ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Διαμαρτυρίες

διαμαρτυρίες-202707

Διαμαρτυρίες

Πνέουν μένεα στη Σκιάθο οι επαγγελματίες, που χθες ήταν πυρ και μανία με την επιλογή της απερχόμενης διοίκησης οι κάλπες για τις επιμελητηριακές εκλογές να στηθούν Σάββατο και όχι αύριο Δευτέρα, ώστε να ενσωματωθούν και τα αποτελέσματα από τα νησιά των Βορείων Σποράδων με τις υπόλοιπες περιοχές. Τώρα και συμμετοχή μεγάλη δεν υπήρχε, και όλοι θα είναι σε «αναμμένα κάρβουνα» μέχρι να ανοίξει η κάλπη αύριο για να μάθουν τα αποτελέσματα.

Β.Κ.

Στη μάχη

Στη μάχη των επιμελητηριακών εκλογών έχει κατέλθει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, Αρης Σαββάκης, διεκδικώντας θέση στη νέα διοίκηση στο «σπίτι του επιχειρηματία», ως υποψήφιος με το τμήμα υπηρεσιών στο ψηφοδέλτιο του υποψηφίου προέδρου, Τρύφωνα Πλαστάρα.

Παρά τις υποχρεώσεις του στη ΔΕΥΑΜΒ, ο Αρης Σαββάκης, κάνει δουλειά για το Επιμελητήριο, όπου γνώστες λένε ότι αποτελεί ένα από τα δυνατά χαρτιά του συνδυασμού.

Ε.Χ.

Με ντουντούκες

Το ζήσαμε κι αυτό στον Βόλο: η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών βγήκε με ντουντούκες στο κέντρο της πόλης προσκαλώντας τους πολίτες στη χθεσινή ενημερωτική εκδήλωση κατά της καύσης απορριμμάτων.

Ρύπανση όμως δεν είναι μόνο η ατμοσφαιρική. Υπάρχει και ηχορύπανση. Ρητορικό το ερώτημα βεβαίως, και το ερώτημα αν έλαβαν άδεια για τη χρήση ντουντούκας στο κέντρο της πόλης…

Ε.Χ.

Υπάρχει εξήγηση

Δυσαρέσκεια για την απόφαση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να κλείσουν τα σχολεία σε Βόλο αλλά και Νέα Ιωνία την περασμένη Τετάρτη, ανήμερα του Αγίου Νικολάου, πολιούχου του Βόλου, εξέφρασε αναγνώστης στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ. Ο αναγνώστης τόνισε ότι τα σχολεία θα έπρεπε να λειτουργήσουν κανονικά, όπως σε Πορταριά, Αγριά, Αγχίαλο κ.τ.λ. Πράγματι, ο Άγιος Νικόλαος είναι πολιούχος του Βόλου και όχι της Νέας Ιωνίας. Όμως, η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση έλαβε την απόφαση αυτή με το σκεπτικό ότι πολλοί μαθητές κατοικούν στον Βόλο, αλλά πηγαίνουν σχολείο στη Νέα Ιωνία.

Κ.Μ.

Σήμερα ο μεγαλύτερος όγκος

Με χαλαρή προσέλευση επαγγελματιών στην κάλπη ξεκίνησαν χθες σε Σκιάθο και Αλμυρό οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων οργάνων διοίκησης στο Επιμελητήριο Μαγνησίας. Ωστόσο, σήμερα και αύριο η ανταπόκριση αναμένεται να είναι πολύ μεγάλη. Εξάλλου, πάντοτε οι εκλογές διεξάγονταν στο Βόλο. Όλοι οι επαγγελματίες, και από τις Σποράδες και από τον Αλμυρό, μπορούν να ασκήσουν το δικαίωμα της ψήφου τους και στο κτίριο του Επιμελητηρίου.

Κ.Μ.

Ξεσηκωμός

Το διεκδικητικό πλαίσιο της επερχόμενης 24ωρης απεργίας στις 14 Δεκεμβρίου στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, έτσι τουλάχιστον όπως τίθεται από το Εργατικό Κέντρο του Βόλου που εξέδωσε την προκήρυξη της απεργίας, αφορά όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους. Κι αυτό γιατί ο προϋπολογισμός του 2018, που βρίσκεται στο επίκεντρο αυτής της κινητοποίησης, προβλέπει μια πραγματική καταιγίδα έμμεσων και άμεσων φόρων, και αφορά όλες τις παραγωγικές τάξεις. Τώρα, αν σε αυτό το πλαίσιο προσθέσουμε τον νόμο κατά των απεργιών και των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, καθώς και το θέμα των πλειστηριασμών που ήδη άρχισαν, τότε διαμορφώνεται ένα εκρηκτικό σκηνικό, το οποίο επιβάλλει να βγουν στον δρόμο άπαντες.

Γ.Λ.

Πονοκέφαλος

«Είναι στάσιμα τα πάντα», υπογράμμισε ο δήμαρχος Σκοπέλου, Χρήστος Βασιλούδης, αναφερόμενος στα αντικειμενικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νησιωτικοί δήμοι. «Προσωπικό δεν έχουμε και αυτό που μας απασχολεί τη συγκεκριμένη περίοδο είναι οι προσλήψεις δύο τεχνολόγων για την τεχνική μας υπηρεσία και το ζήτημα των θέσεων ανταποδοτικού χαρακτήρα», υπογράμμισε ο ίδιος, αφήνοντας να διαφανούν οι δυσκολίες της καθημερινότητας που αποτελούν πονοκέφαλο για τους αιρετούς.

Γ.Υ.

Ασφυκτικό περιβάλλον

«Εννοείται ότι είναι σφιχτός ο προϋπολογισμός, δεν το συζητάμε», σχολίασε από την πλευρά του ο δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης, επισημαίνοντας ότι «έχουμε και ιδέες, και όραμα, και στρατηγική, λεφτά δεν έχουμε». Είναι, λοιπόν, προφανές, ότι η δημοτική αρχή κινείται στο στενό πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων που υπάρχουν, αποφεύγοντας τα ανοίγματα. Το σχόλιο του δημάρχου «πάμε μέχρι εκεί που μπορούμε», αποδίδει εύστοχα την κατάσταση και το ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον στο οποίο καλούνται να κινηθούν οι δήμοι.

Γ.Υ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου