδισμα ή μάλλον υστέρηση;
Τόνιζαν χθες συνεργάτες του υπ. Περιφερειάρχη, κ. Απ. Παπατόλια, για τη δημοσκόπηση της Rass: «Όταν μια εταιρία σαν τη Rass, η οποία είναι γνωστό ότι αποτελεί παράρτημα της Ν.Δ., δίνει προβάδισμα 1,6% στον κ. Αγοραστό, τότε όλοι αντιλαμβάνονται ότι πρόκειται για υστέρηση τουλάχιστον 2 ποσοστιαίων μονάδων». Θύμιζαν άλλωστε πόσο “μέσα” έπεσε η Rass στις τελευταίες εθνικές εκλογές…!
Ν.Τ

Στηρίζει Ε.Π.Σ.Θ. ο Παπατόλιας

Υπήρξε αντιπαράθεση μεταξύ της παράταξης του Απόστολου Παπατόλια "Θεσσαλών Δύναμη" και του Προέδρου της Ε.Π.Σ.Λ. Λάρισας. Το επιχείρημα που προέβαλε στο πλαίσιο αυτής της αντιπαράθεσης ήταν το εξής: «Γιατί δεν κοιτάτε τι έκανε ο ομόλογός σας στο Βόλο, στα θέματα που τάξατε και δεν πετύχατε τίποτα; Ο Τάσος Μπατζιάκας, σημείωσε ο κ. Παπατόλιας, με τη στήριξη της Νομαρχίας και της Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης, κατάφερε και Ιατρικό Κέντρο να δημιουργήσει και να καλύψει τις μετακινήσεις των Σωματείων από και προς τα νησιά και να ξεχρεώσει την Ένωση που χρωστούσε, όταν ανέλαβε τα ηνία της, 400.000.000 δραχμές. Καλό θα ήταν ο υποψήφιος του κ. Αγοραστού να μιμηθεί το παράδειγμα της Μαγνησίας για να μην επαναλάβει τα ίδια σφάλματα!
Ν.Τ
 
Ζέττα, έλα μαζί μου…
Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στο εκλογικό κέντρο της υποψήφιας δημάρχου Ζέττας Μακρή στο Βόλο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς ακούστηκε να λέει στην κυρία Μακρή: Ζέττα, έλα μαζί μου! Η Ζέττα Μακρή μπήκε στο αυτοκίνητο του κυρίου Σαμαρά και μαζί κατευθύνθηκαν στην περιοχή της Νέας Ιωνίας.
Ν.Τ
 
Στη Νέα Ιωνία για τσίπουρο
Το τσιπουράδικο «Μπόκος» στην οδό Μαιάνδρου στη Νέα Ιωνία επέλεξε ο Αντώνης Σαμαράς για να γευματίσει. Οι παραδοσιακοί μεζέδες, τα θαλασσινά και το ντόπιο τσίπουρο τον ενθουσίασαν και πολλές φορές ύψωσε το ποτήρι του για να πιει εις υγείαν της κυρίας Ζέττας Μακρή, ευχόμενος την επιτυχία της στις επερχόμενες εκλογές. Μαζί και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός, ο πρώην υφυπουργός Θανάσης Νάκος και άλλα στελέχη.
Ν.Τ
 
Ευχές

Στάση… στο Επιμελητήριο Μαγνησίας για να χαιρετήσει τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Γιώργο Σπηλιώπουλο που είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βόλου με το συνδυασμό της κ. Ζέττας Μακρή έκανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς. Ο κ. Σαμαράς ευχήθηκε καλή επιτυχία στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και αντάλλαξαν απόψεις για την κρίση της αγοράς.

Ν.Τ
 
Γούρι…
Η 13μηνών κορούλα του Απόστολου Παπατόλια χθες μαζί με τη μητέρα της Αργυρώ βρέθηκαν στον Τύρναβο στην προεκλογική ομιλία του Νομάρχη Μαγνησίας και υποψηφίου περιφερειάρχη Θεσσαλίας. Η μικρή Ασπασία λοιπόν κάποια στιγμή ξεθάρρεψε… και άρχισε να βηματίζει μόνη της για πρώτη φορά. Τυχαίο; Δεν νομίζουμε… Περιττό να πούμε τι ακολούθησε… Γούρι, γούρι φώναζαν οι συγκεντρωμένοι και έγινε χαμός… Μακάρι πάντα οι δρόμοι που περπατάει να είναι στρωμένοι με «λουλούδια», που έλεγαν και οι παλιοί.
Ν.Τ
 
Προεκλογική παραζάλη
Θα άξιζε τον κόπο η κ. Μακρή να περνούσε χθες μια βόλτα από τα Δικαστήρια του Βόλου, προκειμένου να διαπιστώσει πώς σχολίαζαν δικηγόροι και δικαστικοί υπάλληλοι την έμπνευσή της να χαρακτηρίσει τον Πάνο Σκοτινιώτη επαγγελματία πολιτικό. Αυτό συμβαίνει, όπως έλεγαν στελέχη της «Δημοκρατικής Συμπολιτείας», με όσους μέσα στην προεκλογική παραζάλη χάνουν κάθε αίσθηση του μέτρου…
Ν.Τ
 
Διαβεβαίωση
Στην Πορταριά βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης ο Πάνος Σκοτινιώτης, όπου είχε την ευκαιρία να μιλήσει σε κατοίκους του χωριού που συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα του ΚΑΠΗ για τις προοπτικές του νέου Δήμου και τον τρόπο που θα λειτουργήσει από την 1η Ιανουαρίου 2011. Ο κ. Σκοτινιώτης διαβεβαίωσε για μία ακόμη φορά ότι ο νέος Δήμος θα εξασφαλίσει καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών στους συμπολίτες των περιφερειακών κυρίως Δήμων, δίνοντας έμφαση στις απλές καθημερινές τους ανάγκες.
Ν.Τ
 
Με αισιοδοξία για το μέλλον
Στη χθεσινή επίσκεψη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά στο Βόλο το παρών έδωσε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος κ. Τέλης Δουλόπουλος, ο οποίος υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής του για την ανάδειξή του στη θέση του αρχηγού της Ν.Δ. Ο κ. Δουλόπουλος είχε προσωπική συζήτηση με τον πρόεδρο της Ν.Δ. στην οποία συζητήθηκε κυρίως το θέμα των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ εκφράστηκε η αισιοδοξία και των δύο για το θετικό αποτέλεσμα.
Ν.Τ
 
Ευαισθησία
Δάσκαλοι και μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Καναλίων φέρνουν σε πέρας το πρόγραμμα σπουδών με τη βοήθεια της νέας τεχνολογίας, κάνοντας την εκπαίδευση πιο διασκεδαστική με τη χρήση του διαδραστικού πίνακα, τον οποίο δώρισε ο αντιδήμαρχος Αισωνίας και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βόλου κ. Βασίλης Καραλής. Ο κ. Καραλής με την κίνηση αυτή αθόρυβα και χωρίς τυμπανοκρουσίες έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να έρθουν πιο κοντά στο νέο σχολείο. Εκείνο που έχει σημασία είναι πως ο κ. Καραλής δεν έκανε διακρίσεις στα σχολεία και έδειξε την ευαισθησία του εκεί που πραγματικά υπάρχουν ανάγκες. Κι αυτή του η πράξη δεν είναι η μοναδική.
Ν.Τ
 
Ετοιμάζει φιέστα
Μεγάλη φιέστα ετοιμάζει αύριο στην Αγριά, στο ξενοδοχείο Valis, ο αντιδήμαρχος και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Μπάμπης Ζάχος σύμφωνα με όσα αφήνουν να διαρρεύσουν στενοί του συνεργάτες. Η φιέστα θα είναι για την υποψήφια Δήμαρχο Βόλου Ζέττα Μακρή, η οποία θα βρίσκεται στην περιοχή στο πλαίσιο των καθημερινών της περιοδειών.
Ν.Τ.
 
Πολλά τα προβλήματα
Ο κ. Χαυτούρας, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βόλου από τον δήμο Αισωνίας, μαζί με τους τοπικούς συμβούλους ενημερώνονται με γοργούς ρυθμούς για την κατάσταση που επικρατεί στον Δήμο. Πολλά τα προβλήματα, αποχετευτικό ( σε μια συνοικία που το πρόβλημα θυμίζει πρωτόγονες καταστάσεις), αρδευτικό, εσωτερική και αγροτική οδοποιία, έλλειψη καθημερινής ιατρικής φροντίδας και πρωτοβάθμιας περίθαλψης, επίσπευση κατασκευή πλατείας, παιδικός σταθμός, πολιτιστικός μαρασμός και πολλά άλλα. Ο ίδιος και οι υποψήφιοι τοπικοί σύμβουλοι πιστεύουν ότι μόνο με καλή γνώση των προβλημάτων το επιστημονικό τους υπόβαθρο και τη θέληση και όρεξη για δουλειά, μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα του τόπου. Άλλωστε ο ίδιος πέρα από τους στόχους να συμβάλει και αυτός στην υλοποίηση του προγράμματος του συνδυασμού για φλέγοντα θέματα υγείας όλου του νέου δήμου, ενδιαφέρεται και πρέπει να βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων του Δήμου Αισωνίας.
Ν.Τ.

Για τους εργαζόμενους της ΚΟΝΤΙ

Επαφές με κόμματα, υποψηφίους και πολιτικούς αρχηγούς ξεκίνησε το σωματείο των εργαζομένων της ΚΟΝΤΙ για το θέμα των ομαδικών απολύσεων…
Δεν ξέρω αν σε αυτή τη χώρα κατανοήθηκαν ποτέ σωστά οι προτεραιότητες από την πολιτική ηγεσία, το σίγουρο είναι πως οι άνθρωποι της εργασίας δεν ήμασταν μέσα σ’ αυτές…
Φ.Τ.
 
Δυνατή υποψηφιότητα
Εμπειρος επαγγελματίας, διετέλεσε 26 χρόνια πρόεδρος των Βενζινοπωλών Μαγνησίας, αλλά και με σημαντική παρουσία και δράση στα Αυτοδιοικητικά πράγματα, από το 2006 είναι δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του ΔΟΥΚΘ Δήμου Μηλεών, ο Βλάσιος Τσιμπανογιάννης, Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Νοτίου Πηλίου με τον Απόστολο Αρέθα, αποτελεί σίγουρα δυνατό χαρτί στο ψηφοδέλτιο του υποψηφίου δημάρχου. Άνθρωπος δυναμικός και ειλικρινής αλλά και πολλές φορές αταλάντευτος στις ιδέες του σίγουρα θα συμβάλλει ιδιαίτερα στην ενδυνάμωση των παραγωγικών τάξεων του νέου Δήμου Νοτίου Πηλίου.
Ν.Τ.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου